+1 yılÖnce parantez içi yapılır ama işlem önceliği bölme ve çarpmaya ait.
8÷2(2+2) Soruyu bu.
Bazılarınız bunu
8÷2(4)
8÷8=1 bulanınız var hatalı çözüm bu.
Tekrar soruya bakalım
8÷2(2+2)
Bölme işlemi yapılacak önce.
4(2+2)
4x4 den =16 bulunur.118 Yorumla
Soran+1 yılYessss
- +1 yıl
Nasıl ilk başta bölme işlemi yapılacak beyefendi bilgelik taslamışsınız cevabı doğru bulmuşsunuz ama yanlış yolla ilk başta parantez yapılacak eğer arasında işlem yoksa çarpma olarak kabul edilir
8 ÷2(2+2)=8÷2.4 bunuda öğretmeyeyim size isterseniz sonra matematikte işlemlerde soldan sağa devam edilir. Böylelikle 4.4=16 olur insanların aklını karıştırmayın soruyu soran şahıs da birde çok biliyor gibi "yesss" demiş şaşırtıcı. - +1 yıl
Sende amma bilgelik taslamışsın. Anlayan anladı zaten mantığını.
Parantez içinide yapsan,
8÷2(2+2)
8÷2(4)
O da 4x4 =16 oluyor.
Bilmişlik yapmana gerek yoktu.
Soran+1 yılArkadaş parantezden sonra ilk bölme işlemi demiş. Yani soldan sağa işlemini yapmış. Çok bilmişlik gibi burda millete ahkam kesmeyin. Cevap 16 mi 16. Gidin 1 diyenlere laf edin. Artisligin lüzumu yoj
Soran+1 yılEgoya bak ya sinir oluyorum şöyle insanlara
- +1 yıl
Salla gitsin boşver.
Soran+1 yılAynen ya millete laf anlatmakla uğraşamam
- +1 yıl
Her zaman sonuç aynı çıkmaz insanların aklını karıştırmayın demeye çalıştım çünkü yanlış yolu öğretiyorsunuz hadi bu soruda doğru çıktı diyelim bu görüşü okuyan kişi belki bu mantıkla yapıp yanlış Bir sonuca ulaşacak ayrıca ben bilgelik taslamıyorum doğru olanı söylüyorum niye bu kadar zorunuza gidiyor? Doğru olanı söyleyince egolu mu olunuyor gayet düzgün dille belirttim bunu bana alman eğitimi ile böyle gösterdiler bende bildiğimi söyledim.
- +1 yıl
Yalnız bana laf sokmak istiyorsanız bilginizle konuşun o zaman.
- +1 yıl
Kardeşim 2 yıllık sayısal bölüm bitirdim ben. Anlatmak istediğim olayın mantığını anlayan anladı zaten.
Soran+1 yılİğneliyici bir şekilde söylediniz çünkü öyle hissettim. Arkadaş aynı mantığı yaptı çünkü. İlk bölme işlemi derken parantezden sonrasını anlatmaya çalıştı. Ben öyle anladım. O yüzden bişi demedim. Ki öyle zaten
- +1 yıl
- +1 yıl
Tamam bu tarz şeylerle birbirimizi kırmaya gerek yok ayrıca ben egolu da konuşamadım sadece olanı söyledim o kadar yani yanlış anlamayın ben sadece yanlışınızı düzeltmek istedim.
- +1 yıl
@purmuzaskınaa Yanlışı düzeltmen gayet iyi ama bilgelik taslamayın demende senin egolu olduğunun izlenimini verir karşı tarafa. 👍
Soran+1 yılTamam kusura bakmayın o zaman 🤗
- +1 yıl
Amacım öyle değildi üslubunuz bana öyle gelmişti ama asla egolu değilim aksine egolu insanlardan tiksinirim yanlış anlaşıldım demek ki.
- +1 yıl
Yok ne kusuru yanlış anlamış olabilirsiniz asıl ben size kötü bir üslupla konuştuysam siz kusura bakmayın.
- +1 yıl
Önemli değil. Siz bilgelik taslamayın deyince bu tartışma alevlendi.
En İyi Cevaplar
+1 yılÇoğu kişi doğru cevabı bulmuş ama yanlış yolla bulmuşlar
Doğrusu: ilk başta parantez içi yapılır sonra arada işlem yoksa çarpma olarak kabul edilir
8÷2(2+2)=8÷2.4 ve matematikte işlem soldan sağa olur
Yani
8÷2=4.4=16 dır
Ama görüşlerinde yazan arkadaşlar şöyle yapmışlar ilk başta bölme yapıyoruz diye bu çok yanlış ilk başta parantez içi yapılır birde koca koca insanlar ortaokul sorusunu yapamıyorlar şaşırtıcı.00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce parantezi yaparsak 4
Çarpma ve bölme toplama ve çıkarma işleminden önce geliyor. Burada hem çarpma hem bölme var bu yüzden soldan sağa kuralını uygularsak 8/2=4
4x4=1610 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşlem önceliği kriterlerini sırayla yazalım.
Çarpma ve Bölmenin, Toplama ve çıkarmaya göre işlem önceliği bulunuyor.
Parantez içi öncelikli işlemdir.
8:2(2+2) = 8:2*4 zaten olay bundan sonra kopuyor.
Matematikte işlemler soldan sağa doğru ilerler.
Dolayısıyla önce 8:2 işlemi yapılıyor 4*4 =16 sonuç20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
+1 yılCevap 16 hocama da sordum o da 16 buldu 8 bulan bile olmuş ya 🤦♀️
11 Yorumla
Soran+1 yılÜstüne 3 djsjjsjs
16 cevap ta bunu bilmen senin matematiğinin iyi olduğu anlamına gelmez :D :D
13 Yorumla
Soran+1 yılEe tabiki alt tarafı bir temel matematik sorusu 😂 1 diyen çok var o yüzden sordum
Soran+1 yıl🤣🤣🤣
+1 yılyanlışın var. işlemi kağıt üstünde çizersen paya 8 paydaya 2.2+2 yazarsan geriye sadeleştirme kalır sonuç: 1. matematikte pay veya paydada sadeleştirme bitene kadar işlem durmaz. yani sen 8 i paydadaki 2 e bölüyorsun sonra yine paydada yer alan 2+2 ye bölmüyorsun sanki işlemi 8 i 2 ye bölüp sonra ayrı bir işlemmiş gibi 2+2 ile çarpıyorsun. halbuki 2+2 paydadaydı. 8 i 2 ye bölüp 2+2 ile çarpamazsın. paydadaki 4(2+2) 8 in bölenidir
02 Yorumla- +1 yıl
pardon 2(2+2)
- +1 yıl
hem cebir der ki 2(2+2) demek 2 tane (2+2) demektir. o halde 8 i bölerken (2+2).(2+2) ye bölmüş oluyorsun
16 bunu yapamayan var mı sjdnsns
27 Yorumla
Soran+1 yılDolu didjdj
Soran+1 yıl44 diyen var shjwjssjjd
Soran+1 yılKanka o parantezi 4 bolmeyide 4 yapıp birleştirmiş sikwdkekekkdd
- Eğitim & Kariyer konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılTabik 16 1 diyenler sözelci mi ne😀
12 Yorumla
Soran+1 yılSozelciyim ama 16 demekle kesin kararım ya bu başka bişey 😂
- +1 yıl
16 zaten canım 1 diyenler temel matematik dersi alsın😀
+1 yıl1 bulanlar nasıl bir buldunuz lan 😂cevap 16
114 Yorumla
Soran+1 yılValla ya
- +1 yıl
Cevap 16 kesin 16
Soran+1 yılValla bende öyle diyorum çok 1 diyen var. Hayır parantezdsn sonrasoldan işlem olduğunu kendileri diyor ama nasıl 1 buluyor hayret ettim valla
- +1 yıl
Değişuk
- +1 yıl
ordaki bölme işlemi sadece 2 yi kapsamıyor. 2×(2+2) yi kapsıyor.
- +1 yıl
Bak 2+2 =4
8:2=4
4.4=16
Soran+1 yılÖyle demeyin kendisi Cerrahpaşa da okuyormuş. Ve soldan sağa diye işlem yokmuş. Bakın şu işe.
- +1 yıl
Bende Oxforda okuyorum😂
Soran+1 yılKızda ki gereksiz ego. Herşeyi bilmişlik sinir etti
- +1 yıl
Ben ego kasmıyorum. Açıklamamı yaptım. Bana öğretmeye calışiyosun. Herkesin kendi yorumu. işne bakıcaksın
Soran+1 yılTamam hocam siz doğrusunu diyosunh
Soran+1 yılDiyorsunuz
- +1 yıl
@Selambebem çok boş yapıyorsun. İnternetten araştır bak. İyi geceler.
- +1 yıl
Kimseye oturup matematik anlatıcak halim yok
+1 yıl16 gibi geldi ama eminde değilim 😄
10 Yorumla
+1 yıl4.4 =16
12 Yorumla
Soran+1 yılAma 1 diyen çok :(
- +1 yıl
Önce parantez ici
+1 yıl16 derim
12 Yorumla
Soran+1 yılBende 16 diyorum. İşlem önceliği parantezden başlıyor
- +1 yıl
evet, sonrasında 8 :2 de 4 oluyor. onu da 4 le çarparsak 16 eder
Eğitim & Kariyer konusunda 639 cevap paylaştı. Cevap 1 kanka
19 Yorumla
Soran+1 yılİşlem önceliği parantezden başlanıyor muydu kanka
Soran+1 yılParantezdsn sonra bölme. Bolmeden sonra çarpma işlemi olmuyor mu kanka nasıl 1
Soran+1 yılKanka çarpma ve bölme varsa işin içinde soldan başlıyor.
Soran+1 yılİntten araştırcam djdjd inat ettim
- +1 yıl
matematikte işlemlerde soldan sağa gidilir bunuda bilmiyorsan boşuna okul okumuşsun cevap tabii ki 16.
+1 yıl1 demeyen kendi apış arasını yalasın
02 Yorumla
Soran+1 yıl1 diyen de beyin alsin
- +1 yıl
Bunu da yazacaktım işte cevap 16 😅
Cevap 1. Mat özürlüsü ben bile çözerim bunu xd
03 Yorumla
Soran+1 yılKanka nasıl 1 oluyor anlatsana
Soran+1 yılÇarpma ve bölme varsa soldan başlıyor ama
Bir bence
13 Yorumla
Soran+1 yılBence degil
Soran+1 yıl😂😂
+1 yıl1 cevap..
Parantez içi, çarpma&bölme..01 Yorumla
Soran+1 yılAma çarpma bölme varsa işlemde soldan baslicaksin
Gizli Üye(25-29)+1 yılParantezden sonra soldan sağa devam yani cevap 1
012 Yorumla
Soran+1 yılKanka soldan sağa kendin dedin nasil 1 oluyor gözünü seveyim jdjdjdj
Cevap sahibi+1 yıl2+2=4
4.2=8
8÷8=1
Cevap sahibi+1 yılLa yanlis yaptik neden uyarmiyorsun ruh hastasi kssjkss
Soran+1 yılKanka yanlış yaptın biliyorum. Yani rakamları öyle karıştırdın ki bu ne yaşıyor diye uğraşmadım djwksnsm
Cevap sahibi+1 yılNeyse gizlendik rezil olmayalım zkzjzkz
Soran+1 yıl😂😂😂😂😂
- +1 yıl
Ortada işlem yoksa çarpma kabul edilir yani 4.4=16 olur bunu bütün öğretmenler söylüyor?
Cevap sahibi+1 yılÇarpma ve bölme, toplama ve çıkarma aynı kademeye sahip burda olay başka işlem soldan sağa ilerliyor
- +1 yıl
Bunu bende biliyorum hatta görüşümde var yukarıda bakarsan görürsün
Sonuç basit ilk başta parantez içi yapılır ortada işlem yoksa çarpma olarak kabul edilir
8÷2(2+2)=8÷2.4 çıkar sonra soldan sağa gidilir
8÷2=4.4=16 olayı ben biliyorum zaten.
Cevap sahibi+1 yılYahu siz çarpma işleminin bölme işleminden önce kabul edildiğini tartisiyorsunuz işlemi tartismiyorsunuz ki ayni şeyi söylüyoruz zaten ama siz ilk görüşünüzde ortada işlem yokken çarpma kabul edilir demişsiniz
- +1 yıl
He pardon ben başka görüşe yanıt vereceğime size vermişim.
Cevap sahibi+1 yılRica ederim estağfurullah :D
16..
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yıl16 cevap
10 Yorumla 16 cevap
20 Yorumla
+1 yılGırq yapaaarr :D
12 Yorumla
Soran+1 yılNasıl buldun : (
- +1 yıl
Elimde çikolatalar piskevitler bir güzel eğlendim :D
Eğitim & Kariyer konusunda 498 cevap paylaştı. Cevap 1
14 Yorumla
Soran+1 yılNeden 1 jssj
Soran+1 yılParantezi yaptım 4. Sıra bölmede oda 4 geriye kaldı çarpma işlemi 4.4=16 çarpma ve bölme varsa eğer soldan sağa işlem yapılır
- +1 yıl
Doğru yol yanlış hesap kardeşim matematikte soldan sağa gidilir. 8÷2(2+2) ilk başta parantez yapılır 4 çıkar arasında işlem yoksa çarpma olarak kabul edilir en soldan devam edelim bölelim 4 çıkar yani 4.4 den 16 çıkar bu kadar okulu boşuna mı okudunuz şahsen benim 9 yaşındaki kuzenim bile hiç kuşkusuz doğru cevabı verdi.
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıl16...
20 Yorumla Sekiz.
02 Yorumla
Soran+1 yılDeğil
+1 yıl1 yapıyor
03 Yorumla
Soran+1 yılİşlem önceliği parantez değil mi
- +1 yıl
evet...
Soran+1 yılSonra bölme sonra çarpma oluyor kanka
44 ...
03 Yorumla- +1 yıl
nasıl yaptın bunu acaba
Soran+1 yılHaykirdim bdbdhd
Eğitim & Kariyer konusunda 5,9b cevap paylaştı. 16..
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 7b cevap paylaştı. 1...
00 Yorumla16 cevap
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCevap 1
00 Yorumla
+1 yılCevap 1
047 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
İlk parantez içindeki işlem yapılır daha sonra bölme veya çarpma işlemi. Bölme işlemi ve çarpma işleminin öncelik sıraları aynıdır. En son çıkarma veya toplama.
Soran+1 yılAynıdır ama çarpma ve bölme işlemi varsa soldan sağa işlem yapılır. Yani cevap 16 çıkıyor
- +1 yıl
Soldan sağa diye bir şey yok
Soran+1 yılAllah Allah bunu kim dedi siz mi
Soran+1 yılMat hocaniz varsa danışmanızı tavsiye ederim
- +1 yıl
16 çıkabilmesi için şöyle olması lazımdi (8÷2)×(2+2)
- +1 yıl
Cerrahpaşa hemsirelik okuyorum. Basit bir matematik sorusuyla benimle tartismaya giriyosun
- +1 yıl
Benim matematim hocam yok. Kendi hocana sormanı öneririm
Soran+1 yılParantez kalkınca araya çarpma giriyor. İstediğin bölümü oku hadi matematik hocası olsan neyse. Matematik hocam bana böyle öğretti. Cerrahpaşa da okuyosun sadece prosefor degilsin
- +1 yıl
Ahahah :))))
- +1 yıl
Hocan sana ögretmiş. Ama sen anlamamışsın
Soran+1 yılKomiksiniz bende sağlık mezunuyum. Alanim MF pek fark göremedim : )
- +1 yıl
Evet meslek lisesi yani :)
Soran+1 yılİnternete girip işlem önceliği sırası yazar misini Allah aşkına?
Soran+1 yılSoldan sağa işlemi yok diyen sizsiniz şaşırdım açıkçası
- +1 yıl
Soru sorup millete öğretmeye çalışıyorsun. Ama bir şey bildiğin yok. Madem soruyorsun öğrenmek için sor tartışmak için değil. Kuçuk bir sorudan ego kasıyorsun. Yazık
Soran+1 yılEgo mu kasiyorum? Millete öğretmeye çalışmadim. Ayrıca burda ego yapan sizsiniz. Cerrahpaşa da okumanız her alanda iyi olmanız demek değil kendinize gelin. Daha soldan sağa işlemini bilmiyorsunuz bakın işinize Allah aşkına
- +1 yıl
Soldan sağa diye bir mantık yok ne bu halay mı çekiyosun
Soran+1 yılSen nasıl Cerrahpaşa da okuyom kafayı yicem şu an 😂şaka mısın sen
- +1 yıl
Ben kafayı yicem. Seninle uğraşamam. Cahilliğinle bir başına bırakıyorum. Meslek lisesi okuyan biri bana matematik öğretiyor şaka gibi
- +1 yıl
Cevap 16 Sen bu kafayla nasıl Cerrahpaşa da hemşirelik okuyorsun 🤦♀️😄 hemde matematiğin en en basit mevzuları yani 😄
- +1 yıl
@Vişnelisuffleee Kac yaşındasıniz ya gercekten 14 falan mi
Soran+1 yıl@vişnelusiffleee arkadaş torpilli bence. Hayır sanki matematik proseforu mk. Soldan sağa işlem diye bişi yok diyen bir Cerrahpaşa öğrencisi inanılır gibi değil
- +1 yıl
Okumayan insanlar benimle yarışıyor çok komik
Soran+1 yılSen okudunda çok bilgilisin kardeşim? Sen ilk egona bisiler öğret. Cahil cahil konuşup canımı sıkma de git işine
- +1 yıl
Ya bir git Allah aşkına git hocalarına sor da bi morar
- +1 yıl
Evet yksde torpilliyim akıllıya ya bak djdjdj Beyin yaşın belli oldu
Soran+1 yılİroni oldugunu anlamadiysan zeka yaşını ben hiç demiyim bence dostum
- +1 yıl
Arkadaş Cerrahpaşanın utancı olsa gerek.
Soran+1 yılHayır bari git intten bak mk
- +1 yıl
Gerçeği öğrendiğinde moraracak zaten boşver ha bugün ha yarın
- +1 yıl
Ne saçmalıyorsun Allah aşkına soldan sağa diye bir şey yokmuş bunu ilkokulda öğretiyorlar? Bu kadar cahil kalma matematikten çok uzaksın.
- +1 yıl
Bende tıp okuyorum kardeşim?
Yakında doktor olacağım biraz daha salla istersen bir hemşirenin matematiği bu kadar kötü olmaz hayır meslekten uzak olsam inanacağım.
Soran+1 yılValla haykirdim 🤣🤣en azından Cerrahpaşa hemşiresi ne haddini bilirdin. Sevindim
- +1 yıl
Böyle insanlar çok var maalesef bilgelik taslıyor hayır meslekten o kadar uzak ki hemşire veya doktor olmayı çok kolay sanıyor herhalde fakat ben sırf tıp kazanabilmek için 24 saat aralıksız çalışıyordum bu aralar yüküm hafifledi çok şükür yani güzelim mesleği karalıyorlar.
Soran+1 yılGerçeği öğrenip geri çekildiğini dusunuyorum 🤣
- +1 yıl
Bencede.
- +1 yıl
@Pürmüzaşkınaa bende matematiğe bul yıl sıfırdan başladım ama bir cerrahpaşalı hemşireden daha iyiyim 😄 bunun böylesine iddialı yorumunu görünce bende sıfırdan başladığım için bir an kendimden şüphe ettim bu konuları geçtim ve öğrenirken atladım mı acaba diye düşündüm hesap makinesine sordum photomath a sordum en son matematik hocama da sordum 16 dedi. Ben bile geçtiğimiz yıla kadar matematiği sıfır olan insana bile yenildin sen birde benimle tartışıyorlar diye büyükleniyor 😄
Soran+1 yılYeterince morardı kendisi 😂😂
- +1 yıl
@Vişnelisuffleee zaten o hemşire olamaz cerrahpaşada okuması için matematiğinin müthiş olması lazım ama o küçücük matematik sorusunda hata yapıyor hayır birde doktorluğu hemşireliği kolay sanıyor herhalde dediğim gibi bir aralar 24 saat hiç uyumadan çalıştığımı hatırlıyorum benimde bir arkadaşım hemşire onunda uyumadan çalıştığını hatırladım bir an arkadaşıma bana sağlık çalışanlarına hakaret bu resmen.
Soran+1 yılAh ah bir yıldan hemşireliğe geçiş hakkını kaçırdım o gündür sansizim yaw 🤣 helal olsun başarılı kadınları görünce ilham geliyor bana valla.
- +1 yıl
@Pürmüzaşkınaa üyeliğini iptal etmiş kaldıramadı tabi bu rezilliği 😄
Soran+1 yılOha cidden iptal etmiş. Ben olsam bende ederdim valla
- +1 yıl
Yapma be olsun belki daha iyi bir işe girersin takma kafana fazla bende başarılı kadın görünce çok seviniyorum.
Soran+1 yılİnşallah 🙏🙏
- +1 yıl
Ben inanıyorum inşallah güzel bir iş sahibi olacaksın.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar