Yurt dışına çıkma ile ilgili bilgisi olanlar cevaplıyabilir mi?

Öncelikle 18 yaşındayım yks sınavlarına hazırlanıyorum ilk okuldan beri alt yapım zayıf ne bi hobim var ne bi özelliğim onu geçtim olduğumuz yerde fabrikalar var fabrikalarda 100lerce üniversite mevzunu var mühendis tanıdıklarım bile var hepsi asgari ücrete muhtaç eğer Ankarada bi dayın yoksa veya baban zengin değilse Türkiye de hayat cidden zor bu gibi durumları gördükçe gram okuyasım insan a insan muamelesinden çok hayvan muamelesi görüyoruz, yaklaşık 13.14 yaşımdan beri amerikada yaşama hayalim var bu gidişlede doların yükselmesiyle hayal kalacak gibi duruyor. Hedefimde üniversite okurken bi kaç sene dişimi sıkıp para kazanıp work and travel yapma planım var ondan sonrada vize değişikliği yaparak orda yaşamak istiyorum. şu an tek temenlim bu cidden artık ekonominin kötü oluşu, yaşam şartları, işsizlik, kadın cinayetleri, hayvan cinayetleri, siyasilerin boş atışmalırını gördükçe miğdem bulanıyor bazen intihar etmeyi bile düşünüyorum kendimi hep asgari ücretle çalışan zar zor ayın sonunu getiren bir kişi olmucama inandırıyorum inandırmak istiyorum, ülkede hobi bile edinemiyoruz ek masraf çıkmasın diye sevgili desen para yok bana neden baksın yurt dışında ki yaşıtlarımın hayatını gördükçe o kadar imreniyorum ki ne siyaset ne geçim sıkıntısı demeden hayatlarını yaşıyorlar gelecek kaygıları yok babam ın senelerce çalışıp aldıpı ev ve arabayı 25.30 yaşlarında sahip olabiliyorlar bana koyanda bu, burda yurt dışında hayat bildiğin gibi değil çok kötü falan demeyin kaç tane hayatını değiştirmiş tanıdığım var burda memur olacağıma yurt dışında uber bile yaparak daha bi hayatım olabilir en azından insana insan gibi davranılan bi yerde olurum sizlerden istediğim bu yurt dışına nasıl çıkılır şöyle yaparsan kolaylık olur gibi cevaplar bekliyorum.
Yurt dışına çıkma ile ilgili bilgisi olanlar cevaplıyabilir mi?