İngilizce pratik yaparak sadece sana yazmayı ve okumayı öğretir. Gerçekten öğrenmek istiyor isen otonom öğrenme yöntemini ve maruz kalarak öğrenmeyi çözmelisin
Merhaba, eğer İngiltere'de ya da anadili İngilizce olan bir ülkede yaşamıyorsanız ya da anadili İngilizce olan bir arkadaşınız yoksa, mecburen kendi kendinize pratik yapacaksınız. Kendi kendine pratik yapmak da İngilizce konuşma becerisine katkı sağlayan bir şey. Benim tavsiyem, TED Talks videoları izleyebilirsiniz YouTube'dan. Orada akıcı bir şekilde İngilizce konuşuluyor. Onları dinleyerek yanda da Transcript (konuşma dökümünü) açarak sonrasında kendi kendinize telaffuz tekrarı yapabilirsiniz. İngilizceye kendinizi ne kadar çok maruz bırakırsanız, (hem konuşma hem de dinleme anlamında) bu konuda o denli ciddi bir gelişim katedebilirsiniz. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
turkiye de cok konuşabileceğiniz kisiler olmayabilir, bunun yerine evde kendi kendinize konuşabilirsiniz ingilizce, yeni öğrendiğiniz seyleri çevirerek konuşmayı deneyebilirsiniz. Ben cevremde konuşarak ve duyarak gelistirdim. Umarim yardimci olabilmişimdir.
Slowly diye hir uygulama var istediğin ülkedeki istediğin kişiyle konuşabiliyirsun daha doğrusu mektuplaşıyorsun uygulamaya bak istersen daha detaylı görmüş okursun
En pratik yöntem bence İnter İngilizce gibi bir speaking uygulaması kullanmak. İngilizce ezberle veya kitaplardan öğrenilmiyor. Ya konuşarak, ya konuşarak öğrenebiliyorsunuz.