Hemsireyim 1 sene oldu atanalı. Ailemin yanına memleketime atandım. Nöbetlerle 5000 5500 alıyorum. Sizce bu maaş yeterli mi bana? Yüksek lisans yapmakta istiyorum aynı zamanda.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılbu senin harcamalarına bağlı. hanemize aylık 15 bin tl giriyor -annem de hemşire bu arada- ve geçen sene ay sonuna ekstra para kalmıyordu. harcamalarımız fazlaydı. bu sene yine 15 bin giriyor ve ay sonuna ekstra para kalıyor. paranı boşa harcamazsan elbette yeterli bir miktar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşadığın yere bağlı değişir. Yaşadığın şehir pahalı bir şehirse sadece yeter, eğer ortalama bir şehirde yaşıyorsan idealdir, ucuz bir şehirde yaşıyorsan yeter ve artar. Ay sonu elinde kalan paraya göre maaşının nasıl olduğunu en iyi sen bilirsin.
04 Yorumla
Soran+1 yılYa surekli kıyafetti ayakkabi parfum hep aliyorum onlari almasam baskada bir masrafim yok aslinda ama tutamiyorum
Cevap sahibi+1 yılOnca sene dirsek çürüttün, hala emek veriyorsun sence hakkın değil mi?
Soran+1 yılTabi hakkim ama illa ki bir gün evlenecegim kenara da atmak gerekmez mi. Sadece kiyafet degil surekli geziyirum haftasonu falan
Cevap sahibi+1 yılYani bir miktar birikim yapmalısın hepsini harcama🤣yarın bişey olur ihtiyacın olur bir hesap aç aylık 1000tl at mesela yeni başlayan bir memurmuş gibi harca
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
28Cevap
+1 yılBu işsizlikte emeğin karşılığını alman güzel. Yeni işe başlayan biri işin Türkiye şartlarında iyi. Kendine dikkat et.
10 YorumlaMarkette kasiyerlik yaptim günde 750 kişinin ağız kokusunu çektim aldigim para asgari ücret. Burdan yola çıkarak aldigin maaşın az ya da çok olduğuna sen karar ver
05 Yorumla
Soran+1 yılAma şöyle düşün kasiyerlik icin herhangi bir egitim yok. Ben 4 yıl universite okudum 1 yıl kpss ye hazirlandim.1 yilda atamayi bekledim. Bence bu çabanın karşılığı değil kasiyerlikle niye kiyasliyorsun ki
- +1 yıl
Ben türkçe öğretmeniyim? 4 yıl ben de okudum ben de kpss hazırlandım is bulamadim mecburen bu işte calistim simdi oldu mu? Ayrica eğitimle alakasi yok sen yaptığın isi anlatmışsın. Ben de yaptığım isten bahsediyorum. 700 750 kişiyle günde ağız kokusununcekiyorum ve aldigim para belli asgari ücret. Sen devlettesin garantin var ve bir sorun yaşadığında karşındaki kişiler eğitim bakımından senin düzeyinde. Ayrican5bin tl neden az geldi sana? Ben öğretmen olarak atansam ben de o civar para alacağım devletten cogu devlet işinin maaşları 3 aşağı 5 yukarı bellidir. Sen ne bekliyordun anlamadim. Senden yuksek alanlar falan mi var onlarla mi karsilastirdin kendini?
- +1 yıl
Ve şunu da soyleyeyim çoğu meslek icin eğitim gereklidir o mesleğin inceliklerini öğrenmek icin. Ancak bu eğitimi alıp da kendine yuksek maaş beklemek bence saçmalık. Bunu o kasiyerlik yaptığım zamanda daha iyi anladim. Örnek millet vekilleri o kadar para alıyorlar aksama kadar oturuyorlar ama inşaatta çalışan işçi hamallık yapan işçi bir fabrikada çalışan işçi. Işleri me kadar zor ama aldıkları para asgari bile olmuyor bazılarının. Burda onemli olan bence beden yorgunluğu. Insan kendine 1dk zaman ayıramıyor evine ailesine ayıramıyor. Hemşirelerin isi kolay demiyorum ama işine gore hak ettiğin maaşı alıyorsun. Ay sonu geldiğinde o maaş tıkır tıkır yatıyor. Biraz da bu yönden baklanda fayda var. Devlettesin ve guzel bir maaşın var şükret. Daha yüksek bir maaş istersen yükseltmek icin çalış elinden geleni yap tabi ki. Ama elindekinin de kıymetini unutma.
Soran+1 yılHaklısın aslında. Sanırım şükretmeyi bilmiyoruz. Yurtdışı secenekleri de var. Almanya hemsire alıyor cok fazla. Orayi da dusunebilirim bu sure icinde
Eğer ki maaşın tamamı sana kalıyorsa. Aileni geçindirme yükümlülüğün yoksa..
Füzuli harcamalar yapmıyorsan..
Evin kira değilse..
Maaşından bir bütçe oluşturup yüksek lisans için para bile biriktirebilirsin00 YorumlaYeter tabi dostum. Ama zor bir isin var. Umarim fazla yipranmadan güle güle yersin kazandigini.
10 Yorumla
+1 yılyani yeterli, gibi
ama tabi yükselmek sizin eliniz de:)04 Yorumla
Soran+1 yılAraba da almak istiyorum. Alirsam 2500 tl krediye gidecek
- +1 yıl
olsun ne olacak
zaten ailenin yanındasın ayrı yaşamıyorsun bunlar artı
Soran+1 yılAilemede 500 600 verdigimi dusun
- +1 yıl
yahu yeter neden yetmesin
+1 yılSaçma bir soru, hemşiresin tamam ama, ne yersin ne içersin ne giyersin, tutumlumusun, bilmeden ne desek boş. 1000 TL vermen lazım en az eve. 500-600 veriyorsan, 10 bin maaşta alsan yetmez sana
210 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani vermen lazim derken?
- +1 yıl
Ya verme tamam git nabıosan yap.
Soran+1 yılNe atarlaniyon ya
- +1 yıl
5 lira iyi para, gereksiz harcamalardan uzak durduğun sürece, yeterde artar bile, ailene 1000 bin ver bence her ay. Ananın babanın hayır duası rızkını bollaştırır. 😚
Soran+1 yılTamam vereyim tabi de 2 tanede oglu var onlar vermiyo 1000 tl benimde evlensem harcayacak param yok o yuzden çok olur
- +1 yıl
Evlenince kısmen verirsin, oğlu dediklerin kardeşlerin oluyo yanılmıyorsam, onlarında eli ekmek tutunca onlarda verecektir. Evlenicende, işsizlemi evlenicen sanki. Bana bak beni ayar etme
Soran+1 yılEli ekmek tutunca mi ikiside calisiyo zaten ikiside evli biri hic vermiyo biride az cok veriyo.
- +1 yıl
Verebildiğin kadar ver, eşleri çalışmıyordur sanırım, erkek tek maaşla zor geçiniyor maalesef bu devirde.
Soran+1 yılEsleride çalışıyor onlarda en az 3000 aliyo bir eve 9 bin lira para giriyo
- +1 yıl
Bide şu var tabi, 5 bin kazanan 5 binlik, 10 bin kazanan 10 binlik hayat yaşar. Gereksiz çok harcama yapıyoruz aslında
Gizli Üye(36-45)+1 yılYeterli evlilik düşünüyorsan eşinde iyi maaş almalı birde yaşın harcamaların da önemli büyükşehir de misin
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet konyadayim
Cevap sahibi+1 yılGayet iyi önemli olan eş adayı bulmak yaş kac
Soran+1 yıl25 im ama eş adayi henüz yok 😅
+1 yılbence ideal ama gözü duymayanlar var hani boynuna gerdanlık taksan burun kıvıran karakter meselesi iyi ahlaklı olsunda her şey atlatılır bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHemsirelr daha fazla aliyo diye biliyodum en az 6000
02 Yorumla
Soran+1 yılYok o hastaneye sehre gore degisiyo biz doner almiyiruz
Cevap sahibi+1 yılHaa tamam ama az veriyolar hemsire icin bide simdi pandemi donemi yani sizi memnun etmeleri lazim
Gizli Üye(30-35)+1 yıltecrübeli hemşire ne kadar maaş alıyor ki biliyo musunuz
03 Yorumla
Soran+1 yılOnlar 6 ile 6500 arasi bazen 7 ama fazla mesai yapmiyoruz su an biz yeni geldigimiz icin
Cevap sahibi+1 yılsenide filalasyon işine mi aldılar
Soran+1 yılYok ben calisali 1 sene oldu ameliyathanedeyim
Nasıl bir hayat yaşamak istediğine göre değişir bu durum yaşadığın şehire göre bile değişir
00 Yorumla
+1 yılBunu bir kadın olarak kendin neden cevaplayamıyosun çok garip kendi giderlerini nerden bilelim
20 Yorumla
+1 yılBen o paraya ayaklarını yıkar , günlük masaj yapar hatta yemekleride ben yaparım. evlenirsen🤪
02 Yorumla- +1 yıl
abooovvvv ben pilotaj okuyacağım pilot maaşı 20bin dolar shdjfkl demek ki beni isteyen çok olacak 😂🤣🤣😂
- +1 yıl
@kediannesiozlem anam ne diyon sen en romantik koca olurum sana 🤪
5K iyi para. Daha iyisi tabiiki var ama ailenle beraber yaşamak için ideal
00 Yorumla
+1 yılNerede yaşadığına bağlı İstanbul gibi bir yerde yaşıyorsan yetmez. tabi tek kişisin yeter herhalde
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence şükür edin ben iibf mezunuyum 3.000 tl yede razıyım iş bulduğumuza hatta 5000 lira aldığınız icin sevinmelisiniz...
00 Yorumla
+1 yılBence ideal ama yerın nerde
04 Yorumla
Soran+1 yılKonya
- +1 yıl
Kıra vermezsen super makyaj kıyafet masrafı cok mu
Soran+1 yılIsye onlar cok oluyo alisveris vs. Ay sonunu zor getiriyorum
Soran+1 yılBuda yeni calismaya basladim diye hevesimi aliyorum herseyden
+1 yılYaşadığın şehre göre değişir
02 Yorumla
Soran+1 yılKonyadayim
- +1 yıl
Yüksek lisans yap
yeter yaw :)
fazla artıyorsa bana da gönder :P00 Yorumla
+1 yılYaşamına bağlı. iyidir ama
00 Yorumla
+1 yılBir sürü değişken var bunun için.
00 Yorumla
+1 yılCogu erkrktem fazla kazaniyodun 👍
00 Yorumla
+1 yılTutumlu olursan uçarsın savurursan yetmez.
00 YorumlaBu sana bağlo bir durum.
00 YorumlaBenimle evlenirmisin:-)
00 Yorumlagözün doysuuuuuuun :D
00 Yorumla
+1 yılKira vermiyorsun. yeterde artar bile
08 Yorumla
Soran+1 yılAraba almayi dusunuorum ona gore alacagim kestiremedim yeter mi diye
- +1 yıl
Bence ev al sonra o evi kiraya ver kiradan gelenle ev taksidini öde. Sonra ev taksidi bitince araba alirsin ordan gelen kirayla
- +1 yıl
- +1 yıl
Ne oldu ticari zekam karsisinda nutkum tutuldu dimi 🤣🤣🤣
- +1 yıl
@Hayatfaniölümanixx ben şok geçirdim 😂😂😂
- +1 yıl
Kafayi kullanacaksin 🤨🤨🤨🤨 . Araba ölu yatirim bir kaza yapsan degeri duser ev her zaman daha iyi bir yatirimdir
- +1 yıl
@Hayatfaniölümanixx aynen öyle. allahtan apartman alayim demedi.
- +1 yıl
Apartman ne alaka 🤨🤨🤨
+1 yılgüzel bence
10 YorumlaÇok iyi para birikim yapabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir zahmet yeter tabi
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılBu hayat şartlarında iyi para
00 Yorumla
+1 yılanestezi hemşiresi misin?
01 Yorumla
Soran+1 yılAnestezi hemsiresi diye birsey yokki. Ameliyathane hemsiresiyim
Yeter
10 Yorumla
+1 yılBence gayet ideal
00 Yorumla
+1 yılyeterli
00 Yorumla
+1 yılYeter tabıkı
00 Yorumla
+1 yılGüzel ışte
00 Yorumlaiyi.
00 Yorumla
+1 yılÇok iyiymiş
Ne iş yapıyorsun00 Yorumla
+1 yılBence gayet güzel
00 Yorumla
+1 yılGüzel
00 YorumlaGayet ideal. 😊
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 498 cevap paylaştı.
+1 yılÇok güzel.
00 Yorumla
+1 yılÇok iyi.
00 Yorumla
+1 yılYetmez aç gözünüzü doyurmaz.
015 Yorumla- +1 yıl
Saglikcilar canini ortaya koyup calisiyor lafa bak acgozluymus sen o acgozlu dedigin jnsanlara muhtac olursun
Soran+1 yıl@Hayatfaniölümanixx Arkadaş kasiyer ya ondan atarlandı boşver
- +1 yıl
Mevzu başka sen başka şeyden bahsediyorsun. 5000 tl ile geçinemiyorsa da yuh artık yani. Burada geçim konusundan bahsediyoruz. Ona hemşireliği ben seç demedim. Herkes hayatında birşeylerin bedelini öder.
- +1 yıl
Kibirli hemşire olmaktan iyidir.
Soran+1 yılBen kibirli değilim ama bazilari 5 le gecinir bazilati 10la illa 5 yetecek diye birsey yok. Hersey pahalandi artik 5le gecinen kalmadi
Soran+1 yılAyrica bir hemsire icin 5 cok az devlette az veriyor bu hicbir zaman bizim emegimizin karsiligi degil
- +1 yıl
Ben 2320 tl alıyorum babam malûm çalışamıyor erkek kardeşim baska şehirde okuyor kendimi döndürüyor. Başka gelir yok ama ailemi geçindiriyorum bir şekilde. Ekmek kolay değil. Korkulacak bisey yok yetmeyecek diye düşünmeye gerek yok helal para bereketli olur yeter. Kişinin kendi ee israf etmeyecek elbette. Sorduğun sorunun cevabını sen de biliyorsun.
- +1 yıl
Kardesim senin o begenmedigin hemsireler her gun virusun icinde evkerine gidemiyir cogu ailesini gormuyor 5000 lafini mi yapiyorsun ve evet bunun bedeli 5000 degil kusura bakma daha fazla
- +1 yıl
Bu ülkede kimse emeğinin karşılığını tam almıyor. Dert edip üzmeye gerek yok kendimizi. Umarım hakkını alırsın. Hiçbir hastalığa da maruz kalmaz sağlıklı bir şekilde işini yürütürsün.
- +1 yıl
Hayatfani hanımefendi yazdıklarımı okuyun önce. Önyargılı olan sizsiniz.
- +1 yıl
Asgari ucret almanin hincini basklarindan cikarma sen az aliyirsun diye o da mi az alacak? Kendinle kiyaslama bosa
- +1 yıl
Hirsim yok hiçbirşeye aldığım para helal o bana yeter.
- +1 yıl
Tecrübe edindiğin zaman anlarsın hayatı daha küçüksün.
- +1 yıl
Acgozlu deyip saldirmaycaksin o zaman uygun dille ifade edebilirdin
- +1 yıl
Ben "ac gözünüzü" yazdım üstüne alınan da karşılık verdi. Herkes rengini belli etti. Benlik bir mevzu yok siz takılın. Iyi geceler..
Gayet guzel
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılŞaka gibi
02 Yorumla
Soran+1 yılNe?
- +1 yıl
Bu dediğin paraya bir aile geciniyor
Eğitim & Kariyer konusunda 6b cevap paylaştı. Güzel.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılaç kalmazsın 😀
00 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri