Ben yas 30 oldu ama mesleğimi sevmiyorum başka şeyler öğrenip başka işler yapılabilir mi yoksa yas geçmiş mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yılSevdiğin mesleği sadece bir gün yapabilecek olsan bile, mesleğini değiştir derdim. Çünkü insanın sevdiği mesleği yapmasının verdiği haz başka hiçbir şeyde yok.
Yaşın bence ideal. İstediğin alana yönelebilirsin, yeni bir üniversite okuyabilirsin, ilgi duyduğun kurslara katılabilirsin... Hiçbir şey için geç değil, öncelikle sen kendine inan ve harekete geç.29 Yorumla
Soran+1 yılAslında mesleğimi severek başladım ama hergün aynı İlker ve maaş 6 senedir çalışmama rağmen asgari ücret
Ve hiç memnun olmayan patronlar
Usandım galiba- +1 yıl
O zaman siz işinizi değil çalıştığınız yeri seviyorsunuz ki
Soran+1 yıl@silverrosa ne fark eder muhasebede maaşlar belli
- +1 yıl
Bir çalışanın mutlu olması için sadece maaş yeterli bir kriter değildir aynı zamanda o çalışanı manevi olarakta memnun etmek gerekiyor kendine değer verilen bir iş yerine geçersen daha mutlu olacaksın inan
Soran+1 yıl@silverrosa ben artık çalışmak değiş kendi işimi yapmak istiyorum
Ayrıca hiçbir işveren değer vermiyor çalışanına- +1 yıl
Sizin sektörde bilmiyorum ama benim patronum akşam kalkıp bana kahve içmeye muhabbet etmeye bile geliyor bende 10 senedir aynı yerde çalışıyorum
Soran+1 yıl@silverrosa iyiymiş
- +1 yıl
Kendine değer veren insanların yanında çalış kendinizin ne kadar değerli olduğunu goreceksiniz
Soran+1 yıl@silverrosa öyle yer yok
En İyi Cevaplar
+1 yılSöz konusu eğitim ise yaş sınırı olduğunu düşünmüyorum. Her yeni başlangıç güzel kapılara yol açar. Geç kalmış değilsin. Hedeflerinin peşinden gitmeni tavsiye ederim :) İstemediğin bir meslekte çalışacağına aşkla yapacağın iş hayatının olması daha iyi.
21 Yorumla
Soran+1 yılAslında mesleğimi severek başladım ama hergün aynı İlker ve maaş 6 senedir çalışmama rağmen asgari ücret
Usandım galiba
İçimde heyecan kalmadı
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaşım 37 ,ben şu an bile düşünüyorum. Hiçbir şey için geç değil.
571 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEk : Eğer karar vermezsen 4-5 sene sonra aklındaki meslek için bir adım atmadığına pişman olacaksın.
Usandım galiba
İçimde heyecan kalmadı
Cevap sahibi+1 yılO zaman muhakkak değiştirmelisin. Asla geç değil, ben şu aralar bunu yapmaya çalışıyorum zaten. Neden yapılamasın ki?
Soran+1 yılBireysel çalışmak istiyorum bir yere bağlı değil
Cevap sahibi+1 yılKendi işini yapmak istiyorsun yani. Bir planın var mı peki?
Soran+1 yılEvet var
Ürem ve satış
Cevap sahibi+1 yılHangi alanda ama üretim? Ve bunun için ne kadar eğitim alman gerek? Bunları araştırdın mı peki?
Soran+1 yılEğitim almayacağım ya
Kumaş alıp üretim yapmak istiyorum
Cevap sahibi+1 yılTekstil işinin kalbi Merter. Yapılabilir tabii. Son zamanlarda benim de kendi işimi yapma planlarım var.
Maaşlı bir şekilde çalışarak çok fazla birikim sahibi olunamıyor.
Soran+1 yılEvet aynen
Merter’de hangi dükkan
İnternette bulabilir miyim
Cevap sahibi+1 yılMerter'de tekstil firması çok. Yani hangi dükkan sorunu anlamadım.
Soran+1 yılToptan mı satıyorlar hep
Cevap sahibi+1 yılKendileri üretip toptan satıyorlar genelde. Benim de çok bilgim yok esasında ama üretip satacağım dediğin için tekstil işinin kalbi Merter dedim :)
Soran+1 yılÜretim nasıl yapıyorlar acaba kendileri nasıl üretiyorlar
Cevap sahibi+1 yılOnu ben de pek bilmiyorum tabii. Senin üretip satacağım dediğin çalışma şekli toptan satış mı , perakende satış mı?
Çünkü bazı modelistler tasarlayıp kendi butiklerinde satıyorlar.
Soran+1 yılAslında ben anne bebek ürünleri düşünüyorum toptan alıp satmak ama çok yapan var
Cevap sahibi+1 yılO işte bazı ulusal firmalar çok revaçta sanki. Yani rekabet nasıl bilmiyorum ama büyüklerle rekabet beyhude çaba olabilir.
Soran+1 yılBi de şey görüyorum
Kişisel markalar
Bi elbise yapmış 1000 tl fiyat koymuş
Bunu alan var mıdır
Cevap sahibi+1 yılElbette oluyor. Açıkçası internete atletini koysan satılır. Bitmek tükenmek bilmeyen bir talep söz konusu.
O elbise beğenilirse 1000 TL ücretten daha fazlaya bile satılabilir.
Soran+1 yıl
Soran+1 yılFiyatları inceleyin , çok talep vardır da ekonomi belli yani kim bi elbiseye 950 tl verir
Cevap sahibi+1 yılBence veren vardır. Zaten bu sitenin müşteri portföyü orta direk üstü sanırım. Tasarımlar da fena değil.
Soran+1 yılAynen ve mağazası yok
E ticaret
Böyle bir şey mi yapsam
Tasarladığım herseyi diktiririm de kim alacak yahu
Cevap sahibi+1 yılİlk zamanlar elbette müşteri bulmakta zorlanacaksın ama sosyal mecralara reklam vererek butik mağazanın adını duyurabilirsin. Zaten bilindik bir mağaza değilsen günümüzde satışı reklam ile başarmak mümkün.
Mesela linkini paylaştığın siteyi nasıl buldun?
Soran+1 yılİnstagramda buldum
İnstagram sponsorlu diye karşıma çıktı aramadım
Cevap sahibi+1 yılReklam ile karşına çıkmış. İşte, sen de satış yapabilmek için reklam vereceksin. Genelde instagram ile yapıyorlar ve oldukça da etkili oluyor.
Soran+1 yılOradan da siteye yönlendiriliyor
Günde 1 tane satış yapılır mı
Cevap sahibi+1 yılBelki daha fazla bile yapabilirsin. Şöyle düşün, bu siteler satış yapmasa reklam vermezler. Yani reklama bütçe ayırdıklarına göre satış da yapabiliyorlardır. Mesela reklam sayesinde sana ulaştılar ve sen , alışveriş turu yaptığında o siteye de göz atacaksın bazı zamanlar.
Tabii ürünlerin de güzel olmalı :)
Soran+1 yılBu gösterdiğim sirenin ürünleri aşırı şahane değil bence
Zaten yeni bir yere benziyor cidden alan oluyor mudur ya
Eğer öyleyse ben boşuna çalışıyorum
Bir de aslında şöyle bir şey yapmak istiyorum
Tr den alıp yurtdışıma satış yapmak
Öyle bi site yapmam mümkün mü
Onu nasıl yaparım acaba
Cevap sahibi+1 yılÜrünler fena değil aslında senin tarzına uygun olmayabilir ama başkası için şahane olabilir.
Elbette satılıyordur.
Yurt dışına hizmet veren site de açabilirsin ama bu işleri bilen bir danışmana ihtiyacın olabilir.
Sonuçta yurt dışında satış yapabileceğin kanallara reklam vermen gerekecek. Senin satacağın ürün hangi yaş grubuna hitap ediyor ve bu yaş grubu hangi mecralarda bulunuyor gibi tespitler gerekiyor.
Çünkü yurt dışı satış için de reklama ihtiyacın olacak. Ve tabii reklam giderleri ile olası satış gelirleri arasındaki dengeyi de hesaplamak gerek. Kabul edilebilir kar oranı yakalayamadığın sürece boşuna efor harcamış olursun.
Soran+1 yılBence ilk başta yurtiçi düşünüp daha sonrasında yurtdışı için araştırma yapmak daha doğru sanırım
Ufak başlamak lazım
Soran+1 yıl
Soran+1 yılBak mesela burayı da instagramda buldum
Çocuk ürünleri satıyorlar
Ama bu ürünler satılır mı
Cevap sahibi+1 yılBence de. İlk etapta TR içinde hizmet vermeyi düşünebilirsin. Bir arkadaşımın küçük bir butiği vardı, arada bir Çin'den mal alır dükkanına getirtirdi. Ürünleri çok uygun fiyata alıp gayet de güzel kar marjı ile satardı. İletişimimiz koptu son günlerde ama o geldi aklıma şu an.
Yolladığın linke tıkladım ve göz attım ama bebek ürünleri ile ilgili hiç fikrim yok. Çocuk sahibi olmadığım için alıcı gözle de bakamıyorum ama sen kendi beğenine göre satılıp satılmayacağını düşünüyorsun, bu doğru fikir vermeyebilir.
Soran+1 yılBende çocuk sahibi değilim ama çocuk ürünleri genelde ihtiyaç olduğu için mecbur alınması gereken şeyler gözüyle bakıyorum
Bir ara takı toka yapmayı düşündüm ama o bu ekonomide satılmaz
Cevap sahibi+1 yılTakı toka gibi şeyler harcanılan efor , kazanılan para düzleminde yetersiz kalabilir.
Kendine güvendiğin bir sektöre yönelmelisin. Mesela üretip satmak kısmını çok düşünmüş olmalısın, bunun üzerine araştırma yapabilirsin.
Soran+1 yılÜretmek zor iş ama
Benek giysisi nasıl üreteyim kendi basıma
Yastık nevresim takımı üretebilirim ama
Cevap sahibi+1 yılYukarıda bir yerlerde ben tasarlayıp diktirebilir miyim diye sordun sanki. Ona istinaden dedim.
Başka bölüm de okuyabilirsin bu arada, bunu neden düşünmüyorsun?
Soran+1 yılBaşka bölüm okuyacağım da en az 5 sene sürer o da
Bir de ülkede okunacak bölüm mü kaldı
Cevap sahibi+1 yıl5 sene sonra çok geç değil. 50 yaşında dr olan tanıdığım insan var, bana ilham verdi şahsen :)
Ve okunacak bölüm elbette var. Yeteneklerine göre değerlendirebilirsin. Şu an ne iş yapıyorsun?
Soran+1 yılMuhasebe yapıyorum
Mali müşavir olacağım yakında
Cevap sahibi+1 yılEğer çevre edinebilirsen bir büro da açabilirsin. Ben de Finansal Analist olarak çalışıyordum. Az çok bilirim, biraz zordur ama büro açabilirsen ve müşteri edinebilirsen aslında iyi para kazanabilirsin.
Soran+1 yılMüşteri bulmak zor , müşteri bulsan tahsilat yapmak zor
Ama dediğin gibi ilerisi güzel
İyi para kazanılmasa bile kazancı iyi olabilir
Ama işte çevre nerede yapacağım
Cevap sahibi+1 yılYani ortalamanın üzerinde kazanacağın aşikar ve her şeyden ziyade kendi işin olmuş olacak. Çevreyi de eş dost ile yapabilirsin. Zaten bu işler yavaş yavaş randımana oturur.
Fakat, senin her şeyden önce neler yapabileceğini tekrar düşünmen gerek. Bu halinle oldukça kararsız görünüyorsun.
Soran+1 yılAynen
Çünkü ekonomisi öyle güzel bir ülke değiliz
O yüzden mali müşavire gerçekten tahsilat sorunu çok fazla işimde iyi olursan belki
Ama kazanmak için en az 5 seneyi gözden çıkarmak gerekiyor
Cevap sahibi+1 yılMali Müşavirlikte tahsilatın nasıl olduğunu bilmiyorum, sen işin içinde olduğun için gözlemlemişsindir tabii ama kurumsal firmalarda sorun çıkacağını sanmıyorum.
Muhasebe işi de çok meşakkatli. Operasyonel işlem çok fazla üstüne bir de evrak işi çok fazla. Muhtemelen sen de bu yüzden sevmiyorsun mesleğini.
Soran+1 yılAynen hep hesap kitap ve gerçekten dünya kadar sınava giriyorsun ve aldığım para kuş kadar ona rağmen
Meslek güzel de toplumsal saygınlığı düşük
Cevap sahibi+1 yılEvet, saygınlığı biraz düşük ve o kadar iş yüküne rağmen şirketlerde gereksiz gider olarak görülen bir departman.
Mesleğini değiştirmen için geç kalmadın bence. Tekrar sınava girebilirsin.
Soran+1 yılÜnv sınavı mu?
Bir ara hukuk okumayı düşündüm
Cevap sahibi+1 yılEvet. Üniv sınavı, tekrar girebilirsin ve yatkın olduğun bölümü okuyabilirsin. Ben şu an mat çalışıyorum, sıfırdan. Çok uzun zamandır bir çarkın içinde hamster gibi döndüğümü hissediyorum son zamanlarda ve hayatımda değişiklik olsun istiyorum. Tekrar sınava gireceğim ve farklı bölüm okuyacağım.
Soran+1 yılHangi bölüm düşünüyorsun
Cevap sahibi+1 yılAslında yatkın olduğum bir alan olan Bilgisayar Mühendisliği düşünüyorum. Bu yeteneğimi biraz geç keşfettim tabii :) Fakat dediğim gibi hiçbir şey için geç değil. İnsan kendisine sürekli yeni hedefler koymalı.
Soran+1 yılDgs ile daha kolay olabilir düşünün derim
Cevap sahibi+1 yılEvet , DGS ile de olabilir. Bu arada bir şirkette mi, mali müşavir yanında mı çalışıyorsun?
Soran+1 yılBir şirketteyim
Cevap sahibi+1 yılBu iyi, en azından çok zorlayıcı olmaz. İstanbul'da mısın?
Soran+1 yılEvet İstanbul
Aslında var ya bazen de çizim yapıyorum ya elbise
Kumaşlarını alıp terziye diktifip kendi elbise markamı mı kursam diyorum
Cevap sahibi+1 yılAslında deneyebilirsin. Hatta birkaç elbiseyi kendine göre diktirip çevrenin görüşlerini alırsın.
Çizim yapabiliyor musun? Bu çok iyi.
Soran+1 yılEvet çizim yapıyorum
Elimde şu an 10 model kadar var hatta
Cevap sahibi+1 yılMerak ettim doğrusu. Ve belli ki bu konuda yeteneklisin. Eğitimini alarak çok daha iyi olabilirsin aslında.
Soran+1 yılArtık eğitim almak istemiyorum
Hayatım eğitim almakla geçti malum 😊😂
Cevap sahibi+1 yılEğitim hayatı bitmez, bence almak istemiyorum diye düşünme :)
Bir de meslek değiştirmek için bir neden olabilir senin için.
Soran+1 yılÇizimlerim var, onları diktirecek atölye bulmam gerek
Sipariş üzerine çalışacak vs
Cevap sahibi+1 yılEğer internetten satışı düşünüyorsan birçok şeye ihtiyacın olacak tabii. Web sayfası, web kredi kartı postu, instagram reklamı vs vs. bütçe ayırman gerek bunlara biraz.
Soran+1 yılNe kadar sürede geri dönüş alırım
Cevap sahibi+1 yılO konuda hiç fikrim yok benim de. Bu arada özel mesaj yoluyla mı ulaşsam sana? Mesajları bulana kadar iki km iniyorum aşağı :)
Soran+1 yılTamam olur gizliden çık
Cevap sahibi+1 yılMesaj atmanı bekliyorum o halde :)
- +1 yıl
@soran arkadaşla yaptığın yorumların çoğuna göz attım. Düşüncelerinde istekli ısrarlı bilinçli biri olduğunu düşündüm.
İş kurma konusunda malum en bilinen destek KOSGEB.
gidip bağlı bulundugun ilçenin Kosgebinden danışmanlık hizmeti al, net fikirlerini sun, nasıl ilerketebilecehini ve katkıları öğren. Sende iş kadını potansiyeli var. Satışı da basit bir web sitesi ve sosyal ortamdan kargo tslimatli başlarsın önce. Zaten bildiğim kadarıyla internetten satışlarda 25 bin TL ye kadar kazsncta vergi yok. Varsa da vergi mükellefi olarak hemen maliye kayıtlarına falan girismez, ince yol yordam işi oturtma sürecini ustalığı yollarını belirlersin
Soran+1 yıl@_GönülBaği_ merhaba
Öncelikle yorumunun için teşekkür ederim
İnternet satışında eğer kargo şirketi ile anlaşmak istiyorsanız şirket kurup vergi levhası almak gerek ,- +1 yıl
Gerek yok, şahıs olarak , prensibe anlasirsin, karşıdan ödemeli yaparsın her defa. Uğraşmanız, olaya illa tam prosedür halinde girmemiş olursun.
Bir süre okurlarına göre hareket edeceksin.
Ayrıca en büyük tavsiyem, kendini bir çok soruyla boğma frenleme. Bu hep başkalarının karamsar sizleri gibi, yapamazsın edemezsin güvensizliği verir.
Büyük zararları açmadan en kolay yollarla basla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe üretmek istiyorsunuz?
152 Yorumla
Soran+1 yılGiyim vs
Cevap sahibi+1 yılBende ticaretle uğraşıyorum sürekli elime malzeme geliyor, mesela şu an yelek ve çorap var elimde, ürettiklerinizi uygun fiyata bana vermek şartıyla isterseniz üretimde sizi desteklerim, cüzi miktarda kâr koyup verirsiniz.
Cevap sahibi+1 yılVeya komisyon koyarak ürünlerimi satabilirsiniz
Soran+1 yılSiz kendiniz mi üretim yapıyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yılBazen fason veriyorum bazen ürün karşılığı takas ediyorum
Soran+1 yılFason üretim merede yaptırıyorsunuz? Atölye mi var
Cevap sahibi+1 yılEvet
Soran+1 yılBenimde kendi tasarım çizimlerim var
Fason üretim yaptırmak istiyorum
Sonrada kendi markamı kurmak
Kaça mal olur dersiniz
Cevap sahibi+1 yılTasarımınız Ne üzerine
Soran+1 yılGiyim
Cevap sahibi+1 yılT-shirt, kazak, pantolon, sweat? Hangisi
Soran+1 yılElbise
Cevap sahibi+1 yılAblacım ne tür elbise? hasta olup doktora gittiğinizde doktor neyiniz var diye sorduğu zaman nasıl cevap veriyorsunuz çok merak ettim🙂
Hastayım doktor bey
Neyiniz var
Hastayım doktor bey
Neyiniz var
hastayım doktor bey...
Soran+1 yılEeee ne diyebilirim
Elbise tasarım günlük hayatta giyebileceğiniz şeyler
Toptancıda bulacağınız standart şeyler değil
Elbise
Gömlek
Pantolon
Etek vs
Şık giyim Kısacası
Cevap sahibi+1 yılHani dediniz ya tasarımım var diye, onun için ne üzerine diye sordum
Soran+1 yılAnladım
Açıkladım işte
Ama fason üretim yaptırabileceğim atölye bulamıyorum
Kumaşı alıp terziye diktirsem bi elbise için 200 tl istiyor
200 tl terziye versem üstüne ne kar koyup satacağım
Cevap sahibi+1 yılTerzi numunelik bir model çıkarır zaten , atölyede 1 taneyi devamı olacak şekilde sözleşme olmadan kolay kolay çıkarmazlar.
Soran+1 yılYani nereden başlasam bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılTavsiyem bu işe önce müşteri bularak girin yani hazır alıp az kâr ederek satmaya başlayın, belli müşteri kitleniz olduğu zaman üretime başlarsınız. Tekstil sektörü çok kârlı bir iş ve bu işte en çok parayı kazanan ve riski az olan kişiler, üreticiler değil al sat yapanlardir.
Cevap sahibi+1 yıl. En önemli mesele de güven meselesidir, özellikle bu sektörde üçkağıtçılar oldukca fazla, güvenilir biri oldugunuzu müşterilere kanitlarsaniz, çok iyi iş yaparsiniz
Soran+1 yılToptan nereden alacağım?
Ve kime satacağım
Cevap sahibi+1 yılBirçok yer var, ne alacağınıza göre değişiyor, Merter, laleli, Eminönü, İstoç vs
Hiç para yatırmadanda yapabilirsiniz, firmalarla anlasirsiniz, ürün sattığiniz zaman komisyon alırsınız ama bu şekilde kalıcı müşteriler elde edemezsiniz. Toptancilik yapmak istiyorsaniz iyi bir tanidiginizin olması lazım.
Cevap sahibi+1 yılMağaza mağaza dolasmaniz lazım, internet sayfalarına ilan vermeniz lazım, tanıdıklarınızin bu konuda desteği de oldukça önemli. Pazarda kendiniz de satabilirsiniz.
Ama tavsiyem şu anda sıkıntı var, işinizi çok ciddi sıkıntı olmadıkça bırakmayın, ek iş olarak birşeyler satmakla uğraşın
Soran+1 yılÖncelikle yorumunuz için teşekkür ederim 😊
Şu ara zaten hiç düşünmüyorum bırakmayı
E ticaret yapmak istiyorum al sat daha sonra kazanım yapabilirsem üretime geçerim
Dediğiniz gibi kriz büyük
Toptancıların internet sitesine bakıyorum da toptan yazdığı fiyatlar hiç toptan gibi değil
Atıyorum 4 gömlek 240 tl
Çok saçma değil mi
Cevap sahibi+1 yılGömleğin kalitesine ve üretim zamanına göre fiyat değişir. Mesela geçen sene 20 TL olan gömleğin maliyeti şimdi 40 TL, geçen sene üretip elinde malzemesi olan kişi 30 TL ye satabilirken, bu sene üreten kişi 30 TL ye sattığı da zarar eder,.1 ayda 4 defa hammadeye zam gelen sektörler var, bu yüzden saçma olarak görmemek lazım.
Ürünler serili ise fiyat biraz yüksek olur
Ürünü sezonunda alırsaniz fiyat yüksek olur
Kullanılan kumaşın kalitesi, gramajı ve işçiliği fiyat farkı oluşturur.
...
Sormak istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz, sadece 2018 yılında 550 bin işletme açılıp kapanmış, kimsenin zarar etmesini istemem, Allah hayırlısıyla kimseye de o sıkıntıyı yaşatmasın.
Soran+1 yılBen e ticaret düşündüğüm için dükkan vs. Maliyetim olmayacak
Soran+1 yılYa da hiç bu işlere bulaşmayıp kendi mesleğimi mi yapsam
Arada programlama vs öğrenip
Kafam çok karışık
Cevap sahibi+1 yılKendi alanınızda ki programları mi yoksa yazılım mi
Cevap sahibi+1 yılDükkan falan acilmaz bu sıkıntı da , internet sayfalarından satış yapabilirsiniz
Soran+1 yılYazılım
E ticaret ve yazılım öğrensem diyorum
Cevap sahibi+1 yılYazılım sektöründe Düzen ve disiplin şart, sadece ürün satışi yapmak istiyorsanız Trendyol, n11, gitti gidiyor gibi sitelerde sanal dükkan açabilirsiniz , programlama öğrenmek istiyorsanız ilgi alanımız doğrultusunda kendinize bir program dili seçin ( siber güvenlik, program geliştirme, internet sitesi kurma, mobil programlama vs) hangi konuda kendinizi geliştirmek istiyorsaniz ona göre uygun bir program seçmelisiniz , bu konuda yardımcı olabilecek temiz güvenilir bilgisayar mühendisi arkadaşlarımda var.
Cevap sahibi+1 yılHemen para kazanamazsiniz , uzun ve zorlu bir süreç ama sonunda başarılı olursunuz.
Cevap sahibi+1 yıl*ilgi alaniniz
Soran+1 yılMobil programlara daha geleceği patlak sanki
Olursa yazılım şirketi vs de kurmak istiyorum
Soran+1 yılTrendeki n11 bini sitelerde sanal dükkan nasıl açacağım
Cevap sahibi+1 yılCiddi şekilde düşünüyorsaniz ardiniza bakmadan disiplinli bir şekilde yapabilirsiniz.
Soran+1 yılCiddi anlamda iyi şeyler yapmak öğrenmek kendimi farklı dallarda da geliştirmek istiyorum
Tek yönlü bir insan olarak kalmak kesinlikle istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılGitti gidiyorda hemen site üzerinden açabilirsiniz, Trendyol ve n11 için vergi levhanizin olması gerekli diye biliyorum
Cevap sahibi+1 yılKişinin Sürekli kendini geliştirmesi , özellikle sıkıntılı bir dönemde alternatiflere her an hazırlıklı olması önemli, ama şunu da bilmek lazım, Türkiye de ki gençlerin en az %70inin aklından belli bir süreçte yazılım sektörü olmuştur ama kazananlar her zaman disiplinli ve sürekliligi sağlayan, doğru adımlar atanlar olmuştur.
Mesela siz şu anda yazılım konusunda çok iyi olsanız dahi şirketler sizden bir diploma ister ancak kendi şirketinizi kendi programinizi kurmanizda yardımcı olur.
Yani bu işe gönül vermişseniz, başta yazılımın hangi alanında ilerlemeniz gerektiğini kararlastirin, sonra o programı öğrenmeye çalışın, UDEMY sitesinden programları öğrenebilirsiniz, sonra baktınız ki bu yolda olumlu gelişmeler var, o zaman bilgisayar ya da yazilim mühendisliği gibi bir bölüm okumak için uğraşın. Zamanla herşey yolunu bulur
Soran+1 yılMühendislik değil de hukuk okumayıp düşünüyorum 2. Ünv olarak
Soran+1 yılSizin ürünleriniz neydi bu arada?
Cevap sahibi+1 yılBence hiç bulaşmayın, şu anda çoğu avukat işsiz ya da aşırı düşük maaslarla çalışıyorlar. gelecegi parlak olan birkaç bölüm dışında (tıp, dış hekimliği, yazılım ve bilgisayar mühendisliği, gemi , uçak mühendisligi vs) çoğu bölüm sıkıntılı. ibf, makine, inşaat mühendisliği vs gibi bölümler zaten çöp edilmiş durumda anlatmaya bile gerek yok.
Elimde şu an Eskimo yelekleri , soğuk sıkım zeytinyağı, bijuteri, tıbbi maske... malzemeleri var
Cevap sahibi+1 yıl*çocuk Eskimo yelekleri
Soran+1 yılSatılıyor mu onlar?
Maske satılır da Eskimo yelekleri kim alıyor
Cevap sahibi+1 yılYelekler de çok güzel, özellikle hediyelik olarak verilebilecek bir ürün.
Soran+1 yılHmm anladım
Cironuz Nasıl
Cevap sahibi+1 yılBenim işler biraz farklı, işlerimi takas ile yürütüyorum, ciro değişiyor bazen aylık 30bin, bazen 3-4 bin kalıyor. Ama çok koşturuyorum, araç bu işlerde olmazsa olmaz.
Soran+1 yılNe zamandır bu işi yapıyorsunuz
Cevap sahibi+1 yıl8-9 ay oluyor
Soran+1 yılDaha önceden ne iş yapıyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılÖzür dilerim, yanlış anlamazsınız özelden detaylı konuşsak olur mu
Soran+1 yılOlur
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
82
Cevap
119Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 503 cevap paylaştı.
+1 yılDaha çok gençsiniz. Elbette olur. Yeter ki karar alın ve uygulayın. Buyrun size bi örnek.
https://www.youtube.com/embed/SOtcJ9QULf820 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Mesleginde ne kadar ilerledigin.. Geride neyi bırakacağın. Ve bandgi meslegi yaparak ilerisi icin tatmin olup olmayacağın önemli
10 Yorumla
+1 yıl30’ dedigin ne ki daha yolun basindasin zaten insanlar bu hasta hala karier sahibi degiller. Ben cok yanlis buluyorum bizim ulkemizde kadinlar 30 yasina bastiginda sanki dunyanin sonu yok evde kaldi yok artik cocugu olmaz yok bilmem okumak olmaz bu hasta insana yasli muamelesi yapiliyor hic hos degil.
34 Yorumla- +1 yıl
soranı bilmem de sen her sektörde iş bulursun hacı demedi deme
Soran+1 yılMaalesef öyle
Aslında 40 bile genç bir yaş- +1 yıl
Tabiki genc bir yas insan 30-40-50 oldugunda yasli olunmuyor ki o zaman olgun olunuyor 70 yastan sonra bir insana yasli diyebilirsin ancak ama bazilarina o bile denmez mesela Nebahat Cehre
Soran+1 yılTaş gibi hatun
+1 yılZararın neresinden dönersen kardır diye bir laf var, ancak gidipte kendini nan a muhtaç halde bulmak istemiyorsan, yoklayarak ilerle. Zaten işini severek yapamıyorsan, bir gün biryerden patlayabilir, ondan yolun daha başındasın bence, hedefine yönel 👍
11 Yorumla
Soran+1 yılSağolun varolun çok
Internet uzerinden kendi siteni kurmadigin surece vergi levhan yoksa satis yapamazsin. Hic bir sey icin gec degil su an en cok plastik sanayi sanal market ve kargo sirketlerinin altin cagi. 30 yasinda asgari ucrete calismak buyuk basarisizlik hemen toparlanman lazim.
11 Yorumla
Soran+1 yılBen online bir şeyler yapmak istiyorum
Orada ne önerirsiniz?
Kesinlikle mesleğin yaşı olmaz 😊
Ben kimleri gördüm 40 yaşında üniversite okuyan , mesleğinden memnun kalmayan insanlar mı dersiniz?
vardır böyle insanlar ve azimleri takdire şayandır.
birçok bölümde tanıdığım ileri yaşlı öğrenciler oldu. kimisi afla gelmişti, kimisi gerçekten yeni kazanmıştı. dönem arkadaşlarının "Atatürk'ü gördün mü?" diye sormaları dışında bence bir sıkıntıları da yoktu.11 Yorumla
Soran+1 yılYeniden ünv okuna düşüncem de var bir yandan e ticareti de öğrenmek istiyorum
+1 yılBu hayatta hiçbir şey için geç değildir hele yaş konusuna hasta takılma Tolstoy'un bisikleti kavramı vardır bilir misin Tolstoy bisiklet binmeyi 65 yaşında öğrenmiştir Yani bu kavram diyor ki hiçbir şey için yaş geç değildir ama şimdi de biraz gerçekçi olalım ekonomik güvencen varsa ve kendine güveniyorsan ve işini garantiye aldıysan bu kararı ver oksa diğer türlü zaten İçinde bulunduğumuz O pandemic durum insanları işsizliğe sevk ediyor
14 Yorumla
Soran+1 yılŞu an aldığım ücret asgari
Ve özel sektör iş güvencesi de yok
Yani KPSS çalıştım ama olmuyor gibi o da
Yeni bi bölüm okumak istiyorum- +1 yıl
Ben diyeceğimi dedim Gerisi sana kalmış iyi düşün taşın
Soran+1 yılTamam sağol
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılYorumlar beni o kadar umutlandırdı ki... yaşım 22 yeni mezun oldum ve iş hayatına atılalı 2 ay oldu ama hiç memnun değilim hayatımdan. Hiç buraya ait hissetmedim yeni şeyler denemeye karar vermiştim. Yorumları okuyunca gerçekten hiç geç kalmamışım. Hayat daha yeni başlıyormuş. Ayrıca 30da çok geç bir yaş değil yapabilirsiniz diye umuyorum. Hayatta başarılar 🙏🏽😌
22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim inşallah sende yaparsın 🙏
- +1 yıl
İnşallah, teşekkürler🙏🏽
Gizli Üye(36-45)+1 yılLütfen yaşa takılmayın, ben de 29 yaşındayım ama hâlâ okumaya çalışıyorum. Yaşıtlarım çoluk çocuğa karıştı, ben evlenmedim bile. Hayalleri gerçekleştirmenin yaşı yoktur. Yanlış hatırlamıyorsam düğününde fakirlik nedeniyle gelinlik giyemeyen 97 yaşındaki teyze gelinlik giymişti. Bu örnek bile söylediğim şeyi ispat etmeye yeter. Sevgiler. 🌸
26 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun
Soran+1 yılMasallah ne güzel
Bizim ülkede biraz Böyle işte
Kimse sevdiği işi yapmıyor yapamıyor
Cevap sahibi+1 yıl@metehankurtaslan Çok teşekkür ederim. 🙏
Cevap sahibi+1 yılÇok teşekkür ederim. Millet konuşup dursun, biz yola devam edelim. 🙏
Soran+1 yılAynen :)
- +1 yıl
Sayın gizli kullanıcı ne yaptım ki hayatın her anı yeni bir baslangic
Yaş 30 a 1 kala ben değiştiriyorum. Hiç te pişman değilim. Aksilik çıkarsa önceki mesleğime dönüş yaparım. Bu hayata bir kez geliyoruz ve neyin peşinden gitmek istiyorsan kimseye aldırış etmeden işe koyul.
13 Yorumla
Usandım galiba
İçimde heyecan kalmadı
Soran+1 yılTicaret istiyorum
+1 yılKesinlikle değiştirilir bu güveni hissedin kendiniz de ve sevmediğiniz işi yapmayın. Kime göre yaş geçmiş 60 yaşında yeni bir hayat kuran insanlar var. Ve biz yaşamaya devam ediyoruz. Şöyle düşünün 30 yıl mutsuz olmak mı ya da 2 yıl hedeflediğiniz alanda çalışıp 28 yıl mutlu olarak yaşamak mı? Maaşınızı falan da önemsemeyin sevdiğiniz iş olsun varsın şuanki maaşınızdan düşük olsun.
14 Yorumla
Soran+1 yılDüşük masşla kimse mutlu olmaz o bir gerçek
Ayrıca zaten maaşım düşük
- +1 yıl
Düşük maaşla ben mutlu olabilirim kıstas çok farklı. Şu an fena sayılmayacak bir maaş alıyorum. Ama önceki işim de daha fazla maaş alıp sevmediğim işi yapıyordum. İnanın şu an 4 bin tl az alıyorum ama mutluyum.
- +1 yıl
Ondan dolayı yanlış açıyla bakmayın. Tabi herkesin kriteri farklıdır. Benim kesinlikle maaş değil😊
Soran+1 yılBenin bi yerde de maaş
+1 yılyaşınız geç değil ama şu var :
işinizden gelen paraya ne kadar ihtiyaç duyuyorsunuz?
ne kadar sürede aklınızdaki işi öğrenmeyi planlıyorsunuz?
sizi o kadar götürecek maddi imkanınız var mı?
ve son olarak yeni işinizin sizi mutlu edip etmeyeceğine emin misiniz?14 Yorumla
Soran+1 yılBen muhasebe yapıyorum aldığım rakam asgarinin Biraz üstü
İşimdsn gelen paraya elbette ki ihtiyacım var ama zaten e ticaret yapmak istediğim için işi bırakmayacağım
Eğer hedeflediğim basarıya ulaşırsam muhasebeyi bırakırım- +1 yıl
Bu e ticareti naail ogrenmeyi dusunuyorsunuz cevrenizdeki yapan insanlardan ki udemyden mi aklinizda nasil bir yol var
Soran+1 yılDeneyerek öğrenmek istiyorum
- +1 yıl
Isterseniz mesaj atabilirsiniz birkac tavsiye verebilirim
+1 yılNormal bence insanlar 2 üni okuyor üstüne master yapıyor iş bulmada zorlanıyor imkanın varsa değiş ne olacak nerde kendini mutlu hissedersen orda çalış
116 Yorumla
Soran+1 yılBende 2 ünv okuyup Master yaptım
- +1 yıl
Hayırlısı bende düşünmüştüm ama memur oldum daha iyi imkanın varsa kpss felan dene
Soran+1 yılKPSS denedim de bölümün ataması yok
- +1 yıl
O zaman sana mutlu olacağın işi seç
Soran+1 yılPara Hangisinde ise
- +1 yıl
Herkesin derdi o bende bazen düşünüyorum memur olsaydım para özel sektörde ama insan korkuyor şu hali görünce
Soran+1 yılYok be özel sektörde para yok
- +1 yıl
Niye ya ayıptır sorması ne kadar alıyosun ki
Soran+1 yılAsgari ücret civarı
- +1 yıl
Şaka yapıyor olmalısın bu nasıl adalet ülke ne hale geldi gerçi plaza da çalışanları çeviriyoruz bazen maslakta onlar da aynıısnı söylüyor.. İyiki memur olmuşum diyorum o zaman hemde bize aşağıdan bakıyorlar
Soran+1 yılBaksınlar
İnan dişçiye gitmek için bile 40 kişiden izin istiyorlar
Onlar o güzel ortamda büyük işler başardığını düşünüyor
Halbuki hiç öyle değil- +1 yıl
Ha bu yüreğime su serptin ama çok havalılar bir kimlik istiyoruz bir hava bir hava kadınlarda yanında bir erkek var erkek mi kadın mı belli değil ay uy diyor tuhaf bir dünyaları var
Soran+1 yılOnlar da o şekilde kendilerini tatmin ediyor işte
- +1 yıl
Anladım ben kendime şükrediyorum o zaman ama acizliktir bu insanlığını kaybetmişler
Soran+1 yılYapacak bir şey yok
- +1 yıl
Onlara bol şans dilerim ellerinde starbuck kahvesi maviden boş poşetleriyle bindikleri metro metrobüs😃
+1 yılYoo geç kalınmış sayılmaz ki yeterki hedef hayal ve ideallerinden asla vazgeçme ve kendine uygun yakıştırdığın neyse ona doğru yönel belki az kazanırsın ama gönlün rahat çalışırsın
112 Yorumla
Soran+1 yılŞu an asgari ücretle çalışan biriyim
- +1 yıl
Kolay değil tabikide ama genede adım atmak inanmak en büyük mıcize başlangıcıdır ve bunu yapmaya ihtiyacın var bence
Soran+1 yılE ticaret yapmak istiyorum
- +1 yıl
ticaret güzel bir alan ama neye yapacanıza bağlı hanımefendi ve nerde nasıl bir mekan tutacağınıza bağlı ama size önerilerim olur ufak masraflarla başlayacağınız şekilde yapıp ilerletip büyütebilirsiniz
Soran+1 yılŞimdilik e ticaret yapmak istiyorum
- +1 yıl
Yani bende bunun gibi işte diyecektim hem kendi işini yaparken bir yandan da bunlar la koşturarak büyük yol alabilirsin ve bakmışsın ki özel sektör maaşın sana çerez veya sermaye parası olmuş
Soran+1 yılEvet düşüncem o
Evde kendi işimi yapıp e ticaret yapıp sonrasında işleri büyütmek istiyorum bakalım- +1 yıl
Başaracağın dan eminim neden çünkü bukadar inanç içerisinde bir kararlılıkla ifade etmişsin kendine işte en büyük sermaye inanman ve kendine ifade etmen gerisi gelir birşekilde çünkü en büyük başarı evvela inanmak karar vermektir
Soran+1 yılKesinlikle
Allah da yardım ederse neden olmasın- +1 yıl
eder tabikide hanımefendi tertemiz bir karar ile ve Allahın izniyle işlemiş yüreğine yeterki niyetin tam olsun çaba için kolları sıvayıp adım atınca gerisi olur illaki ha tümsekler hengameler çıkar elbet ama buda tuzu biberi bir şekilde
Soran+1 yılÇok sağolun destek için
- +1 yıl
Rica ederim hanımefendi inşaallah herşey gönlünüzce güzel olur ve mutlu olacağınız sonuçlara ulaşırsınız
Yav ablacım 30 diyosun 30 tabii ki değişirsin hayırdır ölmeden mezara girmişin? Kim bilir kaç gün kaç yıl yaşayacağız 20 yıl daha aynı işte çalışıp mutlu olmaya değer mi?
14 Yorumla
Usandım galiba
İçimde heyecan kalmadı
Soran+1 yılDünyaya bir kere geliyoruz sonuç olarak
Yaşım 31 Ben bu yaşıma kadar 2 meslek değiştirdim korona olmasaydı 3 cü meslek değişikliğini yapacaktım mutlu olduğun işi yapacaksın her zaman
14 Yorumla
Soran+1 yılMeslek ne?
- +1 yıl
15 yaşımda çalışmaya başladım 5 yıl PVC doğramaydı bıraktım 3 yıl sıhhi tesisatçıydım bıraktım 6 yıldır kurumda özel güvenliğim corona olmasaydı Avrupa’ya gidecektim vize başvurumun cevabını beklerken bütün kapılar kapandı açılmasını bekliyorum “ ingilizce (iyi) ve ispanyolca (idare eder) öğrendim” yani insan istedimi azmeder yapar okulda İngilizcem hep 0 dı 😅
Soran+1 yılAnladım
Hayırlısı olsun inşallah
+1 yılAsla geç değil. Ömür kısa derler ama sevmediğin işi yaparak yaşamak için çok uzun. Ben de üniversiteye yeniden gitmeyi planlayanlardanım
13 Yorumla
Soran+1 yılHangi bölüm düşünüyorsun
- +1 yıl
Sınav sonucuna göre değişir ama daha çok 2 yıllık bir şey düşünüyorum
Soran+1 yılHayırlısı
50 yaşından sonra çok başka meslekler öğrenip başarılı olanlar, farklı girişimler yapanlar gördüm, 30 hiç bir şey yani, hayata yeni başlıyorsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen çok yeni sayılır
Okumanın, meslek değiştirmenin yaşı olmaz. Benim babam öğretmendi. 40 yaşında inşaat mühendisi oldu değiştirdi de mesleğini
13 Yorumla
Soran+1 yılBaşarılı oldu mu
Soran+1 yılGüzel
Hiç de geç değil örneğin ünlü Brezilyalı eski futbolcu Adriano futbolu 34 yaşında bırakıp çete üyesi oldu.
11 Yorumla
Soran+1 yılVay masallah
yeni meslek tiktok amsayfadan canli video ac sadece ekrn karşısında dur para kazan sacma ama ciddi para kazanıliyor🙂
11 Yorumla
Soran+1 yılTiktok da para kazanılıyor mu
+1 yılYaşım 35 hala alternatif düşünürüm. Aklım daha basit işlerde, al gülüm ver gülüm gibi basit işler olsa derim...
11 Yorumla
Soran+1 yılNe iş yapıyorsunuz
+1 yılElbette, neden olmasın? Belli bir birikiminiz ve donanımınız varsa her şey olabilir. Destekliyorum sizi.
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağolun
Eğitimim ve biraz da iş tecrübem var- +1 yıl
Inaniyorum. Yapanlardan hiçbir şeyiniz eksik değil. Yeter ki inanın ve azimli olun.
Tabikide sonuçta daha gençsin 30 çok büyğk bir yaş değil kendinden eminsen öğrenirim yaparın inanıyorum derse. İstediğini başarırsın.
111 Yorumla
Soran+1 yılHiç bilmediğim bir iş düşünüyorum
Usandım galiba
İçimde heyecan kalmadı
Soran+1 yılMuhasebeciyim
Yakında mali müşavir olacağım- +1 yıl
İşin aslında güzel ama sevmiyorum diyorsun ama sana bir tavsiye vereyim mi tamam iyi güzel evet yapmak istiyorsun başarmak istiyorsun istediğin bir şey yapmak istiyorsun ama şu dönemde iş bulmak o kadar zor ki bence işinin de değerini bilmelisin hiç işi olmayan insanlar da var hani şunu demiyorum sana hayalinden vazgeç demiyorum sadece en azından çalış ama işini bırakma çabuk bence
Soran+1 yılYok işi zaten bırakmayı düşünmüyorum
Sadece meslek değişikliği yaparım ama zamanla onacak iş o da
Soran+1 yılYok bırakmam çalışırken bir yandan da istediğim iş için uğraşacağım
Şartlar oluşunca güle güle diyeceğim
Soran+1 yılÇok sağol 🙏
+1 yılNe var ki yaşında ben üniversiteye giderken 34-35 yaşlarında öğrenciler vardı. Hiçbirşey için geç değil.
13 Yorumla
Usandım galiba
İçimde heyecan kalmadı- +1 yıl
Sevmediğin bir işte çalışman kendin için eziyet olur. O yüzden ne hayal ediyorsan onun peşinden git.
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılÖyle bir açıklama yapmışsınız ki sanırsınız yaşınız 50 dayandı.
Tabii ki meslek değişimi yapabilirsiniz farklı meslek gruplarına yönelebilirsiniz18 Yorumla
Soran+1 yılÇoğu firma 30 san sonra yas geçmiş diye bakıyor
- +1 yıl
Tecrübe ve bilgiye bakar yaşa bakmaz
Soran+1 yılBakıyor
- +1 yıl
Ona bakarsanız benim de yaşım 30 fakat başvuru yaptığımda hava da kapıyorlar
Soran+1 yılMeslek ne
- +1 yıl
Makam şoförü artı router teknisyeni
Soran+1 yılGüzel
- +1 yıl
Bayağı güzel
+1 yılYapabilirsin ama tercihini yine işine yakın mesleklerden seçmelisin. Yani bunca zaman edindiğin tecrübenden faydalanabikeceğin yeni bi iş
11 Yorumla
Öğrenmenin yaşı yoktur bebişim. Kimseyi dinleme. Aklıhda ne varsa tam gaz devam et
21 Yorumla
Soran+1 yılAhh ah 30 olduk
her yaşta değiştirebilirsin hiç bir şey için geç değildir. :) yeterki o enerjiye sahip ol
17 Yorumla
Soran+1 yılÇok enerjisi sönmüş hissediyorum kendimi
Soran+1 yılÇalışırken aynı zamanda evden e ticaret yapmak istiyorum
Soran+1 yıl24 saat çalışacağım
Soran+1 yılSağol canım
Hiç şey için geç değildir, aslında ileride bu isteğinizi gerçekleştirmediğiniz için pişman olacaksınız
12 Yorumla
Soran+1 yılBaşlamam gerek o zaman
+1 yılBen de düşünüyorum 2 yıllık bir bölüm okumayı düşünüyorum bunun için yaş bazı konularda sorun olsa da hala geç değil
12 Yorumla
Soran+1 yılSizde başarırsınız inş
- +1 yıl
İnş teşekkür
Aynı durumdayım ben de inanılmaz ikilemdeyim ne yapıcam bilmiyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılMeslek ne
Eğer tekstil ürünleri üzerine çalışma yapmak istiyorsanız size yardımcı olabilirim...
15 Yorumla
Soran+1 yılTekstilci misiniz
Soran+1 yılToptan alışveriş istiyorum
Soran+1 yılTamam
Burdaki geç diyenleri takma hiç bir şey için geç değildir hâlâ istiyorsan hayallerinin peşinden git
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağolun
seviyorsan niye değiştirmek istiyorsun? başka şeyler öğrenmenin yolu meslek değiştirmek değil
19 Yorumla
Soran+1 yılKazanan uok mu ya
- +1 yıl
vardır illaki ama öyle büyük karlar düşleme... yani 3 e alırım 5 e satarım 2 kar değil. 3 e alıcan 1 vergi vercen 2 e ticaret sitesine vericen 8 e satıcan 2 kar yapmayacaksın onun da vergisini vereceksin 8 e satınca da pahalıya gelecek bu ürün ve kimse almayacak. ancak gidip üreticilerden toplarsan bişeyler olur onda da elde kalma riski var toptandan daha fazla alman gerekecek. sıkıntılı yani
Soran+1 yılDoğru o iş de zor
Kendi markamı kurmak vs güzel olurdu ama ya
Sen ne iş yapıyorsun
Soran+1 yılZengin işi galiba bunlar
Soran+1 yılAnladım
Oooooo oooo daha gençsin tabiiki değiştirilir ağaç değilsin mutsuzsan alternatiflerine bakmalısın.
11 Yorumla
Soran+1 yılYani sanki senelerdir hep kendimi tekrarlıyor gibi hissediyorum
Evet. Ben aklıma koydum mesela sadece meslek değil sektör de değiştirincem. Azmet.
13 Yorumla
Usandım galiba
İçimde heyecan kalmadı
Soran+1 yılÖyle yapacağım zaten
şu an ki yaptığın iş nedir? Ne iş yapmak istiyorsun?
110 Yorumla
Soran+1 yılMuhasebeciyim
Ticaret düşünüyorum
Soran+1 yılAz kazanıyorum
Soran+1 yılYooo
Soran+1 yılDaha iyi imkanlarda yasamak istiyorum
Soran+1 yılSağol
Meslek nedir? Ve neden sevmiyorsun? Belirtmemişsin. Bazı mesleklerde zordur.
17 Yorumla
Soran+1 yılMuhasebe yapıyorum mali müşavir olacağım yakında
Ama sıkıldım- +1 yıl
Muhabeci iki arkadaşım var. Bir tanesi bayan, birisi bay. Bayan olan numaralı gözlük takıyor. İşini severek yapıyor. 3M li ve iyi para kazanıyor. Genelde büyük işletmelerin defterini tutuyor. Hayatından memnun. İkinci bay olana gelirsek, sürekli olarak şikayetçi, fazla para kazanmıyor. Bakkal gibi küçük işletmelerin defterlerini tutuyor. Para almak için dört dolanıyor. Genelde parasını zor alıyor. En büyük şikayeti buydu. Oturup konuştuğumuz zaman başka bir iş bilmediğini bunu yapmaya mecbur olduğunu söylemişti. Hatta Bazı meslekler derken Muhasese yazacaktım. Sıkıcı bir iş, sürekli masa başındasın, ve hata yapmamak için sürekli kontrol etmen lazım. Yanında birde eleman çalışmıyorsa daha da zor. Elemanı askere gidince psikolojisi bozuldu. Teknik bir mesleğin olsaydı. İş değişikliği daha kolay olurdu. Kaç yıldır bu işi yapıyorsun? Sıkıldım derken, neler seni bu hale getirdi?
Soran+1 yıl7 senedir muhasebe yapıyorum
Beni bunaltan emeğimin karşılığını alamamak
Haksız rekabet ve tahsilat sorunu çok fazla
O yüzden rekabet çok
Ve malum ülke krizde ekonomi güzel olacak ki müşavir iyi kazanacak
Bizde ekonomi yok ki işletmeler bir bir kapanıyor
- +1 yıl
Aynı muhasebeci arkadaşım gibi. Rekabetten bahsederdi. Hatta yanında çalışan elemanı kaçınca, müşterilerinin bir kısmını da çalmıştı. Psikolojisi bozuk. Yeni bir iş kuralım filan diye çok konuştuk. Başkasının yanında çalışmak daha da zor. Ekonomi durumlarından yeni bir işten geçtik. insanlar elindekine zor sahip çıkıyor. Bay arkadaşı kurtaran, zengin bir kayınbabası olması, dükkana kira vermemesi. Zor bir durum. En iyi sektörler gıda, tarım ve hayvancılık gibi. Bazı bayanlar mikrokredi alıp seracılık vb. işler yapıyorlar.
Soran+1 yılEvet o nasıl oluyor seracılık?
Hiç anlamadığım işler
Tabi ki çok zor ya
Bi defter tutmak kanunda min 700 tl
Ama bunh 50 tl ye tutan mali müşavir var
Ee insanlar kim ucuzsa ona tutturuyor
Haliyle ne kazanacaksın
Meslek kan ağlıyor
O yüzden istediğin kadar iyi ol
Hal böyle olunca tüm hecesin kırılıyor- +1 yıl
Meslek değiştirmek hemen olacak birşey değil. Önce ufaktan deneyim kazanıyorsun. Araştırma yapıyorsun. Kolay birşey değil. Beyni sadece bir konuyu düşünen kişinin işi değil yani. Beynini, kafanı başka işlere de yorman lazım. Tabiki öncelik karnını doyuracak işi elinde tutabilmek. Yeni bir iş birikim meselesi, hem maddi hem de kafa yönüyle. Ama ortadaki gerçek var. Mutsuzlukta öldürüyor. İşsizlikte. Bugün sabahleyin trt2 de altyazılı bir film vardı. "Üzgünüz teslim edilemedi" adındaki. Onu izlemeni öneririm. Birisi kargo şirketinde çalışan diğeri de yaşlılara bakım hizmeti veren bayanın hikayesi. Özellikle kargo şirketinde çalışan kişinin hikayesi ilginçti. Kadın ise yaşlı bakıma muhtaç insanlara gidip bakımlarını yaparken, eve geç giderken, kendi çocuklarına bakamıyor neredeyse. Birde karda, kışta kapımıza kadar gelen insanlara bir teşekkür edemeyecek kadar tuzu kuruların olduğu bir yeri düşünürsek.
Soran+1 yılİzleyeceğim
Öner’iniz için çok teşekkür ederim ☺️
Elimdeki işi şimdilik bırakmayı düşünmüyorum
Yapacağım şeyde ilerlersem bırakırım
Eğitim & Kariyer konusunda 601 cevap paylaştı. Yaşın uygun geç değil istediğini yapabilirsin bence
11 Yorumla
Soran+1 yıl30 yas
+1 yılSevmiyorsan ve imkanın da varsa değiştir yaşla ne ilgisi var bunun
13 Yorumla
Usandım galiba
Yani sevmediğin işi yapınca insana işkence gibi geliyor bence imkanın varsa değiştir. Umarım istediğin işi bulursun
Soran+1 yılSağol
- Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılYani azmettikten sonra değiştirilir. Ama adapte olmak zor olur.
13 Yorumla
Usandım galiba
Değiştireceğin meslek önemli. O da aynı duruma sürükleyebilir seni
Soran+1 yılE ticaret
Olabilir
Kendini sınirlama birbirine benzeyen işler var
Tecrube sahibiysen niye olmasin11 Yorumla
Soran+1 yıl6 senelik tecrübem var
+1 yıl2 mesleğim hazır sorunum yok kilidi vursam dünyaya kadınları takıyla donatırım.
15 Yorumla
Soran+1 yılNe iş?
- +1 yıl
İklimlendirme şirketim var 2 . iş olursa ilerde belki takı işi pırlanta vs.
Soran+1 yılAylık gelir ne
- +1 yıl
Çok güzel rakamlar :D.
Soran+1 yılİyiymiş
+1 yılInsan istedikten sonra herşeyi başarır. Bunun rakamlarla hiçbir alakası yok. Yeterki iste
121 Yorumla
Soran+1 yılZaten kaybedecek bir şeyim yok ki
Asgari ücretle çalışan bir insanım- +1 yıl
Öyle deme o asgari ücretli işi bile bulamayan insanlar var
Soran+1 yılAynen öyle çok şükür
- +1 yıl
Peki şu an ne üzerine çalışıyorsun ve ne yapmak istiyorsun
Soran+1 yılMuhasebe yapıyorum
Ticaret yapmak istiyorum- +1 yıl
Muhasebe cidden beyin yorucu bir meslek ve geliri de her zaman düşüktür. Yani birikim yapabildiysen ufaktan ticarete başka yavaş yavaş büyültürsün
Soran+1 yılBirazcık birikim var
Ya yazılım falan öğrenmek istiyorum ya da başka şeyler
Cidden beyin yorucu ve masalarda düşük
Niye o kadar düşük- +1 yıl
Çünkü patronlar muhasebe işini iş olarak görmüyor o yüzden maaşı düşük. Bence ne istiyorsan o konu üzrinde yoğunlaş
Soran+1 yılMali müşavirlik belgesi almama az kaldı
Ofis açsam müşteri yok- +1 yıl
Aynen millet dükkan kapatıyor müşteri bulmak zor. Uzun meşakatli bir süreç
Soran+1 yılDiyorum ki onun yerine bi işletme kur en azından 2-3 senede çıkar verdiğin para
- +1 yıl
Işte ne üzerine bir isletme mesela
Soran+1 yılGıda ya da tekstil
- +1 yıl
Gıda bence daha mantıklı. Giyim de yapacaksan kadın veya 0-12 yaş çocuk giyim üzerine yap
Soran+1 yılBebek giyim düşündüm
Anne bebek- +1 yıl
Aynen olur neden olmasın. Yeterki başla.
Soran+1 yılHayat boyu 3 kuruşa çalışmaktan iyidir
- +1 yıl
Yani muhasebeden bilirsin kar zarar kardeştir. Ticarette kazanmak da var kaybetmek de. Ama isini takip eden bence her zaman kazanir
Soran+1 yılBence de
Önemli olan istikrar
Ve köle gibi millete çalışacağıma köpek gibi kendime çalışmak yeğdir- +1 yıl
Evet kesinlikle haklısın. Umarım bunları en kısa sürede gerceklestirirsim
Soran+1 yılSağol
+1 yılYaşın bir önemi yok.
Sen mutlu olduğun şeyle uğraş21 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 437 cevap paylaştı. Neden olmasın? Geçenlerde gördüm yanlış hatırlamıyorsam adam 50 yaşında tıp kazanıp 56 yaşında mezun olup doktorluk yapıyor. İstedikten sonra hiçbir şey için geç değil. Okumak içinde İtalya'da bir adam 90 a merdiven dayamış üniversiteden mezun oldu.
11 Yorumla
Soran+1 yılMasallah ne diyeyim
Gizli Üye(36-45)+1 yılşu an okuyorum ama meslek sahibi olup işimde profesyonellesince başka bölüm okuyacağım insallah 😊😊😊
11 Yorumla
Soran+1 yılBölüm ne
Bir kadın olarak destekliyorum seni eğer mutlu değilsen mutluluğu arama hakkın var yolun açık olsun bende tıpkı senin gibiyim. Tekrardan sınava gircem geçen sene nasip olmadı gitti 150 lira ama demekki var hayır bunda da. 🙂 Allah yolumuzu açık etsin
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin 🙏 sağolun sizin de
Yeter ki iste... O gücü ve isteği içinde bulursan sonuna kadar git. Yaşın hiçbir önemi yok. Kaldı ki ne istediğini gerçek anlamda bilecek yaştasın. O yüzden adımların daha sağlam olacak.
Kendine güven11 Yorumla
Usandım galiba
İçimde heyecan kalmadı
- Eğitim & Kariyer konusunda 780 cevap paylaştı.
+1 yılilk mesleğindeki birikimi aktarabilirsen avantaj bile olabilir.. ben düşünüyorum 1 2 seneye özele geçeceğim
114 Yorumla
Soran+1 yılNe iş yapıyorsun
- +1 yıl
memurum, kamuda ya da özelde avukatlık yapacağım.
Soran+1 yılHukuk memurken mi okudunuz
- +1 yıl
evet memurken okudum son sınıfım
Soran+1 yılHangi okul özel mi devlet mi
Soran+1 yıl?
- +1 yıl
devlette okuyorum. özele o kadar yatırım yapmazdım.. her şeyden birşey bil ve birşeyin herseyini bil mantığı lazım
Soran+1 yılÖnceden ne okudunuz
- +1 yıl
benim 4. üniversitem maliye adalet yüksek lisans vs.
Soran+1 yılBaya
Bari hakim ol- +1 yıl
şu an yaş geçti ama ilerde belli olmaz
Soran+1 yılHayırlısın
- +1 yıl
teşekkür ederim size de bol şans
Soran+1 yılSağolun
50 yaşından sonra bıle olur 30 ne kı. Otuza gelıp bır işe başlamamış insan dolu
13 Yorumla
Soran+1 yılYeniden okul bile okunur mu
Soran+1 yılSağolun
Bende aynı durumdayım ama nerden baslıcam napcam bilmiyorum evde takılıyorum öyle
11 Yorumla
Soran+1 yılBir yerden başla
+1 yılÖnünde kaç yıl var daha bilmiyorsun...
Ama her gün sevmeyerek gittiğin , ilerleme kaydedemediğin bir yerde çalışmak insanın kendisine yaptığı en büyük zulümdür.11 Yorumla
Soran+1 yılBaşta çok seviyordum aöa şimdi içimde o heyecan kalmadı
Hep aynı şeyler ve gerçekten de maaş az ve ne kadar çalışan da yaralamıyorum
Hayir tabiki benim cok arkadasim var farkli alanda yuksek lisans yapip meslek degistiren
13 Yorumla
Soran+1 yılBen ya yeniden okul okumak ya da e ticaret yapmak istiyorum
Soran+1 yılKendi işimi düşünüyorum
değiştirilir neden değiştirilmesin ama yeni meslekte çözmez olacaksın
15 Yorumla
Usandım galiba
İçimde heyecan kalmadı
Soran+1 yılMuhasebeci
Yakında mali müşavir olacağım
Soran+1 yılYok ya kazanılmıyor
+1 yılBöyle düşünürsen zor, sevmiyorsan değiştir kendini geliştir..
20 YorumlaBen üniversiteye giderken 50 yaşında bir abla vardı 57 yaşında da bir amca okumanın yaşı yok bence. 30 bir de en güzel yailar değişiklik iyidir.
24 Yorumla- +1 yıl
Helal
Soran+1 yıl30 dan sonra hayat bitiyor gibi bi algı var ya ondan
Soran+1 yılSağol canım :)
+1 yılneden değiştirilmesin. Öğrenmenin yaşı yoktur asla.
20 Yorumla
+1 yıldeğişir sıkıntı yok ama geçiş dönemde finanse edebilecek birikim lazım
11 Yorumla
Soran+1 yılEvden yapacağım işi bırakmayacağım
- Devamını Gör (141)
Devamını Gör(186)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!