+1 yılÖncelikle hayırlı olsun üniversiteyi kazanmaktan çok okumaya çalışmak çok daha zor inan. Masarflarin gittiğin şehire göre değişiklik gösterebilir yurdunun ücretine göre üniversitenin uzaklık durumunda şehir içi otobüsü kullanmana gore değişecek elbette. Birde burs ya da kredimj alacaksın bu ocakta belli olur. Bu yüzden biriktirdiğin parayı çok idareli kullanmalısın aklına her eseni hemen alma ihtiyacın halinde zaten gerekli şeyleri alırsın. Herkesten kitap almamani öneririm eğer okul açılırsa üst sınıfların kullandığı kitapları ücretsiz verya uygun fiyata vereceklerdir. Üst sınıflardan arkadaş tut kendine her daim işine yarayacaktır. Tabikide dostluk ve ticaret açısından çünkü senden daha çok deneyimliler. Birde yurtta yemek az koyacaklar her istediğini yiyemeyeceksin bu yüzden kendi cebinden de para vereceğin günler olacak suyu da kendi cebinden alacaksin. Yurtta yemek hakkına şu alabiliyorsun ama yetmiyecegi için dışardan mecburen su yemek tarzı şeyler alacağın günler çok fazla olacak. Tabikide bu her üniversitei için ya da yurtlar için geçerli değil. Çünkü devlet yurtlarında özel yurtlar arasında çok farklar oluyor. Sana da hangi yurdun çıkacağı belli olmadığı için söylüyorum bunları. Tedbirli olmalısın kimseye güvenme zaten güveneceğiz insanlar zamanla olacak herşey bir anda olmaz maalesef. Umarım yardımcı olmusumdur üniversiteler inşallah çabuk açılır gerçekten ilkokul ortaokul lise değil Üniversite ortamı çok farklı çok eğlenceli bizimki yarıda kaldı ve aşırı özlem çekiyorum. Derslerinden başarılar dilerim. 🙏
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHayır yetmez kykda kalırsan anca
06 Yorumla
Soran+1 yılişte kykda kalsak yetermi
- +1 yıl
Yurt hariç ayda 300 -350 lira harcarsan yetebilir
Soran+1 yılsagol
- +1 yıl
Şimdi , adamakilli hesapladim da, 10 ay x285(en pahali yurt ücreti)=2850
7000-2850=4150
4150÷10=415 tl aylik harcamayla seneyi çıkarırsın. Ara tatili de kattım
Soran+1 yıleyvallah :)
- +1 yıl
:) rica ederim
- Eğitim & Kariyer konusunda 619 cevap paylaştı.
+1 yılyurduna göre aylık yurt kyk ücreti değişir okulun harcı varsa dönemlerde o değişir yemekhaneye kart yükleyeceksin o önemli gezecek eğlenecek olsan kızlarla ya da arkadaş ortamında alman usulü bile yapsan onun belli bir parası var yurdunda yemekleri var o paranın belli bir fiyatı var aşarsan kendi cebinden veriyorsun ki çoğu zaman verirsin ki yurt yemekleri çoğu zaman kötü olur ve az verirler yarı aç yarı tok yatarsın onun için dışardan yemek alma ihtimalin artar devletten kredi veya burs alırsan o para sana yetebilir
12 Yorumla
Soran+1 yılpart time girsem nasıl olur
- +1 yıl
gideceğin şehir merkeze yakınsa
ve öğrenciye iş verirse neden olmasın günlük 50-100 arası işini görür ama vize ve finallerinde çalışmana engel olabilir o aralar izin verecek bir yer olması lazım
KYK bursuna başvur olmazsa kredisi çıkar. Aylık 700 TL fazla fazla yeter.
Bir de hazırlık'lar online ders yapacak yani 7000 TL internet masraflarına yeteri diye düşün. :)06 Yorumla
Soran+1 yılonline hiç anlamam ya :// aylık 700e nasıl geçinirki 300tl yurt desek yemek var yol var
- +1 yıl
Hangi yurda ve üniversiteye gittiğine bağlı. Ben mesela Boğaziçi'nin hazırlık yurdunda aylık oda masrafım 320 TL bir de aylık 300 TL yemekhane masrafım vardı. Yakında market bile olmadığı için bir şeyler almak zor oluyordu bu yüzden çok fazla para harcamadım. Bir de araya korona girince toplasan 4000 TL anca harcamışımdır.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Sigaran yoksa kafelerde çok gezmezsen yeter.
İstanbul ankarada okursan daha zor olur. Kitap , fotokopi vs parası kalmaya bilir.
7.000/9 = 777 ₺ yapar
250-300 yurda gitse + 200 de yola gitse = (yurdu 300 aldım) 500 yapar.
Geriye 277 tl kalıyor.
Bunuda günlük yaklasik 8 tl 'sini harçlık yapsan.
8 × 30 = 240 tl yapar.
Geriye 277 - 240 = 37 tl yapar.
O 37 tl'de kontör paran olur.
Ben üniversite okurken her zaman günlük harcamadigim için ( mesela gunluk 8btl hakkı. var o gün hiç harcaamdim kumbaraya o 8 tl atıyordum veya o gun cay kahve ictim 5 lira harcadım 3 lira kaldı o 3 liracı atıyordum , yemek yedim okul yemekhanesinde 2 liram gitti 6 liracı kumbaraca atıyordum vs vs Böylelikle arkadaşlarımla iftar açmak istediğim zaman , marketten meyve canım çekince , geziye gitmek istediğim zaman veya canli müziğe gitmek istediğim zaman kumbaramda hazır para oluyordu. Ama imkanın varsa bu biriktirdiğin para haricinde aylık en az 100 tl'ye destek bul kendine.25 Yorumla
Soran+1 yılpart time işe girmeye çalışıyorum yazın için teşekkürler
Merhaba. Aşağıda yorumlara baktım Trabzon'da okuyacakmışsın. Öncelikle üniversiteler hazırlık öğrencilerine kampüste eğitim vermeyi düşünmüyor. O yüzden muhtemelen 1 yıl daha kaldığın şehirde olacaksın. Bu süreçte daha çok para biriktirebilirsin. 7000 lira 9 ay yeter bana kalırsa. Ben İstanbul 'da okuyorum. 2 bin liraya yakın burs alıyorum. Okulun yurdu da diğer yerlere oranla ucuz. 275 lira falandı. Okulun yemekhanesi de 12 lira falandı günlük. Gezmeler, dışarılarda yemeler falan derken 1000 lira civarı harcıyorum. Demem o ki bulabildiğin her bursa başvur. Muhtemelen okulunun burs ofisi falan vardır. Orayla görüşmeyi dene.
17 Yorumla- +1 yıl
2 bin tl bursu nerden buluyon
- +1 yıl
@ipekkkkkkkkkk başarı bursu
Soran+1 yılhm ben 150bine girdim bana burs verirlermiki?
- +1 yıl
kaç bine girdin
- +1 yıl
@ipekkkkkkkkkk 700. Düz 700. Bin yok.
- +1 yıl
Anladim anladim 😄 Tebrik ederim
+1 yılInsanlara hayir diyebilen birisisiysen rahat gecinirsin tabiki bir kahve icersin ama tadinda birakmak lazim ogle aralarinda yemek yemek içinde okul yemekhanelerini kullanabilirim cok genelde lezzetli yemekler cikiyor ve karnin doyuyor disarda arada yiyebilrsin ama aliskanlik haline getirirsen zararli cikarsin benim yurdum ve okulum cok yakin olduğu icin genelde dinlenmek için yurda geçiyordum karnımi doyurup mis gibi cayimi içiyordum ama okul yemekleri icin fis aldigimda da rahat oluyordu benim icin
13 Yorumla
Soran+1 yılet yemiyorum ama karnım doyarmı okul yemekhanesinde?
- +1 yıl
Sebze yemekleri de cikiyor ama genel de et tavuk oluyor sen soyle bir sey yapabilirsin okullar yemekhanenin aylik yemeklerini zaten kendi sitesinde paylasiyor sana uygun olan yemekler var ise ozman fis alirsin yersin
Soran+1 yılhm yani tek çeşit sebze yemegi alsam yetermi sence? doymak için
+1 yılTutumluysan yeteceğini düşünüyorum. Gerçi bunu kirası, faturası, yemeği, cartı curtu var. Zorlar bence. Ailen sana bakmakla yükümlü. Kendi ayaklarının üzerinde durana dek. Gurur yapmamalısın böyle konularda.
33 Yorumla
Soran+1 yılkredi alırım o zaman.
- +1 yıl
Borçlanman ailenden para almandan daha kötü bence.
Soran+1 yılo da dogru aslında bir mezun oluyosun 5haneli borcun olmuş :/ o zaman part time çalışırım hazırlıkda bölüme geçincede param bittigi zaman aileden destek alırım önerin için sagol
+1 yılKyk yurdunda kalırsan aylık masrafın 500 600 tl olur gereksiz harcama yapmayan biriysen. Yol harcamalarını dahil etmedim okula yakınlığına bağlı. Hazırlık okuyacaksın her zaman ilk zamanlar kitaplara para harcamakla geçer. İlk ay 1000i bulur çünkü kitaplar, eksiklerin vs. oluyor.
19 Yorumla
Soran+1 yılabooo
- +1 yıl
ne oldu :D
Soran+1 yıl1000lira kitapmı hazırlıgı geçmenin bir yolu var mı 1 sene kurtaralım kendimizi
- +1 yıl
Var tabi. Muafiyet sınavları var tarihleri takip et. İngilizcen iyiyse geçersin. 1000 lira kitap değil sadece ilk ay toplam masrafın :D
Soran+1 yılhee ingilizce muafiyet sınavı çokmu zor? biraz abansam ingilizceye geçebilirmiyim
- +1 yıl
E yani bence denemeye değer. Ben muaftım İngilizceden. Yapılmayacak bir şey değil eğer İngilizcen iyiyse.
- +1 yıl
Bu arada aşağıda yazmışsın gördüm , Trabzon'u beğenmem ne demek ula kulaklarını çekerim senin :D
Soran+1 yıltamam :D trabzon sürmenede sosyal hayat sıfırmış
- +1 yıl
Senin Sürmene'de ne işin var :D
+1 yılFazla gezmezseniz ve okul kitabını, yurt ücretini saymazsak 200 TL' ye de geçinebilirsiniz. Gidilen şehirede bağlı ne kadar para harcayacağımız. Maximum 600 & 500 yeter diye düşünüyorum. Ve kyk burs başvuruları başladığında başvurmayı ihmal etmeyin belki oradan da ek burs çıkar. Paranız yeter büyük ihtimal. Şimdiden başıralar dilerim.
10 YorumlaYurt önemli. Kyk 400 kusur olması lazim emin değilim. Ozele gidersen seni zorlar
onlar daha pahalı çünkü. Özellerde ayrıca yemek biraz sıkıntı. Devlet üniversitesi ise yemekhane ucuz olur ondan yırtarsın. Kyk almak zorunda kalabilirsin15 Yorumla
Soran+1 yılkyk kimlere çıkıyo
Soran+1 yılbizim ev amcamın üstüne babamda asgariye çalışıyo gözüküyo başvursam başkasının hakkını yemiş olurmuyum?
Soran+1 yılanladım teşekkürler
+1 yılHangi şehir de olacağına bağlı biraz, bide şimdi alkol sigara yok diyosun da üniversite de ortamlara kanıp ne olacağı belli olmaz. Kyk da kalırsan yetme ihtimali artar özel yurtlar uçuk fiyatlı. Part time çalışmak hazırlıkta zorlamasa da sosyal olarak seni baya etkiler. Burs kredi tarzı bişey de alırsan dha rahat olursun
13 Yorumla
Soran+1 yılalkolu denedim kaç kere tadı saman gibi , sigarada çok pis kokuyordu ortamdan etkilenmem yani
- +1 yıl
Uzak dur zaten yaa para tuzağı, umarım emeğinin karşılığını alırsın güzel bir üniversite hayatın olur
Soran+1 yılaynen, teşekkür ederim ::) sagol
+1 yılyol parası günlük en az 5 tlx30= 150 tl
okulda yemek yersen öğlen 5x30=150 tl
kafadan aylık 300 tl 9 ay okulda olsan 2700 tl sil bunlar için en az
yurt parası aylık 300 tlx9 ay= 2700 tl devlet yurdu ise
ne etti toplam 5400 tl kaldı 1600 tl ekstra kitaptı defterdi fotokopiydi 1000 tl çık illaki ekstra çıka kaldı 600 tl kalanıda bozdur bozdur harca lan üşenmedim yazdım :D17 Yorumla
Soran+1 yıl@YongAh yani bana hazırlık okumak kaça patlar?
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- Eğitim & Kariyer konusunda 503 cevap paylaştı.
+1 yılHangi şehirde okuyacağına önemli. Okul, bölüm masrafın önemli. Eğer gerçekten eli sıkıysan ve masraflı bir bölümün yoksa olabilir. Ancak bir yandan çalışma imkanın varsa çalış yine de.
13 Yorumla
Soran+1 yılkendi geçimimi 7000lirayla geçirmeye saglıyıcam part time çalışabilirim çünkü bölümüm için 1500lira üniforma pasaport falan gerekicek
- +1 yıl
Öyleyse bir yandan çalış mutlaka. Burs için çeşitli yerlere başvur.
Soran+1 yılöyle yaparım evet sagol
Nüfusu 7000 olan bir ilçede 2 yıl unv okudum 200tl ev kirası 100de elektrik su
İçtiğim sigara 400
Mutfak masrafı 300
Zevki masraf 200 (hadi. Bu gün okula yürüyerek gidelim dediğimizde yolda içtiğimiz çay kahve)
En kisabildigim bu kadar kıstım daha fazla kısılmiyor11 Yorumla
Soran+1 yılsırf sigaran 5bin tl yıllık senin
Eğitim & Kariyer konusunda 437 cevap paylaştı. Fakültelerde öğrencilere parttime işler oluyor otomasyondan oluyordu bizim duyurular onu bir şekilde takip edersen okul kütüphanesinde filan part time çalışıp harçlığını çıkarırsın.
11 Yorumla
Soran+1 yıliyiymiş teşekkür ederim
+1 yılHazıra dağ dayanmaz, kredi al bence üniversitede geçinmek çok zor. Büyükşehirde ortalama 1000, küçük şehirde de 600-700tl giderin olur aylık
27 Yorumla
Soran+1 yılvalla aylık 800tl ile geçinilerbirse iyiymiş o zaman kredi almama gerek yokki
- +1 yıl
Yinede almanı tavsiye ederim. Yol parası, yemek parası, kitap parası, üstüne başına bişey alıcaksın, arkadaşlarınla dışarıya çıkmak isteyeceksin, belki sevgilin olacak... Evdeki hesap çarşıya uymaz
Soran+1 yılonlarda dogru almalıyım degilmi ama kredide üniversite bitince bir dünya borç ya
- +1 yıl
O zaman işin olacak ama okurken para sıkıntısı çok oluyor örneğin iki milyar olsun elinde ay sonuna o bile zor çıkıyor üniversite böyle bişey. Part time iş bulmak da çok zor çünkü örneğin pazartesi çarşamba cumartesi gel diyorlar okulun uymuyor
Soran+1 yılsadece haftasonu çalışabilicem iş bulmaya çalışırım
- +1 yıl
Part time genelde haftanın üç günü oluyor sadece haftasonu çalışılan iş yok diyebilirim
Soran+1 yılbakalım ya :D bir başlayalım üniversiteye
1000 TL ile ev 2 kişi evde kalabiliyoruz giderlerine baglı zaten yurtta kalıyorsun sabah akşam yemek var masrafı olmaz ulaşım para bile biriktirirsin ama üniversite bizde parasız okuduk parasız üni tadı çıkmaz ya çalış kazan ya da ailenden destek iste istediğini ye istediğinde gez
01 Yorumla
Soran+1 yılpart time çalışırım o zaman :))
Pay edince aylık tahmini 750 tl düşüyor. Yeter bence. Part time çalış muhakkak ve geleceğine birikim yap 🤗
13 Yorumla
Soran+1 yılhazırlık okurken part time çalışsam zorlarmı?
Soran+1 yılevet artarsa birikim yaparım birikim yapmayı severim zaten :)
Yurt parası yoksa yeter gibi ama aksi takdirde aylık bini geçen bir masraf çıkar çünkü şehir dışı her şey para demek ama şimdilik bir bak duruma sonradan okul kantini kütüphanesi belki cafe vs girersin bir yere hele bir başla da okula gözünü de açık tut gelirse sana uyan bir iş değerlendir.
10 Yorumla
+1 yılDevlet yurdunda kalacaksan ve sigara alkol kullanmıyorsan bide devlet bursuyla birlikte yetebilir. Devlet bursu 500 tl
17 Yorumla
Soran+1 yılkredi yokmuydu? burs herkese verilmiyo ggaliba
- +1 yıl
Başvuru yaptıktan sonra kime burs kime kredi çıktığı belli olacak. Kredi çıkarsa reddetme hakkın da var
Soran+1 yılburs iyi ya beleşten para
- +1 yıl
Tabi ki öyle 😀 maalesef ben kredi alıyorum
Soran+1 yılkredi sıkıntı ya bir mezun oluyosun dünya kadar borç zaten tr de mezun olunca 3kuruş maaşla başlıyoruz bide kredimi ödüyücez
- +1 yıl
Haklısın ama yapacak bişey yok
Soran+1 yılaynen malesef
Eğitim & Kariyer konusunda 433 cevap paylaştı. Par time zorlamaz devlettende burs alırsın belki çıkar ve 7000 bin tl 8 ay falan yeter sen yinedealış biraz daha para kat
13 Yorumla
Soran+1 yılburs istemiyorum başkasının hakkını yemiş olabilirim çünkü bizim ev amcamın üstüne.
o zaman part time çalışırım ya defactoda falan
Soran+1 yılaa evet teşekkürler :)
- Eğitim & Kariyer konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılYüzde kaç burslusun.
Seçtiğiniz bölüm nedir. O bölüm deki masrafları da vardır.
Yer parası.
7 bin TL yetmez.
Uçuş bileti de var.
Kendi ülkende okursan belki yetebilir.
Yol parası.
Lazım iyi 1 işte çalışmalısınız part time olarak çünkü paraya her zaman ihtiyacin olacaktır.
7000 TL sana 7 TL gibi gelecek çünkü.00 Yorumla
+1 yılAylık bin lira masraf çıkıyor sana burs da verilse yaşarsın işte
17 Yorumla
Soran+1 yılburs kimlere çıkıyor?
- +1 yıl
Ailenin üstünde bir şey var mı mal varligi
Soran+1 yılyok
- +1 yıl
Burs başvurusu yap
Soran+1 yılçıkmazsa 2. sene birdahamı deneyim kykmı alıyım
- +1 yıl
Evet kredi çıkarsa sakin kabul etme
Soran+1 yılaylık 500lira için mezuniyetime borçmu biriksin ya :d
+1 yılHazırlık bölümü lise gibi oluyor sabah 9 akşam 3 ona göre part time bir iş bul. 7000 yetmez ben Adana okudum yurt ücreti dışında aylık 800 e yakın harcıyordum. Keyfi harcamalar yapmazsan bu fiyat biraz daha düşebilir.
10 Yorumla
+1 yılPart time çalış hazırlıkta zorlanmazsın. Hem daha rahat edersin.
11 Yorumla
Soran+1 yılöylem iyiymiş hazırlıkda part time çalışırım o zaman
+1 yılpart time çalışmana gerek yok doğru şekilde kullanırsan artar bile
50 YorumlaHazırlıkta çok fazla boş vaktin olacaktır. Çalışman senin açından çok daha iyi. Burs ve kredi başvurularını yapabilirsin. Ayrıca birçok bursveren var vakıflar gibi. Bunları sıkı takip et. Deli gibi para harcamadığın sürece kyk aşırı masrafın olmaz. Hangi şehirde olduğunda önemli tabi.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlmanyada yaşıyorum
Üniversite döneminde ailemin yaninda yaşamama ragmen aylık 700 euro gidiyordu bazen geçiyordu. Uni sonrası sinemadir şudur budur. Bende alkol sigara kullanmıyorum... Yaşadığın yere ve arkadaş ortamına bağlı. Az parayla gecinebilmek için genelde sosyal aktivite den uzak durmak gerekiyor.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu nasıl bir yurtta kaldığınıza, sosyal hayatınıza göre değişir. Kyk yurtlarının genelde daha uygun olduğunu söylüyorlar ayrıca ek yeme içme parası da olmayacak.
Özel yurt tercih ederseniz en az aylık 300 TL gözden çıkarmanız gerek ki bu en kötü yurt yani. Buna ek bir de yeme içme var.
Son olarak sigara alkol yok ama her gün lüks mekanlarda takılırsanız aynı hesaba gelir.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla kanka bende tutumluyum bizim kiramız 500 dü 250 şer ödüyorduk elektrik 50 geliyodu 25 şer ödüyorduk. Akbil dolduruyordum bide pazar alışverişi. Annem aylık 550 falan yolluyordu yettirebiliyodum. Part time çalışamadım dersten fırsat kalmıyordu. Ama 2 yil geçti üstünden şu an zamlandı herşey bilemiyorum 7 bin seni götürür ama yani
00 Yorumla
+1 yılO tamamen sana bağlı her üniversite kazananın masrafı, gideri aynı olmaz ki... Gezmen, yiyip içmen, kaldığın yer hepsi önemli bunun için!
10 YorumlaÜniversite hayatı; eğer şehir dışındaysan gariban hayatıdır. Dişini sıkacaksın zaten. Maddi olarak zorluklar çekeceksin. Herkes için geçerli bu. Ama ilerde o günleri özlemle hatırlayıp tebessümle güleceksin.
10 Yorumla7-8 ay götürür muhtemelen ama KYK çıkarsa kesinlikle çıkarırsın seneyi. fakat özel yurt ya da evde kalırsan çok zor kardeşim. Sene sonunda destek gerekebilir.
16 Yorumla
Soran+1 yılanladım teşekkürler peki aylık 1000tl ye geçinebilirmiyim?
- +1 yıl
Gecinirsin kardeşim, sigara ve alkol kullanmadığın için gecinirsin. Ayrıca üniversitede kendini ev yönetmeye ve kendi başına kalmaya alıştır. Yemek yapmaya ve diğer ihtiyaçlarını kendin gidermeye ve para yönetimini öğrenmeye bak. İşte o zaman üniversite okudum dersin. Sadece okula gidip gelmek kendinden bir haber olmak okumak değildir, kendini sosyal olarak yetiştirmeye calis elinden geldiğince.
Soran+1 yılpart time çalışsam iyi olurmu sence
Soran+1 yıldenizcilik trabzon
Knk bende attim kenara 5-6bin lira para onunla gidecegim. Olmadi part time iş falan calisirsak kurtarir. Benimde sigaram alkolum yok sikinti olmaz diye dusunuyorum.
110 Yorumla
Soran+1 yılaynen part time zorlamazsa sıkıntı olmak tek dezavantajı arkadaşlar gezerken sen çalışıyorsun bide yoruluyorsun
Soran+1 yılaynen kanka yurt kaç lira?
Soran+1 yıleskişehir falan iyi ya bana muhafazakar şehir çıkıcak trabzon ya da ordu falan asddsaf
İzmir ya da eskişehiri isterdim
Soran+1 yılkanka eskişehirde iyi ortam vardır orada
Soran+1 yılbölüm masraflı knk
+1 yılÜniversiteler açılmayacak arkadaşım. Yani dert etmene gerek yok. Hibrit eğitim olacak. Yani uygulamalı dersler hariç okulda bulunmayacaksın ki onların da online olacağını düşünüyorum virüs istatistiği ile.
00 Yorumla
+1 yılarkadaşlarına bağlı biraz da :) ama yettirirsin gibi geldi bana
10 YorumlaValla çevren seni etkileyecek 9 aydan az bir zamanda yok olabilir o para etkilenmezsen yeter
10 YorumlaValla bende senle aynı durumdayım bro şehir dışına gidicem bende açılırsa yurt olacak büyük ihtimal
10 YorumlaParanı pay etmeni ve kotanı bilmeni tavsiye ederim bir ay kotayı aşarsan diğer ay daha az harcama yapmalısın bu şekilde neden olmasın kredi yerine ailene yönel
00 Yorumla
+1 yılYeteni düzenli harca, azalmaya başlayınca işe girersin yorma kafanı
11 Yorumla
Soran+1 yıldogru diyorsun teşekkürler :)
+1 yılYetmez ya birde arkadaşlarla takılmasan yedirmesen de iyi olur aslında
01 Yorumla
Soran+1 yılevet
+1 yılÇalışmalısın hazıra dağ dayanmaz küçük şehirler bile öyle çokta ucuz değil öğrenci bölgelerinde fena bir sömürge var.
00 YorumlaAsgari 550 tl geçinilir -neredeyse + namına hiçbir şey yaşamadan- ortalama 850-900 tl iyidir, 1200 tl civarı ise mükemmeldir:)
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 395 cevap paylaştı. Gittiğin şehre, kaldığın yurda, yeme içme alışkanlıklarına göre değişir. Ben istersem 500 liraya bile güzelce geçinebilirim.
04 Yorumla- +1 yıl
500 lira mı 🤣
- +1 yıl
@selviimm ziyayıda geçmiş bu :D
+1 yılBu bölümüne kalacagin yurda yurtta yemek olup olmayacağına yurdun uniye uzaklığına göre değişir.. 9 ay kadar olmasa da bence 5 ay idare ettirir gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKYK dan para alacaksan yeter. Almayacaksan zor çünkü yurt ücreti fazla bence. Ben 320 tl ödüyorum her ay, yol parası, yeme içme, kişisel ihtiyaçlar, deterjan tuvalet ağıdı gibi saçma sapan ama gerekli şeyler derken ay sonuna para kalmıyor.
07 Yorumla- +1 yıl
Merhaba:) Yanlış anlamazsan bir şey sormak istiyorum. Çevremden duyduğum kadarıyla kyk yurt tutması için genelde anne/baba ayrı ve baba üzerine herhangi bir mülk olmaması gerekiyormuş. Bu doğru mu? Risk almalı mıyız?
Cevap sahibi+1 yıl@Dilara_004 Anne baba ayrı ya da bir veya iki ebeveyni de ölmüş kişilere öncelik tanınıyor, benim babam olmadığı için yedeğe bile girmeden alındım yurda. Üzerine mülk olmayan kişilere de öncelik verirler tabi para durumu sıkıntılı olduğu için ama genel olarak böyle bir kural yok diye biliyorum, çoğu yurt arkadaşımın anne babası sağ ve beraber ayrıca evleri arabaları da var.
- +1 yıl
Ah çok teşekkür ederim. Ve özel olmaz ise yurtta kalan orta düzeyli bır kızın aylık masrafı ortalama ne kadar olur bilgi verir misin?
Cevap sahibi+1 yıl@Dilara_004 kendimden örnek vereyim yurt ucreti 320+ kişisel ihtiyaçlar 100 + yol parası 90 + yeme içme 200 (yurtta yemeyi tercih etmiyorum bazen)+ gezme tozma kıyafet gibi ekstra şeyler de 150 olsa müsrif değilsen maksimum 850 tl falan ediyor. Yurt ücretimi annem ödüyor o yüzden kyk parası yetebiliyor bana ama 1000 tl harcayan da var 600 le geçinen de var değişiyor yani.
- +1 yıl
Ah çok teşekkür ederim gerçekten. Bu konuda çok tedirgindim. Tüm soru işaretlerimi karşıladın. Güzel geceler dilerim..
Cevap sahibi+1 yıl@Dilara_004 Ne demek rica ederim sana da güzel geceler ☺️
Cevap sahibi+1 yılbu arada yeme içme masrafı artabilir de tabi öğle yemeği verilmediği için onu başkalarına da sor istersen🙏
+1 yılHangi bölümü tercih edeceksin bilmiyorum ama zaten çoğu bölüm uzaktan eğitim gorecek
01 Yorumla
Soran+1 yılhazırlık şuanda
+1 yılÜniller hele bir açılsın bunu sorumak için erken sanki
00 YorumlaEn fazla 3 ay yeter.. kitapların tanesi 200tl sen düşün..
05 Yorumla- +1 yıl
Orjinale para veriyorsun demek sende. :D
- +1 yıl
Sadece tıp veya diş hekimliği ise normal karşılarım bunu ya da zenginsin. :D
- +1 yıl
Ahaha safsın. İstek attım. :D eğlenceli birisin belliki
Burs/kredi alacak mısın ve yurt fiyatı önemli ona göre yeter veya yetmez
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 785 cevap paylaştı.
+1 yılPeki kitap parali onlari ailen karsilayacaksa olur.
00 Yorumla kyk aylık 250 tl, geri kalan harcamalar okuduğun ile göre değişir
00 Yorumla
+1 yılOkullar açılmaz ise zaten bir sıkıntı yok ama açılırsa da senin için sıkıntı olucağını düşünmüyorum 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Üniler 1 Ekim'de açılmıyor mu zaten
- +1 yıl
Vakalara bağlı herşey
Devlet yurdunda olursan her zaman maddi olarak daha şanslısın ama okuduğun şehir ve sigara içki bunu çok etkiler.
10 Yorumlayurt paralı mı bunu hesapla değilse, yeter bence zaten örgün eğitim olucaksa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılburs alırsan yeter de nasıl ne kadar sürede biriktirdin o parayı
011 Yorumla
Soran+1 yıl2 ayda falan ama öncedende 1000lira falan vardı
Cevap sahibi+1 yılne iş yaptın ki ayda o kadar
Soran+1 yıl3bin lira lokantada çalıştım 2 ay ettimi 6bin tl hiç dokunmadım paraya bin lirada önceden vardı harçlıklarla biriktirdigim
Cevap sahibi+1 yılvayy lokantada ne yaptın ki baya hırslısın burcun ne
Soran+1 yılburcum koç ,
lokantlarda bahşilerle birlikte 5bin lira kazanan motor kuryeler var , bende garsonluk yaptım aylık 3000kazandım 1 kuruşuna dokunmadım 2ayda birikti işte :) 1lira elli kuruşlarıda tümletttim 1000lira etti
Cevap sahibi+1 yılhm anladım evet koç burcu hırslı olur yeter bence bursunda olursa
Soran+1 yılevet sagol senin burcun neydi bu arada
Cevap sahibi+1 yılaynı niye ki?
Soran+1 yılsadece sordum merak
Cevap sahibi+1 yılve meraklı bir burç peki tamam başarılar
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılBurs da çıkarsa yeter gibi, devlet yurdu çok pahalı değil 250 300 zaten
10 Yorumla
+1 yılHayırlı olsun zaten okullar uzem olur rahat geçinirsin
10 Yorumla
+1 yılEk gelir bulmazsan zor dostum sadece bu parayla yetinmen. Kredi falan alırsan kykdan, kesinlikle yeter o zaman
01 Yorumla
Soran+1 yılkredi yapıp borçlanmaya gerek yok ya part time çalışırım
+1 yılNe güzel kendi harçlığını biriktirmişsin
11 Yorumla
Soran+1 yılevet :)
- Eğitim & Kariyer konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılyurtsa rahat edersin. devletten burs veya kredi de alırsan miss.
00 Yorumla
+1 yılYeter zaten part time is de bulabilirsin sadece hafta sonu calsiabilcegin iste bulabilirsin ogrencilerin oyle avantaji var 😃
01 Yorumla- +1 yıl
Yatay geçiş ile değiştirebilirsin kanka:) derslerin iyi olsun başka bir üniversiteye başvurabilirsin.
+1 yılHangi şehirde okuduğuna göre değişir
10 Yorumla- Devamını Gör (53)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne