Arkadaşlar bildiğiniz gibi tercihler bitmek üzere elimde üç seçenek var. Banka ve Sigortacılık, Dış Ticaret Ve Lojistik ben banka istiyorum ama netten baktığım kadarıyla iş imkanı yok. Doğru mu bu? 2 yıllık okuyan bankada vezneye bile giremez mi? Ne iş yapabilir bu bölümü okuyan?banka ve sigortacılık
2 yıllık Banka ve Sigortacılık bölümü hakkında bilgisi olanlar yardım edebilir mi?
Üniversite sınavına girip istediğimiz puanı aldıktan sonra vermemiz geren en önemli karar kendimiz için en doğru bölümü seçmektir. Özellikle tercih dönemlerinde öğrenciler bazı bölümleri tercih ederken tereddüt yaşıyorlar. Bu bölümü okurken zorlanır mıyım, okuduktan sonra ne gibi iş imkanlarına sahip olurum, ne kadar maaş alırım? gibi sorular kafalarını kurcalıyor.
2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık bölümü de en çok merak edilen bölümlerden biri. Bu bölümü bitirmiş bir arkadaşımdan edindiğim bilgileri seninle paylaşacağım.
Bankacılık ve sigortacılık dersleri zor mu?
Bankacılık ve sigortacılık dersleri zor mu?
Banka ve sigortacılık tercih edenlerin ilk korkusu okurken zorlanıp zorlanmayacağı. Bu bölümü kazanmış bir öğrencinin yeterli sayısal ders alt yapısı zaten mevcuttur. Hatta banka ve finans konularına da ilgisi vardır. Eğer ilginiz varsa zorlanmazsınız. Ayrıca 2 yıllık bölümdeki dersler 4 yıllık lisans programına göre çok kapsamlı değildir. Zorluk derecesi daha azdır.
Ancak sayısal derslere ve ekonomiye ilginiz azsa bu bölümü tercih etmenizi önermem. İlginiz yoksa hem okurken zorlanırsınız hem de mezun olduktan sonra mutlu olamazsınız.
Göreceğiniz genel dersler:
Genel Sigortacılık
Genel Banka Mevzuatı
Genel Muhasebe
İletişim
Finansal Muhasebe
Ticaret Hukuku
Risk Yönetimi
Müşteri İlişkileri Yönetimi
Pazarlama
İktisat
İstatistik
Bankacılık ve Sigortacılık ne iş yapar?
Bankacılık ve Sigortacılık ne iş yapar?
Bankacılık ve Sigortacılık bölümü sanıldığı gibi iş imkanı az olan bir bölüm değildir. İş imkanlarına sahip olmak kişinin kendini geliştirmesi ve işini iyi yapması ile ilgilidir. 2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü bitirdiğinizde sahip olacağınız iş imkanları şu şekildedir:
Bankada gişe memurluğu
Özel finans kuruluşlarında çeşitli pozisyonlarda iş imkanı
Sigorta şirketlerinde sigortacı
Brokerlik
Komisyoncu firmalarda iş imkanı
Finans kuruluşlarının çağrı merkezlerinde çalışma imkanı
2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık maaşları nasıl?
2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık maaşları
2 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık bölümü mezunu ve özel sektörde çalışan birinin alacağı maaşlar değişkendir. Genelde asgari ücretin bir tık üzerinde maaş alırlar. Daha deneyimli bir çalışanın aldığı maaş daha yüksektir. Ayrıca deneyim arttıkça maaşta artar. Yeni mezun ve devlette ataması yapılan birinin maaşı ise ortalama 6.740 TL'den başlamaktadır.
Bazı sigortacılar çalıştığı kadar kazanırlar. Yaptıkları sigorta anlaşmaları üzerinden yüzde alırlar. Bu yüzden kazançları değişkendir.
iş imkanı yok arkadasım 2 yıllık banka sigorta okudu şu an dısarda millete kart satma çalısıyo 2 yıldır ve ilerlemıyo ama iyi para kazanıyo 2.600 kazanmış bu ay. ama erkek oldugunuz için dezanatajlısınız bnece benım fıkrım. arkadasım biraz konuskanda tatlı dilli. bu durumda avantajlı oluyor. bence baska bir bölüm okumalısın hata yapma
Bankacılık zor bir meslek bunu belirteyim. Geceledikleri oluyor, çok fazla yorucu vb.. 2 yıllıkla bankaya girmek hayal olur, öyle ki 4 yıllıklar bile zor giriyor. Özelde dersen adamın varsa 4 yıl sonunda girersen girersin ancak. Dış ticaret bölümünü öneririm ben.
Hatun kendine güveniyosan olur iş imkanı neden olmasın. Bankalarda mülakat yapıyolar o sınavlarda derece yapman lazım ancak öyle alırlar. Profildeki sensen eğer güzel hatunsun havada kaparlar seni çabuk terfiide alırsın.. Bildiklerim bu kadar benim bol şans.
yav git hemcinsin bir bankacıyla öğlen yemeğini beraber yiyip bu bölüm hakkında konusmak ıstedıgını söyle davet et yemek ısmarlar konusur aklındakı soru ısaretlerıne cevap alırsın cok zor degıl yani. En ufak tecrübesi olmayan ınsanlardan yorum alma gıt ya da gıtme dıye.
al buyuuuuuuurrr yorumunu ilk okuduğumda tamam kesin yazıyorum dedim birinci öğretim yazdım zaten olmazsa diye ikinciyi yazıcaktım napıyon sen şimdi kafam zaten karışık niye böyle yapıyon ağabay
hoooooaaaaaffff karar verdim ya zorlamanın alemi yok birinci öğretim yazdım gelirse gelir gelmezse de dış ticaret okurum bu kaçıncı kararım onu da bilmiyorum ya
kim demiş iş imkanı yok diye? boş konuşuyor onlar. bu bölümler arasında kaldığına göre muhasebe okumuşsun, eğer muhasebeyle aran iyi değilse zorlanırsın söyleyim.
iyi o zaman bankacılık seçebilirsin. seçeceğin üniversitenin facebook'da bankacılık bölümünü bul oradan birilerinden bilgi al. 1 gün süren var zaten yazarsın daha.
valla ben laborant ve veteriner teknikerliği yazdım en zor bölümlerden biri ama okumak istiyorum sırf meslek için para için okumak kadar sevdiğiniz istediğiniz bölümü okumaya özen gösterin.
ya sana bişey diyeyimmi? insanları takma insanlar başaramadığına olumsuz yorum yapar zor geleni kötüler elbette zor bu ülkede hemen iş bulmak fakat sen kendine güveniyorsan yaparım diyosan azmin seni en iyi yere getirecektir..
öyledir kesinlikle hak veriyorum sana ama bölümler hakkında fazla bir bilgim yok öyle canı gönülden birini istesem o dediklerin olur belki ama durum vahim işte şu üçünden nedenini bilmiyorum sadece bankacılık güzel geliyor ama iş imkanı yok diye görünce kafası karşıyor ister istemez insanın
O zaman dikey geçiş yapabileceğin bölümlere bakıp dikey geniş sınavı ile 4yıllık iyi bir bölüme tamamlamalısın. Özel sektörde azıcık paraya bir ton iş yaptırırlar. Kpss de iyi puan alıp yerleş devlete kurtul birde bayansın rahat olur
Bankacılığı sakın seçme, pişman olursun bayan arkadaşımın biri, kaç yer değiştirdi, en son bıktı çıktı işten. Daha bankacılıkla işim olmaz diyor, Nerdem seçtim diye pişman o bölümü. Çalışma şartları iyi değil ve kazancı zayıf. Anca Banka müdürü olursan oda torpille ;)
Parayla çok uğraştığım için banka hesaplarıma sürekli para yatırır çekerim, Bankadaki bayanlar, ne zaman paranın tamamını çeksem bir hesaptan, hemen kredi kartı vermeye uğraşıyolar =))) Onların o halini gördükçe ağlayasım gelio doğrusu
bir gün birine dedim son paramı çekiorum napcaz para da yetmio artık diye =) kredi kartı verelim dedi yine biri =) dedim bir donum var onada mı göz diktiniz =))) başladı gülmeye :D :D :D diğerleride güldü hemde ne gülme =))
Iğdırda kimin vardıki yeni üniversite kuruldu 4000kişilik tüm bölümler birleşti hocalar anlayışlı takıntısız masrafsz bir şehir ben 3 şehirde okudum ığdır en karlısı
önemli değil de fazla kafanı takma zorlu bir süreçtir bu tercih süreci fazla stres yapma her şey olacağına varır :) benim sana tavsiyem adalet falan oku
Lütfen Engelimi kaldır " K " cevabını bulmak için 1bucuk saattir soruların cevaplarına baktım baktım durdum umarım bana dönüş yaparsın senden haber bekliyorum sadece biçift söz söyle NEDEN? bunuda engellesen yenibir üyleik oluşturucağım... cuma günü için son sözün ne? Not : Gizlilere acığım (anladın sen) senden bir dönüş bekliyorum
sen engelledikçe ben hesap açacğım neden böyle yapıyorsunki bilet dahi almıştım yanına gelecektim anlam veremiyorum allah aşkına ara gizliden konuşş seni karıştırmadığımı sen çok iyi biliyorsunnn
noluyoo laaan benim sorumda napıyon oğlum :D önce bana sandım ne oluyoruz ağabey dedim kız gizli yanıtlamış sen nerden biliyon seninki olduğunu şu hale bak