+1 yılYok artık aşağıda birkaç yorum gördüm şaşkınım. Sana hıc okuldan kitap oku sınavda ıse yarar demediler mi? Okuduğunu anlaman onemlı 25 soru Türkçeden garantı ! Kıtap okuman çok çok çok önemli sen git sor hocalarına fılan buradan boş boş konuşanlara bakma ben sırf bu yüzden 30 Full cekmıstım sınavda okumalısın hatta git hocalara danış anlarsın
23 Yorumla
Soran+1 yılbizim okuldakilerin hepsi ruh gibi olduğu için hiç demediler saolsunlar :)
- +1 yıl
Benim okuduğum okulda müdür dahi söylemişti kıtap okumak her açıda. Faydalı iyiliğin için soyluyorum birşey kaybetmezsin kazanırsın git oku mutlaka
Soran+1 yılwattpad saolsun günde 1 kitap bitiriyorum :D
En İyi Cevaplar
önceleri okumuşsan evet faydası var hızlı okuma hızlı düşünme hızlı anlama açısından. ama son sınıfa geçmişsen sakın kitaba vakit ayırma onun yerine bol bol soru çöz o zaman da aynı etkiyi yakalıyosun zaten.
23 Yorumla
Soran+1 yılikisini birden yapsam daha iyi olur bence akşam yatmadan 10 sayfa kitap zaten derhane felan soru ile boğucaktır eminim :)
Soran+1 yılevet neredeyse aynısı oluyor ^_^
Olmaz mı? Abartmıyorum sınava doğru dürüst çalışmadım ama deli gibi kitap okudum. Bunun katkısı Türkçe ve Edebiyat sorularında ayrıca süre konusunda kendini gösterecek ben ayrıca Tarih kitapları okudum bütün sözel konuları bu şekilde hallettim diyebilirim..
15 Yorumla
Soran+1 yılhmm bende tarih kitapı okumuştumda tarihim iyi olmadığı için bide ilber ortaylının kitabı ağır olduğu iin atatürk döneminde hiçbişey anlamadım :(
Soran+1 yılturgut özakmana bakabilirim ilber ortaylı japonca gibi yazıyor tarihim iyi olsa muhteşem bir kitap cumhuriyetin ilk yüzyılı ama ormanlıyı anladım sadece :(
Soran+1 yılteşekkürler ^,^
Üniv sınavına hazırlanan biri için hiçbir katkısı yok. Sadece zamanını boş yere öldürürsün. Kitap etkisini kısa sürede değil uzun sürede gösterir. Amacın paragrafta ilerleme sağlamaksa bol bol soru çözün derim
16 Yorumla
Soran+1 yıl1 senede kitap okusam mesela gece yatmadan önce gelişmez mi anlama ya da yorumlama kabiliyetim? :( tabiki soru çözücemde tek soru ile olmaz gibi geliyor bana :)
Soran+1 yılanladım teşekkür ederim :))))
Soran+1 yılnedemek yok ben dediklerin mantıklı geldiği için eic yaptım :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
hızlı okuma kursuna gittim ve 1,5 yıl boyunca kendimi geliştirdim anlayarak dakikada 1200 kelime okuyabiliyorum
genellikle matematikte sadece göz gezdirme yaparak soruların %33ü gidiyor
gelgelelim ygs ye katkısına bu yıl ygsye girdim ve tr'yi 25dk bitirdim 33net13 Yorumla
Soran+1 yılhızlı okumaya bende gitmiştim ama çok oldu unuttum ya hızlı okuma işine geç kaldım açıkcası onu baştan alamam :( duvarda 4837249 kere gözlerimi hareket ettirmek vakit kaybı son sene olmaz o iş yaş :D
Soran+1 yılzaman kaybı olur son sene hızı okumaya gerek yok benim zamanım olucak zaten :))) sözelci olduğum için :)
Eğer ki tarih'ten soru gelirse şimdiden Adolf Hitler'in kavgam kitabına başlayın anca bitirirsiniz. adam haklıydı. Benim öldürmediğim her yahudi için bana küfr ediceksiniz derdi. keşke müsade etselerdi. şimdi bu durumda olmazdı filistin.
11 Yorumla
Soran+1 yıladolf hitleri ygs soru hazırlayanlar bile bilmiyordur emin ol :D
Kitap okumayı bırakıp sınava yönelirsen soruları çözümlemede sorunlar yaşayacağın garantisini veririm.. Bu sorun seni aşar aşmaz orasını bilemem.. Yaşayan biri olarak söylüyorum.. Kpssye hazırlanırken kitap okumayı bırakınca Türkçe ve Matematik sorunlarında biraz sorun yaşadım.. Algıda yanlışlara düşüyorsun..
30 YorumlaKesinlikle vardır son zamanlarda sınavdaki kelime sayısı %80 artmıştır. Okuma hızı artık çok büyük bir önem taşıyor. Kitap okumak anlayarak hızlı okuma tekniğinizi geliştirir. Çok okumak zararlı tabii günde en az 30 dk okuyun yeter. Başarılar.
17 Yorumla
Soran+1 yıloff bunu başta m diyorsun dün 6 saat kitap okumuşum :D wattpad saolsun :D
- +1 yıl
Bu sene Makine Mühendisliği kazanmış biri olarak söylüyorum. Sadece YGS için gerekli LYS de gerek yok tabii sözel değil isen. Bana gerek yoktu en azından sadece türkçe için lazım oldu biraz. Hızlı okuma eğitimi aldım eğitimde biraz teknik verildi sonrada her gün en az 30 dk okumam istendi. Oldukça etkili ancak abartılmamalı. 30 dk okusan da olur. Her gün 30 dk oku kapat soru çöz.
Önemine gelince sınavda neredeyse bir sayfa boyunu kaplayacak kadar paragraf var. Ve soruyu çözmek için 1 dakikanız var. bunun 40 saniyesi genellikle bu tip paragraflara gider. geriye kalan 20 saniyede anca karar vermeye gider zaten. O yüzden kısa paragraf sorularını 30 saniyede çözüp o büyük sorular için zaman kazanıyoruz. Anlayarak hızlı okuma bu yüzden lazım.
Soran+1 yılhaklısın ama şöyle bir durum var ki ben lys-5 hazırlanıyorum lys-5 hazırlandığım için ygsden türkçe coğrafya tarih 5 tanede mat yapıcam yani sen mühendislik istediğine göre sayısalcısın senin vaktinden daha çok vaktim olucam benim türkçe vs. gibi sözel derslere senin o eğitimi alman gerekli zaten çünkü sen hem mat hem geo fizik kimya biyo ama ben sadece 4 ders hatta 3 ders için ygs giricem :)))) lys daha önemli aslında bakma ingilizce çalışmayı geç öküzlemeliyim :)))))
Soran+1 yılsayısal mı yapma matematikten sadece 1+1 bilen bir insanım sayısalla hiç işim olmaz :D ama çok iyi bir yer kazanmışsın valla :)))))
Soran+1 yıltabi oda doğru :D
Dil Konuları Hariç, Paragraf Sorularında Düzenli Kitap Okuyan İnsan Full Çeker, Sınava 1 yıl kala al türkçe kitabı paragraf soeusu çözmeyle bu iş olmaz, ki artık ösym geçrekten soruları düzenli kitap okuyanara yönelik hazırlıyor
13 Yorumla
Soran+1 yıl1 yılda her akşam 3-4 sayfa kitap okusam adam olurum herhalde? :D
Soran+1 yılkitap bitiriyim hergün? :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılKitap okumanın bir zararı olmaz oku ygs ye veya bu tip sınavlara katkısı olmaz diyenler için bu tip sınavlarda zamanla yarışılıyor ve soruyu çözmek bilmek ayrı ama o soruyu hızlı okuyup anlamak ayrı o yüzden kitap okuduğun zaman soruları daha hızlı okursun sadece türkçe için değil diğer tarih coğrafya vs. çözerkende soruları hızlı okuyup zaman kazanmanı sağlar..
10 Yorumla
+1 yıltabiki isterse başka bir sınav olsun anlama kabiliyetiniz artıyor. hem de ygs yoruma dayalı olduğu için bayağı bir katkısı oluyor
15 Yorumla
Soran+1 yıl1 yılda her akşam 10 sayfa kitap okusam acaba yeter mi ki :(
Soran+1 yılanlıyorum kitapokumak süreç gerektiriyor ama ben kitap okumayı pek sevmem o yüzden soruyorum :(
- +1 yıl
ben de sevmem. alışmak için günde 5 sayfayla başlattım sonra 10 a yükselttim sonra da 20 ye.
birde seveceğin konuları baz alan kitaplar tercih etmenizde de büyük fayda var. adapte olabilme sürecinizi tetikliyor. bence iyidir günde 10
Soran+1 yılanladım teşekkür ederim ^_^
- +1 yıl
rica ederim şimdiden kitap içinde sınav için de başarılar diliyorum ^_^
ygs nin yarısı paragraf degil mi. kitap okuyan farkı orda hisseder. ben okumadım paragraf yapamam mesela hiç :D
18 Yorumla
Soran+1 yılsoru çözmekle olmaz mı mesela?
Soran+1 yılher kafadan bir ses çıkıyo :/
Soran+1 yılsaol hacıı :D skjdnskljdlkg hacıymış ahaaha :D
Soran+1 yılhayırlısı be hacı :D ahaha çok kafa bir çocuksun :D
+1 yılInsanlıga katkısı olur ygs ye degıl tabi lise1 yada2ysen başka
14 Yorumla
Soran+1 yıllise sondayım insanlığa gerek yok üniye katkı olsun yeter :D
- +1 yıl
Yeni nesil robot üretimi başarılı yani
Soran+1 yılne alakası var önümde büyük bş sınav var onu geçiyim insanlık içinde yaparım tabiki
- +1 yıl
Bu bir alışkanlıktır dostum. sınava girip bitirip kültürsüz çalışacagıma kültür sahibi bir insan olurum daha iyi. Gerci bu devırde avukatlar bıle işsiz ama...
Fazlasiyla turkceyi hatta bu meb yuzunden matemayikte paragraflarda bile isine yariyacak bir sefa okuyup hemen anlaman icin
13 Yorumla
Soran+1 yıl1 senede hergün 10 sayfa kitap okuyup paragraf çözsem mesela nasıl olur? :)
Soran+1 yılyok zaten wattpad çıktığından beri hergün 1 kitap bitiriyorum saolsunlar :D
+1 yılMatematikte cozsen goemetri de cozseb bir soruyu once anlayıp cozmen gerekir. Yorumlamak açısından olsun anlamak acisindan olsun kitap insana çok şey katar. Ozellikle türkçe deki paragraf sorularında çok faydasini görürsün
20 Yorumla
+1 yılBir arkadaşım sürekli okudu paragraf hayla yapamaz bende hiç okumam sadece gazete okurum daha etkili *-* paragrafı köpek gibi yaparım :D
17 Yorumla
Soran+1 yılanlıyorum bende köpek gibi yapmayı hedefliyorum ama gazete okumayı sevmem? :D
- +1 yıl
Bu tabirde hoş olmaıdı ama *-* neden sevmiyorsun? sana kitap önerebilirim pragraf için :)
Soran+1 yıllütfen öner :)))))) baştan önersene :)))
- +1 yıl
Özelden yazabilirmisin?
Soran+1 yılpeki :)
- +1 yıl
Link atılmıyor :) xperin gözü çıksın
Soran+1 yılmesaj attım yeter bu site ne özeli daha :D
+1 yılkesinlikle faydasını görürsün sadece paragraflarda değil genel kültür de kazanırsın ki sana cografyada mı tarihte mi yardım edeceğini bilemezsin
14 Yorumla
Soran+1 yılya dergi okuyorum genelde ben genel kültür gelişmezde :D
- +1 yıl
kitap yazmışsın yalancııııı :) ne istiyon bakiyim büyüyünce ne olcan :D
Soran+1 yıliyide ona göre dergileri okumayı bırakıp kitap okumaya başlıycam o yüzden sordum ya :D
- +1 yıl
bilimsel dergilerse yarar işine tabi mesela tarihten bahsediyorsa tarih bilgilerin artar ne tür dergiymiş o :)
+1 yılbu soruları soracağına gitde sınava çalış ben temmuzdan beri çalışıyorum :D
19 Yorumla
Soran+1 yılben mayısta başladım canım :))))
- +1 yıl
acele eden ecele gider bilader :D
Soran+1 yılsaol ne güzel yorum yapıyorsun sen öyle :D
- +1 yıl
şaka yapıyorum çalış tabi erken kalkan yol alır.) ben saat 7 de kalktım sen saat 6 da kalkmışsın :D
Soran+1 yılkim söyledi 6da kalktığımı :D
- +1 yıl
erken yani mayısta başladınya anla l*n işte :D bende temmuzda başladım işte
Soran+1 yılhayırlısı ya :D
- +1 yıl
anlamadınmı :D
Soran+1 yılanladım canım sende :D
Katkısı var. Mesela paragraf sorularını daha hızlı okur ve daha kolay anlarsın.
12 Yorumla
Soran+1 yılherhangi bir yazı olur o zaman yani illa kitaba gerek yok bnce :)
Tabi paragrafları daha hızlı okursun sıkılmadan çözersin
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kitap vardır Paragraf çözmek kitap okumaya geçiyor zaten
10 Yorumla
+1 yılOkuman hızlanıyor bu da sınavda hızlı soru çözmene yardımcı oluyor.
10 Yorumlabence kitap okumayada zaman ayır.
hevesli görünüyorsun, kitap okumanın uzun vadede karakter gelişimi için ciddi yararı olur.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılalakası bile yok bence. üni sınavına tek kitap okumadan girdim gayet te rahat kazandım.
16 Yorumla
Soran+1 yılo zaman soru çözdün bol bol? :D
Soran+1 yılama okuduğunu anlaman için kitapta gerekli dğeil mi tarih soruları için felan?
Cevap sahibi+1 yılyani pratik yapmak daha mantıklı. sonuçta sen kitap okuyacaksın okuma becerin gelişecek sorularla karşılaşmayacaksın ki. şöyle düşün 10 tane arabalı film izlemek mi, yoksa 3 defa araba üzerinde pratik yapmak mı? hangisi ehliyet almak için daha uygun bir çalışma stili?
Cevap sahibi+1 yıltarih için de gereksiz bence. tarih soruları çöz. ne gereği var kitap okumanın? okduğun kitap ygs ile alakalı ise bilemem ama gidip te örnek veriyorum açlık oyunları okursan ygs de aç kalırsın :D
Soran+1 yılama yoruma dayalı sorular var :/
Cevap sahibi+1 yılkitap okumanın yorumlama üzerindeki etkisini savun o halde bana.
bence hiç bir katkısı yok onun yerine yatmadan önce her akşam 25 tane paragraf sorusu çöz daha faydalı
10 Yorumla
+1 yılyok oyle bırsey ama okuduğunu anlamak ıcın başka seylere yonelmelısın karışık makale felan okumalısın
10 YorumlaInanirmisin bilmiyorum ama bende sormayi planliyordum bu soruyu bence varya anlama kabiliyetin gelisiyor
03 Yorumla
Soran+1 yılyani tek anlamada değil yorumlamada gelişiyor bence ben o yüzden dergi felan okuyorum genel kültürü salla okuma ve anlama gelişsin yeter bence :)
Soran+1 yılevet ilk defa sınava giricem :( hedefim var tabiki zaten lys-5 giricem ygsden şöyle 330-350 felan alsam süpr olur :)
+1 yılHemde çok var ama çocukluktan başlasaydın olurdu. Yani lise sondaysan kitap okuyarak vakit kaybedersin onun yerine test çöz daha iyi
01 Yorumla
Soran+1 yılikisini birden götürsem? :)
Muhakeme ve okuma hızını arttırır. Düşünme gücünü geliştirir. Etkilidir.
00 YorumlaYoktur bence. Bol bol paragraf sorusu çöz yeter
20 YorumlaKesinlikle
12 Yorumla
Soran+1 yılwattpaddeki hikayelerin bir yararı olur mu peki? :)
+1 yıltabikii daha iyi anlarsınnnnn
12 Yorumla
Soran+1 yıl1 senede yararı olur mu peki? :( ya alışkanlığı hiç yok üni sınavına katkısı olsun yeter :)
- +1 yıl
olur olurrrr
+1 yılVar ama paragraf soruları çöz bence =/
10 Yorumlaparagrafları anlaman kolay olur
10 Yorumlayok bence derslere çalışman yeterli
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha hızlı soru çözersin :)
10 Yorumla
+1 yılparagtraf sorularında faydasını gorursun
10 Yorumlae yanı bu da soru mu kuzum
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 475 cevap paylaştı. Tabiki
12 Yorumla
Soran+1 yılo zaman kitap okumaya devam... :)))))))
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar