Dil öğrenmenin püf noktaları nelerdir?

Güncellemeler:
- Sevgili Dalinlivotka,
Sorunuzu gördüğümde önce yapılmış yorumlara göz attım. Bazı yorumları o kadar beğendim ki, artık ben bir şey yazmasam da olur diye düşündüm.
Ancak sonra bu gerçekçi yorumları yazan arkadaşların emeğini görmezden gelirmişim ve haksızlık olurmuş gibime geldi. Böylece ben de onların yorumlarına katkı sağlamaya karar verdim.
Mennane, AkrepburcuErkegii07 ve UnhandledExceptional rumuzlu arkadaşların emeğine sağlık. Yazdıkları gerçekten de dil öğrenmenin temel püf noktalarını tanımlıyor.
Kapsayıcı olması dileğiyle aşağıdaki 10 ipucunu paylaşıyorum:- 1- En başta bu dili neden öğrenmek istediğimizi analiz etmeli, amaçlarımızı netleştirmeliyiz
- 2- Sabırlı olmalı ve bir roket gibi amacımıza kilitlenmeliyiz
- 3- Motivasyonunu yüksek tutabilmeliyiz
- 4- Çevrimiçi uygulamalardan bizimle düzenli olarak görüşebilecek ana dilli bir konuşmacı bulabiliriz
- 5- İlgi bilgi getirir. İlgimizi canlı tutabilmeliyiz
- 6- Öğrenmekte olduğumuz dile günlük yaşantımızın içinde yer açabilmeli, her fırsatta ve hatta gerekirse kendi kendimize konuşabilmeliyiz
- 7- Sn Mennane'nin yazdığı gibi çocukların izlediği yolu izleyebiliriz. Minikler dudak hareketlerini çok yakından izler ve pür dikkat dinler. Önce göz ve kulak dolgunluğu sağlarlar. Biz de örneğin beğendiğimiz bir filmi ya da diziyi o dilde defalarca aynı "yüksek odaklanmayla" izleyebiliriz. Başta çok hızlı konuşuluyor gibi gelir, ancak 3-5 gün sonra bazı sözleri tanımaya başlarsınız. Bunun inanılmaz yararını görürsünüz.
- 8- Konfor bölgemizde oturmaya devam ederek, canımız istediğinde dil öğrenmeyiz. Kendimize uyan bir çalışma programı oluşturmalı ve disiplinli şekilde buna sadık kalmalıyız. Bu program sizin hem yol haritanız hem de pusulanız olacaktır
- 9- Dil öğrenirken sıkılan ve soğuyan kişilerin işi zor. Bu işi eğlenceli hale getirmenin bir yolunu bulmalıyız
- 10- Türkçe ile İngilizcedeki ortak sözlere odaklanarak, zaten tanıdığımız yüzlerce sözcüğü dağarcığımıza aktarabiliriz.
Kolaylıklar dilerim.
En İyi Erkek Görüşleri
Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
512Benzer Benceler
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Dil öğrenme konusunda tavsiyelerim şunlardır.
1- Amacınızı iyi belirleyin
Yani öğreneceğiniz dili hangi motivasyonla istiyorsunuz ve tam olarak hedefiniz nedir. Eğer motivasyonunuz güçlü değilse dil öğrenme çabalarınız yarıda bırakılmış kurslar ve bir heves alınmış sonrada tozlanmaya bırakılmış kitaplarla son bulacaktır.2- Size destek olacak bir arkadaşla bu yola çıkın
Tek kişi kendi kendinizi motive etmeniz zordur. Ancak bir arkadaşınızla bu işe başlarsanız hem birbirinize motive ederseniz hem de beraber bol bol çalışıp pratik yapabilirsiniz.3- Öğrendiğiniz dilde sürekli kendi kendinizde konuşma alıştırmaları yapın
Evde otururken kah Floransa da bir kafede garsonla konuştuğunuzu ya da bir iş görüşmesi için İngiliz bir işadamıyla pazarlık yaptığınızı hayal ederek bu senaryoları oynayın.4- O dili konuşabilecek imkanlar üretin
Internet üzerinden yabancı arkadaşlarla yazışın, görüntülü konuşun kısacası o dili konuşan insanlarla bir şekilde iletişimde olmaya çalışın.5- Eğlenceli kullanım alanları bulun
Yabancı dilde şarkılar yazmaya çalışın, karikatürler yapın. Komik fıkralar okuyun ve komedi filmleri izleyin. O dili ne kadar eğlenceli hale getirirseniz o kadar motivasyonunuz artacaktır.6- Çocuk gibi olun
Hata yapmaktan korkmayın. Konuşurken aynen bir çocuğun yaptığı konuşma hataları yapmayı kabul edin ve bunlarla eğlenin. Dil öğrenmeye büyük insan ciddiyetiyle girişirseniz süreciniz çok uzar ve stresten öğrenme hızınız yavaşlar.7- Rahatlık alanınız zorlayın
Yeni dilde konuşurken veya yazarken hata yapacağım veya rezil olacağım korkusuyla dili kullanma fırsatlarını harcamayın. Bol bol hata yapın, hata yaptıkça öğreneceksiniz8- Dinleme önemlidir
Beyninizi sürekli yeni öğrendiğiniz dildeki filmler, diziler, şarkılar ve sohbet videolarına maruz bırakın. Beyniniz yeni dilde ne kadar fazla şey dinlerse o kadar hızlı öğrenecektir.9- Bu dili konuşanları iyi izleyin
Beden dilleri ve konuşma şekillerini sürekli takip edin. İzledikçe beyniniz dili daha da özümseyecektir.10- Kendinizi tamamen verin
Bir ucundan tutmayın. Günde 24 saatiniz varsa en az beş saatinizi bu dille alakalı şeyler yapmaya ayırın. Azıcık azıcık öğrenirim derseniz azıcık öğrenirsiniz.Sevgilerimle ve başarılar dilerim.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler