Arkadaşlar çok üzgünüm yıllarca çalıştım didindim memur olayım diye hemşirelik okudum
Srfsz abim terör örgütüne sempatizanlıktan dolayı içeri girdi mahkemesi oldu çıktı denetimli serbestlikten imza atıyor hakim aslında suçlu bulmadı ama neden hâlâ imza atıyor bu durum sorun olur mu
Srfsz abim terör örgütüne sempatizanlıktan dolayı içeri girdi mahkemesi oldu çıktı denetimli serbestlikten imza atıyor hakim aslında suçlu bulmadı ama neden hâlâ imza atıyor bu durum sorun olur mu
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar.
Denetimli serbestlik; kişinin işlediği bir suç nedeniyle tutuklanması ya da mahkemece hakkında mahkumiyet kararı verilmesi sonucunda kişinin cezasının Ceza İnfaz Kurumunda infazı yerine, infazını toplum içinde gözetim ve denetim altında tamamlamasını ifade eder.
Ağabeyiniz beraat kararı almış olsaydı eğer suçu işlemediği sabit olurdu.
Fakat aslında abinizin işlediği suça kanaat getirilmiş ve sonucunda bu yaptırımla karşılaşmıştır. Fakat şöyle bir husus var ki abinizin bu durumu sizin iş hayatınıza bir etkisi olmaz. Sadece sizin hakkınızda da aynı suçtan dolayı bir soruşturma ya da kovuşturma başlar ise o zaman abinizin bu durumu da delil olarak karşınıza çıkabilir. Yoksa cezaların şahsiliği ilkesi gereği abiniz ceza aldı diye sizin meslekten ihracınız vs. gibi bir durum yasal mevzuatımız gereğince hukuka aykırıdır.
Şöyle bir husus da vardır ki kafanızı karıştırmasın. Güvenlik soruşturmasına görevin gerektirdiği niteliklere etkisi yönüyle kişinin eşi ile birinci derece kan ve sıhri hısımları da dahildir. Fakat kardeş ikinci derece kan hısımıdır. Bu sebeple abinizin durumunun sizin meslek hayatınızda bir etkisi olmayacağı görüşündeyiz. Fakat yine de ceza hukuku alanında uzman bir avukatla görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır.