Bunu eklemeyi unuttum : Sadece Avrupa düşünüyorum. Amerika ve Avustralya benim için fazla uzak.
Avrupa'da da Çek, İtalya ve İspanya'da mimar arkadaşlarım var. Bu kişiler bana yardımcı olur mu bilmiyorum ama İtalya ve İspanya'nın durumunun kötüye gittiğinin farkında olduğum için açıkçası sormadım bile yardım için
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Erken çocukluktan itibaren başka ülkelerde yaşamış biri olarak, kendi deneyimimden anlatmak isterim.
Bir insan eğer ciddi nedenlerden dolayı bulunduğu yerden uzaklaşmak zorundaysa ona sözüm olamaz. Ancak ideolojik ya da ekonomik nedenlerden dolayı başka ülkeye taşınmak istiyorsa, üçüncü - dördüncü sınıf değil de, birinci sınıf insan olarak yaşayacağı bir ülke seçsin derim.
Ne Almanya, İngiltere, Belçika ne de Fransa gibi ülkelerde asla ve asla birinci sınıf insan gibi karşılanmazsınız. İtalya, İspanya, Portekiz, Hollanda ve de elbette Yunanistan diğerlerine göre daha rahat olabilir ancak gene birinci sınıf insan gibi işlem görmezsiniz. İskandinavya ülkelerinde ikinci sınıf olursunuz ama sıkılır, en fazla bir yıl kaçmak istersiniz.
Avrupa'nın kalan yerleri içinde Bulgaristan'dan emin değilim ama Bosna, Makedonya, Moldova, Ukrayna ve Belarus gibi yerlerde birinci sınıf olmasa da 1,5. sınıf muamele görürsünüz. Uzak filan ama Kosta Rika, Kolombiya ve Peru'yu da inceleyin derim. On binlerce Türk'ün oralara taşındığını YouTube videolarından izleyebilirsiniz
Bununla birlikte illa da yurt dışına gitmeliyim diyen bir arkadaşıma söylediğimi paylaşmak isterim: Türkiye'de mutlu değilim diyorsanız, başka ülkede mutlu olacağınızın garantisi var mı diye düşünmekte yarar var. Bana bir yerde mutlu olmayan kişinin, başka yerde de mutlu olmama potansiyeli yüksektir gibi geliyor.
Kesin gitmeliyim, her yer zaten buradan daha iyidir diyorsanız, yeni topraklarda mutlu olmanız dileklerimle size iyi yolculuklar diliyorum.
Adam hakli
Adamın dibisin usta çok güzel açıklamışsın kızıp soylensek bile ülke bizim ülkemiz
Kesinlikle öyle , bazıları yurt dışında daha mutlu olacağını sanıyor ama gidince pişman oluyor çoğu.