Üniversite okumak çok zor geliyor, mezun olabilmek için aktivatörüm ne olmalı?

Merhaba Üniversite 1. sınıfım sözel bir bölümde okuyorum. İstediğim ve gerçekten sevdiğim bir bölümü kazandım ve üniversite kolay olur diye düşünüyordum ama hiç öyle değilmiş. Dersler online olduğundan okulumu hiç gezemedim ve hâlâ kimseyi tanımıyorum ama bizim sınıftakiler nasıl olduysa kaynaşmışlar. Asıl sorun bu değil zaten. Sorun derslerimiz online olduğunda gerçekten anlamıyorum ve her seferinde bir sorun çıkıyor hocalarımız girmiyor bazen. Aylardır okuyoruz güya ama şu ana kadar hiçbir şey anlayamadım. Hocaların hepsi çok gıcık gerçekten umurlarında değiller hepsi birden sunum veriyor ona göre puan alacaksınız diyorlar. Bütün hocalar nedense bir sunum yaptırma derdinde öğrenciye yapmazsan direk kalıyorsun. En az 100 slayt istiyorlar gerçekten bütün gün oturdum slaytı yaptım. Tam bitti derken bugün başka bir hoca slayt sunum ödevi vermiş. Dersler gerçekten çok zor full ezber ne yapacağım sınavda bilmiyorum 15 dakika zaman vermişler sınavda kopya çekmeyelim diye. Daha üniversitenin ilk yılında soğudum ve çok isteyerek seçtiğim bölümden de soğudum, bir tek ben mi böyle düşünüyorum? sorun bende mi yoksa sizinde böyle bıktığınız oluyor mu?
Üniversite okumak çok zor geliyor, mezun olabilmek için aktivatörüm ne olmalı?