ayrıca dmaxin nikola tesla bölümlerini izle ama bundan sonra, Çekim yasası, Kuantum fiziği, Zaman nedir ne değildir?, 40 sayısı neden bir çok yerde yer alır? Çip teknolojisi, Osmanlı dönemi cadı vampir olayları (bu benim çok ilgimi çekmişti) Galaksiler, 51. bölge, Elektrik ile programlanan sıvı metal, Tule adalarında bulunan siyah sıvı, Kara delikler
Yani "dunyaya" bir katkisi oldu mu bilmiyom ama hani bence cok onemli bir adam; Mansa Musa, dunyanin gelmis gecmis en zengin adami, adamin ekonomisi komple bir ulkeyi cokertecek kadar birseymis yanlis hatirlamiyorsam, afrikali mali ulkesinden. Adam islami yaymaya calisiyormus vs. valla enteresan biri okumasi hosuma gitti acikcasi, istersen oku, cogu kisi bilmiyor bile, hani dunyanin en zengini sorarsan sadece Şu an icin bugun yasayini bilirler, ama gelmis gecmisini pek bilen yoktur, arastirabilirsin😊
Araştıra bileceğin insanlar: Richard Feynman Alan Turing Gauss Nicola Tesla Hypatia Cahit Arf Konulardan da mesela Astronomi alanında birşeyler araştıra bilirsin mesela: kara delikler, pulsarlar, magnetarlar vs Şimdilik aklıma sadece bunlar geldi, aklıma geldikçe yine yazarım
@laissez-faire google veya birçok site zaten kuran ayetlerini göstererek çelişkiler olduğunu mantıksızlıklar olduğunu gösteriyor bir örnek enfal suresi 65-66 ilk ayette diyor ki 1 müslüman 10 kafiri yener 66. ayete gelince de allah sizde zayıflık olduğunu bildi artık 1 müslüman 2 kafiri yener diyor allah en başta bilmiyor muydu müslümanlarda zayıflık olacağını da önceden 1e 10 derken sonra 1e 2 diyor? bunun gibi onlarca örnek sayabilirim sözün kısası kuranı araplar uydurmuştur allahtan gelmemiştir kuran
Çünkü kardeşim ayetler belli olaylar üzerine iner. Öyle durduk yere inmez. Olaylar üzerine iner ve insanları uyarır ya da kişileri. Sende o olaylardan kıssadan hisse alırsın.
@laissez-faire ee bir soru sordum allah en başta müslümanlarda zayıflık olacağını bilmiyor muydu? işine gelmeyen soruya cevap veremiyorsun değil mi? ayrıca allah ayet gönderecekse direk hepsini gönderir allahın ayet göndermek için olaylara ihtiyacı mı var? ama kuran araplar uydurduğu için olaya ihtiyaçları var ki ona göre ayet uydurabilsinler
Allah biliyordu. Ama insanlar yapacaklarında özgürdür. Allah'ın neyi neden yaptığı bizi ilgilendirmez. Bu sorgulamak değildir senden üst bir boyutu algılayamazsın. Kuantum mekaniğini şu an hiç bir fizikçinin algılayamadığı gibi. Ayetler olaylar üzerine iner. Hepsi birlikte inmez İncil de böyle gelmiştir Tevratta. Yapılan yaşanan olaylar üzerine insanları uyarmak için gelmiştir. Direk inmesi hiçbir zaman hiçbir dinde söz konusu olmamıştır. Buda bile soru cevap şeklinde insanları doğruya yöneltti. Direk çat diye kurallar koyup buna uyun demedi
@laissez-faire cin suresi 26-27 allah gaybı yani gizli bilgiyi sadece peygamberlerine bildiririm diyor ancak kasas suresi 7. ayette musanın annesine gaybı bildiriyor vahyediyor soruyorum allah gaybı peygamberlerinden başkalarına bildirir mi?
Edip yükselin mealini okumanı tavsiye ederim. Diyanete göre kadını dövün yazıyor ayette ama böyle bir şey yok. Darebe kelimesi Hz Musayı anlatan ayette ikiye ayırmak ayırmak anlamında kullanılıyor.
@laissez-faire hani allah peygamberi dışında kimseye gaybı bildirmezdi ne oldu allah kendi sözüne ters düşüyor böyle allah olur mu salak değil ya bu allah belli ki kuranı uyduranlar araplardır ki hata bulabiliyoruz kuranın bir ayeti de diyor ki nisa suresi 82. ayet : eğer kuran allahtan başkası tarafından yazılsaydı onda birçok tutarsızlık ve çelişki bulurlardı biz de bu çelişkileri tutarsızlıkları buluyoruz işte
cebrail nasıl vahyediyorsa vahyediyor bana ne ben diyorum ki allah gaybı peygamberlerinden başkasına bildirir mi bildirmez mi soruma cevap ver boş yapma
He kıvırıyorum aynen. Bak gayb kelimesi her zaman gelecek anlamına gelmiyor. Bazı yerlerde müstakbel istikbal türevi şeklinde geçiyor bazı yerde gayb şeklinde. Geçtiği ayetteki bağlamı bilmek lazım. Evet Allah geleceği bildirir. Ama bu her bilgiyi bildireceği anlamına gelmiyor. Gayb aynı zamanda gizli bilgi demektir çünkü.
Afedersiniz de sizi tanımıyorum bu ne samimiyet. kendi bilgim çerçevesinde yardımcı olmaya çalıştım o kadar. Zaman ayırdığım için teşekkür edeceğiniz yerde dediğiniz şey hiç hoş değil
@laissez-faire 2 defa aynı soruyu sordum cevap vermiyorsun başka başka konulara dalıyorsun şimdi de kalkmışsın teşekkür bekliyorsun hani kuranda çelişki yoktu ne oldu varmış değil mi?
Bak sen net bir cevap bekliyorsun. Ben net cevap veremem günahı büyük. Ben sadece yol göstermeye çalışıyorum. Bu budur diyemem. Sen kendin bulacaksın. Başka konulara dalmiyorum. Bu bir bütün tek ayeti cımbızlayıp anlamayı bekleme.
Lan çelişki yok yok. Ben var mı dedim Allah'ım ya. Kafanda bir doğruya inanmışsın kimse değiştiremez eminim. Diyorum ki sana doğru düzgün okumadan araştırmadan Googleye kurandaki çelişkiler yazıp okursan bir şey anlamazsın. Aynı şekilde Googleye Amerika cennet vatan yazarsan ona dair şeyler bulursun. Ne arıyorsun onu bulursun şunu anla artık
@laissez-faire hmm demek ki kuranda hatalı şeyler var eğer kuranda çelişki olmasaydı ne kadar ararsak arayalım bulamazdık bulduğumuza göre demek ki kuranda çelişki var