Değerlendirirken KPSS, YDS vb. puanları dikkate alan özel şirketler var mı?
Evet, şunlar;
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
KPSS degil de YDS, TOEFL vs. soruyorlar. KPSS puanı da dersen 95 aldım. bir tık öne geçersin zaten yaşadım biliyorum. devlette garanti iş varken özele geçme istegi digerlerinin önüne alır seni
Di mi bir de o var..
bu yaz amacsızca ne kadar sınav varsa girdim. her türlü dil sınavına girmeni öneririm aslında. ingilizce biliyorum mu toefl belgesi mi daha etkili olur sence :) CV yi doldurabildiğimiz kadar doldurmalıyız bence. bu arada ALES e de bakabilrisin kolay bir sınav ve yüksek alırsan mülakatta övünecek birşey daha çıkar
Bence de yabancı dil sınavları üst pozisyonlara gelebilmek için önemli bence, tabi yüksek puan alırsan :D CV'yi doldurmak önemli, sade görünmemeli, gösterişli olmalı ;) Bence bir anda tüm sınavlara girmek yanlış. Çünkü birisine yoğunlaşacaksın ki yüksek puan alasın.1 yıl önce karar verip,, 1 yıl hazırlanmak lazım.. ALES düşünüyorum, lisansa tamamladıktan sonra bölümümü. Araştırma Görevlisi olmayı çok isterim. Akademik kariyer de güzel :)
Akademik kariyere başladım bugun :) dilerim güzeldir. ALES cok komplike bir sınav degil. bir anda derken ingilzce sınavlarını hızlıca halledebilmek lazım :) ha bir de bir tavsiye henüz okulun bitmediyse MEB onaylı sertifikalar her zaman işe yarar. Bilgisayar İşletmeni vs. İSMEK veriyo bunları bir bak derim
KİT ler vardir onlar yari ozel yari kamu kuruluslaridir sermaye olarak yani ayrica kpss tercihi olarak yapilir.
KİT mesela hangi kuruluş?
Ziraat Bankası mı mesela? Ya da Halk Bankası?
Hayır
Cevap
6Cevap
Kpsss puani yerine is gorusmesi yapiyosun :) oda bir sinavdir. Tarih cografya yerine mesleki bilgin ile kendini ifade yetenegine bakiyorlar:)
kpss kamu personeli adı üzerinde :)))
özelle alakaı olmaz :))
Ben işletme sahibi olsam özellikle bakardım KPSS puanına, belki bakanlar vardır. Sonra sence mesela Pegasus Airlines YDS puanına bakmıyor mudur? Ya da TOEFL. Bence bunlar tercih sebebi olabilir. Adayı bir tık ileri alır yani.
pegasusu bilmiyorum bakıyor mu bakmıyor mu malesef ://
ya işletmenin sahibine göre değişir o şimdi tabi ama %90 ı tınlamaz kpss yi söyliym :))
bide alttaki gizliye fena geçirmişin he :P
Hakaret etmeseydi o da. Bir de gizli ya gerizekalı. Mor ve Ötesi şarkı sözü aklıma geldi, maske takmadan üstüme gelmek zor muydu zor muydu adı olmayanların yüzü de yok mu :)
Bence kabin memuru vb. alım için kesin bakılıyordur. En azından tercih sebebidir yani. Onların yaptığı sınavı geçcen (ingilizce genelde), ikinci bir dilin olcak, bir de TOEFL puanı varsa iş senin. Mesela TOEFL puanı olmayan, ingilizce ve almanca bilen bir adaydan daha ileride olursun. Ben İK yetkilisi olsam önem veririm. Mülakatta özellikle sorarım..
hmm alttakine çocuğa daha fazla cevap verme :)
haklısın iyi güzel söylüyonda sen ik yetkilisi falan değilsin işveren de değilsin yapardım demen de gereksiz o zaman :)))
Gereksiz olup olmadığına sen karar veremezsin ki. Ben diyorum, belki bir gün yapabilirim de. Yapamayacağımın garantisi yok. Aslında ben o çocuğa hakaret etmek falan istemezdim, belki 16 yaşında falandır. Fakat ilk tepki olarak o cevabı vermemeliydi. Benden farklı düşünene saygım var, ama seviyesi varsa. Seviyesi yok. Bana hakaret ederek düşüncesini belirtemez. O kim ki yani. Di mi :d
İnşallah yaparsın o zaman o gün :)))
Evet diiiii haklısıın :)))
yok öyle bir şey
Bakan sirketler var desem inancan yani
Kusura bakma ama soru çok komik
sfdad
Bence düşünmeyen insanlara göre komik olabilir. Sonuç eğer KPSS puanı işe yarıyorsa, kamu kuruluşlarına yerleşemezsem özel şirketlerde puanımı değerlendirebilirim. Sizin gibi araştırmayan geri kalanlar da geri kalır. Bu kadar basit.
Bilmiyor değilim, fikir yürütüyorum. Benim şirketim olsa mesela, sözel yetenek ve genel kültürü iyi olan bir aday almak isterim, bundan emin olmak için de eğer girmişse KPSS puanını öğrenmek isterim. Herkes şirketinde en iyi adayların çalıştığından emin olmak ister.
Evet sınav yapılıyor biliyorum. ETS Tur yapıyor (çalıştım ordan biliyorum) mesela, De Facto yapıyor, THY vb. ingilizce sınavı yapıyor. Ama ben diyorum +sınav sonucun varsa daha öne geçebilirsin. Anladın umarım.
Salakmısın dicem fazla mı olcak
Öf asıl sen ne salaksın. insan bilmediği şeyi sorup öğrenemez mi gerizekalı mal. ancak gizli kullanıcı olup hakaret etmeyi bilirsin.
Ne malsın ya, bir kere THY vb. havayolu şirketlerine girerken YDS, TOEFL vb. sınav sonuçları işe yarıyor olabilir. Tercih sebebi olabilir. Düşünmeden gelmiş yorum yapıyorsun. Bir de gizlisin. NE o korktun mu kimliğini belli etmiyorsun gerizekalı aptal mal. ne desem az sana.
geri zekalı bunu bılmeyenler kpss yi kazanabilir mi bu kafayla mal
diyecek bir şey bulamadın da bunu mı diyorsun :D Benim böyle bir şey merak etmiş olmam araştırıyor olmam senden daha iyi puan alacağımı gösterebilir (çünkü her şeyi araştırırım gerizekalı) + düşük puan alacağımı göstermez., Olmayan mantıkla mı bunu düşündün? :D
akıllı olan insan bunu zaten bilir geri zekalı bu araştırılacak bir bilgi değildir. Aptal tipsiz salak bb
Bence araştırılacak bir bilgidir. hahahahhaha :D aptal tipsiz salak mı :D
tabi zekan yetmeyince tartışmadan kaçarsın.
Tartışmadan kaçmıyorum ergen beyinli insanla konuşmak istemiyorum sadece bu iyi akşamlar
İnsanları öyle sınıflara ayırdığın için beyinsizin tekisin zaten. Beynin olsa konuşurdun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar