RTS okumayi düşünüyorum ve IŞIK Ünv. Nasıldir RTS bölümü varmidir baktim bulamadim da oyzden soruyorum. Isik unv mi yoksa Nişantaşı unv mi, okan unv, arel Ünv , maltepe unv falan yari burslu puanim tutuyor en iyi si hangisidir? Yeditepenin gecen sene ki puanları tutyordu fakat bu yıl cok yukseltmisler puanlri dusrmi yari burslu
Cevabın nedir?
+1 yılNişantaşı ünv berbat asla tavsiye etmem, idari personeli bile esnaftan farksız. Zaten tanıtım reklamını izlesen bile okuldan soğarsın, reklamlarından bile kalitesizlik akıyor, eğitime değil de sanki eğlenmeye gidiyoruz, oturup o reklamı babamla izlesem herhalde eğitim hayatım ebediyen sona erer , adam ister istemez ön yargılı yaklaşır yani. Ayrıca Kampüs Nişantaşı'nda değil, Bayrampaşa'da. Nişantaşı diye çıktık yola, kendimizi Bayrampaşa'da bulduk. Her şeyiyle ofsayt bir kurum. Telefonda ön bilgi almak istediğimde azar işitmediğim kaldı. Kadına sesiniz az geliyor biraz daha sesli konuşur musunuz diyorum, kadının verdiği cevap : Offff şimdi geliyor mu. offlamasından poflamasından bir türlü iletişime geçemedik. telefonumu aldılar, vermez olaydım , her gün arıyorlar.
18 Yorumla
Soran+1 yılAy gerçekdenmi iyi ki bunlati bugun bana yazdin cok tesekkurederim terchlerime yazickdim bide ya. isik unv hakkinda bilgin var mı sile deymis sile ye gitinmi hic? egtm olark bilgin var mı
- +1 yıl
Ben de vakıfta psikoloji okuyacağım canım, ben de vakıfları geziyorum. Şu ana kadar rastladığım en berbat okul sadece Nişantaşı idi. Işık Üniversitesinin eğitiminin kaliteli olduğunu duymuştum ama o da Şile'de. Ben de orayı yazmayı düşünüyorum ama her gün Avrupa yakasından Şile'ye nasıl gideceğim hiç bilmiyorum :(
Soran+1 yılBen orayi kaznirsam apart veya yurda klrm harlde eger isik unv kaznirsan haberlslim mutlaka bende kazanrsm tabi :)
- +1 yıl
ahahaha o reklamı ben de bugun izledim yorum yaptım hatta "birazdan güzellik salonu telefonu numarası vereceksiniz sandım" diye :D neymiş makyaj ve saç yapma fırsatı tanıyorlarmış, bir üniversitede arayabileceğim en önemli şey de makyaj ve saç yapmaktı zaten :D ya o okulu zaten forumlarda da yerden yere vurmuşlar, herkese burs verdiklerini vaat ediyorlarmış :D
Soran+1 yılAy evet aynen oyle ya bende seye cok sasirdim ilk uc tercimhini yapana %30 burs verucklermis allh allah dedim simdi yari burlu gittm diylm ustne birde 30 bursmu veryrlr dedim sacmalik ya baska birsy degil demk ki giden yok unv ondan napcklarni sasirmislar :D
- +1 yıl
tatlım sen İstanbul'da mı yaşıyorsun? Ben İstanbul'da yaşıyorum ama Şile bana çok uzak ya, dediğin gibi yurt gerçekten şart olur, yoksa her gün nasıl gideceğiz oraya. Ya Avrupa yakasında hiç doğru düzgün vakıf yok çoğu Anadolu yakasında :(
- +1 yıl
burs filan hikaye. tamamen ticari reklam politikası başka bir şey değil. Kurumun bir vizyonu yok isim yapmaya çalılıyorlar, ilk tercihlere herkesi yazdırtacaklar ki en çok tercih edilen okullar arasında yer alsın.
Soran+1 yılEvet oyle malasef yok ya ben antalya /Kaş ilcesindenim istnbul epey uzak mecburen apart veya y yurt olck ablm isnblda ama oda tuzlada gdp gelmk cok zor olr sileye artik derslerm biter aksam olur bn sile de olurum:Dama ile cok guzel gibi geldi kas gibi sahil kasabasi gibi deniz var bu benm icin cok onmli:)
En İyi Cevaplar
Tavsiyem, tam burslu girebileceğin bir üniversite varsa onu yaz RTS için. Zaten okuduğun okulun/bölümün pek bir katkısı olmayacak sana iş alanında, en azından boşuna para harcama. O parayla gider ekstra eğitimler alırsın en azından cv'in dolu gözükür
01 Yorumla
Soran+1 yılHimm anladim halka iliskiler hakkinda ne düşünüyorsun peki?
Saydıkların arasında en prestijlisi IŞIK.
Arel ve Nişantaşının çöp olduğunu bizzat biliyorum. Maltepe ve Okanın da ismi pek iyi anılmıyor.
RTS'de akademik kadro önemlidir, sen bir hocalara bakıp karşılaştırsana, bu fikir verebilir.14 Yorumla
Soran+1 yılEvet yarin okuluma gidicem ozmn sorucam bilgi alcam , ablmda arel iki yillikda okumsdu oda sakin terch etme dedi cok berbat dedi aydinda oyleymis guzl unv diyo ama hocal baya gicikmis birkmaya clisiyormus
Soran+1 yılEvet oyleler ablamin okudugu okuldan biliyorum. yarin iyice arastiryim ozmn ben cok tesekkurler tavsiyeleriniz icin iyi gecler
Işığı bilmem de Nişantaşına gitme derim. Ayrıca Sektörde iş bulmak sıkıntı, tanıdık yoksa kesinlikle okul bitmeden birşeyler ayarlamaya bak. Yüksek lisans master vs. yapacaksan farklı tabii.
127 Yorumla
Soran+1 yılEvet biliyorum babamin cevresi ge istir oyuncu arkdaslri var imknimizda var yurt disi egitm alblrm tabi bilmiyorum ya halkla ilişkiler dahami iyi bu bölümden?
Soran+1 yılHimm anladım is imkanı hicmi yok ya bu bolumun fincta okdr okuysnuz ugrsyrzunuz kotu birsy onca emek napcmi ne yazcagimi sasrdim
Soran+1 yılOhretmnlik tutmuyorki felsefe vd tarih tutyor vazi declet unv akdebz faln ama o bolumde de isdiz kaliniyor arkeolji tutyr akdenz unv ama ondada issizlik sirunu var polislik sinvlari bitimi babam polislige git onlrs gdne kdr diyo haklo aslnda
Soran+1 yılEvet sans isi o bölümler. polislik guzelde benim istedigim bir meslk degil napicmi bilmiyorm çok iyi dusunmem gerek. ne yazicami ne istediğimi hayrlisi olsun ya ne diym arastricam iyice
Soran+1 yılPeki dersleri nasil bu bölümün? Staj larda nd yapıyorsunuz , hocalar kisa film cekn diyorlarmis odevlerde doğrumu bu cok gzl eglncli bnce.
Soran+1 yılYurt dışında napiyorsunuz gidince dil ogrenmk icinmi
- +1 yıl
Ben bölümümden olabildiğince memnunum, babam öğretmenlik okumamı istiyordu ama bu hayatı yaşayacak olan benim, polislikten de torpilim vardı ama istemedim ikisini de. Hayal kurulabilecek bir bölümüm olsun istiyordum kısa film de çektik staj da yaptık, bu yaz zorunlu stajım var mesela para kazanabileceğim bir yerde staj yapmak istiyorum onun için bekliyorum :) İstanbul Üniversitesindeyim ben de. Radyo tv tercih edeceksen birlikte de kısa film tarzı çalışmalar yapabiliriz.
Soran+1 yılBende bu bolumu okunca sevicrni ve isteyerek yapicami düşünüyorum acikcasu sizin adiniza sevndum ve kendi adimada herkez ac kalcksin diyor amam issuz kalanlar olmustr mutlaka ama bn istiyorm cok guzel eglenceli bir bölüm bence basrilar dilerim olumlu bir yorum gorebildm donunda bu da bni sevndirdi doğrusu inşallah kazsbirsam sana mesj atcm :) kebdine aot kameran carmi yoksa okuldanmi kullniyrsun cekerken
Soran+1 yılTelim cok yanlis yaziyor umrum anliyorsndur t9 acikda:)
Soran+1 yılHimm anldim yurt dsnda unv nsil yzicm ki tercih olrk olmaz glba , öğrenci degisimiylmi 2 yllik okmk grkiyo
- +1 yıl
Okuldan kullanıyorum, Kamera grubundaki arkadaşlara formaliteden bir form doldurarak alabiliyoruz. Kamera alırken bizim kadar rahat olan en fazla birkaç kişi vardır, bir süre sonra o kadar prosedürlere takılmıyorlar sana kamera verirken :) Ayrıca okulun stüdyo grubu kamera grubu, kurgu grubu gibi kurulan gruplar olursa kaçırma.. okuldan olabildiğince faydalanmaya bak derste anlatılanınçok daha fazlasını oralarda öğrenirsin. ;)
Soran+1 yılHimmm tavsiyern icin tesekkurler oyle yapicam kazanırsam :) staj olark napiyorsunuz merak ediyorm
- +1 yıl
Staj olarak ben küçük bir kanalda Jimmy Operatörlüğü yaptım, ama resmi staj değildi, yaz tatilimi geçirmek için yaptım. Çalıştığım yerlerdeki çalışanlarla aram iyiydi izne çıktıklarında yerlerine çalışıp para da kazandım:) Büyük kanallarda ve şirketlerde kablo ve çay taşıttıkları söyleniyor da gelsin bana taşıtsınlar :)
Soran+1 yılCok güzel bence ya:) disardan guzel gözüküyor insallh icindende oyledir isin icine grince :)
Soran+1 yılKazanirsam aticam mutlaka senden ogrenmem gerekn cok sey olcaktir tecrubelisin sonucta 9devlerde yarfim edersin artik:)
Soran+1 yılTamamdir o bile yeter zaten teskur ederim:)
Soran+1 yılRica ederim memnun oldum tnstmiza iyi geceler:)
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
8Cevap
Bolumumden insanlar gordukce nefret eder oldum. Marmara uni nisantasi kampusundeyim. Rtv okuyorum.
Oyle sandigin gibi kolay degil. Cok calistim buralara kadar gelebilmek icin sabahlara kadar benim lisemde iletisim lisediydi zaten.012 Yorumla
Soran+1 yılTercih etmemelimiyim :/ halkla iliskiler nasildir peki
Soran+1 yılHimm anladim dili ogrenirimde yurt disina giderek ben utangac degilim ama cok bos konsmayi sevmem oyuzden cok sik konusmam yani yapim bu
Soran+1 yılDirek is bulabilirmiyim mezun olnca nerlerde calisiyorlar halka il. Mezunu
Soran+1 yılAnldim gazetecilik nasil rts ye gore
Soran+1 yılEvet dogru ve haliyle siz iletisim okumus bir olarak cok daha iyi bilirsiniz. vazgeçtim ondanda teşekkür ederim yardminz için iyi geceler:)
Soran+1 yılTeşekkürler, sizde hayatta basarilar dilerim:)
- +1 yıl
Reklamcılığa yorumunuz nedir?
rts ne ya çok bilinen bir bokmuş gibi kısaltmasıyla yazıyor adı sanı bılınmeyen liseden bozma unıversıtelerde okuyacagı yetmezmiş gibi
06 Yorumla
Soran+1 yılSinama radyo televzyin yazmya usndm bende nasil bir unv dir diye sordum zaten bilgim yok sizden bilgi istedim bu sekilde cevp vermeniz cok yanlis. tabikide bilen bir bolum yonetmenler, haber spikrleri vs.. nasil oluyor saniyorsun? kendini gelistirdikden sonra ve kendine guvendikden sonra kimse onune gecemez emin ol.
- +1 yıl
kesin bu bölümü bitirince haber spikeri olacan çok kadrosu var ya aç kalacan kızım aç 4 yıl sonra gel oku burayı. kendini geliştirme de bu üniversitelere gidenlerin kendini tatmin etme komplekslerini dindirme sözü. Üniversite adı herşeydir herke okumak zorunda değildir kasiyerlik ilanlarına bakmaya başla
- +1 yıl
Baba parasıyla okuyun çıkınca babanızın parasıyla yurtdışına gidin savurun araları babanızın torpiliyle işe girin hayatta hiçbişeyi bileğinizin hakkıyla yapmayın hak eden insanların önüne torpille geçin eşit şartlarda okuyamadıgınız yetmiyormuş gibi sonra da gelin somadaki işçilerin haklarını savunun kapitalizmin allahı siz oldugunuz halde.
Soran+1 yılSize hicbirsey demiyorum ayrica burdlu dusunuyrm burdlu tutyor ve nekada rcahilce konusma tavriz varmis sizene ya ne jarisiyordn istdimi okurum ister baba parasiyla ister oaasiz sana ne bu brbim mesrlm ben sadece unv hakkinda bilgsi olan yazsin dedim yardim istdim sen kinlri nerelere cktin ve ben istersem guvebirsem yapamicam hicbirsy yoktur hadi byeee cok takna ayrica boyle seyleri sakin ol sakince yaz adam oldutmedik burada insanca soru sorduk birdha da yazma sayfama bye
Soran+1 yılVe ayrica bu benim hayatım benim hayallerim fazla burnunu sokma sen kimsin?:D ne yazarsm yazarim ne okursam okurum seni ilgilebdirmez ilgilendirmez ok. Boylr odunlari yontulmasi şart! gerzek bos bos konsyo
+1 yılÖzelleri bilmiyorum ama bu bölümden devlet yazdım. :)
05 Yorumla
Soran+1 yılHadi bakalım bol şans :) hangi unv. kac puan aldin
- +1 yıl
343 aldım. Selçuk Erciyes yazdım sadece. Birde ikinci öğretimleri. Mutlaka biri geliyor :P
Soran+1 yılErciyes mi orda napcan:D cankkale yaz orayi yazcna hm uzak hemde RTS orda okunck bir bilum dedgil canım orda okursn issz klrsn ztn onu cok ack bir blmum degl oyuzdn elazg yazma kesnlikle hic sosyal aktbte yok bisy yok o bolm orda okunmaz iyi dusun bence baska bolmde secblrsn sen bilrsin yinede ama
- +1 yıl
Erciyes bu arada Kayseride. Gayet iyi bir üniversite olduğunu biliyorum. Selçuk daha iyi olurdu ama bu da fena değil. :)
Soran+1 yılYani evet aslinda iyidir orasida denemk lazim kayseride kotu bir yer degildir gitmedim ama basatila simdiden;)
+1 yılBen de Ts de ilk 40 bindeyim, iletişim fakültesi düşünüyorum ama bölüme karar veremedim.
05 Yorumla
Soran+1 yılBende iletişim den terch yapcam haradizim gazeteclk yazma bence erkes oyle diyorcku okuyanlar. halkla ilişkilr nasildik ki
- +1 yıl
Ben de tam bilmiyorum ki, gazeteciliğe göre önü daha açık diyorlar ama, ne kadar doğrudur bilemicem.
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Reklamci arkadasim var. Ilk sene ingilizce gorurler full haber yazma falan, aylik liste verirler atiyorum 45 film listesi bunlar izlenir.. Dil sart, genel kultur sart ve İstanbul da oturursan daha iyi staj icin cunku diger illerde reklam sirketleri yok varsa da prestijli degiller.. Ama iletisim bolumlerinde is olanagi zordur aci gercek.
Soran+1 yılMalesf okadar emek ve sonuc bekledimiz gibi olmamasi aci bol sanslar dilerim sen karar verdinmi bolumune
geçen sene iletişim puanları düştü formasyon gelince bu sene artar gibi
012 Yorumla
Soran+1 yılEvet yaa armis maleseff gecen sene girenler cok sansliymis umrim dusr birz
Soran+1 yılBen sirlmyi haymtrlmiyorm suanda ama yari burslu bazi unbv tutuyor arel, okan, nisantasi, isik vs iletisimden memnun musun peki? Iletisimde ne bolumu okuyorsun hangi unv
Soran+1 yılHimm analdim, RTS ye giden arkdslrn varmu peki memnunlarmi okuduklari icin
Soran+1 yılBen haber spikeri olmk istiyorum babmin cevreside genis bazi oyuncularla arsi iyidr. yonetmenlik flnda düşmüyorum. halkla ilişkileri de yazicam ama yinede onda tutuyor puanim
Soran+1 yılGiderim sorun değil de egitimde şart Diksiyon cok onmli zor aslnda ya
Soran+1 yılTabi canim hemn nsil oliyim:)
yazma derim benim arkdasım nişantaşında okuyordu bıraktı yazık edersn kendine böyle saçma bölümleri yazma geleceği parlak bir bölüm yaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılHimm ne yzicm bn ya:/
RTS = Real Time Strategy?
RTS = Radyo Televizyon Sinema?013 Yorumla
Soran+1 yılEvet aynen oyle:)
Soran+1 yılRadyo Televizyon sinema
Soran+1 yılEvet biliyorum imaknim var yurt disi bnde düşünüyorum.
Soran+1 yılTamam aklimda bulunsum siz gittinizmi hangsi en iyisi ogrenci icin
Soran+1 yılEvet hep haayalim moda tasarimi ve fransada okumak ne kadar guzel ♡ evet kanada cok guzel terteniz bir ulke farnsa da cok guzelmis ama hicam gitmsdi sokaklri birz pis kokuyr bazi yerleri dedi ama o sorn degil benim icin egitim olsun da
Soran+1 yılAilem izin vermiyor moda tasrminada malesef./ peki yurt disina gtnzde okulmu ayrliyr kalcgnz yeri ve dil kac ayda ogrenilir
Soran+1 yılHimm anladım dil öğrenmek kolay degil sonucta tvsilerniz icin tesekkurederim iyi geceler:)
Nişantaşı üniversitesi çöp okul değil apartman bildiğin kesinlikle gitme
18 Yorumla
Soran+1 yılHadiyaa dedgin iyi oldu tnitmin ta gzl gibi gzkyordu
Soran+1 yılTanitimda bostu gerci hic oklu gortrmiyor be sadece ogrnci gostriyor yeditepe unv cok guzl ama
Soran+1 yılHayirlisi yazicam ya tutar ya tutmaz oda sansa bagli tabi
Soran+1 yılSinama tv veya halkla iliskiler, reklamcilik sen
Soran+1 yılHadi baklim hayrlsi:)
+1 yılrts oyun tipi değil miydi, real time strategy :D
04 Yorumla
Soran+1 yılHayır :) sinama radyo televizyon bolumu
- +1 yıl
hııı, devlet üniversitelerine neden bakmıyorsun? mimar sinan falan iyidir
Soran+1 yılTutmuyorki:(sakarya tutyor mlsef sakrya unv hkkinda bilgin var mı
- +1 yıl
ne yazık ki
+1 yılDaha iyi bir bölüm okusaydın keşke
04 Yorumla
Soran+1 yılNe okuyabilrim ki ts puaniyla anca bunlar var iletisim halkla ilişkiler var oda tam burslu tuty bzi inv teler ve devletlerde ama coook karsizim bence cok guzel bolum sinama televizyon eğlenceli bana gore ama okuyunca isin icine girnce nasil olur bilemem disrdn gzel gibi
- +1 yıl
Bidaha hazırlan
Soran+1 yılSeney tekrar gircm ztan ama dha kotu olursa bklmek istmyrm iyi bolme gdrsm dondrcm bolumumu
Soran+1 yılYani seneye tekrar gircm unv giderken dmk istdm
Rts ne oluyor.)
04 Yorumla
Soran+1 yılSinema radyo televizyon oluyo
Soran+1 yılEvet umarim olur.
RTS nedir acaba?
01 Yorumla
Soran+1 yılRadyo sinama ve televizyon bolumu
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > RTS okumayi düşünüyorum ve IŞIK Ünv. Nasıldir RTS bölümü varmidir Nişantaşı unv nasil?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler