ben ilkokul-ortaokul zamanlarında hic matematik yapamazdim. haliyle iyi bir lise kazanamadım ama düz lisedeyken ergenlige girince zekam mı acıldı yoksa cocukken isin ciddiyetinde mi degildim hala cozemedim ama üni sınavında 30 bininci oldum. tamam cok ust duzey bir derece degil ama kapasiteminn ustundeydi bence. sonra ne oldu rehberlikcim sagolsun insaat muhendisligi yaz dedi. neyse ben de rehberlikciyi dinledim Ankara 'da insaat mühendisligi okudum. Bir sekilde bitirdik ama simdi issizim is yok la. ziraat muhendisligi okuyan arklarim hemsirelik okuyan arkadaslarim falan 4 yılda bitirdi simdi kamuda cogu. Netlerim de su sekilde 8 yil aradan sonra bir bakayim dedim. duygulaniyor insan ya. yalnız kimya yapmasam iyiymis :))
Evet, her dakika her saniye aklımda bu var. Şu an okuduğum bölümden öyle pişmanım kikeske diyorum, bunu okuyacagima başka bir bölüm okusaydim ya da tercih yapmayıp bı sene daha calissaydim, Hafi bunu okudum keşke ilk yillatimda tekrar sınava görseydim diyorum.7 sene, ömrümden 7 sene boşu boşuna gitti. Yaparım dedim bunu okumaya devam ettim ama şimdi geriye bakınca bomboş bir 7 senem var. Hatta okumasaydim da diğer akranlarim gibi evlilik falan yapsaydım en azından kendi yuvamı kurmuş olurdum diyorum. kuzenlerim, lisedeki arkadaşlarım hepsi kendi hayatını kurmuşken (kimi evlendi kimi öğretmen öldü atandı...) Annemden babamdan yol parası istemek çok ağrıma gidiyor
Maalesef ki mühendislik. Başlarken çok güzel hayalllerim vardı şimdiyse diplomayi bı alayım hiç calismasam da olur yeter ki kurtulayım bu okuldan diyorum
İnşaat mühendisi olduğuna ileride çok sevineceksin. İş alanı en geniş mühendisliktir. Bu dönemde sıkıntı yaşayabilirsin ama yakın gelecekte iş bulursun. İngilizcen nasıl. İyi değilse bu dönem kurslara git ve ingilizceni geliştir. Hangi üniversiteden mezun oldun?
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
cok tesekkur ederim verdiginiz moral icin. ingilizcem fena degil reading ile writing iyi. biraz speaking sıkıntı sadece. gazi mezunuyum.
Rica ederim. Bütün mühendisliklerin anasıdır inşaat mühendisliği. CV ni kariyere, yenibiriş e bırak. Bu arada ingilizce kurslarına git mutlaka. Konuşmanın iyi olmaması normal. Onu sıkıntı etme. Ben de elektrik mühendisiyim. Emekliyim. Yaşım 66. İnşaat mühendisliğinin hangi dalında çalışmayı düşünüyorsun. Bu da önemli.
Gastronomi okuyorum ama hedefim italyancaydı. Bölümümü seviyorum ama bazen keşke puanım tutsaydı dediğim oluyor. Sonra diyorum ki grammer kurallarından nefret ediyorum zaten konuşarak öğrenebilirim. Böyle yani 😄🌺