Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Üniversiteler açılsın diyenleri şöyle bir kenara alalım, açılmasın diyen birisi olarak bir kaç şey söylemek istiyorum :)
İnsanların aklına üniversite denildiği zaman ne geliyor bilmiyorum ancak Anadolu üniversitelerinin çoğunda tüm fakülteler aynı kampüs içinde bulunuyor ayriyeten araştırma ve devlet hastaneleri de tıp fakültelerine çok uzak değil, diş hekimliği fakültesinin diş hastanesinde olması gibi.
Ben tüm fakülteleri aynı yerde olmayan bir okulda okuyorum hatta çok kalabalık bir şehir de olsa istediğim zaman kimse ile iletişime geçmeden okuluma yürüme mesafesinde gidip gelebiliyordum ama tüm Türkiye'de bu aynı değil. Kardeşim mesela, yukarda bahsettiğim okullardan birisinde. Sabah erkenden kalkıp tramvay ve otobüs bekliyor ve hiçbir zaman o otobüsler boş geçmiyor, her zaman ağzına kadar dolu. Ulaşım büyük bir sıkıntı yani ve virüsün yayılması için gayet uygun bir ortam.
Hadi diyelim okula geldik bir şekilde, sınıfların kapasitesi belli en fazla 200 kişi alıyor ve bazı dersleri en az 300 öğrenci alıyor geçen sene derse geç geldiğim için basamakta oturduğumu biliyorum yer yoktu. Uygulayın bakalım sosyal mesafeyi sınıfta o zaman ne olacak 200 kişilik sınıfa 50 veya 40 kişi anca girebilecek, geri kalanlar ne yapsın? Koridorda mı otursun, kantine mi gitsin, kütüphaneye mi gitsin? Nerde ne kadar kalabalık varsa o kadar tehlikeli üniversiteler için.
Bir de yurtta kalanlar var, bir odada 6-8 kişi kalıyorlar. Her odada 3 kişi kalsa yine kapasite yetmez ve kullanılan banyo ve tuvaletlerin aşırı hijyen olması lazım ancak yurtta kalanlar bilir ki birisi her zaman düzeni bozacak şeyler yapar. Daha bu işin yemekhanesi, parmak izi okuyucusu vs. ayrıntısı var ama onları yazsam baya uzun olacak.
YÖK bunları bilmiyor mu, tabiki biliyor ama yüz yüze eğitime geçmek istiyoruz "demek" için böyle açıklama yapıyor. Bu sene okulumun son senesi, yüz yüze eğitime geçilse bile kendimce gitmeme kararı aldım varsın 1 sene daha uzasın okul hiç bir şey kendi canımdan daha değerli değil. Açılsın diyenler de gitsin bakalım, haftasonu yurtlarından evlerinden çıkamayınca ağlamasınlar sonra.32 Yorumla- +1 yıl
o kadar haklısın ki.
zaten okul açılsın eğitim önemli eğitim diyenlerin hepsi okula arkadaş ortamı için giden yurda sadece yurt kapanış saatinde uyumaya gelen şehirde fink atan onunla bununla sevgili olayım diyen tipler.
cidden çok sinir bozucular bunlara yapsınlar aşıyı yollasınlar okula yeter ya.
En İyi Cevaplar
Burda açılmasını istemeyenlerin bir çoğu alttan ders bırakan kopyayla ders geçen insanlar emin ol. Kendileride biliyor ki teknoloji ne kadar ilerlemiş olursa hiçbir eğitim yüzyüze eğitimin yerini tutamaz artık daha fazla bu uzaktan eğitim rezilligine son verilip üniversiteler açılmalı.
04 Yorumla- +1 yıl
Alaka yok canimisi sokakdan bulmadik
- +1 yıl
Kusura bakma ama uniler açılmadığı sürece ben dışarda daha çok dolaşıyorum. Evde bütün gün radyasyon kapa kapa gözlerimiz bozula bozula kambur olarak ders dinleyemem ben eğer uzaktan olmasını isteseydim AÖF seçerdim aşı geldi asilanmadan sonra gayet açılabilir üniversiteden ben sırf sizin kopya çekmeniz için verimi 0 olan bir eğitim sistemine katlanamam
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
42Cevap
+1 yılGençleri öncelikli denek olarak kullanmak istyorlar demek. Garantisi olmayan aşılardan uzak durun öğrenci arkadaşlar. Çin kendini aşılatmadı prifizer aşısı olan felç geçiriyor. Bu işte bi bit yeniği vae
60 Yorumla
+1 yılYa arkadaşım zorla mı ya, ben aşı vurulmak istemiyorum ya istemiyorum, vücuduma bilmediğim bir şeyi enjekte ettirmem. Okulların da açılmasını istemiyorum, aç kurt köpeği gibi ev sahiplerinden tut, bir sürü masraf var ve elimizde bir şey yok, çalışamadık bile tam kazanç sağlayabilmek için pandemi yüzünden.
10 YorumlaBöyle vaka devam edecekse açılmamalı. Açılırsa bir sürü öğrenci oradan oraya gidecek ben yurtta kalıyorum oda arkadaşımın virüslü olup olmadığını nereden bileceğim diyelim korona oldu onla beraber beni de karantinaya alacaklar veya sınav haftası virüs kaptım nasıl olacak? KYK yurtlarında hep parmak izi sistemi var her gün parmak basılan yere elimiz değecek. Daha çok şey var... Açılsın diyenler gezme derdine düşenler (birçoğu)
12 Yorumla- +1 yıl
Açılsın diyenlerin çoğunun derdini söyleyeyim mi sana canım çekmeyen İnternet evde olmayan pc verilen bol bol ödevleri telefondan yapmaya çalışarak kendini ve telefonunu yıpratanlar (telefonuna mı üzülüyor falan dersin sen şimdi telefonu model yükselsin diye alanlar değil onlar bozulunca yapılsın diye uğraşanlar) ve daha neler neler bence böyle bir genelleme yapmışsın birçoğu demen beni etkilemedi çünkü senin kafanda öyle geçiyor gezmek isteyenler açılsın diyor ama onlar çok küçük bir kesim benim söylediğim çok büyük bir kesim anlıyor musun
- +1 yıl
@CrossSubject 👍👍👍👍👍
+1 yılAçılması zor. Çünkü pandemi yani dünya ya yayılan salgın. Tüm Ülke aşı olsak da aşı olmayan bir ülkeden biri gelse tekrar bulaş olur. Buyüzden dünya da %70 lik bir aşı olmalı. Belki seneye normalleşme deneme olabilir.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılAllah aşkına şu okula gitmek isteyen embesilleri önden önden alsınlar. Hasta olduklarında da arka kapıdan çıkarın da rezil olmasınlar.
60 Yorumla
+1 yılAynen açılsın azgın kızlar ve abaza erkekler kendilerine gelirler artık. Üniversitenin açılmasını isteyenler aptal ordusudur.
18 Yorumla- +1 yıl
Yokk be ne okulu yiyişmeyi or*spuluk yapmayı özlediler
- +1 yıl
valla öyle ya
yok evde canım sıkıldı yok arkadaşlarımı özledim bla bla
oturamıyorlar evlerinde ya
bazen geberseler de kurtulsak diyorum kendilerine hayırları yok ki millete olsun.
okullar açılacak sonra oraya gidem buraya gidem virüs kapıp millete taşıyacaklar.
yok neymiş şu an zaten her yer açıkmış bir okullar açık değilmiş
ee gitme otur evinde ben çıkmıyorum hiçbir yere zorunlu olmadıkça - +1 yıl
Aynen öyle üniye gidiyorlar bu sefer parasız bilmem cart curt annesi babasına yük olanlar var ne güzel işte otur evinde yemeğin çamaşırın hazır para sıkıntın yok ama yok bizimkiler sevişmeden duramaz
- +1 yıl
Hiç şu yönden baktın mı derslere katılamayan öğrenciler var kıt kanaat geçiniyorlar okul açık olunca belki şehirlerinde bir okul tercih ettiler zorluk olmasın diye ama okullar kapalı onlar eğitim haklarından mahrumlar bende şu dönemde kesinlikle açılmamalı diyorum ama bu tür genellemeler hiç hoş değil
- +1 yıl
@CrossSubject ee bende öğrenciyim ve online olarak hocalar yine aynı şekilde anlatıyor ders dinleyen her türlü dinler üstelik böylesi bana göre daha kolay kaçırdığım yerler oluyor ders kayıtlarından açıp tekrar tekrar dinliyorum.
yüz yüze olmaması bir bahane değil.
interneti olmayan dilekçe yazıp bildirir gerekirse 1 yıl uzar canından önemli mi - +1 yıl
konuş tayfun adamsın:D
- +1 yıl
😃😃😃😃😃😃
+1 yılOkulların açılmasını istiyorum, çok bunaldım artık arkadaşlarımı hatta dersleri bile özledim ama bir yandan da aşıdan çok tırsıyorum.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 755 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversite öğrencileri denek değil. Faz 3 ü belli olmayan ve Çin bile Pfizer için başvurmuş iken bizimkilerin ne yaptığını anlamak güç
00 Yorumla
+1 yılBu soruyu daha çok ana sayfada görmemek için ne yapabilirim
10 Yorumla
+1 yılYok ya yaptırmak istemiyoruz zorla mı uzaktan versinler bir dönem daha
10 Yorumla
+1 yılAçılsın lütfen ben artık sosyalleşmek ve hayata karışmak istiyorum
11 Yorumla
+1 yılVaka sayısı 5,10lara düşene kadar kısıtlamaları gevşetmesinler bence
00 Yorumlahayatta olmam aşıyla öleceğime korona olur daha geç ölürüm
00 Yorumla
+1 yılBence yaşı daha yüksek olanlara, yaşlı kesime öncelik verilmeli.
00 Yorumla
+1 yılÜniversiteler yetiskin kendilerini korurlar açılması güzel olur
01 Yorumla- +1 yıl
Alaka yok yetiskinle illaki kalabalikda biseyler oluyor
+1 yılsağlık okuyorum açmazlarsa onlara zarar. d bi şey öğrenemeden mezun olcaz
00 Yorumlazaten açıktan okuyom açılsa da açılmasa da sorun yok
00 YorumlaYani kısırlaştırmaya gençelerden başlansın diyorlar!
00 Yorumla
+1 yılZaten yarım dönem çöp oldu nerede ise açmasınlar bu yıl
00 YorumlaÜniye seneye gidecem umarım online derslerin başında oburlasmam açılsınnnnnn
00 YorumlaRisk grubunda degiller ama bence de 65 yasli kronik hastalardan sonra asilanmalilar.
00 YorumlaÖmrümüz çürüdü be. Zor durumda olanları ölmekten kurtarsınlar ölü sayısı insin okullar açılsın artık
00 Yorumla
+1 yılBağışıklık kazanmak daha önemli, aşının durumu kötü durumda
00 YorumlaÜniversitelilere acıdım aşıyı kimse yaptırmak istemiyor öğrencileri zorla aşılıyacaklar herhalde😅
00 Yorumlaevet açılması gerektiğini düşünüyorum uzaktan hiç bir şey anlayamıyoruz
010 Yorumla- +1 yıl
O snn malligin
- +1 yıl
@Isimsiz_9112 İnternet çekmeyince ses gelmeyince vs vahiy inmiyor bize ne demek o senin mallığın
- +1 yıl
Şartları sağlamak zorundasınız. Herkes okumak zorunda değil.
- +1 yıl
@Isimsiz_9112 nerde kaldı o zaman insan hakları? Be okumak istiyorum bilgisayarım yok diye okuyamayacak mıyım şehrimde altyapı yok diye okuyamayacak mıyım benim sorumluluğum mu bunlar bay yobaz herkes okumak zorunda değil ama okumak isteyenlerin elinden alınan hakları var kendine gel
- +1 yıl
İşte şimdi doğru söyledin.
- +1 yıl
@Isimsiz_9112 öncekinde de doğru söylemiştim
- +1 yıl
Turbanlisin
- +1 yıl
@Isimsiz_9112 ne alaka 🤦♀️
- +1 yıl
Tanismak istyrm sennle
- +1 yıl
Hey
Öğrenciler neden kurban edilsin salgın kontrol altına alınmadı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden gençler aşılanıyor ki, nesil devam etmesin mi istiyorlar. yurt dışında olanların hepsinde ciddi yan etkileri olmuş, güvenmiyorum aşıya
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok iyi mezun çıkarılıyor, eğitim çok iyi, mezun olan herkes iş sahibi olabiliyor bir de önceliği onlara veriyorlar.
00 Yorumla
+1 yıl%50 den fazlası okumak için girmediği üniversite de bence aşı öncelikli olmamalı daha öncelikli olanlar var
00 Yorumla
+1 yılÜniversiteler fuhuş yuvasıdır diyen akademisyen alnından öperim çok kizla beraber oldum ama ortam üniversitede çok farklı sağlam kız kalsın yedi alem beni sksin
09 Yorumla- +1 yıl
Her görüşün altına çok kızla beraber oldum yok doydum felan yazıyorusun birincisi bizene ikincisi sen nasılsan çevren o şekildedir genelleme yapman ne kadar doğru?
- +1 yıl
Ozaman siksinler çünkü ben varım sağlam çevremdeki herkes yaptı ama ben yapmadım ayrıca yapanlar da kendine yapıyor
- +1 yıl
Demek istediğim kendisi nasıl istiyorsa kendine uygun kızların peşinden gidiyor sağlama bakmıyor sonra ünide sağlam kız yok diyor fuhuşmuş hepsinin yanına gidip inceledi galiba arakadaş
- +1 yıl
Kimse anlamıyor ki bunların akıllarına adamlığına tüküreyim çok yazık allahım sen bunları bizden koru
- +1 yıl
Aminn
- +1 yıl
@neonemivarkismin ya bırakın bu temizim ayaklarını hepiniz aynı boksunuz
- +1 yıl
Kişi kendinden bilir işi ben kendimden eminim martı bokuyla deniz kirlenmez ne dersen de Allahın ayısı
- +1 yıl
@neonemivarkismin aynen ben ayiyim...
- +1 yıl
baban da ayı heralde genetik gecmis pclik hdxhhdhd anandan da olabilerr
Gizli Üye(30-35)+1 yılohaaa aşılar daha gelesiyeeee önce gelsin ondan sonra
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbu iş hazirana kadar uzar okullar bu 2021 dede tatil sınavlar iptal senoryo bu
Eğitim & Kariyer konusunda 486 cevap paylaştı. Saçmalığa bak! Zorunlu çalışanlar dururken niye öğrencilere öncelik?
00 Yorumla
+1 yılAşıya şu an türk milletinde güven yok kısır mi birakacak sakatmi aşı bu kadar kolay piayasaya sürülemez grip aşısı bile 10 yıl test edildi.
10 Yorumla
+1 yılValla haksızlık olur açılmazsa... Adam evden sınava giriyor sonra bu adam mühendis olacak he... naylon diploma versinler daha iyi
02 Yorumla- +1 yıl
kimya mühendisliği okuyorum.. sınavlarda kameramız açık.. asla yüz yüze eğitim gibi değil ve sınavlar daha zor kopya çekmek imkansız. yani naylon değil arkadaşım köpek gibi ders çalışıyoruz yüz yüze bu kadar değildi
- +1 yıl
@Clementiness bırak Allahsen ya adam gazi üniversitinde okuyor sınav kağıdını 50 kişiyle paylaşıyor banamı anlatıyorsun hangi üniversite o senin okduğun
Bu seneyi uzaktan bitirmemiz gerektiğini düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılAşı vurulmam vurulmayacam öyle bir şey yaparlarsa alsınlar ünilerini başlarına çalsınlar.
10 Yorumla
+1 yılHani gencleri etkilemiyordu. Neden gencecik insanlara asi geregi duyuluyor
00 Yorumla
+1 yıl2 donem acilirsa cok vaka patlar. Kimse olmaz o aşıyı.
01 Yorumla- +1 yıl
Şimdi baktım. Üniversite öğrencilerine değil, idari yönetici ve akademisyenlere ıncelik tanınsın demis.
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜniversiteler açılsın da ne kadar aşı varsa yaptırmaya razıyım son bir dönemim kaldı onu da online geçirmek istemiyorum. Heba olmuş bir üniversite hayatım var zaten
00 Yorumla
+1 yılBen yaptırmam ama üniler açılsın artıkk
20 Yorumla
+1 yılBen okula dönmek de aşı olmak da istemiyorum
20 Yorumla
+1 yılYanı açılması lazım eğitim şart.
10 Yorumla
+1 yılUmarım 2. dönem de açılmaz.
10 Yorumla
+1 yıl40 yaş altına aşı değil multivitsmin verin
10 YorumlaHerkes bitti Bi biz kaldık
00 Yorumlaşu an koşullar olumsuz ve yanlış olur.
00 YorumlaAçılsın ne olur ya hiç okula gitmeden mezun olucam
03 Yorumla
+1 yılhayır, durum bu iken açmak çok saçma
00 Yorumla
+1 yılLütfen açılsın hdhdhd
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 498 cevap paylaştı. Eğitim devam etmeli ama tesbirli davranmıyoruz
00 Yorumla
+1 yılEvet anaokulları yerine üniversiteler açılmalı.
00 Yorumla
+1 yılKurban olayım üniler açılsın
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Günlük 250 vaka varken mi?
00 Yorumla
+1 yılAy nolur açısın ev kadını oldum aw
00 Yorumla
+1 yılAçılsın artık cidden sıkıldık
01 Yorumla- +1 yıl
Aman sen üzülme hanımefendi 😀
+1 yılAçılsa da ben gitmem amkq
00 YorumlaEvelyn oyundan silinir okul açılmaz
01 YorumlaBen aşı yatırmak istemiyorum
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen aradığımı bulurum sorun yok benim açımdan.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOnay gelirse martta kampüslerdeyizzz
00 Yorumla- Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > YÖK'ten üniversite öğrencilerine aşı önceliği talebi geldi, sizce artık üniversiteler açılmalı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler