AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Cevap tabiki de e şıkkı bence
B ve E arasında kaldım. Açıklar mısın neden E
Bu oyuk nasıl açılmalı ama onu bildirmemis ki. Oluk dediğimiz bi taraftan girip bi taraftan çıkan bisey mi? E yi su yüzden dedim dikkat edersen yüzey alanlarından bahsetmiş. En geniş alan y. Ona göre boyuna göre basıncı değişiyor olabjkir
Bir taraftan girip diğer taraftan çıkan da olsa, içeriden açılmış da olsa B şıkkı doğru olan.
m=d. v eğer içeriden oyun açarsam V yine sabit kalacak m (kütle) azalacak, d (yoğunluk) da azalmak zorunda. Yoğunluğu azalırsa da batmayabilir.
bu cevap mantıklı geldi hacim değişmeyecek şekilde oyuk açmaktan bahsediyor sanırım
Bu şekilde özkutle azalıyor dedin ya sende de pek is yok açıkçası. 😄
Ya aslında bi nokta hala tam oturmadı. Çünkü suyun içindeki batan hacim dersek tamam ama oyuk açılınca o cisim batmıyorsa ki bu savunuldu o zaman hacim nasıl aynı kalıyor ki
Demirden gemileri düşün. Kocaman gövde üstten oyuk açılmış denizde yüzüyor gibi düşün
Bir şişe düşün, içine kum koydun suya attın ve battı, kumu çıkardın kapağını kapadın ve yüzdü. Sebebi de su içinde kapladığı hacim değişmemesine rağmen kütlesi azaldı. Formüle dökersen yoğunluğu azalmış göreceksin. Normal bir cisim için de düşünülebilir ama kaldırma kuvveti mevzularında düşün. Başka türlü yoğunluğu arkadaşın da dediği gibi fiziksel etmenlerle değişmez. Çıkardığın oyuk da bir hacim sayılır ve hacim azalır denir. Ama bu su içinde doğru olmaz çünkü kapladığı hacimr bakarız. Umarım açıklayıcı olmuştur
Anladım şu an. Demirin yoğunluğu hep aynı. Ama
demirden yapılmış aynı hacimde içi dolu ve içi boş cismin yoğunluğu doğal olarak değişecek
Ve içi tamamen boşaltılıp su girse de girmese de o 'cismin' yoğunluğu azalır çünkü içini dolduran suyun yoğunluğu cisminkinden küçük
Bu sorunun cevabi suyun kaldırma ile alakalı daha çok. Şunu oku.
Cismin batan hacmi: Sıvı içerisine bırakılan bir cisim, batan hacmi kadar sıvının yer değiştirmesine neden olur. Cisme sıvı tarafından bir kaldırma kuvveti uygulanır. Aynı sıvı içerisinde cismin batan hacmi arttıkça kaldırma kuvveti de artar. Bu Archimedes prensibi olarak ifade edilir.
Tekrardan teşekkürler ikinize de iyi günler dilerim 💐
bence geniş yuzey uzerine atmak olabilir
eee...
Ben de E ye yakınım basınç kuvvetinden dolayı değil mi? Peki B şıkkı neden olmaz
B olmaz kütle azalır dolayısıyla hacimde bu durumda özkütle aynı kalır.
Cevabı ögrenince yaz
Tamamdır
B...
Ben de b ve e arasında kaldım emin misin neden B olduğunu düşünüyorsun
m=d. v eğer içeriden oyun açarsam V yine sabit kalacak m (kütle) azalacak, d (yoğunluk) da azalmak zorunda. Yoğunluğu azalırsa da batmayabilir.
Teşekkürler 🌼
Cevaba ne diyor kaynak?
İçinden delik açılınca yoğunluk azalır mi saka misin? Maddenin yoğunluğu fiziksel etkilerden etkilenmez
Cevabı elimde yok, öğrenince yazarım
@Speedybean ay evet doğru aynı madde olduğu sürece aynı kalmaz mı yoğunluğu
Of evet saçmalamayin ya bunları bilmiyorsanız konuya çalışın öyle çözün bu soruları
@Speedybean kaldırma kuvvetine göre düşünürsen evet azalır yoğunluk. İçeriden bir oyuk açılırsa su içinde kapladığı hacim değişir ni sence? kütle de azalınca mecburen yoğunluğu azalmış şekilde tepki verecek. Veusu içinde yükselecek. Deneyini de yapabilirsin
@Speedybean zaten batmayabilir diye ihtimal soruyor basınç kuvvetinden dolayı geniş yüzey suya değecek şekilde konursa batmama ihtimali doğar sanırım
Cisim yoğunluğunu tek başına düşünürsen eğer değişmez dersin zaten çünkü oyuğu sayamazsın. Hacmi azalır dersin o yüzden. Ama su içinde "batan hacim" esas alınır ve bu yüzden de batan hacim değişmez dersin. Hiç mi oyuk tahta sorusu çözmedin :)
Bu şekilde söyleyince başka ama ilk tanımın yanlış. Yine de batan kısmın hacmi ile suyun kaldırma kuvvetinin orantısı önemli olan. Oyuk ise yaramaz bence. Yüzey alanlarını neden en başından beri veriyor sence acaba?
Hayır geniş yüzeyi koyunca batmama olayı tam bir saçmalık. Batıp batmama durumu yoğunluğa ve kaldırma kuvvetine göre belirlenir.
Eğer oyugu batan kisimdan açarsan ise yaramaz batmayan kisimdan acamazsin zaten suyun kaldırma kuvvetini kullanmak istiyorsan. Herturlu yanlış
@Speedybean şaşırtmak için olabilir mi :) me yani geniş yüzeye koyunca batan hacim mi değişecek? O zaman istediğin yoğunlukta şeyi yüzdürebilirsin:) bence iyice araştır
İnan bana o geniş yüzey olayı da saçma geliyor ama oyuk da doğru gelmiyor
İşe her türlü yarar. En kötü ihtimalle oyduğun yere su geçer ( eğer oyuk dışarıdansa) ve su etkisiyle yine yükselir
@Speedybean inan bana diğer şıkları baştan elemen gerekirdi. Oyuk soruları da var bu konuyla ilgili bak istersen. Fizik bölümü mü okuyorsun bu arada? Ya da bununla ilgili bir şey
Oyuk dediğin tek yüzeyden ise yani bi taraftan girip diğer taraftan çıkmıyor ise sadece ise yarar.
Bak öyle olsa da işe yarar araya su girer ve su yükseltir çünkü suyun yoğunluğu cisimden daha küçükmüş öyle diyor soruda. Ama en içten bir oyuk ise de başta dediğim durum gerçekleşir.
@dumankarasii00 ben unutmuştum bu soruları sınava hazırlanan bi arkadaşım için attım. Ama şu an hatırladım oyuk sorularının mantığını. Teşekkürler tekrardan
Dediğim gibi oyuk demekle neyi kasteddigi önemli. Yoksa e şıkkı da çok mantıklı değil. Yüzey genişleyince öz kütle aynı kalıyor neticede
Rica ederim soru tipleri internette çok var bir baksın arkadaşın faydası olur mutlaka.
Baksin baksın tabiki ben mantık yürüttüm fizik olduğum için değil. Neticede zamanında fizik çalıştık
@Speedybean size de çok teşekkür ederim 🤗
E şıkkını savunman biraz daha çalışsaymışsın dedirtti :) iyi günler
Soruya göre yürüdüm. Rica ederim soru soran. Yeterince çalıştım merak etme. Cok bilmiş
Bildiğim şeyde diretirim. Çok bilmişlikse evet çok bilmişim. Siz baştan hüküm verip "saçmalamayın bilmiyorsanız çalışın " derken az bilmiştiniz çünkü
@Speedybean unutulabilecek şeyler, takmayın. ben diş hekimliği okuyorum kimse biraz daha çalışsaydın diyemez bence :d
Ben bana nasıl gelindiyse öyle geldim:) baştan hüküm verip laf eden kendisi ama sen bilirsin sayın soran
Özkutle olayına takıldım ben. O yüzden dedim onları.
Baştan tavrı yanlıştı ama çözümünüzle cevap verdiniz zaten sonraki kısımda katılmayabilirdiniz gözümde zaten +1 sizdiniz de şu an eşitlendi. İkinize de çok teşekkür ederim 🤗 tatlıya bağlansın artık :)
Rica ederim dostum :)