Bu ülkenin üst düzey yöneticileri ne iş yaparlar? En basitinden 1 tane avukat yok mu kızı üniversite okumuş ya da okuyan? Bir savcı-bir hakim, bir hukukçu? Bu zat diyor ki üniversiteler fuhuş yuvası, dolayısıyla okuyan kıza da fahişe demek istiyor, bu kimsenin zoruna gitmiyor mu ya da bu ülke hukukunda bunun adı suç değil midir? NEYİ BEKLİYORLAR?
Fatih Altaylı benim bu konudaki duygularıma tercuman olmuştur.
"Eğitim karşıtı, çağ dışı birileri elbette üniversitelere, eğitim kurumlarına dil uzatabilir. Beklenir. Gördük de böyle şeyler bu ülkede. Ama ilk kez böylesini görüyoruz. Adının önüne her nasılsa profesör unvanı koyabilmiş, yani üniversitede ders verme, eğitim verme yetkisine sahip olmuş bir “şuursuz” kendi çalıştığı müesseseyi “fuhuş evi” yani genelev veya randevuevi olarak görüyor ve hiç utanıp sıkılmadan bunu bir televizyon kanalında haykırıyor. Programdaki diğer konukların “Yapma hocam” uyarılarına rağmen milyonlarca öğrenciyi karalamaktan da vazgeçmiyor. Dahası utanmadan Cumhurbaşkanı’nın da aynı fikirde olduğu söyleyerek. Bu “Herifin” üniversiteleri fuhuş evi zannetmesine neden olan şey muhtemelen kendisi ile ilgili görüşleridir. “Ben orada çalışıyorsam orası fuhuş evidir” diye düşünmüş olabilir. Bu YÖK’ün bu sözde profesörü kendisine yakışan bir işyerinde çalışmak üzere üniversiteden sepetlemesini bekliyorum."
İfadesinin aslında üniversite kurumu olmadığını, konunun gençler arasında aşırı rahat tavırlar olduğunu ve cinsi temasın yaygınlaştığını anladım ama kelimeye takılan herkes söz konusu profesörü günah keçisi ilan etti.
Kimsenin ahlak polisi olunmamalıdır ama üniversite de gelişimin adresi, bilimin yuvası ve fikri hür gençlerin mekanı olmalı.
Maalesef kendini muhafazakar olarak adlandıran bir partinin iktidarında zina konusu yasalaştı. Ama lafa gelince Allah, mushaf.
Akademik eğitim gören biri olarak ilgili kişinin haksız yere harcandığını ve sözünün yanlış anlaşıldığını ifade etmek istiyorum.
Şöyle söyleyeyim kişilerle alakali. Isteyen istedigi yolu tamamen kendi seçiyor. Şimdi fuhuş demek yanlış. Herkes istediğini yaşamakta ozgur. Ama örneğin biriyle tanış seks yap bırak vs hoş değil çok üzülerek yaaziyorim. Kimse bu yola düşmesin. Ama sevdiğin biri olur istersin yaparsın okey ona birşey demem.. bu konuşan kişi yanlış konusmus
Doğru söylemiş ama işte insanlar kabullenemiyor. Ben bu siteden üniversiteli bir kızla muhabbet ediyordum 4 tane kız arkadaşı vardı kızın arkadaşlarının sürekli seks yapmaya gittiğini söylüyordu. Üniversite fuhuş yuvası olmaya bilir ama üniversiteye giden çoğu kız fuhuş için gidiyor gibi fuhuş demeyelim de seks yani zina
Neden artık böyle açıklamalara şaşıramıyoruz? Şahsen ben artık bunu sorgulamaya başladım. Şaşırmamak bir yana insan ne diyeceğini bile bilemiyor. Biz üniversite mezunları işsiz kalıyor diye konuşurken, Profesör olmuş adamın dediği açıklama ortada. Nasıl bir üniversite yaşamı oldu emin değilim. Belki de bazı şeyler içinde kalmıştır. Bir üniversite mezunu olarak bu açıklamayı kınamak dışında hiç bir şey yapamıyorum.
İşte bunların altında hep abazanlık yatıyor. Kendisi gelmiş 50 küsür yaşına evdeki karının suratına köpekler zıçmaz. Memeleri yere sarkmış artık. Öğrencileri görüp azıyor sonra ters psikolojiyle ben yapamıyorsam kimse yapamayacak mantığıyla böyle atıp tutuyor.
Sana ne kardeşim sevişen sevişir sevişmeyen sevişmez.
Güzel ülkemin güzel hocasına bak sen hele 😊 dilinizin uzandığı işinize geldiği veya gözünüzün battığı tek konu bu demi? Dilinizi başka konulara uzatamıyorsunuz yemiyor çünkü sizde haklısınız.
Insan neye ilgi duyarsa gözüne o daha çok batarmış diye bir söz vardır, bence o yanlış tarafa bakıyor çünkü üniversitede deli gibi okuyanı da var , böyle bir genellemeye gidilmemeliydi.
Elbette üniversiteler de toplumun bir aynası olduğuna göre her çeşit insan olabilir, olmaması şaşırtır zaten. Ama sen tutup da tüm üniversiteye gidenleri töhmet altında bırakırsan, gençleri ve ailelerini üzersen, belki üniversiteye gidecek olan kızların ailelerini yönlendirip bu nedenle eğitimlerine engel olursan bu hem kul hakkıdır, hem de suçtur. Hakkında soruşturma başlatılması olumlu olmuş bence. Burada doğru diyenlerin çoğu üniversite okuyamamış, biraz kıskanç arkadaşlar sanırım.
Amfide gece yiyişen öğrencilerin artması üzerine ayrıca güvenlik tutulan bi okulda okuduğum için yüzde 100 haksız diyemiyorum. Yüzde 90 haksızdır olsa olsa
@lucifan harbiden agdhdj ama ben kısmen adamın düşüncesine katılıyorum genelleme yapması kesinlikle hoş değil ama çoğu insan üniversiteye gittiğinde daha rahat hareket ediyor bu arada “fuhuş” kelimesi hoş değil
@мой_дмитрй evet kaba tabirler kullandığı için de büyük bi linçe kurban gitmiş olabilir. Daha alttan bi mesaj vererek kendi fikrini sunabilirdi ama dediğin gibi genelleme yapmış. Hoş değil
4 sene üniversite okudum. Üniversiteler öyle sizin fantezilerinizdeki fake taksiler gibi değil. Git bir üniversite oku. Sonra git bir kız bul seviş. Bu hasediniz son bulsun.
Kaldı. Ege, Dokuz Eylül, Ankara , Hacettepe, İtü, Boğaz içi, Anadolu'da da iyi üniversiteler var. Bu üniversitelere laf yapan abaza kızların erkeklerin sevişmesine laf yapıyor. Kızların erkeklerin sevişmesi de bilimi etkileyecek bir şey değil. Ha, eğer illa etkilecekse olumlu yönde etkiler. Çünkü seks insanın bir çeşit deşarj olma yöntemidir. Deşarj olan, arzularını, isteklerini istediği gibi gideren insanlar bilime, sanata, akademik işlere daha iyi konsantre olur. Maslow diye bir adam var onun İhtiyaçlar Hiyerarşisi var.. İhtiyaçlar Hiyerarşisine göre 1. ve 2. basamak hayatidir. 1. basamak yeme içme, cinsellik; 2. basamak güvenlik ihtiyacı bu da vahşi doğada kendisini hayatta tutacak güvende kalacak bir barınak bulmasından tut günümüzdeki modern bireyin işsiz kalmaması için uğraşmasına kadar kapsamı geniştir. 3. basamak sevme sevilme ait olma basamağıdır. Bu da aşık olma, evlenme, aile, toplum tarafından sevilme, kendini bir millete, ideolojiye, takıma ait hissetme onun bir ferdi olma. 4. basamak bilme anlama ihtiyacı yani bir şeyleri merak etme, araştırma yapma öğrenme. belgesel izleme, kitap okuma, akademik kariyer yapma ya da sanatın her hangi bir dalıyla uğraşma. 5. ve son basamak en tepedeki basamak da kendini gerçekleştirme. Yani 4. basamakta uğraştığı şeyin yapıcısı olma ve insanlara bunu ispatlama, Bunun yapıcısı olmak demek.
Bizim toplumumuzun durumuna bakarsan bir tüm Türkiye olarak çoğunlukla 1. ve 2. basamaklar arasında sıkışmış bulunuyoruz. Yani ya karnımızı doyuramıyoruz ya seks yapamıyoruz (bunun için maddi manevi büyük bedeller ödememiz gerekiyor) ya da 2. basamakta güvenliğe takılıyoruz gelecek kaygısı işsizlik korkusu hepimizde var. Bu da kişinin üst basamaklara çıkmasına engel oluyor. Bir birey sağlıklı şekilde beslenip, sağlıklı şekilde cinselliğini yaşar, sağlıklı ve güvenli bir evde yaşar, onu ailesi, içinde bulunduğu toplum sever ona değerli olduğu fark ettirilir, aşık olup evlenip ya da aldığı eğitim çerçevesinde hayata bakış açısı geliştirip ideoloji geliştirip o ideolojinin, takımın görüşün savunucusu ve düşüneni (felsefe yapma) olursa, tüm hayatı boyunca açlık, yoksulluk ve yoksunluk çekmeden 4. basamağa gelip bilme öğrenme ihtiyacı hissedip kendini geliştirmeye başlarsa ancak o zaman 5. basamağa gelip kendini gerçekleştirip bilim, sanat yapabilir.
Eğer üşenmeden okuduysan bunları bana söyle biz ulus olarak millet olarak nasıl yetişiyoruz? Tam mı yetişiyoruz eksik mi yetişiyoruz? Ha, toplumlar, ülkeler bunların hepsini dört dörtlük yapamayabilir ama mühim olan dört dörtlük olmaya çalışmak. Almanya'nın, Danimarka'nın, Norveç'in Fransa'nın gençlerine sağladığı imkanlarla Türkiye'yi, Orta Doğuyu bir kıyasla.
@Cumhuriyetçi82 öncelikle o saydığın üniversitelerin hiç birisi adam akıllı bir üniversite değil. Zeki öğrencileri toplayıp ezber yaptırmaktan başka birşey yapan aralarında çok nadirdir.
Asıl konuya gelecek olursak da bu ülkede herşeyin güzel doğru olduğu iddiasında değilim ki zaten üniversitelerin çöp olduğunu söyleyen de benim. Ancak refah seviyesinin sevişerek yükseleceğini sanmak saçma sapan bir düşünce. Bunu ancak bizim batı hayranı dünyadan medeniyetten bihaber insanlar düşünür. En basit örneğiyle sevişmenin serbest olduğu Küba Filipinler vs gibi birçok dünya ülkesi fakirlikten kırılıyor. Ama sen gidip avrupa ülkeleri rahat sevişiyor ve refah seviyeleri çok iyi. Bundan dolayı sevişmek iyidire getiriyorsun. Oysa o batı ülkeleri bugünkü refah seviyelerini sağlamak için dünya tarihindeki en büyük acıları insanlığa yaşatmış aşağılık bir zihnin ürünleri. şu an bile Fransa'nın onlarca sömürge toprağı varken Afrika'da o çok gelişmiş ülkeler kıyım yaptırırken gelip de bana bir Avrupalı gencin hayatını güzelleme lütfen.
Var zaten Uşak Üniversitesinde arkadaşım hocanın öğrencileri zorla cuma namazına götürdüğünü, kızların da makyaj yapmaması gerektiğini söylediğini, cuma namazında gördüğü ve makyaj yapmayan kızlara da sınavda kolaylık sağladığını söylemişti.
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun" üniversiteler fuhuş yuvası" açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz?