Arkadaşlar 20 yaşındayım çalışıyorum. İşi bırakıp bir yandan açık öğretime yazılmak istiyorum. Sizce kredili sistem düz lise zor mu? Açıktan okumak istiyorum ve çok istekliyim. Açık Öğretim Lise (AÖL) zor mu kolay mı?
Cevabın nedir?
+1 yılyerine göre degisir tatlım misal ben matematik dısında bütün dersleri biraz zorlanarak iyi anlıyarak geçiyorum örgün egitimde ögretmenli okulda matematik dersini yapamadım için orda yapamadım cıktım acık liseye yazıldım burada gayet güzel hava esiyor :D 1 ise gircem yasım 18 is + okul yürütcem askerde ne yiyecem degmi hazırlık :) bana kisisel olarak matematik yapamayan biri olarak acık lise kolay geliyor yani kitabı okuyup anlıyorsun ünüde degerlendirmedeki degerlendirmeyi 1 kagıda geçiriyorsun soru cevap kısaltıp özet yapıyorsun kitabı bastan sona okuyup anlıyorsun sınavdan gidip 70 80 kaç alırsan alıp ayrılıyorsun bu kadar basit ögretmenli olan bana zor geldi acıkcası hergün kafa sisir devamsızlık sınıfta kalma falan zor yani örgün egiti acık liseye bu yüzden cogu kisi örgünden acıga geçiyor ( acık lisede sınıfta kalma yok ) örgün egitimde var ve örgün egitimde ögretmenli okulda 50 den 2 acıkta hala 45 den 2 geçiyor yasasın acık ögretim :))
65 Yorumlatesekür ederim bu yüzden cogu kisi acık liseye geçiyor örgün egitimde sınıfta kalma var acık lisede yok oh mis :)) tek kötü yönü paralı olması kayıt yenilmede 25 tl almaları 20 tl katılım ücreti 5 tl aydat kesiyor sanki sınıfta cok oturmusuz gibi :)) altı üstü evde calısıp veya bazıları dershaneye gidiyor iyi anlamak için fakat benim gibi garibansan dershane sana rüya ne calısırsan onu alcan nitekim 65 85 rahat ala bilirim tek yaptıgım kitabı anlyarak okumam bastan sonra ve her kitabın basında ünte var misal ünite 1 ünite 2 gibi her ünitenin 1 degerlendirmesi var ünüite degerlendirme 20 sayfa yazar atıyorum bu onu genel bilgi o soru cevap kısalt misal fatih sultan mehmet kaç yılına istanbulu fethetmis a.1020 b.1453 c.5205 d.2012 gibi sorudan kısalt FATİH SULTAN MEHMET 1453 te istanbulu fethetmis gibi ünite sonunaki degerlendirmeyi böyle kısalt genel bilgi ünite degerlendirme ve detay olarak kitabı bastan sonra anlıyarak okuman yüksek alman için yeterlisonuçta detay+genel tekrar
teşekkür ederim :)
ders çalısma taktinide vermis oldum genel bilgi + detay calıs misal kitapları aldın geldin eve önce genel bilgiyi hal et yani 1 sayfa al temiz eline aç kitabı kitabın basına birsürü ünite var ünite 1 ünite 2 gibi her ünite içerigine bak ünite degerlendirme var sonunda konunun sayfa kaç aç onu cevaplar kitabın arkasında :D bak isaretle sonra onları kısalt mantlıa yapa bilceni yazma yani hiç görmeden gersini geçir kısaltarak sayfaya böyle ünite ünite bitir son asama kitabı bastan sona anlayarak okumakta bitiyor sınavda degisir bazen meb %90 genel bilgi %10 detay sunuyor bazen %60 detay %40 genel soruyor yani her 2 sine iyi calısmak lazım ve sunu söyliyim ( acık lise örgün egitime göredaha kolay ) örgün egitim yakına sinek avlama baslicak :
çok teşekkür ederm :))
- +1 yıl
ya abi bana yardım eder misin şimdi ben matematik harici dersleri yapıyorum ama şimdi matematikten muaf olamıyorum. Sorun o yani muaf olabilmem için 3 kere bir dersi almam gerekiyormuş ve başarısız olmam gerekiyormuş şimdi bu sene ben 3 tane matematik dersi alıcam biri 3. dönem matematik diğeri veremediğim 2. dönem ve 1. dönem matematik. yani abi ben hiçbir matematik dersini veremezsem bir sınavda 18 puan kaybım oluyor ve kredileri toplamakta zorluk çekiyorum sen nasıl mezun oldun ve kaç senede mezun oldun abi örgün eğitimden mi açığa geçtin yoksa direkt açıktan mı başladın veya matematik yapamıyorsun matematikten nasıl muaf oldun? açığı maç senede bitirdin bu tür sorularuma cevap verirsen mutlu olurum abi
En İyi Cevaplar
aöl hiç zor değil aöl mezunuyum o dönemde 3 yıldı liseler 2 yılda bitirmiş, kredili sistemde 2 dönemde aldıgın derslerin hepsini eksiksiz bitirirsen erken bitirme şansın bile var zaten 20 soru soruyorlar ve 9 tane doğru yapman gerekiyor ve dersi geçiyorsun eğer geçmiş yılların sorularınıda çözersen sorular ordan geliyor... senin yerin de olsam vakit kaybetmeden girerdim
100 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Çalışırsan 2.5 yılda biter liseye hiç yazılmadıysan 3 sınava giriceksin her birinden 30 kredi alırsan yazdığım sende bitirebilirsin sayısal 192 kredi ve ortak dersleri bitirmen gerekiyor Sayısal ve sözel dersler var sözeller basit sayısalları netden dinleyerekde yapanilirsin https://www.aol.meb.gov.tr/ana-sayfa.asp burada soruları ve ders listeleri içerikleri var bakabilirsin
20 Yorumla
AÖL sınavlara iyi çalışırsan gayet kolay. Açık Öğretim lisesini bitirmeni tavsiye ederim.
78 Yorumlaerken mezun olunabiliyor mu veya istediğin yere gelebiliyor musun mezun olduktan sonra
Mezun olabilmek senin elinde eger sinavlarda kredilerin yuksek olursa tabiki. Duz lisede sadece sinavlara girersin ama meslekte sectigin bolumun derslerine gidersin mesleği onerebilirim bende gidiyorum 3 sene içerisinde mezun olabiliyorsun duzde tam kredi alirsan 2.5 sende. Ve eger yazilicaksan sana kitap onerebilirim onlari getirtip calisirsin hep ordaki sorularin aynisi cikiyor 10 dogru cevap yeter bilmediklerini salla yanlış dogruyu goturmuyor
çok teşekür ederim evet önerirsen iyi olur sanada başarılar diliyorum. düz daha erken yani?
Evet ama duzde uni. Sinavna grmen gerek biliyorsun ama meslekte 2 yillik gevis hakkin var uni. Sinavna yne girersin basaramazsan iki yıllık geçiş hakkini kullanirsin
Kecelikalem diye bir site var gir oraya tum secmeli ve ortak ders sorulari son 3 yilin cikmis sorulark diye bir kitsp bundaki sorular sinavla birebir hepsi degil tabi diger ikiside 1-2-3-4 donem dersleri mavi bir kitap 5-6-7-8 donem dersleri bordo kitap bunlari set olarak al tek tek gorunuyor ama set okarak daha hesapli istersen sadece soru bankini al.çok teşekkür ederim tekrar canımsın ya
- +1 yıl
Bende meslek muahsebedeyim yüz yüze derslerin hepsinden geçip temel muahsebede yıldızlı derste kalmışım mezun olmam uzar mı ve bunun yüzden staja gidemez miyim hiç bi bilgim yok her yere yazıyorum helppp hemen mezun olmak isityom engel oluyo nasıl verebilirim bu dersi vermeden mezun olamıyom
- +1 yıl
Hangi kitaplar bende almak istiyorum
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
32Cevap
+1 yılLise son sınıfta açıköğretime geçtim. Hiçte pişman olmadım. Diğer öğrenciler üniversiteye hazırlanırken okulla da uğraşmak zorunda kalıyorlar. Açıköğretim inanılmaz rahat. 1 senede iki sınava giriyorsun zaten. Ondada sınavdan önce çıkmış sorulara bakman geçmen için yeterli. Üstüne birde online test çözersen çok rahat geçersin. Hiç zor değil arkadaşım.
53 Yorumla- +1 yıl
Yüz yüze derslerinden yıldız dersten kalmışım sadece mezun olmam uzar mı ya
Açık Öğretim Lisesi (Alansız Öğrenci) Mezuniyet Şartları
Öğrenimlerine Alansız (Alan Yok) devam edenler.
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması,20 Yorumla
+1 yılNormal liseyi bile bitiremeyen için zordur herhalde..
00 YorumlaSinav donemleri belli oldugu icin kısa surede bitme ihtimali yok
09 Yorumla- +1 yıl
@Oshskdbd yılda 4 kere sınava giriyorsun her dersten 20 soru soru soruyorlar 20 sorudan 9 unu doğru yaparsan o dersi geçmiş olursun her dersin kendine özgü puanı var puan kredi demek oluyor tüm dersleri fullersen 35 kredi almış olursun 170 e tamamlandığı zaman mevzun oluyorsun yani kısa sürede mevzun olma ihtimalin sana kalmış
+1 yılkıtaplara göz ezdirip cıkmış soruları bol bol çözersen rahatlıkla geçebilirsin
10 Yorumla
+1 yılAcik ogretim lisesi gayret gostermen gereken bir konu bir sinav doneminde normal okuyosan 35 kredin var maksimum 194 196 kredin olinca lise mezunu oluyosun
10 Yorumla
+1 yılcok kolay kardesim gidyo cok kolay sorular ilk okul 5 . sınıf soruları gibi☺
33 Yorumlaaynen o kitaplara flan bakayım deme kafanı karstryo kardesim genel kulturun iyiyse girer gecersin
+1 yılBende açık öğretim okuyorum buyur sor edebiyattayım
010 Yorumlaya hakkında bilgiye sahip olmadığım için ne sorsam bilemiyorum
Mesela 4 yıllık mı okumak istiyorsun 2 yıllık mı
2 yıllık tabiki
Sayısal olmasını istiyor musun yani derslerin yoksa olmasın mı
olsun ya çabuk bitmesi benim için daha iyi
Anadolu. edu. tr de yeterli açıklama var ayrıca dönemlik kredili sisteme geçildiği için erken bitirme şansın var 2 yıllığı tam bilmiyorum ama
teşeküür ederim
Rica ederim
yalnız bişe anlamadım aöl için demiştim
Pardon ben yanlış okudum aof okudum ben o sitede açıklama var sanırım
Evet canım zor önce zorunlu dersler muaf vs zor ya ama ne kolayki neyse umarım başlarsân başarısın
00 Yorumla
+1 yılDüşünürken zorlanıyosan ooo ooo kafaya koydugunu gerceklestıreceksın arkadasım
30 YorumlaZor degil okursun bu istek varken, basarilar.
21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler sagolun.
11 sınıfta açığa geçtim 1 senede bitirebilirmiyim okullu bilgisi olan var mı
02 Yorumla- 1 yıl
+1 yılBen lise son sınıfta okulu bıraktım ve şu an açıktan devam etmek istiyorum 9. siniftan mı basliycam
00 Yorumla11. sınıfta meslek lisesinde devamsızlıktan kaldım çabuk mezun olmak icin ne yapmaliyim
00 Yorumla
+1 yılÇalişırsan kolay zamanin daha git seytin sorun olmazdı
00 Yorumla
+1 yılAksine Çok koly biran önce başla
00 Yorumlazorunlu degil fakat okumak gerekli
06 Yorumla
+1 yılLiseyse 2 buçuk yılda bitirirsin
12 Yorumla- +1 yıl
Yaparsın yaa dert etme
+1 yılNiye normalini dusunmuyorsun
10 YorumlaBölüm seçtin mi kaçıncı dönemdesin
224 Yorumla- +1 yıl
Açık Öğretim Lisesi :Dwqeeqw benden bukadar
01 Yorumla- +1 yıl
alla için yapma asdljkasmödasd
+1 yılDüz lise zor olur meslek oku.
10 Yorumla
+1 yılçalışmayı bırakmadan açıktan oku bence
10 Yorumla
+1 yılcok zor degil okuyabilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsaçlarına baktıktan sonra soruyu okuyamadım :|
04 Yorumla- +1 yıl
Sebep :)
Cevap sahibi+1 yılhayatımda gördüğüm en mükemmel saçlar ya olamaz böyle güzellik :) ayrıca mutlaka okumalısın derim yani yaşı falan sakın problem etme oku bitir hatta hevesin varken üniversite bile okursun emin ol :)
- +1 yıl
Teşekkürler kisa halleriydi :) sagol..
Cevap sahibi+1 yılkısa mı? daha mı uzun şimdi? saçlarına aşık olduğum ilk kişi olacaksın tebrik ederim ahaha :) rica ederim bu arada.
Hayır yüz yüze eğitim daha iyi bende aol okuyorum
14 Yorumla
Gizli Soran+1 yılmaöl mü yani. anadolu meslekten terkim şu an açıklisenin düzliseden farkı yok
Gizli Soran+1 yılyeni üyeyim sen mesaj at.1903 beşiktaşlı mısın 😊
+1 yılzor diye bişey yoktur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn çabuk 3 senede biter.
00 Yorumla
+1 yılSeninkinde hersey çalışmazsan zordur yani
00 Yorumla
+1 yılZor değil neden zor olsn
00 Yorumlakolaydır sanırsam kanks
00 Yorumla
+1 yılYaparsın bence oku oku
00 Yorumla
+1 yıldeğil daha kolay açık lisede
00 YorumlaOturur çalışırsanız kolaydir
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı. yapabilişin zor değil
00 Yorumla
+1 yılkolay kek gibi bitirirsin liseyi
00 Yorumla
+1 yılAçık öğretim mi
03 Yorumlaİşte evet onu kastettim bende düşünüyorumda tam su günlerde
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılkolay
07 Yorumla- +1 yıl
lise terkmisin yosa liseyi mii okuycaksın
- +1 yıl
bak yeni başlarsan 2,5 yılda biter dersler kolay ama çok fazla ders var örnek dil anlatım 1 den başlar 8 e kadar gider 8 kitap ortak dersler genelde böyledir ama alan ayrımın olamdığı için rahat gecersin geceemdiğin 1 dersten 3 defa başarısız olursan o dersten muaf oluyorsun
yılda 3 sınav yapıır 3. sınav biraz sıkıntı oluyor genelde nedeni dönem sayısı 8 ve üzeri olanlar girebiliyor dnem sayısı yani 3 sınav 3 dönem anlamına geliyor - +1 yıl
muafları tekrar almak zorrunda değilsin ama belli dersler geçilmek zorunda ortak dersler yani zorunlu oluyor onlar onlardan muaf olsan bile alıp gecebilrisin sıkıntı etme çok rahat gecersin sitesinde online geçmiş sınavlarda çıkan deneme sınavları olur online testler ama zaten geçmiş sınav dedğine bakma en konu özeti kitaplarında ne varsa oradadonlar işlenmiş
Kolay kolay ne var onda
00 Yorumla
+1 yılÇalışırsan kolaydır
00 Yorumla
+1 yılbence daha kolay
01 Yorumla
Gizli Soranevet
Gizli Üye(30-35)+1 yılsınav ne zaman
00 Yorumla
+1 yılDeğil
02 Yorumla- +1 yıl
Evet