Bence hakkımız yendiğini düşünüyorum , LGS aşırı derecede çok zor diyenler oluyor sınava giren öğrenciler yorumları okuyorum üstelik adam istediği liseye sınavsız gidebiliyor fen lisesi hariç.#Moldovyapapatya Aranızda girenler vardır.
Çalışana hiçbir şey zor değil. Sonuçta görmediğin bir şey çıkmıyor kii LGS de bir dönemden sorumluydu öğrenciler. Bir dönemden sorumluyuz diye kolay olacağını düşünüp salmak öğrencinin hatası. Yerleştirme sistemi de saçmaydı; adrese göre yerleştirmek nedir? Ben de adrese göre yerşetirilseydim daha iyi bir okulda daha iyi bir eğitim görecektim.
Teog veya lgs daha zordu demek yanlış olur bence çünkü zaten çok zor olan bir sınav herkese zor kolay olan bir sınav herkese kolay her ne kadar puanla yerleşiyor gibi görünsek de aslında sıralamaya göre belirleniyor her şey o yüzden hak yeme falan yok
Aynen istediğin liseye gidebiliyorsun fen lisesi hariç (!) Ulan ileri zekalı ortalama ile en yakınındaki liseye gidebiliyorsun daha uzaktaki lise gelmiyor TEOG soruları en tembel öğrencinin rahatlıkla çözebileceği seviyede LGS soruları %10'luk kesimi alıyor biraz mantık kursanız birçok şeyi çözeceksiniz.
Fen lisesine gidenler doktor olmuyor bu algıdan çıkın lütfen oraya gidenler her istediği mesleği olabilir hukuk kazanan da var fen lisesi olup mühendislik de
Okul puanı ile eşleşme yok kendi mahalledeki okullardan hangisine gidebileceğinde okul puanına bakıyorlar yani pek seçeceğin yok ya en iyi liseleri kazanırsın ya da mahallendeki liseye gidersin
@Acılıkoala ben son TEOGA girenlerdenim pek fazla bilmem LGS yi benim şuanda okudugm okul 300 le felan alıyordu anadolu lisesi şimdi ise puansız girilebiliyor bundan dolayı TEOG daha zor demiştim bilgi verdiğin için teşekkür ederim
LGS'de okul puanı ile eşleme zannetiğin gibi değil ortalamana göre en yakındaki sınavsız liseye gönderiyor LGS %10'luk kesmi alıyor bu yüzden soruları daha zor. Bir sistem hakkında yorum yapmadan önce o sisteme ait araştırma yapman gerekir LGS 2018-2021 arası çıkmış matematik sorularına bir de 2016 TEOG sorularına bak farkı anlarsın.