18 yaşındayım çalışıyorum çok mu muhtaçsın vs diye yargılıyorlar bu yaşta çalışılır mı git üniversiteni oku diceklerine bu şekilde hor görüyorlar insanlar neden böyle duygusuz olmuş hissiz olmuş anlam veremiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Burada önemli olan kendinizi nasil mutlu his ettiğiniz. Ülkemizdeki insanlar herşeye bir kusur bulurlar. Okursun bu bölümü okumaya değer mi boşa okuyorsun , okumak istemezsin sen cahil misin tembel misin derler. Eğer ki insanlara kulak asmaya devam ederseniz strest yaparsınız. Biraz ayıp olabilir ama sizi ne oluyor deyip geçiştireceksin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBak canım bu hayatta insanın başına her türlü iş gelebilir. Dünyanın binbir türlü hali var. Gerçekten ihtiyacın varsa tabiki çalış hatta yoksa da çalış. Ama bu senin üniveriste okuyamayacağın anlamına gelmez. Haa şunu diyebilirsin ben bu sene kazanamadım seneye bir daha gireceğim onu anlarım. Ama böyle bir dönemde bence üniversiye mutlaka okuman gerekiyor. Üniversite okuyan insanlar bile iş bulamazken gün gelcek yavaş yavaş lise mezunu da iş bulamayacak. Hadi onu geçtim sadece çalışmak için üniveriste okuyacaksın diye bir kural da yok.. Bence açıktan da olsa ikinci öğretim de olsa ilgin olan bir bölüm okumalısın. İnsanlar belki seni yargulamıyordurda senin iyiliğin için söylüyordur?
00 Yorumla
Sen ne önemsiyorsun onları? Ben böylesini uygun gördüm, de geç. Senin hayatın, senin kararların. Okumadığın için ya da iş hayatına erken atıldığın için pişman olacaksan da sen olacaksın. Bu ileride kimsenin derdi olmaz, senin derdin olur. Başkaları bayılıyor öğüt vermeye. Uygun bir dille öğüt verenin söylediklerini kulağına küpe yap, diğerlerinin söylediklerine de tek kelime cevap verme.
00 Yorumla
Yüzyüze konuşmak yürek ister lakin burada konuşmanın bir yüreği inciteceğini hesaba katmazlar anlamazlar bunu böyle görmeni anlamanı dilerim şimdi diploma meselesinde evet ülkemiz şartlarında kadınlarımızın durumu oldukça zor ve bir diploma o kadınımızın ileride hayatına yön verebilir derim mutluluklar dilerim
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
49Cevap
Çocuklara söylediğim bişey var. Ne iş yaparsanız yapın, üniversite mezunu olarak yapın. Bakış açınız, misyonunuz, vizyonunuz çok daha farklı olacaktır. Lise mezunu en iyi işi yapsa en fazla ustabaşı olabilir ama üniversite mezunu hicbirsey bilmeden fabrika müdürü olur. Diploma ehliyettir ama aracı tecrübe kullanır. Her ehliyetli araç kullanamaz ama tecrübeli de olsa ehliyetsiz trafiğe çıkamazsın. Günümüzün en büyük sıkıntisi ehliyetim var diye gençlerin kasılması, is , ücret begenmemesi. Kariyer yapmak istiyorsan diploman olmak zorunda.
19 Yorumla- +1 yıl
Süper yorum gerçekten bakış açısını değiştiriyor
- +1 yıl
Ama bir sürü üniversite mezunu Şu an marketlerde çalışıyor. Benim tanıdığım bi adam 29 yasında tarih öğretmeni ama markette kasiyerlik yapıyor bu konu hakkında ne diyeceksin
- +1 yıl
Bu konuda tez bile yazılır da kısaca aciklayayim. Bu aslında devletin ayıbı. Hakeden ya da haketmeyen herkesi para ile üniversite mezunu yaparsan, ara eleman yetistirmezsen maalesef olacagi bu. Sen asıl 10-20 yıl sonra gör. Etrafına jr bak üni. okumayan var mı? Parayı basarsan doktor bile oluyorsun artık. Peki sonra. İhtiyaç 1000 doktor ama sen 10.000 doktor mezun etmişsin. Geri kalan 9.000 tamircilik bile yapmak zorunda kalacak. İhtiyaç 1000 doktor ise gercekten yetenekli mi yoksa yeteneksiz olduğu halde baba parasıyla mi doktorluk yapıyor. Şu mevcut doktorlar emekli olursa 20 yıl sonra teşhis koyacak doktor bulamayacağız. Yeni mezun bir meslektasima bizim mesleğin temel taşı 2 tane terim sordum. Hiç duymadım dedi. Ben onun yaşında iken işletme müdürüydum. Diplomasi var ama içi boş maalesef. Şu an en büyük sıkıntı bu. Sadece diploma veriyorlar. O yüzden de gençler ogrenemiyor. Sonra da kasiyer oluyor. O meslektasimi üzülerek işten cikarmak zorunda kaldım. Üniversitenin vermediği eğitimi ben 4 yıl ona bedava maaş vererek veremem. Anladım ki işletmeme bu haliyle hiçbir katkısı olmayacak. 2 ay çalıştırdım ama maalesef benim için bosa giden 2 ay zaman ve boşuna odedigim maasti. Muhtemelen o da kasiyer olacak.
- +1 yıl
Aslında evet haklısın o kadar yetenekli akıllı insan var ama maddi durumu olmadığı icin okuyamıyor onun yerine hiç bir vasfı olmayan insanlar parayla özel okulda meslek sahibi oluyor ama boş şekilde. Hayırlısı olsun hepimiz için
- +1 yıl
Evet, herkes için hayırlısı. Ama bu eğitim sistemi sıkıntılı ve maalesef ancak 20-30 yıl sonra sıkıntılar ortaya çıkacak. 99'a kadar her branda pedagojik formasyon aldırıp öğretmen yaptilarz şimdi de gerçek öğretmenleri atamıyorlar. Saçma sapan bir sistem. Ben olmak istemedim çünkü ben bir ogrenciye ne verebilirdim ki. Ama pek çok arkadaşım var öğretmen olan.
- +1 yıl
Siz ne işle meşgulsünüz?
- +1 yıl
Tabi nasıl isterseniz
+1 yılPara kazandıkça okuma isteğin körelir.
Okumayı sade iş için düşünme, sosyal çevre, bakış açısı, mücadele gibi sana hayatta lazım olacak çok şey katar.
İllaki para kazanmak zorundaysan 2 nci öğretim dene, AÖF dene (kursuna git, kampüs gibidir) ama okumaktan vazgeçme derim.10 YorumlaOkursun, basaramazsin, kendinde okuyacak kapasiteyi göremezsin, calismayi 18 yasinda calismayi tercih edebilirsin.
Ama okuyup, daha fazla egitim, bilgi, demek, herzaman güc demek. Okumazsan herzaman en kademelerde calismak zorunda kalacaksin, senden biraz egitimli, herzaman sana emir verecek konumda olacak.
O yargiliyor dediklerin seni yargilamiyor, seni düsünüp uyariyorlar.10 Yorumla
+1 yılKimin ne dedigini umursama ben askerden geldigimde ilk okul mezunuydum.. calisdim cabaladim.. ehliyetimden tut hicbirseyim yoktu.. liseyi disardan bitirdim okudum.. cabaladim.. yasim 32 Şu an kamuda calisiyorum bu hayatta hicbirsey icin geç değil.. onu bilir onu söylerim..
10 Yorumla2 gramlık buğday tanesi büyüklüğündeki beyincikleriyle...
Her şeyi bildiğini zanneden ayak takımının mide bulandırıcı lakırtıları...
Angutlar sadece konuşurlar
Sana tavsiyem aç ağzını bir güzel kus o aptallara...
Bir daha boş boş konuşamayacaklardır...00 Yorumla
+1 yılSen takma kafanaÜzme tatlı Canını Dünyalar Güzeli Güzel kızsın başkası icin Değmez üzme tatlı canını Sen güçlü bir kızsın Pesinden gelmeyenler utansin, Degisme hic kimse icin, Seni oldugun gibi sevmeyenler utansin. Elinden gelenin en iyisini yap Yureginden kavra butun sevdiklerini, Sonrasini hic dusunme arkadas, Birak kiymetini bilmeyenler utansin.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılBen çalışan bir gence böyle diyecek 1 kişi bile tanımıyorum senin çevrende sorun var bence bir önce çıkar o insanları hayatından
01 Yorumla
Soran+1 yılZengin olduklari icin
- Eğitim & Kariyer konusunda 569 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışabilirsin.
Milleti takma.
Ama imkanın ve zamanın olursa oku.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 senelik üni bitirdim. Ve sunu gordum:her sey okumakla olmuyor. Cidden bak. Evet bilgi birikimi katiyor ortami farkli ama cok da gerekli degil.
Bi isin varsa (baba meslegi olur ya da meslek lisesinde okumussundur bi iş biliyosundur mesela) ordan yuru devam et.
Suanki aklim olsa uni okumaz direkt calismaya baslardim.
Artik okuyan degil calisan degerli. Herkes uni mezunu ama herkes is bulup calisamiyor.
En temizini yapiyorsun aynen devam. Yolun acik olsun bol kazanclar 👌00 YorumlaÜniversiteler sanki bir cambridge ya da saint joseph de okuyun okuyun diyorlar.
Dünya nın ilk 500 Üni. içinde hiç bir Türk Üni.. yoktur.
Sen çalışmana devam et. Okula her zaman gitme şansın var unutma.00 YorumlaAğzı olan konuşur diye boşuna dememisler. Bırak takma kafana kimseyi. Herkes okumak zorunda değil. Okuyanda bir okumayanda. Yanındakiler okumamışsa sende onlara söyle siz okusaydiniz diye
10 Yorumla
+1 yılHerkes okumak zorunda değil. Kaç tane arkadaşı iç mimarlık okuyup iş bulamadıkları için başka alanlara yöneldiler. Bu bir mecburiyet değil. Kimsenin seni yargılamaya hakkı yok.
00 YorumlaYa ne üniversitesi ben 16 yaşında grafikerlik yap aya başladım 19 yaşımda trt kanalına çizgi film yapıyordum 21 yaşında taksiye çıktım 26 yaşında taksiyi bıraktım yat kaptanlığı yapıyorum. Adam gibi okumayacak hiç kimse okumasın. Meslekler sadece okuyarak öğrenilmez. Çoğu meslek sadece okuyarak hiç öğrenilmiyor. Okul şart değil kğltürğnğ geliştir kitap oku internette gezin mesleğini hedef koy bitti gitti
00 Yorumlaİnsanları takma, herkes üniversite okumak zorunda değil. Üniversiteye gitmek istemiyorsan ya da şartların müsait değilse kendi ayakların üzerinde durmak için ne yapman gerekiyorsa onu yaparsın.
00 Yorumla
+1 yılKimseyi takma üniversite bitirip noluyor iş bulamıyorlar çok iyi bir bölüm iyi üniversite okumadıysa bulsalar da asgari ücret. Sen kendini geliştirdikten sonra fasa fiso
00 Yorumla
+1 yılOkuyana da ekmek yok şu an okuyan bütün arkadaşlarım şehir dışını kazanmak için uğraşıyor sebebi belli zaten okumak değil
10 Yorumla
+1 yılMuhtac olmasan bile calisiyor olmanin kucumsenecek bi yani yok. Oyle mallara kulak asma. Cevap vermene bile gerek yok.
00 YorumlaHayatın okumaktan ibaret olmadığını tecrübe etmek istiyorum. Ve bu sizi alakadar etmiyor. Gayet iyi cevap olurdu.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 834 cevap paylaştı.
+1 yılçalışıp para kazanmak güzel şey ama bir meslek / zanaat öğreniyorsan, kendine yatırım yapıyorsan bu daha güzel.
00 Yorumla Hor görmek ayrıdır şu an okumadığın için memnun olabilirsin eline para geçiyor ama okuyarak o parayı 10 bile katlamak senin elinde olur.
00 Yorumla
+1 yılUniversite okuyanlar boşta hep üniversite okuyana tecrubesiz garsonluk bile vermiyorlar sen çalış bbiriktir zengin olursun ins. bosver
01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Herkes okuyacak diye bir şey yok, her okuyanda mutlu ve iş sahibi değil. Takma nasıl istersen öyle yap.
00 Yorumlayahu git çalış okumaktan hayır yok benim arkadaşım 6-7 aydır a101de çalışıyor şube müdürü oldu 4 bucuk bin maaş alıyor okusan o kadar alamazsın
00 Yorumla
+1 yılDevir degisti artik okusan bile is bulamiyorsun en temizi erken yastan iyi kotu bir ise yerlesip calismak
00 YorumlaHiç kimseyi takma insanların tek işi bu zaten, konuşmak. Hem okuyup hem çalışmanı tavsiye ederim çünkü her ikiside insana çok şey katıyor.
00 Yorumla
+1 yılO insanlar avanak sen bosver onlari. Herkes universite okumak zorunda degil.
10 YorumlaHangi vasıfsız kişilik diyor bunu? ihtiyacın vardır yoktur kime ne çalışmak ayıp bişey değil
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü herkesin makina gibi aynı şeyi yapmaları bekleniyor. Evlenince nşye evlendşn, okuyunca zaten iş bulamayacan, çalışınca ah genç yaşta mahvoluyosun. Ğnsanların ağzı durmaz
00 YorumlaKim yargılıyor ki? Okuman iyi olur ama çalışman gerekiyorsa açıktanda okuyabilirsin.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 356 cevap paylaştı. çalıştığın için aferin, üniversiteye de gidersin istersen.
00 Yorumla
+1 yılTakdir edilmen gerekirken yargılayanları hiç umursama bile
00 YorumlaAkil veren çok olur ama para veren olmaz yinede içine sineni yap
00 YorumlaKendi hayatını sen yaşarken havlayan çokça olacaktır. Takma yani değmez.
00 Yorumla
+1 yılHerkesin hayatı farklı farklı birbirimizi hor görmek yerine hoş görürsek herşey güzel olur
00 YorumlaCalismak ihtiyacli olmak anlaminda degilki kuraldir mecburiyettir
00 Yorumla24 yaşında mesleğim yok diye ailem ve cevre venden nefret ediyor gelecegim parlakta degil ne güzelim ne de yeterince zekiyim bence oblari dinleme ağzı olan konuşuyor diye düşün çalışmaya devam et bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜniversite okuyan da iş bulamıyor en güzelini yapmışsın üniversiteyi istersen açıktan okursun
00 YorumlaEn azından diğer kizlar gibi paracı arabacı değilsin sağda solda sürtmüyorsun güzelce isini yapıyorsun onlar rahatına düşkün insanlar belli kes ilişkini onlarla
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir 5 sene sonra onlar asgari ücretle çalışırken senin maaşın 5-6 bin TL olacak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende çalışıyorum okumadıgım için yaş 20 sen takma bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜniversite okuyunca da her üniversite okuyan kendi işini yapcak diye bir şart yok derler 😀
00 Yorumla
+1 yılAdı üstünde kendi hayatın başkalarına göre yaşamak zorunda değilsin içinden nasıl geliyorsa öyle devam et
10 Yorumla
+1 yılKimseye yargılamak düşmez ama tabi okuyup bi devlet işin de çalışsan daha iyi
00 Yorumla
+1 yılKimseye aldırma calişmayi seviyosan çaliş inan bana universteli olanlar bile iş bulamiyor onlar bence kıskanıyot olabilir . calişmanin yaşi olmaz.
00 Yorumlaherşey okumak değil, ne başlar gördüm ayak olmuş, ne ayaklar gördüm baş olmuş
kendini yetiştirmeye bak01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBize de aynı şeyi yaptılar. Hayat senin istediğini yap.
00 YorumlaHem çalış hem oku açıktan insanların ağzına laf verme hem ilerde iyi ki okumuşum diyeceğin zamanlarda olacak icinde hicbir şey kalmasın
00 YorumlaOoo herkesi kafaya takma bosver okursanda dışarıdan okur bitirirsin, kimse kimsenin hayatını yasamiyor masrafını ödemiyor, e ozman kimene
00 YorumlaEn iyisini yapıyorsun okumak banada bos geliyor çalışıp para biriktir sonra hayat senin gezersin heryeri
00 Yorumla
+1 yıleyer okuma imkanın oldu halde çalışıyorsan sen hayatının hatasını yapıyorsun demektir
00 Yorumla
+1 yılMilleti salla gitsin baskalarini hicbir zaman mutlu edemezsin. Kendin nasil mutluysan oyle yasa.
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar her şeyi derler. Sen kendi sesini dinle ve içinden geleni yapmaya devam et.
00 Yorumla
+1 yılOkuman gerek ilerde kötü olur aç kalırsın 40 yaşından sonra iş bulamazsin
00 Yorumla
+1 yılçalişmaz san bu sefer niye çalişmiyorsun diye pit pit ederler
00 Yorumla
+1 yılcalisarakda okuya bilirsin ama her kes uni okuycak diye bi sey yok
00 Yorumla
+1 yılOkuyunca işşiz olmaktansa böyle iş güç sahibi olmak güzel her kez işine baksın
00 YorumlaÜniversite okuyup issiz kalacağına , okumadan kal daha iyi
00 Yorumla
+1 yılO aptalları hiç takma, yapmış olduğun şeye sadece saygı gösterilir sadece takdir edilir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılSaçma her okuyan iş sahibi mi bu dünyada
10 Yorumla
+1 yılPeki neden okumak istemiyosun
02 Yorumla- +1 yıl
@unncsryy pek çok sebep olabilir tabi
- Devamını Gör (28)
Devamını Gör(73)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > 18 yaşında üniversite okumak yerine çalıştığım için yargılanıyorum. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler