Hukuk fakültesi için soruyorum var mı bilen bir de mesela konyaya yobaz diyorlar rahat edemezsin diyorlar istanbuldan gidicem medeni değiller modern değiller diyorlar öyle kız arkadaşınla falan akşamları gezemezsin diyorlar aynı şekilde sakarya için de diyorlar bir yardım edin arkadaşlar.
Cevabın nedir?
+1 yılkocaelinde deniz gezmişi kullanarak pkk yı öven mi dersin kampüsün berbatlığı mı dersin bilmem yarısı pkklı zaten kürt demedim pkklı dedim kocaelinde saat akşam 8 den sonra her yer kapanır hayat ölür ben metalciyim haliyle kuru kafa tisörtü gidiyorum bir yobaz kurukafa tisötüme bakıp salavat gelirdi inanabiliyo musun kahvenin önünde sırf kot giyen bir genç kıza laf attılar böyle iğrenç bir yerdir esnafı ayrı bir pisliktir kırtasiyedeki 40 45 yaşındaki
herif gelir faceden fakültedeki kızları ekler
arkadaşlarla burger kinge gidersin tam muhabbet koyuyken dilenci gelir en az 5 dk bekler kolay kolay gitmez etraf kağıtcılarla doludur zaten havası pistir kısaca GELME BU HATAYI YAPMA010 Yorumla
Soran+1 yılsen niye gittin ki o zaman?
- +1 yıl
bilmiyodum güya sanayi şehri
Soran+1 yılbenim şu an arkadaşım okuyor memnun şehirden sadece kampüs dağın başında diyor o kadar.
- +1 yıl
memnun mu sana öyle demiştir sadece kimse sevmiyo orayı sevdiği söylüyorlar ama yalan yani kendilerini kandırıyor ben okulu bırakıp ygs lys ye asıldı ama okul puanı attı her şeyi sıfırladı ama bu sene 2. senem okul puanım da düşmüyo dershaneye yazılıp gidicem burlardan ben hayatımda o okul kadar başka bir şeyden nefret etmedim gözü önümde sarmaş dolaş olan deli gibi sevidğim kıza olan nefretim hiç kalır bu okula karşı
- +1 yıl
kusura bakma sinirlendim ek hatası yazım hatası şu bu olmuş
Soran+1 yılsen büyük beddua almışsın ama çözemedim burada bu kadar insan iyi diyen çoğunlukta bir gariplik var.
- +1 yıl
dua beddua umrumda değil kendi hatam zamanında fen çalıştığım kadar mat çalışsaydım itüdeydim beni hiçbir sınavda geçemeyen birisi benle aynı bölüme ytüye gittiyse bu benim ayıbımdır
Soran+1 yılneyse boşver çok yüklenme kendine hayatta her şey olacağına varır belki de böyle olması gerekiyordu hayırlısı her şeyin.
- +1 yıl
hayılısı be pampa :)
Soran+1 yılhayırlısı be gülüm:))
En İyi Cevaplar
+1 yılSelçuk ünv. hocalarinin cok iyi olduğunu biliyorum. Konyada okuyan arkadaşlarım var ve çok met ediyorlar rahat rahat istedikleri her şeyi yapabiliyorlar kalabalik öğrenci gruplarida var orada yani değerlendirmeni öneririm gayet kalite bir ünv. sana kim konya yobaz falan dediyse laf olsun diye konusmus diye bilirim ciddiye alma derim. türkiyede hangi ünv gidersen git aksam sevgilinle rahat rahat yürürsün yani :)
07 Yorumla
Soran+1 yılinşallah öyledir yazmak istiyorum eğitim kalitesini çok met ediyorlar ayrıca 410 hukuk fakültesi öğrencisi alıyor o kapasite geniş bu kadar çok kontenjan varsa ve tercih ediliyorsa iyidir ama halkından şüpheliyim gerçi annem de konyalı:))
- +1 yıl
vallahi bak söyle diyeyim sana ben btu okuyorum suanda konyadan mezun bir abim var o bana ünv yaptıklarını anlattiginda bursada oyle bir ortam görmedim ben :D
Soran+1 yılvalla bilmiyorum ama bursa kazansam bursaya giderim bursa çok güzel diyorlar konya konusunda kararsızım ama yine de yazıcam nasip kısmet tutarsa gidip görücez olmazsa yatay geçiş olayı falan varmış onu düşünürüm bulucaz artık bir çözüm.
- +1 yıl
Yani şöylede düsün derim sana gittin ünv ögrencisi fazlaysa zaten senin vakit gecircegin insanlar onlar konyada bursa ist İzmir gibi cok fazla gezilecek sosyal ortam olmiyabilir ama buda bir avantaj bu sefer kızlarla daha cok evde film izlersin :D:D
Soran+1 yılabicim ben ondan bahsediyorum zaten öyle kızlar yokmuş konyada öyle bırak evde film izlemeyi yüzüne zor bakıyormuşsun.
- +1 yıl
ya kardeşim bak konyadaki öğrencilerin %50 büyük şehirlerden geliyor zaten tanışıcağın kızlardan kaçtanesi konyali ki zaten %5 ? %10 ? gerisi potansiyel iş :D
Soran+1 yılvalla inşallah haklısındır ama şimdi iş yapman için ev tutman lazım adamlar tutucu öğrenciye ev vermez verse de verdiği evde iş yaptırmaz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılablam orda okuyo sordum heryerde yobaz var orda sevgilisiyle gezen çok var dio yobazlık var ama rahat hareket edebildiğin kadar edebiliomuşsun...
183 Yorumla
Soran+1 yılyani yobazlar öyle mi ya böyle geceleri arkadaşlarımla gezemiceksem kız arkadaşımla rahat rahat takılamıcaksam ne anlamı var ki üniversite hayatının.
Cevap sahibi+1 yılbosnada herkes çok rahat sevgilisiyle gezebiliomuş reahatmış yani
Soran+1 yılinşallah öyledir ya selçuk hukuk fakültesine çok iyi diyorlar ben de yazmak istiyorum ama korkuyorum işte halkı insanı nasıl ortam nasıl diye.
Cevap sahibi+1 yılkorkacak bişey yok ortam istanbuldaki gibi olmasada iidir ;)
Soran+1 yılinşallah öyledir ya çok emek verdim çook çok uğraştım rezil olmak istemiyorum mutsuz olmak istemiyorum eğlenmek istiyorum artık üniversite ortamında rahat yaşamak kafa arkadaşlarla takılmak istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılumarım istediğin gibi olur başarılar ^_^
Soran+1 yılçok teşekkür ediyorum hayırlısı.
Cevap sahibi+1 yılamin bnde tercih yapıcam inş. istediklerimiz olur hayırlısı ^_^
Soran+1 yılsen ne istiyosun?
Cevap sahibi+1 yılhukuk kadar yapamam zaten bn kamu yönetimi var aklımda şu an :)
Soran+1 yılhayırlısı olsun marmara fransızca oku:))) https://www.youtube.com/watch?v=oiKj0Z_Xnjc bu şarkıyı söylersin.))
Cevap sahibi+1 yılne alaka yahu tanıyom mu seni :))
Soran+1 yılyooo tanıyıp tanımamanla ne alakası var ki fransızca öğren diyorum güzel olur bence :))
Cevap sahibi+1 yılhı tımam madem sağol :))
Soran+1 yılcevap çok geç geldi hakkaten fransızca öğrenmeye başladığını düşündüm:))
Cevap sahibi+1 yılyok yahu tercih için ünilere göz atıyodum unutmuşum siteyi :))
Soran+1 yılhangi ünileri yazmayı düşünüyorsun?
Cevap sahibi+1 yılkonya selçuk karadeniz teknik çanakkale
Soran+1 yılkonya selçuk sen de ablanın yanına gitcen yani rahat edersin o zaman:))
Cevap sahibi+1 yılöyle düşünüorum bnde bakalım en azından alışmam kısa sürer :)
Soran+1 yılevet umarım ablanla iyi anlaşıyorsundur misal ben abimle aynı dönemde kalmak ister miydim bilemiyorum burada vurup kaçıyorum annem araya giriyor orda öldürür beni:)))
Cevap sahibi+1 yılahaha abin dersiyle uğraşmaktan seni nerden görcek görme bile derleriniz bir değil falan git yahu rahat edersin paraya sıkışırsan abinden tırtıklarsın işte :))
Soran+1 yılyok ya o çamaşırı bulaşığı yemeği ve türlü ayak işlerini bana yaptırır bir kuruş da vermez he belki ortam yapar ben de ortamında takılırım anca o ingilizce ve rusça biliyor rus ayarlarsa belki olur:))
Cevap sahibi+1 yılahaha seni gidi çapkın :)) git yahu manita olayından yırtarsın işte :))
Soran+1 yılyok ya ben abimden utanırım zaten öyle şeyler konuşmam abimle ayıp bir kere ben yanı başımdaki kızlara açılamıyorum dahi bir de başka birine nasıl söyliyim.
Cevap sahibi+1 yılşakaydı zaten yahu takılıorum kafan nerde rahat edecekse oraya git hakkında hayırlısı ^_^
Soran+1 yılyalnız soru başlığına baktım bir de konuştuğumuz konuya baktım baya bir sapmışız konudan:))
Cevap sahibi+1 yılçaktırma :))
Soran+1 yılama konu konuyu açıyor seviyorum ben böyle konuşmayı sosyal hayatım sıfır anca böyle pc başında birileriyle konuşuyorum.
Cevap sahibi+1 yıldoğrudur ünide kabak çiçeği gibi açılırsın merak etme :))
Soran+1 yılinşallah ya öyle arkadaşlarım var çocuk burada camiide müezzinlik yapıyordu dumlupınar üniye gitti geldi istanbula buluştuk geçenlerde bir baktım saçları sarıya boyatmış kulakta küpe var bir de resimler falan gösterdi bodruma gitmiş arkadaşlarla tekne turu yaptık antalya bodrum gezdik dedi çok şaşırdım arkadaşlar dediği de kızlar yani..
Cevap sahibi+1 yılhey maşallah sen hayatını yaşamak için de istiosun bir nevi umarım gidersin istediğin yere ^_^
Soran+1 yılhayatını yaşamaktan kasıt öyle çok bişey istemiyorum canım sıkılmasın off ne zaman biticek bu okul ne zaman biticek bu işkence demiyeyim de her gün yatarken yarının gelmesini iple çekeyim mesela zevkle okula gidip geliyim derslerden çıkınca da yine böyle pc başında pineklemeyeyim de arkadaşlarımla gezeyim eğleneyim vakit geçireyim istiyorum aslında bence çok makul istekler.
Cevap sahibi+1 yıltabi öyle benim istediklerimin aynısını yazıosun kopyala yapıştır kimse ünide pineklemek için gitmio zaten birazda hayatına renk katmak için gidio mesleği ayrı bir yere koyarsak tabi anlıyorum
Soran+1 yılya zaten alkolüm sigaram kumarım yok öyle çok kadınlara bir düşkünlüğüm de yok ama işte bir tane kız arkadaşım olsa 2-3 tane kafa arkadaşım olsa yeter..
Cevap sahibi+1 yılee daha başka ne isticen :)) olur olur bir gitde üniye
Soran+1 yılsen de bir erkek arkadaş bir kaç da kafa arkadaş mı istiyorsun:))
Cevap sahibi+1 yılhayatın ne göstereceğini nerden bilcem karşıma adam gibi biri çıkarsa nden olmasın geneli eğlenmek için kızlarla çıkıo bulursam adamınıyakasına yağışırım :)))
Soran+1 yılevet erkeklerin çoğu eğlenmek için çıkıyor ama kız kendisi biraz çağırıyor aslında adam vitrine geliyorsa görselliğe geliyorsa muhtemelen eğlenmek içindir zaten.
Cevap sahibi+1 yılyani kişilik meselesi tabi adam olanda bacısına yapılmasını istemediği şeyi karşındaki kıza yapmıcak öyle biri girer gözüme hayırlsı yaa eic içinde teşekkürler ^_^
Soran+1 yılne demek sen böyle konuş canımı ye.:) az önce öyle biri soru sormuştu yazmış kız arkadaşımı bir çocukla öpüşürken yakaladım dövdüm babama söyliycem diye ben de ona yorum yazmıştım sen de aynısını yapıyormuşsun babana da sakın söyleme bu yaşlarda normal diye.
Cevap sahibi+1 yılherşey karşılıklı ;)
Soran+1 yılya karşılıktan ziyade olur yani bu yaşlarda ben kadınlara çok baskı yapılmaması gerektiğini düşünüyorum empati kurmayı bilmek gerek.
Cevap sahibi+1 yılvayy aferin len :))
Soran+1 yılöyle ben böyle düşünüyorum kişiden kişiye değişir tabi saygı duymak lazım ama ona göre de davranmak lazım.
Cevap sahibi+1 yılaynn karaktere bağlı bayağ geyik muhabbetine döndü hee hadi ii geceler ^_^
Soran+1 yıliyi geceler kusura bakma bu saate kadar da seni tuttum.
Cevap sahibi+1 yılyok yahu sahura kadar uyumuyorum zaten sorun değil ^_^
Soran+1 yılsen iyi geceler diyince ben de şey ettim ondan yani yoksa ben de uyumuyorum normalde maç olurdu bugün de sana takıldık:))
Cevap sahibi+1 yılo zmn sen kusura bakma :))
Soran+1 yılyok estağfurullah ne kusuru konuşuyoruz işte zaman geçiyor ne güzel:))
Cevap sahibi+1 yıl:))
Soran+1 yılhangi bölümü istiyordun?
Cevap sahibi+1 yıluluslararası ilişkiler sınıf öğretmenliği taban puanları bayağ düşmüş onu tercih etmeyi düşünüorum kamu yönetiminden vazgeçtim öyle işte
Soran+1 yılbu vazgeçme olayı yaklaşık 1saat içinde mi gerçekleşti az önce kamu yönetimi demiştin:))
Cevap sahibi+1 yılaraştırdım detaylı ablamla öyle karar verdik :))
Soran+1 yılneden peki uluslararası ilişkiler?
Cevap sahibi+1 yıliş olanağı konusunda birkaç şeyler okudum sadece oda değil sınıf öğretmenliğinin puanları düşük olursa ilk tercihlerimi bundan yapıcam hep
Soran+1 yılsınıf öğretmenliğinin devletten başka şansı yok atanma imkanlarını araştır istersen.
Cevap sahibi+1 yılbiliorum gzl atanıo ş anda araştırdım bakalım tutucak mı oda muamma :/
Soran+1 yılhangi ünileri yazcaksın?
Cevap sahibi+1 yıluluslararası için karadeniz teknikle konya selçuk öğreymenlik içinse çanakkale denizli falan
Soran+1 yılöğretmenlik aslında çok güzel meslek özellikle bir bayan için fakat atanma sıkıntısı var işte hem çanakkalede okursun güzel şehir arkadaşım tıp okuyor.
Cevap sahibi+1 yılhmm bna da çok yakışıcak diye istiorum açıkcası öğretmenliği zamanında hayalimdi umarım şimdi gerçek olur ^_^
Soran+1 yılbenim hayalimdi hukuk çeşitli sebeplerden dolayı sekteye uğrasa da rötarlı olsa da gerçek oldu bırakma peşini eğer gerçekten istiyorsan hayallerinin peşinden koş gerçek olduğunda insanların sana yaklaşımları senin özgüvenin falan çok değişiyor.
Cevap sahibi+1 yılaynn özgüvenim artıo gerçekten bu sene olmadı önümzdeki sene dershaneye gidip sınıf öğretmenliği okucam :) başka çare yok bu sene yerleşirim inş. :/
Soran+1 yılya yerleşirsin sen puanını söyle bana.
Cevap sahibi+1 yılsıralmayı sölim ifşa oldum yeterince :)) 195. bin diliminde
Soran+1 yılyardım etmek için söylüyorum aşk olsun balkes olur katü olabilir en kötü bolu olur ama olur.
Cevap sahibi+1 yılhadi ya ii mi peki yine de tm bölümüyüm
Soran+1 yılvalla aslında çok iyi değil çok fazla ders çalışmamışsın sen de en az 70-80 bin yapcak kapasite var.
Cevap sahibi+1 yılbn dershaneye gitmeden evde çalışarak matematikyapmaya çalıştım aslında dediğin gibi kapasite varda bunu uygulamada tık yok sen nerden bilion kapasitemin olduğunu :D
Soran+1 yılhissettim:)) ama seneye hazırlanırsan git dersaneye çok yardımı olur zaten dersanelerinde son senesi olacak.
Cevap sahibi+1 yılbnde öyle düşünüyorm bakalım tutarsa dediklerim senee kalmıcak tutmazsa mecbur dershane artık :/
Soran+1 yılkeşke bu sene gitseydin ya neyse hayırlısı olsun sen kazanırsın ben biliyorum seni:))
Cevap sahibi+1 yılkeşke derken ağzını hayırla aç len kazanıcam inş. -.- nerden bilion kahin misin sabahtır sölüon hakkımda herşeyi :))
Soran+1 yılhissediyorum :))
Cevap sahibi+1 yılpiki madem ^_^
Soran+1 yılsen konuştukça sevgi pıtırcığı olmaya basladın hayırdır:))
Cevap sahibi+1 yılo nerden çıktı yahu neye hayırdır bn hep böleyim :P -.-
Soran+1 yılne güzel Allah daim etsin o zaman ben de sahura gidiyim sahur önemli biliyorsun:))
Cevap sahibi+1 yılamin sağol bilom bnde gidecem zaten sohbet için teşekkür ettim hayırlı sahurlar afiyet olsun
Soran+1 yılçok teşekkür ediyorum efendim.
İzmir den konyaya yatay düşünüyordum, baya sövdüler. Boş ver sen gel izmirde oku.
019 Yorumla
Soran+1 yıltutsa durur muyum ya İzmir de ne kızlar var biliyon mu sen:)))
- +1 yıl
Biliyor muyum acaba biliyorum tabi :D burslu falan tutar belki özellerde diye dedim. Arkadaşım selçukta okuyor dışarıya okul reklamını iyi yapıyoruz ama kesinlikle önermiyorum dedi bana. Şöyle söyleyeyim hocalar gereksiz kasıyor donem birincisinin ortalaması 2.80 bu da daha 1. Sınıflardan yüksek lisans ve akademisyenliğe veda anlamına geliyor. Ayrıca uni ortamının da çok kotu olduğunu söyledi aklın varsa geçiş yapmazsın dedi hatta resmen yapmamam için yalvardı :)
Soran+1 yılgelen ilk kötü yorum oldu teşekkürler:)) ama bilmiyorum ya en iyisi yazıp tutarsa gidip görmek napalım artık okuycaz bir şekilde yatay geçiş nasıl oluyor ya her üniversiteye yapılıyor mu yapmak için ne gerekiyor?*
- +1 yıl
Şimdi ilk kotu yorum olması normal çunku çoğu kişi ne kadar koklu olduğundan vs bahsediyor, biz öğrenci gözüyle bakıyoruz biraz. yatay geçiş birinci sınıfın sonunda oluyor o yılki not ortalamam ve osym puanın ortalaması alınarak hesaplanıyor. Eğer not ortalamam iyi olursa 9 eylül, Eskişehir ihtimalin falan var mesela
Soran+1 yılpuanım yetmiyor ama 9 eylüle eskişehire falan şimdi not ortalamamı yüksek tutarsam geçebilir miyim?
Soran+1 yılbir de mesela ben şimdi hukuk 1. sınıfı konya da bitirdim izmire gelcem 2. sınıftan başlıcam dimi ama aynı bölümde devam etmem lazım farklı bölümden tercih edersem 1. sınıftan mı başlıcam?
Soran+1 yılfarklı bölümden yaptı bir arkadaşım eskişehir uluslararası ilişkilerden İstanbul iktisata geçti.
Soran+1 yılinşallah yatay geçişe gerek kalmaz adam gibi okur bitiririrm sen izmirlisin dimi güzelsindir şimdi sen:)))
Soran+1 yılya bir harf için seni mi kırcam olsun yine de güzelsindir sen ben öyle hissettim:))
Soran+1 yılsarışın mısın yanlış anlama izmitte okuyabilirim izmitli kızları merak ettiğimden soruyorum :))
Soran+1 yıltamam işte çok güzelsin gözlerin de renklidir şimdi senin.
Soran+1 yılya tabi ki güzel olmaz ben şakasına söylüyorum zaten benim için iç güzellik önemli:))
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğer 20 binli sıralaması olan genç sen isen ben sana geçenlerde çok uzun bir cevap yazmıştım. :) Abinin de Akdeniz mezunu olduğundan falan bahsetmiştin yanlış hatırlamıyorsam. :) İstanbul'da da ona bakarsan en basitinden Florya sahilinde bile laf atan oluyor. Selçuk hukuk iyidir taşraların göz bebeğidir yaz selçuk hukuku. Kocaeli'yi üstte yaz ama çünkü ailene daha yakın Kocaeli sonuçta.
054 Yorumla
Soran+1 yıl:))) iyi hatırladın o benim evet ya zaten yazıcam kocaelini de yazıcam sen demiştin selçuk iyi diye ben başka bir avukat abiye de sordum o da selçuk eski ve köklü bir üniversitedir yaz dedi ikinci öğretim de olsa farketmez dedi ama bir kaç abiden duydum yobaz bir şehir öyle çok şey bekleme dediler korktum.
Cevap sahibi+1 yılSonuçta bir hukukçuyum, hafızam iyidir. :) Bak görüştüğün hukukçular da selçuk hukuk konusunda benimle aynı fikirdeler, iyi bir yerdir. Ona bakarsan Konya alkolün en çok kullanıldığı yerdir (google'ye sorabilirsin) yani din düşkünü kesimi olduğu gibi gayet özgür yaşayan insanları da çok. Benim bir arkadaşım oradan mezun ve en az 10 sevgilisi olmuştur çok popüler bir arkadaş kendisi ve hiç bu konuda bir sorun yaşadığını anlatmadı. Sen de çok kulak asma böyle diyenlere. Eğitimin önemli neticede.
Soran+1 yılona kesinlikle katılıyorum zaten eğitim en önde gelir ama ailemden uzak olucam belki laptop alamam okul ve dersler dışında da yapacak bişey bulamazsam diye korkuyorum kimseyi tanımıyor olucam sonuçta öyle ilk başlarda çok sıcak kanlı da olamayabilirim çekinirim biraz yeni ortam yeni insanlar... kafamda çok soru işareti var ya anlamışsındır sen zaten hep bu konuda soru soruyorum:))
Cevap sahibi+1 yılSoru sorman hiç önemli değil yeter ki kafandaki soruları gider. Bir kere hukuk fakülteleri kalabalıktır (özel üni olmadıkça) sınıfında en az 300-400 kişi olacak senin gibi orada. Çoğu da şehir dışından olacak. İlk başlarsınız kafelerde 10-15 kişilik takılmaya sonra 5 e düşer sonra çok iyi anlaştığın 2-3 arkadaşınla takılıp bitirmeye yaklaşırsın fakülteyi. Yalnızlık sıkıntısı çekeceğini düşünmüyorum. Çok kolay aşacaksın bunu zaten fakülteye başlayınca, güleceksin bu düşündüklerine okula başladığında. :)
Soran+1 yılya bir de kitapları nasıl temin edicez sen bilirsin.
Cevap sahibi+1 yılFakülteye başladığında her hoca istediği kitabı/kitapları size söyleyecek. Örneğin Aile Hukuku - Mustafa Dural, Kişiler Hukuku - Kemal Oğuzman, Anayasa Hukuku - Erdoğan Teziç vs gibi O yüzden şimdiden kitap almaya kalkma. İnternetten ucuza sipariş edebilirsin ya da okulunuza yakın kitapçılardan temin edebilirsin. Hocalarınız gerektiğinde size hangi kitapçıda ucuza kitap bulacağınızı söyler.
Soran+1 yılpeki baya para tutuyor mu kitaplar çok kalın çünkü.
Cevap sahibi+1 yılEvet bayağı pahalı. Bazı arkadaşlar fotokopilerini çektiriyor ama fotokopiye bazı hocalar kızıyor, bir hukukçu fotokopi kullanmamalı diye. İleride kütüphanemi oluştururum diye ben de hiç fotokopi almadım hep orjinal aldım dolayısıyla bayağı para harcadım kitaplara. Evet bayağı pahalı. 30-40 TL arasında gidip geliyor fiyatları.
Soran+1 yılneyse çok şükür devlet kazandım yurta falan da çok para harcamazsam gerisi kitaplara kalır nasıl okuycaz bitircez o kadar büyük kitapları ya 3-4 bin sayfa dimi kitaplar
Cevap sahibi+1 yılEvet çok kalın (gerçi ilk sınıfta 3 bin sayfalık kitabınız olmayacak bir kitap en fazla 600-700 sayfa) ve hepsini düzenli olarak günlük okuman gerekiyor. Düzenli bir şekilde her gün okursan sınav haftası çok rahat edersin.
Soran+1 yılben de öyle düşünüyorum ezber yapıcak mıyız?
Cevap sahibi+1 yılHukukta en önemli şey muhakeme yapabilmektir, yorumlayabilmektir. Kanun numaralarıyla ezberlenmiyor sadece belli başlı en önemli püf noktaları, kuralları bileceksin. Sınavlarda da bir olay örgüsü verilir (Örneğin A ile B evlidir, C ise B ile metres hayatı yaşamaktadır bunu öğrenen A B ye boşanma davası açar. Boşanma gerekçesi ne olmalıdır ve boşanma talebi kabul edilir mi gerekçeyle açıklayınız vs. gibi) senin belirli kurallar çerçevesinde o olayı açıklaman istenir. Salt ezber değil. Hukuka ilgiliysen isteyerek seçtiysen o olay örgülerini çözerken çok zevk alacaksın zaten.
Soran+1 yılvayy böyle soru var mı hakkaten çok hoşuma gitti biz de entrika ekleyebiliyor muyuz:))
Cevap sahibi+1 yılTabi ki var zaten hukukta hemen hemen her derste (İktisat vs. gibi ilk yıl gösterilen bölüm dışı dersler hariç) böyle olay örgüsü üstünden sınav yapılıyor. Yok sen sorunun üstüne entrika ekleyemiyorsun sadece hocanın kurgulamış olduğu olayı hukuki gerekçelerle açıklayarak çözüme kavuşturmakla yükümlüsün. :)
Soran+1 yılçok hoşuma gitti ama bilmiyorum öyle her şeyi de kabul etmezler şimdi yoruma açık bir soru gibi duruyor kaç sayfa cevap yazıyoruz?
Cevap sahibi+1 yılİşte o sorulardaki konuları açıklayan kanun maddeleri var (boşanma unsurları nelerdir, boşanmada hak düşürücü süreler nelerdir, boşanmada tazminat gibi başlıklar var kanunlarda) ve sen onları daha önceden okumuşsan biliyorsan bilgine göre açıklıyorsun. Şu şu nedenlerle boşanma sebepleri kabul edilir, şu sebeplerle şu konularda hak talep edebilir gibi. Çarşaf kağıt dediğimiz kağıtlara yazılıyor genelde klasik sınavların cevapları. Ben roma hukukunda bir soru için 4 sayfa cevap yazıp 70 almıştım. Her kağıda 17,5 puan vermiş hocam :) Bazı hocalar bir soru kağıdı bir de çarşaf cevap kağıdı verir bazı hocalar ise her sorunun altına boşluk bırakıp o boşluğa cevap vermenizi ister. Her hocanın tarzı farklı.
Soran+1 yılpeki dersler ne zaman bitiyor mesela şu sıralar yazın ders çalışmak durumunda kalıyor musun?
Cevap sahibi+1 yılHer üniversitenin sistemi farklı. Bazı üniversiteler geç başlayıp geç bitiriyor bazıları erken başlayıp erken bitiriyor. Ben İstanbul Hukuk'tayım bizim finaller 3 haziranda bitti, bütlere kalanlar daha geç tarihte sınavlara girmek zorunda kalıyorlar. Ben bütlere kalmadan bitirdim. Yani şu an tatildeyim.
Soran+1 yılpeki ders çalışıyor musun zor bir bölüm sonuçta senenin hazırlıklarına başladın mı?
Cevap sahibi+1 yılHayır, bütlere bile kalmadan geçmiş bir kişi olarak yani çalışkan bir kişi olarak böyle bir şeyi yapmıyorum. Zaten sene içerisinde çok yoruldum. Zaten eğitim dönemi başlayınca sindirerek her konuyu hocalar anlatıyor, sen de düzenli çalışarak öğreniyorsun öncesinden böyle uğraşlara girmek sene içerisinde o kişiyi yorar. Gerek yok tatilde tatil ders zamanı ders. Her şey kararınca olmalı. Abartmaya gerek yok.
Soran+1 yılsana bişey sorcaktım unuttum aklıma gelince sorucam şimdi onun yerine başka bişey sorayım mesleğin karizması nasıl yani okulda falan insanların ilgisi oluyor mu?
Cevap sahibi+1 yılSorabilirsin istediğini hatırlayınca. Mesleğin karizması çok güzel. Hele fen edebiyat ya da eğitim fakültesindeki kızların ilgisi yoğun zaten biz hukukçu erkeklere karşı o tartışılmaz bile :) Neticede kaliteli bir bölüm ve birçok iş imkanı var. İnsanlar da bunu biliyor hep takdir edilen bir bölüm. Örneğin reel ya da sanal hayatta ben hukukçuyum denilince konuşmalar çok düzgünleşiyor, efendim/bey/hanım lara dönüşüyor konuşma. :) Çünkü haklarını biliyorsun ve istediğin kişiye istediğin kuruma istediğin zaman hiç masraf ödemeden dava etme hakkına sahipsin ve bu en güzeli bence. :) Benim abim de Ankara Hukuk mezunu şimdi bir yandan avukatlık stajı yapıyor bir yandan da hakimlik sınavına hazırlanıyor. O da bölüm aşığı. En basitinden okuldan mezup olup avukatlık stajını yapmış 23 yaşındaki bir kişi KPSS ye girip atandığında kamu avukatı olarak 3500-4000 TL alıyor çalıştığı bakanlığa göre. Ülkemiz şartlarında iyi bir para serbest piyasada daha çok da alınabilir.
Soran+1 yılevet yazdığın şeyler çok güzel şeyler ama yine de bazıları türkiye de avukat olunmaz falan diyorlar şartlar zor diyorlar inşallah senin dediğin gibi olur her şey vergi müfettişliği icra müdürlüğü falan da yapılabiliyormuş 3250tl maaş il dışında teftişe çıktığında 2500 tl otel parası 1600tl de bişey için daha veriyorlarmış iyi paralar aslında.
Cevap sahibi+1 yılTürkiye'de avukat olunmaz diyenler genelde hukukta okumayan kişiler ya da hukukta okusa bile sektörü tam bilmeyen kişiler. Sen kendini geliştirirsen çok iyi paralar kazanırsın. Dediğim gibi ya da kendini çok kasmadan en basitinden KPSS ye girip atansan bile bakanlık avukatı oluyorsun devlet sana özel bir oda veriyor, bir sekreter veriyor, yetki veriyor, 3500-4000 TL maaş veriyor sana 23 yaşında bunlar güzel imkanlar yeni bir hukukçu için. Ya da banka müfettişi olursun onlar da 5-8 bin aralığında kazanıyor bankasına göre. Ya da adli yargı hakimi olursun 1. sınıf bir hakim 7-8 bin tl alıyor ve yetki, makam, kariyer de cabası. Yani sen yeter ki iste hukuk birçok mesleğin kapısını aralayan bir bölüm. Seçenek bol.
Soran+1 yılevet bir de özele gittiğimde size burdan kart vericez burada bulamadığınız kitapları İstanbul ünide bulabilirsiniz İstanbul üniye giriş kartı da vericez gibi bişeyler söylediler yeni yüzyıl üniversitesinde kütüphane çok önemli falan dediler?
Cevap sahibi+1 yılSırf bizim üniversitenin kütüphanesine yazılmak için Yeni Yüzyıl gibi 4-5 yıllık özel bir üniversiteyi yazacak değilsin herhalde devlet üniversitesini yazmak varken. :) İstanbul hukuk fakültesinin kütüphanesi çok geniştir, doğrudur hatta biz sınav dönemlerimizde 24 saat açık oluyor. Fakat sen kendi okulunda da okulunun kütüphanesine uğrayarak araştırmalar yapıp kitap okuyabilirsin. Zaten orjinal gıcır gıcır ders kitapların olacak onları okumak isteyeceksin.
Soran+1 yılpeki sen hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsun mesela işte ceza hukuku spor hukuku falan varmış ya illa uzmanlaşmak gerekiyor mu?
Cevap sahibi+1 yılBir kere spor hukuku zaten her üniversitede seçmeli hukuk adı altında okutulur yani çok özel bir alan anca onu akademisyenken seçersin. Ben adli yargı hakimi olmayı düşündüğümden şu an her dersimi en iyi şekilde öğrenmeye çabalıyorum. Çünkü bir hakim HSYK nın belirlediği yetki doğrultusunda hemen hemen her mahkemede (aile, asliye ceza, ağır ceza vs.) görevlendiriliyor belirli aralıklarla ve ben bu alanı istemiyorum deme lüksün yok. Kaldı ki avukatlıkta da çok sene devirmedikçe ben sadece ceza ya da ben sadece özel hukuk (ticaret hukuku vs.) davalarına bakıyorum deme gibi bir durumun yok. Genelde çoğu avukat zaten hemen hemen gelen her davayı alır. Uzmanlaşmak da gerekmiyor. Bizler hukuk fakültesinde aile hukuku, ceza genel, ceza özel, borçlar genel, borçlar özel, vergi, eşya, miras, icra iflas, devletler, tüketici hukuku gibi birçok ders alıyoruz ve mezun olduğumuzda da her alanda yetkinliğimiz var. Öyle bir şart yok, kendini koşullandırma boşuna yani.
Soran+1 yılpeki mesela özel büro açıp çalışıcam desem bana müşteri nasıl gelcek öyle yoldan geçen avukatlık işi olan adam levhayı görüp mü gelcek bu şekilde hiç garantisi yok yani bir ay kimse de gelmeyebilir?
Cevap sahibi+1 yılBir kere avukatlık yasasına göre ülkemizde avukatların reklam yapması yasak. Amerika'da televizyona, gazeteye avukatlar reklam verebiliyor dava alabilmek adına. Fakat ülkemizde yeni avukatların bütçesinin reklam vermeye yetmeyebileceği, haksız rekabet oluşturulacağı düşünüldüğünden yasak. O yüzden sadece bir büro açıp levha koyabilirsin. Bu arada müşteri değil müvekkillerin olacak insanlar senin. Bu işi ticaret gibi düşünmemelisin. :) Sen merak etme dava ihtiyacı olan bir kişi en az 10 hukuk bürosunu gezer kendine göre bir avukat bulmak için. Evet ilk aylarda belki biraz az kazanırsın fakat sonra yavaş yavaş yaptığın işlerin kalitesine göre aldığın dava sayısı artar. Kaldı ki dert etme illa her gün bürona en az 2-3 kişi uğrar. Eğer serbest piyasanın tedirginliğini yaşıyorsan kamu avukatlığını ya da kamu sektörünü düşünebilirsin. Seçeneğin bol, sana kalmış bir şey.
Soran+1 yılama kamuda davayı reddetme şansın yok katili savun deseler savunmak durumundasın özelde istedğin davaya girip istediğin davayı almayabiliyorsun.
Cevap sahibi+1 yılKamu avukatı olduğunda adı üstünde kamu davalarına bakarsın, kişisel davalara (adam öldürme gibi) değil. :) Fakat tabi bu konularda çok hassassan serbest avukatlık yapabilirsin. Serbest avukatlar evde açlıktan ölmüyorlar neticede çok iyi paralar kazanan yeni mezunlar tanıyorum. Sen yeter ki bilgini, kaliteni konuştur arkası çorap söküğü gibi gelir.
Soran+1 yılbir de kurum avukatlığı nasıl oluyor mesela bankanın avukatı falan sonuçta bankanın sürekli davaları olmuyor oturup davanın olmasını mı bekliyorsun?
Cevap sahibi+1 yılNereden çıkardın sürekli davaları olmadığını? Dur bakalım bölüme daha başlamadın birçok konuda kesin beyanlarda bulunuyorsun. :) En basitinden kredi borcunu ödemeyen kişiler için icra takibini bizzat banka avukatı olarak sen başlatacaksın. Bankanın bir sürü davası oluyor. Kaldı ki banka seni işe aldığında seni o kurumun avukatı olarak alıyor ve iş yokluğunda da (böyle bir şey neredeyse imkansız ama varsaydığın için söylüyorum :D ) sana maaşını ödemekle yükümlü. Hiç iş yoksa gelir kızlarsoruyora takılırsın buralarda. :))
Soran+1 yılsenin daha ilk senen dimi sen bu kadar şeyi o zaman abinden biliyorsun dimi baban da mı avukat yoksa:)
Cevap sahibi+1 yılYok babam emniyet müdürü. 2. sınıfa geçtim, ilk seneyi atlattık çok şükür. Evet abimden biliyorum. :)
Soran+1 yılsen liseyi hangi lisede okudun?
Cevap sahibi+1 yılİstanbul'daki iyi bir anadolu lisesinden mezunuyum. Okul adı vermeyeyim o kadar özele girmek tarzım değil. :)
Soran+1 yılcağoloğlu falandır ben düz liseden kazandım bu arada isim de verebilirim sıkıntı dğeil her gün skandallarla haberlere çıkan bir okuldu zaten uyuşturucu sigara hap her türlü pislik vardı okulda:)
Cevap sahibi+1 yılBizim okulda da her türden insan vardı. Ama öyle olması iyi oluyor, hayata hazırlıyor insanı çok geniş profilden arkadaşlarım oldu serserisinden tut efendi olanına kadar. :)
Soran+1 yıliyiymiş peki stajı nasıl yapıcaksın gerçi sen abinin yanında yaparsın ben nasıl bulucam staj için avukatı yani bulurum da çok önemli diyorlar iyi bir avukat olması gerek ayak işleri için kullanırlar yoksa diyorlar.
Cevap sahibi+1 yılAbimin yanında yapmam pek mümkün gözükmüyor çünkü o avukatlık stajını her ihtimale karşı olsun diye başlattı adli yargı hakimliği sınavına hazırlanıyor. Amacı benim gibi adli yargı hakimi olmak. Hemen hemen çoğu büro stajyer avukatları ayak işlerinde kullanıyor, sadece teknik yönünden bilgi kazanacaksın stajdayken. Yani pratikte nasıl olması gerektiğini öğreneceksin. Yine hukuk fakültesindeyken öğrenmiş olduğun teorik bilgi sende saklı olacak. Önemli olan fakülteyi iyi bitirip bitirmediğin. Yoksa hiçbir müvekkil sana sormuyor kimin yanında staj yaptın, tanınmamış bir büroda mı staj yaptın yoksa sana zinhar dava vermem demiyor. :) He tabi tanınmış ulusal bürolarda staj yapmak yararlıdır fakat çok elzem yani gerekli değil. Teferruat bu işler sen hele bir okula başla da hatta mezun ol da sonra düşünürsün. Henüz çok erken. :)
Soran+1 yılevet teşekkürler geç oldu iyi saat iyi geceler ben yine kafama takılan bişey olursa sorarım her şey için çok teşekkürler.
Cevap sahibi+1 yılSor vaktim oldukça cevaplarım. Rica ederim, iyi geceler.
Soran+1 yılhala orda mısın bilmiyorum ama soru aklıma geldi gelmişken yazayım:)) ingilizce eğitimi var mı sizin fakültede ya da diğer fakültelerde ben antep üniden birine sordum yok dedi ama özel üniversitelerde var sence gerekli değil mi?
Cevap sahibi+1 yılÇıkmıştım da ne var ne yok diye yeni girdim. Evet İngilizce çok önemli, bizim fakültede İngilizce eğitimi var fakat normal ders şeklinde. Ben bu yıl İngilizce kursuna gidip Advanced yani ileri seviyeye kadar eğitim aldım. Çok sorun değil üniversitende olup olmaması özel bir kursa gidip halledebilirsin. Amerikan Kültürde başlangıçtan ileri seviyeye kadar mesela 3 bin Tl civarıydı. Diğer kurslar da aşağı yukarı öyle. İlk senen diğer senelere göre daha hafif olacak ilk senende bir kursa yazılabilirsin. Fakat kendi büronu açıp serbest avukatlık yapacaksan ya da kamuda avukatlık istiyorsan o kadar gerekli değil çünkü İngilizce dilekçe yazmayacaksın ya da savunma yapmayacaksın. Ha diyorsan bir şirket avukatı olacağım o zaman çok gerekli. Ama kurslarla halledebilirsin. Yeter ki diploman köklü ve kaliteli bir devlet üniversitesinden olsun.
Soran+1 yılama özel üniversitelerde mesleki hukuk ingilizcesi veriyorlar bu bir artı değil midir?
Cevap sahibi+1 yılNerede kullanacaklarmış o mesleki İngilizce'yi? Asliye ceza mahkemesinde savunma yaparken sayın hakim yerine Honor mı diyecekler hakime? Ben de şu an ana dil seviyesinde İngilizce biliyorum ama o kadar da gerekli görmüyorum. En azından mesleği uygularken hiçbir yerde karşıma çıkmayacak ha sadece cv'mi dolduracak İngilizce bilmem. Serbest avukatlardan ulusal bürolar hariç iyi kazanan yeni mezunlardan ben hiç görmedim mükemmel İngilizcem ile mahkemeyi kırdım geçirdim diyenini. Önemli olan güncel mahkeme içtihatlarını takip etmek, güncel kanun değişikliklerini bilmek sürekli kendini yenilemek. Özel kurslarla halledebilirsin. İlk önce diplomana bakılır, sonra yabancı diline.
Soran+1 yılpeki şimdi bişey sorucam benim sıralama 21233 geçen sene selçuk 18.929 kocaeli 20.054 akdeniz20.59 ile almış sıralama düşer mi sence bunlardan birine girebilir miyim hangisi olur?
Cevap sahibi+1 yılEğer saydığın üniversitelerde kontenjan artırılması olmazsa şu an için hiçbirine giremiyorsun, yani girme şansın düşük. Fakat yeni açılan birkaç fakülte olacağı söyleniyordu bu yüzden girme ihtimalin küçük de olsa var.
Soran+1 yılyüzde 10 kontenjan artırımı olacağı söyleniyordu ama hukuk için değil genel olarak bilmiyorum inşallah olur ama bir yandan da kontenjan artırımı mesleği bitiriyor değil mi
Cevap sahibi+1 yılBitirmekten ziyade kalitesiz eğitim alan kişi sayısını artırıyor.
Soran+1 yılmerhaba hatırladın mı konuşmuştuk biraz tercihleri yaptım açıklandı aradan 30 gün geçmiş Uludağ hukuk kazandım ama bitmedi elem:)) şimdi de üniversitede ingilizce hazırlık okusam mı okumasam mı onu düşünüyorum yardımına ihtiyacım var..:)
- +1 yıl
Selamlar hala guncel mi
+1 yılKonyalıyım tavsiye etmem, rahatsız olursun :s İstanbul gibi bir yerden zor olur ve sağlam dostluklar kurmakta zorlanabilirsin.
03 Yorumla
Soran+1 yılneden peki?
- +1 yıl
İnsanları fesat, kendisinde olan bir şeyi sende görse ister yani. Bosnada kız arkadaşınla gezebilirsin rahat şekilde fakat yan gözle bakan olur yani, kıskançlık ve abazalar çok. Bu kadarı yeter sanırım, dahada kirletmeyim şehrimi ayıp olacak, gelip görürsen anlarsın kardeşim :)
Soran+1 yılya aslında benim annem de konyalı oradan biliyorum biraz dinciler zaten ama abazalar falan var dedin o çok koydu şu an
Gizli Üye(30-35)+1 yılkonyaya gitme kardeşim ülkücüler ağırlıklı rahat bırakmazlar İstanbul'da oku derim sana ben konyada okudum emin ol pişman olursun
04 Yorumla
Soran+1 yılsıkıntı olmaz ben bulaşmam siyasete apolitik takılırım İstanbul tutmuyor
Cevap sahibi+1 yılbende senin gibi idim yurtta kaldım * kendini bir bok zannedenler var dötü yiyemeyenler artıslik yapıyo sna hemen
Soran+1 yılpeki kendi bölümünden çocuklarla mı kalıyorsun yoksa farklı bölümlerden karışık mı?
Cevap sahibi+1 yılkyk karışık işte bebeler var ev kiraları uçuk iyi düşün derim eve çıkmak dünyanın masrafı..
asker tanıdığın farketmez babanın vardır elbet arkadaşı ondan kart çıkartıp orduevinde kalırsın
00 YorumlaKocaelide rahat edersin ist. Farki yok :)))
054 Yorumla
Soran+1 yılkocaelinde mi okuyorsun?
Soran+1 yılya bişey sorcam şimdi ben istanbuldayım ailem İstanbul'da kocaeli İstanbul arası ulaşım nasıl oluyor trenle mi otobüsle mi bir de kaç lira tutar kaç saat sürer?
Soran+1 yılfroggies neden böyle dedin şimdi sebebini de açıklar mısın lütfen memurbey yurt imkanı nasıl devlet yurdu çıkar mı kaç kişilik çıkmazsa özel yurtlarda falan kalıcam ev tutamam tek başıma arkadaş bulmam lazım.
Soran+1 yılücret ne kadar acaba?
- +1 yıl
Çunku kocaelide bayan olarak rahat giyinemezsin, sevgilinle gezebilsen bile bellir bir, saatten sonra (12-1 gibi hatta) sokakta rahat yürüyemezsin. Gündüz takılacak mekanlar sınırlıdır; gece ise yok denecek azdır. Üniversite dağ başındadır, evet ulaşım, çok zor değildir ama hani elinin hemen altında da değildir. Çarşısı miniciktir iki ana sokaktan ve bunlara bağlı minicik sokaklardan oluşur. Kafelerin çoğu şehir merkezindedir ve iyi değildir. Seka gibi deniz kenarında oturduğun zaman ise ara ara körfezden kotu kokular yayılır. Şehrin havası zaten kotudur bir koşmaya kalalrdın ciğerlerin tıkanır vb.
Soran+1 yılama büyük şehirler dışında bütün şehirlerde az çok bu tür sıkıntılar yaşanır. yani yapıcak bişey yok en azından istanbula yakın çok sıkıldığım zaman gider gelirim istanbula.
Soran+1 yılevet ikinizde haklısınız ama okumak için hukuk okumak için bunu yapmam gerekirse yaparım hayırlısı olsun bu arada fiyat çok ucuzmuş ya hakkaten 30 liraya gider gelir miyim?
Soran+1 yılbenim İstanbul'da da gece hayatım yok işte gördüğünüz gibi pc başında geçiyor ama ünide olsa iyi olur aslında.
Soran+1 yılbir üniversite okuyan arkadaş tanıyorum başka tanıdık kimse yok hiç gitmedim de bilmiyorum ortamı yeri ili üniyi..
Soran+1 yılnasıl geliyim gelemem ki ama yazıcam kesin 15 lira da ucuzmuş hakkaten 15 liraysa hangi otobüs bu 15 lira
Soran+1 yılözel yurtların çoğu cemaat yurdu diye duydum devlet yurdu çıkmaz muhtemelen ama cemaat yurdu dışında rahat edebileceğim en fazla 2 kişilik özel yurtlar var mı?
Soran+1 yılyani sen bilirsin mümkünse sor.
Soran+1 yılsıkıntı yok düşünmen yeter canımsın <3<3<3
Soran+1 yılne demek ya çok teşekkürler sen şimdi kocaelinde misin?
Soran+1 yılkuzeni falan bırak ben orayı kazanırsam görüşebiliriz bile ilginç değil mi:))
Soran+1 yılolsun ailen kocaelindeyse geliceksin illaki kocaeline:)) neyse tamam buluşmayız ya off hayalde kurdurmuyorsun:)
Soran+1 yıl6 kişi mi:))) okey bile 4 kişiyle oynanıyor napcaz biz 6 kişi:))
Soran+1 yılpeki yüksek ücretliler nasıl ki ya da özel yurtlar falan?
Soran+1 yılev tutmak zor iş ama cemaatte istemiyorum:S
Soran+1 yılya olmazsa misafir öğrenci olayı varmış yurtlarda ilk sene idare ederim ikinci sene ev tutarız belki kafama göre birini bulursam ama çok zor iş faturalar var internet bağlatman lazım eşya alman lazım ohooo çok zor iş.
Soran+1 yıl6 kişi kalamam ben.
Soran+1 yılolur mu ya üniversiteninkiler 6 kişi değil mi özeller daha az kişi kalır benim bildiğim sonuçta daha çok para veriyorsun ve özel.
Soran+1 yılkuzenin doğru söylüyordur da ben bilmiyorum işte ondan böyle oluyor.
Soran+1 yılneyse gidince illaki öğrenirim umarım acı bir deneyim olmaz:))
Soran+1 yılhayırlısı bakalım nasipten öte yol yok.
Soran+1 yılhadi sıhhatte kalınız ben sahura gidiyorum iyi geceler efendim.
kocaeli sakarya uzak dur konyayı bilemem?
022 Yorumla
Soran+1 yılneden uzak durayım ki?
Soran+1 yılya neye göre böyle diyorsunuz anlamıyorum ne yaptılar ne gördünüz insanlarından
Soran+1 yılvalla bilmiyorum ama çoğu öğrenci zaten benim takılcağım insanların ve çoğu farklı yerlerden gelme sıkıntı olacağını sanmıyorum
Soran+1 yılşehitler dediğin nedir?
Soran+1 yılya zaten sıralama 500-600 kişi falan düşerse ki muhtemelen düşer koü akdeniz ya da sakarya falan gelcek belki türk-alman üni de yazabilirim bilmiyorum
Soran+1 yılkoü yazcam ama gelmesi için sıralamanın 1000 kişi kadar düşmesi lazım
Soran+1 yılgeçeriz ya kalsak da sıkıntı olmaz.
Soran+1 yılinşallah sence sıralama 1000 kişi kadar düşer mi?
Soran+1 yılinşallah ya 500-600 bile düşse akdeniz üniversitesi olacak.
Soran+1 yılben de istiyorum tutarsa gidicem.
Soran+1 yılo kadar millet dua etti hukuk kazandım şimdi de baya insan dua ediyor olcak galiba:))
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Selçuk üniversitesi Sakarya üniversitesi Kocaeli üniversitesi Türk-Alman üniversitesi bu üniversitelerde okuyan bilgisi olan var mı hukuk fakültesi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler