0.7 ile yazı yazmak daha mı kolay acaba? 0.5 ucu bir kelime için 1-2 defa çevirmem gerekiyor ucu çok kolay düzleşiyor.. Uzun yazarken rahatsız ediyor buda beni.
Tükenmezler ile yazım çok düzgün ama şu mekanikler yok mu.. Sevişemedik bir türlü.. Her zamanda tükenmez olmuyor :)
Uç kısmı sabit ince modelleri seviyorum rot 500 kullanıyorum genelde esnemeyen uçlar ile rahat ediyorum.. Öneri varsa alabilirim :)
Çoğunluk ne çıkacak merak ediyorum 0.5'mi 0.7'mi ağırlıkla tercih ediliyor?
0.5 Uçlu
0.7 Uçlu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yazı yazmak için Hangi kalınlıkta uç / versatil kalem tercih ediyorsunuz?
Soruda versatil sormuşsunuz, görselde Pilot Fa uçlu, lüks bir dolma kalem var :))) Çelişkili yani.
Versatillerde 0.5 kullanılırsa, elbette hemen çevirmek gerekiyor. Bunu nasıl önleriz? Birinci yol, hb omayacak, çabucak ve koyu renk yazmayacak uç edinmek. Mikronun, Faber Castell'in farklı kutularda, farklı tonlarda uçları var, deneyerek alın koyu yazmayanı. Nispeten zor '' erir ''. İkinci yol, Kuru Tonga gibi harika kalemlerden edinip, elinizi değiştirmeden mekanizmasıyla ucun kendi çıkmasını sağlayabilir, yahut pilot shaker gibi minik sallamalarla ucu hafif hafif çıkartan versatillere yönelebilirsiniz.
Cevabın versatilleri sorduğunuz için onlara yönelikti.
Kolay gelsin.
2
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Görseli renklendirsin diye seçtim, ama versatilden bağımsız oldu haklısınız :) hb kullanmıyorum, 2b sertlikte hep uçlarım. Dediğinizi anladım.. Deneyebilirim.
Kuru toga dan da 2 model denedim tutuşunu hiç sevemedim... :) Görüş için teşekkür ederim.
şu an kuru toga advance modeli var elimin altında, en beğenmediğim özelliği mekanizma çok dik çalışmak istiyor ve uç bölümü sallanan bir kalem, mekanizmanın da etkisi ile.
Ama yazımı kolaylaştırıyor tabi, tutuşunu sevmesem de :) bir -3 ü var benden
Kuru tonga ile yazamam ben, ama hayranı çoktur, makul de fiyatı vardır. Belki sevebilirsiniz diye alternatifi eklemiştim.
Açıkçası kuru tonga'daki o harika fikrin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dünyadaki en iyi shaker, pilot shaker'dır mesela. Bir sürü imitasyonu yahut özentisi var, asla o hissiyatı ve çalışma güzelliğini sunamıyor. Kuru tonga kendini geliştirir umarım da ben de edinirim sonra...
Kullandığınız zemin nedir? Not tutmak, ders çalışmak için midir kalem ihtiyacı?
Çok hızlı bir yazı şekliniz varsa shaker'ı deneyin. Ama ben bugün not alacak olsam, uç kurutmayan, olabildiğince hafif bir dolma kalem kullanırdım.
Yazım konforu olarak, 90'ların ticky II'sinden dahi öndedir shaker. Eski usul, içi tamamen demir olanları değil, günümüz modernize edilmiş versiyonundan bahsediyorum tabi.
En İyi Cevaplar