Not: Eğer üniversiteyi iş bulmak veya para kazanmak için okuyorum diyenlere geçtiğimiz zamanlarda yapılan “Her üniversiteyi bitiren iş sahibi olacak diye bir şey yok." açıklamasını tekrar hatırlatmak isterim.

Umarım net bir karar çıkar ve uzaktan eğitim olur. Çünkü bir sürü öğrenci ve veliyi bir şehirden diğerine sürükleyecekler ve bunu. İçinde yurtlar vs var. Bazı eğitimi düşük kişiler diyim çünkü bunların okuldaki devamsızlıklarına ve not ortalamalarına bakmak gerek üniversiteler açılsın diyor. Sırf arkadaşlarıyla bir araya gelip eğlenecek gezecek diye benim gibilerin sağlığıyla kimse oynayamaz. Türkiye'de üniversite okumakta aşırı boş bu da acı bir gerçek
Cok haklisin kardesim
Üniversiteye okumak için kendini geliştirmek için gidenlerin oranı %40 dir bir diğer 60 de üni okim para kazaniö vs aile baskısı o bu derken özgür ve kendince hayat yaşamaya gidiyor. Bizzat benim okuduğum Anadolu lisesindeki arkadaşlarımın yarısı bu zihniyetti ve ben lise bitince gerçek hayata atıldım öncesinde zaten turizmde çalışırdım ama onlar 4 yıl sonra gerçek hayatla yüzleştiler ve dediğin de çok haklısın bir tek üniversite değil bu hayattaki her işinde asla para kazanmak gözü ile bakmicaksın ticarette de bu altın kuraldır para kazanmak istiyorsan yaptığın işte parayı düşünmiceksin sen işine odaklanıp kaliteni koricaksın eksiklerine odaklanicaksın ve zaten 2 3 yıl sonra gelen parayı göreceksin
Eğitimli bir birey olup eğitim aldığı konuda kendisini geliştirmek yetkin kılmak ve dahası bu yetkinliğini gelecekte insanlar için faydalı bir amaç kullanırken kendi geçimini sağlayabilmek adına okunmalı universite..
Zaten her okul okuyan da iş sahibi olmuyor..
Ama yüzde doksan zihniyet rahat hayat aileden uzak özgür yaşam olarak gördükleri için üniversiteyi bu şekilde tepkileri var
istediğim mesleği yapabilmem için o diplomaya ihtiyacım var çünkü. istemediğim bir başka meslek yapmak istemiyorum. olay benim için para da değil. tamamiyle sevdiğim işi yapmak istiyor oluşum yoksa para kazanmak için birçok yöntem var üniversiteye gitmiş olmasam da
Cevap
25Cevap
Boğaziçi'nde bir profesör abimlere ilk derste demişti ki: "Biz size bilgiyi öğretmeyeceğiz, bilgiyi nasıl edinebileceğini öğreteceğiz"
Maalesef üniversiteyi "işkur" zannedenler var. Dikey geçiş, Yatay geçiş, Açıköğretim, yok çift anadal. Bu tür saçmalıklarla uğraşan insanların hayatta başarılı olacağını ben şahsen düşünmüyorum.
Bu tür şeylerin eğitim sistemini geriye götürdüğünü de düşünüyorum. Tabii sınav meselesi de başka bir boyut.
Her sokakta bir üniversite olunca ve çöp toplamak için bile diploma istenince böyle herkes tek elde birkaç karpuz tutmaya çalışıyor.
Üniversite iyi bir eğitim ve düzgün bir birey olabilmek için okunur.
Her üniversite okuyan iş sahibi olacak diye bir şey yok ama şu an ki aklım olsaydı üniversite okur akademisyen olabilmek için uğraşırdım.
İş piyasasının %70’i artıl diplomaya değil tecrübeye iş ve para veriyor.
Örn; 1 mühendis ve 6 Usta başı ile iş yürütüyor fabrika
Sabit gelir için, borca girip ödemek için, eve gelen faturaları ödemek için kısaca istediğim mesleği hayatı değil ailemiz laf etmesin diye okuyoruz xd tabii istediği meslek için okuyanlar da var elbet ama okumak yetmiyor artık daha fazla gelişmek geliştirmek gerekiyor kendimizi
İlla iş sahibi olmak için okunsaydı devlet memuru vergi müdürü adam gidip 50 yaşndan sonra üni okumazdı bilgin olsun o işi yapma benim görüşüm bu ki 7 sene sonra bu sene üniye tekrar dönüyorum işe yarar mı nilem ama okuyacam
Kişisel gelişime katkı için. İş sahibi yapmaz orası. İş sahibi olmak isteyen sanayide sanat okuluna gitsin
Kendimi geliştirmek kalite katmak için meslek sahibi olmak da uzar gider mesela biri alanımla ılgılı soru sorunca kem kum etmek ıstemıyorum
minimum 4 yıl daha işsiz gezebilmek için. sonrasında da diplomalı işsiz olmak için :D
Ailemden uzakta yaşamayı kendi ayağımın üzerinde durmayı ögrenebilmek için. Yeni insanlar tanımak kiminle dost kiminle düşman olmam gerektiğini öğrenmek yani bir çok tecrübe kazanmak için okudum ben
Aslinda kisisel gelisim degisim meslek ogrenmek ve bunu ileriye tasimak ama ulkemizde nerde..
Menemeni soğan sız daha güzel olmadığını öğrenmek için okunur
Kendimi geliştirmek için sosyal, aktif olmak için illaki ortam olsun hocalar olsun sana bir şey katıyor tabiiki başta meslek sahibi olmak için ama ülke şartlarında insan kesin gözüyle bakamıyor
üniversite bir konuda uzmanlaşmaya, ihtisas yapmaya imkan tanır, sonrasında ne ile meşgul olacağımız bize kalmış...
1 kere mecburiyetten bıraktık 2. defada virüs nedeniyle okula gidemeden mezun olcaz bu gidişle. bir üniversite hayatı yaşıyamadık be
Kişisel gelişim, eğitim ve kültür için tabii ki. Toplumumuzda üniversiteyi sadece iş bulma kapısı gibi görme eğilimi var genel olarak.
Üni diploması şart değil neticede üni diploması olmayıp çok iyi mevkiye gelen bir adam tanıyoruz😀
Başkaları hep derya üniversite ortamı çok güzel diye işte sırf ortamı için okunur
En az 4 yılını heba edip ailenin birikimlerini tüketmek için. En önemliside geleceğini çalmak için.
Tercihe bağlı değişir.
Üniversite mezunu desinler diye.
Diplomalı işsiz kalmak için.
Ben 3. Üniversitemi okuyorum okumayı seviyorum hehalde
Yurtdışına kapağı atmak için
daha iyi bir gelecek ve kendimi geliştirmek için
Mezun olup atanamamak için
Para için
deşme yaramızı
Meslek sahibini olmak için
Bence eğitim için
Günümüzdemi