Uzakdoğu dillerinden japonca öğrenmek mantıklı mıdır? Hangi alanlarda işe yarar.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yani kesinlikle şart olan tek dil İngilizce şu an zaten. Onun dışında öğrenmek istediğin diller tamamen sana, hayallerine, ilgi alanlarına falan kalmış. Japonca güzel bir dil, ilgin ve merakın varsa öğrenebilirsin.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
12Cevap
Japonca öğrenmenin bür sürü iş kapısı aralayacağına inanıyorum, eğer Japonca diline ve Japonya kültürüne ilgin varsa bence öğrenmelisin.
10 Yorumla- +1 yıl
Onun yerine ingilizce öğren tüm dünya ile anlasırsın
11 Yorumla - +1 yıl
Sonuçta dil öğrenmek çok güzel bir şey. Ben de yüksek oldüzey olmasa da orta düzeyde japonca öğrenecem. Ana dilimiz Altay dil grubuna dahil olduğu için bence çok sıkıntı olmaz
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Japonca sadece Japonya'da konuşulur. Bence ingilizce Almanca gibi global bir dil öğrenmelisin
13 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Dünyada en çok konuşulan dillerden biri diye örnek verdim. Ha unutmadan söyliyim türklerin en kolay öğrenebileceği dil italyancadır. Gramer açısından benziyor. Yazıldığı gibi okunur. Kelimelerin yerleri değişince tıpkı Türkçe gibi anlam kayması olmaz
- +1 yıl
Japonca eğer seviyorsan çok iyi bir dil japonya almanya ve İngiltere'nin ekonomisinin toplamı iş gücü çok az işçi arıyorlar japoncan varsa ve japonyaya gidersen iş bulursun bende gidecektim çok istiyodum param yoktu param oldu gitmekten vaz geçtim.
00 Yorumla - +1 yıl
Oda arkadaşım vardı çok anime izlerdi ama çince okuyordu neden japonca öğrenmiyorsun diye sorduğumda çince kadar alanı yok hatta hiç yok demişti bir bilene danış derim ben
01 Yorumla - +1 yıl
Ben zorunlu olarak görüyorum şu an bence İngilizce ve İspanyolca dünya üzerinde daha çok kullanılıyor
13 Yorumla- +1 yıl
Zor gibi görünüyor ama bana ingilizceden kolay geldi
- +1 yıl
Korece ve Çinceden sonra benimde en çok ilgimi çeken dillerden birtanesi. Öğrenilmesi gereken bir dil mi bilemem ama konuşma veya telaffuz açısından kolaylıkla öğrenebilirsin çünkü Türkçe ile aynı aileden gelen dillerden. fakat yazma ve okumada biraz zorlanırsın
00 Yorumla - +1 yıl
Kankam ispanyolca mutlaka öğren bak bunu şart koş kendine çünkü onu öğrenirsen portekizce yi de çok rahat yanında halledersin benzerliklerinden dolayı ama şu var bir tane asya dili öğrenmen şart ve bu da aralarındaki en kolayı korece olmalı hem vaktini çok almaz hem de iş sektöründe kafan daha fazla rahatlar
00 Yorumla - +1 yıl
Animeci biriyim. Hayır kafayı iyi odaklarsan türkçeyle de akraba dildir. Yazım da da kanji alfabesinde biraz uğraştırır ama genel olarak ingilizce öğrenmekten daha kolay bir dildir.
00 Yorumla Canın ne isterse öğrenirsen ise yarar yaramaz kime ne sen istiyosan öğren sen ona göre bir is bulup bu dili kullanırsın
00 Yorumla- +1 yıl
Hiç gerek yok orada yaşayacakisen başka oda sadece ing yetiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Kendini geliştirmek güzel 👍
Çince daha mantıklı, Japonya ile işimiz kısıtlı
11 Yorumla- +1 yıl
Ne demişler yeni bir lisan yeni bir insan demek kendini geliştirmek için istiyosan öğrenebilirsin benceee
10 Yorumla - +1 yıl
Öğrenmesi çok zor bir dil bu yüzdende bilen kişi az, iş başvurularında tercih edilen kişi olabilirsin. Ama ona harcayacağın emek ve zaman ile 3 tane dil öğrenirsin.
00 Yorumla - +1 yıl
yani orda çalışacaksan veya eğitim alacaksan ola bilir onun dışında ne yararı ola bilir bilmiyorum. Belki anime çevirileride yaparsın 🤔
00 Yorumla benımde ıngılızceden sonra en ılgımı ceken dıl kesınlıklee
00 Yorumla- +1 yıl
Öğrenmemiz gereken bir dil varsa o da osmanlıcadır geçmişimizi anlayamıyoruz
00 Yorumla Tabiki mantıklı ileride japonca çince ingilizceden daha fazla önemli olucak
00 Yorumla- +1 yıl
Ne gerek var japoncaya
00 Yorumla - +1 yıl
Altyazısız hentai izleyebilirsin
00 Yorumla Japonyaya gidilcekse evet
00 Yorumla- +1 yıl
Hayır tabikide ing ve fransızcayı dene
00 Yorumla Pek sanmıyorum
00 YorumlaAsla değill
00 Yorumlapek değil açıkçası
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Değil
00 Yorumla Lazım olmaz.
10 YorumlaOldukça zor
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Kesinlikşe
10 Yorumla - +1 yıl
Tek derdin omu 🙄
04 Yorumla- +1 yıl
Iki yorumunda saçma başkalarının fikirlerini kabul etmiyorsan illa sana destek şeklindrmi yazmalıyız neden yorum paylasıyorsun o zaman buda benim fikrim
- +1 yıl
Skdir git.
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Japonca, öğrenilmesi gereken bir dil mi?
Sevgili Pıwj592,
Öncelikle qafqazqızı92 rumuzlu okur ya da türevleri seni tanımadıklarına göre, yorumlarını da kişisel almamalısın. Boş yorumlar senin mutluluğun üzerinde kalıcı etki yapamayacağına göre, gülümse geç derim.
Şimdi gelelim sorunun yanıtına.
Japonca, elbette Mandarin Çincesi, İspanyolca, Fransızca hatta Almanca gibi yaygın olmasa da önemli dünya dillerinden biridir.
125 milyon kişinin anadili olan Japoncayı konuşabilmek, bambaşka bir kültür çevresine pencere açacaktır.
Ben Japonca öğrendim çünkü Türkçe ile şaşırtıcı benzerliklerini araştırmak istedim. İlerledikçe beni daha da içine çekti. Akademik çalışma alanım Japon dili ve edebiyatı ya da öğretmenlik/çevirmenlik değil, bugün artık konuşulmayan eski Japoncaydı.
Çok severek Japonca okudum, çok severek Fukuoka'da yaşadım. Tokyo Shinjuku'da iş bile kurdum. Doğrudan Japon değer yargılarına saldırılmadığı sürece, Japonlar en hanımefendi/beyefendi insanlardır.
Dinlerinde sevap/günah, melek/şeytan ya da cennet/cehennem gibi kavramlar bulunmadığı halde, bu dünyadaki en ahlaklı toplum olduğuna kanaat getirdim.
Japonca öğrenmeye değer çünkü;