11. Yüzyılda çıkışından itibaren çok adı anılmayan Saint Nicholas (Noel Baba), yaptığı iyiliklerle bilinen yeşil cüppeli bir ihtiyardır.
1930 yılında ekonomik kriz sebebiyle halk bunalmıştır. Bir nebze olsun bu atmosferi dağıtmak isteyen Coca-Cola şirketi bir kahraman arar. Reklam direktörünün aklına hediyeler dağıtan ve insanları sevindiren Noel Baba gelir ve çizerler işe koyulur. Coca-cola, saniyede 8.000 adet tüketilen bir içecek olmuştur.
Sonuç ise mükemmeldir! Coca-cola'nın rekleri olan kırmızı ve beyaz kostümü içinde noel baba, umudu kırılmış tüm insanlara umut olarak sunulmuştur. O güne kadar dünyevi zevklere mesafeli duran ama dinsel kimliğini de çok ön planda tutmamaya özen gösteren biri olarak çizilen Noel Baba, bundan sonra, kapitalizmin en güçlü ve yaygın imaj figürlerinden birine dönüşmüştür.
Bugün Türkiye'de bile her avmde görmeye alıştığımız noel baba, mükemmel bir ticari zeka ürünüdür. Peki siz kendinizde ticari zeka olduğunu düşünüyor musunuz?
Ticari zeka, kariyerinizde sizi ne kadar ileriye götürür? Ticari zekanız olduğunu düşünüyor musunuz?
Bu konuda hiç mütevazi olamayacağım. 30. yaşıma kadar stajyer olarak başladığım iş hayatimda mühendis, üretim müdürü, işletme müdürü ve genel müdür pozisyonuna kadar yükseldim. 30. Yaşında kendi işletmemi kurdum ve şirket sermayesini 170 kat buyutmusum. Sanırım var biseyler. 😂😂😂
Sermayem yok diyenler icinse kısa bir not. Babamdan en son cep harçlığını üni. 2. Sınıfta almıştım. Sonrasına kendi çabalarımla kimseden burs,. kredi ya da yardım almadan çalışarak okudum. En büyük sermaye her zaman bilgidir. Diploma var diye donanıma ihtiyaç duymazsanız büyüyemezsiniz. Diploma iş buldurur ama yetmez, diploma donanım sizi muhtemesem yerlere çıkarır.
En İyi Cevaplar