Uluslararasi iliskiler mi? Kamu yonetimi mi? Iktisat mi? Hangisi iyi sizce? Aslinda cevap HICBIRI. Ama Tmde bolum yok ki ! Cok iyi yapan icin Hukuk ve PDR. Ortasini yapsan da yetmiyor. Ne yapmaliyim?
Cevabın nedir?
+1 yılSorunuzla ilgili olarak, burada önemli olan sizin ne okumak istediğin/okumaktan mutlu olacağın, hangi mesleği yaparken mutlu olabileceğin ve yeteneklerin. Sayısal yeteneğiniz yoksa, İktisat seçmek iyi bir fikir olmaz. Siyasetten hoşlanmıyorsan, -kastettiğim teorik siyaset, haberlerde gördüğün siyaset değil-, Uluslararası İlişkiler tercih etmek de iyi bir fikir olmayabilir. Özellikle yabancı dil ya da diller öğrenme istek ve merakınız yoksa. Çünkü Uluslararası İlişkiler, kimi üniversitelerde Türkçe öğretimi olsa da, daha çok İngilizce temellidir. Kamu yönetimi konusunda fazla bilgim yok. Ama şöyle bir ayrım yapabiliriz belki: Kamu Yönetimi, iç siyaset, ülke için siyaset. Uluslararası İlişkiler, siyaset ve devlet teorisinin yanı sıra daha çok dış politika, uluslararası politika, ulusl. örgütleri ulusl. hukuk gibi, alanları kapsamaktadır. Bu bölümlerin ders içeriğine üniversitelerden bakabilirsin. Derslerin neler olduğunu öğrenmek daha tercih konusunda yardımcı olacaktır. Bu üç bölüm arasında şöyle bir gruplandırma da yapılabilir belki: Kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler bölümleri sözel ağırlıklıdır; İktisat, sayısal ağırlıklıdır. Buradan %100 sözel veya %100 sayısal gibi bir anlam çıkarmamalısınız. Kamu Yönetimi ve uluslararası ilişkiler bölümlerinde istatistik, iktisada giriş, Türkiye ekonomisi, Uluslararası ekonomi, ulusl. finans ve ulusl. ticaret gibi sayısal dersler yine okutulur. Ama ağırlık bahsettiğim gibidir. Sözel derslerden, ben sıkılırım, diyorsanız, iktisadı seçebilirsiniz. Kimi arkadaşlarım bu ve diğer kimi nedenlerle tekrar sınava girip pdr, hukuk gibi bölümlere gittiler. İş olarak, bu üç bölüm içn de kpss gerekli. Ama kamu yönetiminde, kamu yönetiminde vali, kaymakam... olabilirsiniz. Yanlış bilmiyorsam, Uluslararası ilişkiler mezunları da kaymakam olabiliyor. Bunun dışında diplomat, büyükelçi olabilirsiniz. Bunun için çok çalışmalısınız. İyi bir çalışmayla iyi yerlere gelebilirsiniz bu alanda. Söylemeliyim, ben, Uluslararası İlişkiler mezunuyum.
04 Yorumla
Soran+1 yılBende mezunum ikinci senem ama yetmedi puanim cok moralim bozuk. Herkes kamu yonetimi mezunlari issiz diyor konya selcuk unv. Kotu mu? Bilmiyorum ne yazacagimi ucu de bana yakin degil. Cok zor gunler bekliyor beni
- +1 yıl
Doğru mu anladım, bilmiyorum. Ama liseden mezun oldunuz, 2. kez üniversite sınavına hazırlanıyorsunuz, sanırım. Yanlış anladıysam, kusuruma bakmayın, lütfen! Puanınız uluslararası İlişkilere mi yetmiyor? Selçuk Üniversitesi konusunda genel bir bilgim yok. Ben Çukurova Üniversitesi'nde okudum. Selçuk'ta Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyan arkadaşlarım var. Bir şikayetlerini duymadım. Puan konusunda hangi ders daha fazla puan veriyorsa, o alana çalışabilirsiniz belki. Ancak yeni sistemi bilmiyorum. Ne 4+4+4+4, ne de üniversitelere giriş sınav sistemini. Kamu yönetiminin niçin işsiz olduğunu bilmiyorum. Belki KPSS'den dolayıdır. Ben de şu an iş arıyorum. Ancak benim henüz iş bulamamın hatası kendime ait. Bana bakıp Uluslararası İlişkiler'den soğmanızı istemem. Ben yüksek lisans yapmak istiyordum. ALES iyi geçmedi. Aksi durumda KPSS'ye iyi bir şekilde hazırlansaydım. Dışişleri Bakanlığı, AB Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı vs. alanlarda iş var.
Soran+1 yılHayir puanim yetiyor uluslararasi iliskiler bolumune. Ama hukuka yetmiyor. Kararsiz kaldim. Konya Selcuk Universitesi Kamu Yonetimi tutuyor. Bilemiyorum :(
- +1 yıl
Puanınızın Uluslararası İlişkiler veya hukuk bölümüne yetmemesine üzüldüm. Tekrar deneyebilirsiniz belki veya kamu yönetimi okuduktan sonra, çok isterseniz, uluslararası ilişkiler ya da hukuk üzerine yüksek lisans yapabilirsiniz. Diğer taraftan planlı ve programlı çalışmanız doğrultuusunda, eğlenmeye ve çalışmaya yeterli zamanlar, kamu yönetiminde de başarılı olabilirsiniz. Yazar ve kişisel gelişim uzmanı Ahmet Ş. İzgören, Avucunuzdaki Kelebek konferansında (videoyu youtube'da bulabilirsiniz), "İsterseniz, Harward Üniversitesi'nden mezun olun. Mücadele ruhunuz yoksa, hiçbir şeye yaramaz." demişti. Bu yüzden hangi bölümü okuduğunuzdan ziyade nasıl okuduğunuz, nasıl planladığınız daha önemli. Genellikle bize 1. sınıfta şöyle söylenir: Mezuniyete çok var, geleceği fazla düşünmeyin. Ama gelecek, geçmişte inşa edilir. Plan ve programınızı ona göre yapabilirsiniz. YDS, KPSS ve ALES için, ilk baştan çalışmaya başlarsınız. Gezmeyi, eğlenmeyi unutmamak şartıyla elbette :))
En İyi Cevaplar
+1 yıluluslararası ılskıler mezunuyum farklı bır iş yapıyorum ancak bu meslekte ılerlemek ıcın cıddı efor gereklı kı ben amerıkada okudum 4 dılı ana dılım gıbı konusuyorum ama yınede pek gelecegı olan bır sey degıl smdıılık yanı ıstedıgım hedef ıcın ugrastırıcı
04 Yorumla
Soran+1 yılCok haklisiniz bende oyle dusunuyorum bir degeri yok cok iyi gelistirmek lazim onun icinde imkan olmasi lazim. Ben yurtdisina gidemem mesela imkanim yok...
- +1 yıl
degerı var aslında ancak bızde pek yok yanı sıyasetcı ya da farklı branşlarda cıddı uzmanlık ısteyen bır konu . alanıda baya genıs aslında cok uluslu sıreketlerde ıs bulunur ancak ıyı olmayı hedeflemen gerekır cok ıyı olmalısın. ancak sevebılcecegın ve basarı olabılcegın bölümlerı öcelıklı dusun yanı ıyı ya da kötüden zıyade.
Soran+1 yılBen Hukuk istiyordum olmadi... Simdi odamdan cikamiyorum. Cok uzuluyorum. Bu bolumleri de istemiyorum acikcasi. Mezunum. Bu sene gidecegim ama aglayarak gidecegim sanirim. Cunku hic icimden gelmiyor. Bende issiz kalmamak icin arastiriyorum napiyim agliyorum tutan yerlere bakiyorum...
- +1 yıl
öncelıkle üzlmeye değmez. neden dersen ınan allah herkese hayırlısı olanı nasıp edıyor. dedigım gıbı ben de ıstedıgım bölümlerden mezunum aslında ayrıca kımyagerımde ancak sımdı dua edıyorum bu ıkısını yapsaydım ac kalırım yanı cok hedefım de paralrı kazanamzdım. avukatlıkta cok buyuk paralar yok cok kosturmak lazım ortalık avukatlıktan gecılmıyor. hangı branşlara puananın yetıyor. ve bunların ıcınde hangısınde basarılı olabılecegını dusunuyorsaan onu sec. hayat okadar enteresankı belkı en sevdıgın istedıgın bölümden bıle mezun olsan. o branşta çalışma garantınde yok
Uluslararası seç
İmkanın varsa siyaset bilimi en iyisidir04 Yorumla
Soran+1 yılSiyaset bilimi ve kamu yonetimi diye ikisi ortak bir bolum tutuyor
Soran+1 yılpeki abartıldığı kadar kötü bir bölüm mü işsiz çok diyorlar
Dil ogrenebileceksen ui derim kamudan daha genis alani var
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
13Cevap
Ben şuanda Uluslararası ilişkiler okuyorum ve derslerin çoğu zaten seçmeli ders yani istediğin alana ağırlık verebilirsin kpss'ye girmek istiyorsan bölüm engel olmuyor dersleri ona göre seçersin
02 Yorumla
Soran+1 yılOnda da kendimi baya gelistirmem gerek. Mezun olunca nerde calisabilirim?
+1 yılbir mühendis öğrencisi olarak benim bildiğim mühendisler çalıştıkları yerlerde uluslararası ilişkiler mezunu bir çok insan oluyormuş. tabi ki dil bildikleri için
06 Yorumla
Soran+1 yılYani uluslararasi iliskiler mi diyorsunuz?
- +1 yıl
hukuka puanın yetmiyosa evet
Soran+1 yılYani yetmiyor. Ama uluslararasi iliskilerde de kendini baya bir gelistirmek gerekmez mi?
- +1 yıl
e yap artık onu da. sen hatayı eşit ağırlık seçmekle yapmışsın sayısalda hem daha iyi hem de daha çok bölümler var
Soran+1 yılSayisala kafam basmadi Hukuk hayalleriyle esit agirlik sectim. Olmadi
- +1 yıl
olan oldu artık bundan sonra işin ders çalışmak eğer para kazanmak istiyosan tabi. sakın üniversiteyi bir eğlence mekanı falan görme. partiler, eve çıkmalar, özgür yaşam falan bunlara kendini kaptırma sen işini yap zaten mutlu olursun
ben siyaset bilimi kamu yönetimi öğrencisiyim uluslararası ilişkler ve benim bölümüm hukuktan ve pdr den sonra en iyi bölümler yanlışın var
017 Yorumla
Soran+1 yılHangi universitedesin? O da onemli. Konya Selcuk tutuyor Kamu yonetimine
Soran+1 yılHa ben oraya gecen sene dusundum gelmeyi tutuyordu. Nasil memnun musunuz?
Soran+1 yılHerkes farkli bir bolum diyor kafam cok karisti :(
Soran+1 yılSen ikisini okuyosun dimi sadece kamu yonetimi degil peki arasindaki fark ne?
Soran+1 yılKirikkalede ikisi de tutuyor ona mi gideyim?
Soran+1 yılIyi oldugunu hic sanmiyorum...
Soran+1 yıl170 bindeyim
Soran+1 yılDüşünürüm
+1 yılİktisat. KPSS düşünüyorsan en çok bu işine yarar. İş imkanları daha geniş.
04 Yorumla
Soran+1 yılKamu olmaz mi? Cok mu kotu?
- +1 yıl
Kamuyu yerinde olsam tercih etmem. Dersleri iktisata göre biraz daha kolaydır ancak devlet alımlarında daha çok işletme ve iktisat aranıyor. Tecrübelerimden biliyorum. Ben de iktisat okudum.
Soran+1 yılMaasi felan ne kadar peki iktisatta okursak?
- +1 yıl
Nerde çalıştığına bağlı.
bir ikitsatçı olarak kesinlikle iktisat diyorum kpssde büyük avantaj sahibi olursun
05 Yorumla
Soran+1 yılNerelerde calisabilirim iktisat okursam?
Soran+1 yılMaasi ne kadar peki?
- +1 yıl
diğer iibfliler giremiyor mu bu saydıklarına kızı yanls yönlendiriyorsun
+1 yıluluslararası ilişkiler :)
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Boğaziçi okursan hepsi.
05 Yorumla
Soran+1 yılYok canim bogazici tutmuyor
Soran+1 yılNeden kamu yonetimi degil?
Soran+1 yılAnladim sagolun
+1 yıluluslararasıı sec
digelerinden daha iyi012 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
kamu yönetimi okuyunca ne olacak?
kamuya mı gireceksin? kpss ya da artık kurum sınavları?
uluslararası okursan en azından daha geniş bir iş sahası var
digerinin yok ve bir daha sınava gireceksin
ayrıca uluslararsı bitince kpss ye girmek istersen yine girersin
Soran+1 yılAnladim. Kamu ugrasitirir yani. Bir daha bakayim ben en iyisi
- +1 yıl
mesela su anda kamu sektöründe kpss olayı var. sıanva giriyorsun kazandın kazandın.
kadro ne kadar acarlar mechul
ama devlete gireceksn yani ara sıra ilanlar cıkıyor. işte kpss den 70 alan gelsin 20 kişi alıcaz mulakat vs var.
sen bilirsin
Soran+1 yılDogru o da var. Offf offf hicbiri bana yakin gelmiyor
- +1 yıl
Sen birini bitir de. lisansını al sonra akademik gidersin belki
ya d a yurtdısına
Soran+1 yılImkanim yok yurtdisi icin
- +1 yıl
okul bitince bakarsın artık ya yurtdısı ya akademik ya da buralarda bir iş
okul bitmeden birşey söylemeni anlamı yok
belki erasmus devam ederse ingilizcen iyiyse yurtdısına gidersin
Soran+1 yılerasmus olsa bile ailem göndermez yurtdısına beni
- +1 yıl
olur mu öyle sey ya. ne demek o?
sacmalamasınlar
Soran+1 yılValla onlar beni yurtdışına tek başıma göndermezler...
- +1 yıl
Sen okula basla da 3 sene sonra bakalım ne olacak
Uluslararası ilişkiler.
00 YorumlaUluslar arası ilişkiler bence
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Hiç biri! Siyasal bilimler candır
07 Yorumla
Soran+1 yılSiyaset bilimi degil dimi dedigin siyasal?
Soran+1 yılHangi universite oldugu onemli ama. Hic o bolume bakmadim. Zaten genelde kamu yonetimi ve siyaset bilimi diye geciyor bazi universitelerde
Soran+1 yılE siz dediniz demin hicbiri diye en iyisi bu diye
- +1 yıl
Ya kardeş sende kıza 3 bölüm birden söylemişsin bunu oku diye. Siyaseti seviyorsan Siyaset bilimi ve uluslar arası ilişkiler cidden iyidir ama şöyle bir durum var. Sosyal bir insan olmanız şarttır. Her türlü panele katılmak çevre edinmek önemlidir. Mezunları çok kolay boşta kalmaz. Kalifiyeli adam yetiştirir bir kere. Tarih, Anayasa, uluslar arası ilişkiler. Avrupa birliği ilişkileri her türlü konudan birşeyler vardır bölümde. Ama eğer siyaset sevmiyorsan ilgi duymuyorsan ciddi ciddi bıktırır söyliyim. Yoğundur çünkü. Siyaset merakın varsa bölümü mutlaka araştır. Dış işleri, iç işleri, konsolosluklar.. baya bir iş alanı var yane. Süren daha var. 17.07.2014 De bitiyor tercihler iyi araştır derim. Ama siyaset merakın yoksa kesinlikle uzak dur okuyamazsın. Bıkarsın
İktisat okuyorum sende oku alışırsın :D
015 Yorumla
Soran+1 yılNeden iktisat?
Soran+1 yılHepsinde KPSS var zaten. Of bilmiyorum herkes farkli diyor kafam karisti :(
Soran+1 yılUluslararasi iliskiler nasil sizce?
Soran+1 yılKamu yonetimi?
Soran+1 yılIktisatta Kpss zorunlu degil mi?
Soran+1 yılOfff offff zor gunler beni bekliyo
- +1 yıl
Bir siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü öğrencisi olarak siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümüne bilip bilmeden boş diyenlere kulak asmamanızı tavsiye ederim. İlk olarak toplumdaki siyasi kimliğinizi, değerlerinizi ve tarafınızı ve devletinizin varlığını tanımlayan şey siyaset biliminin ve uluslararası ilişkilerin kendisidir. Bilinçli bir bireyseniz bir partiye oy verirken siyasi ideolojisini, görüşlerini gözeterek oy verirsiniz. Diğer bir yandan Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını ve bağımsızlığını tanımlayan şey Lozan Antlaşması'nın kendisidir. Antlaşmaları iktisat biliminde ki grafikler ile değil diğer dünya devletleri ile imzalarsınız. İkincisi, ekonomiyi belirleyen şey ülkenin rejimi, hükümetin kararları ve de ülkenizin diğer ülkelerle olan uluslararası ilişkileridir. Örneğin siz tamamen Marksist bir ekonomi (bütün ekonomik faaliyetlerin devlet tarafından yürütülmesi gerektiğini, özel sektörün olmaması gerektiğini savunan görüş) modeli benimserseniz ülkenin ekonomik büyümesi, grafikleri ya da ilerlemesi ona göre şekillenir. Hükümet eğer ekonomi politikalarında yerli üretime daha fazla öncelik verirse ülkenin dış borcunun daha düşük olma olasılığı oldukça yüksektir. Eğer ülkeler arasında diplomatik ilişkiler kurulmazsa ya da aralarında iyi bir diplomasi oluşturulmazsa yabancı yatırımcıların diğer ülkelerde faaliyet göstermesi mümkün değildir. Bu kısmı biraz uzun tutmamın sebebi bir ülkede karar alıcıların iktisatçılardan çok siyaset bilimcilerin, dış politikayı şekillendirenlerin uluslararası ilişkiler uzmanları olduğunu açıklamaktı.
- +1 yıl
Üçüncüsü, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanı iktisat dışında hukuk, tarih ve felsefe ile de büyük bir ilişki içindedir. Siz bu alanları birbirlerinden asla ayıramazsınız. Anayasa hukuku siyaset bilimi ile, uluslararası devletler, özel ve deniz hukuk alanları uluslararası ilişkiler ile ilişkilidir. Siz ülkenizin ulusal haklarını ve çıkarlarını iktisattaki tablolar ile değil küresel hukukun maddeleri ve şartları ile sağlarsınız. Tarih ile ilgili örnek vermeye ihtiyaç duymuyorum. Tarih okuyan herkes zaten siyaset biliminin ve uluslararası ilişkilerin varlığını ve önemini anlamaktadır. Siz eğer bu bölümü boş diye tanımlarsanız aynı zamanda hukukun da, tarihin de boş bir alan olduğunu iddia edersiniz ve aklı başında bir insan zaten böyle bir söylemde bulunmaz. Dördüncüsü, Birleşmiş Milletler, NATO gibi dünyada varlığını sürdüren örgütler uluslararası ilişkilere duyulan ihtiyaç doğrultusunda kurulmuştur. Kurulma amaçları sadece ülkeler arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek değil aynı zamanda dünyada küresel güvenliği ve de insan hakları, çevre gibi küresel sorunların çözümünde ortak hareket edilebilmesini sağlamaktır. Uluslararası ilişkilere boş diyen birisi bu tür örgütlerin de dünya üzerinde gereksiz olduğunu iddia etmesi gerekir. Daha fazla örnek verilebilir ama bu kadarının yeterli olduğunu düşünüyorum.
- +1 yıl
Başka bir konuya da değinmek istiyorum. İşletme bölümünün içeriği hakkında pek bir bilgim olmamasına rağmen şunu söyleyebilirim ki bu bölümün mezunları işe alımlarda devlet kurumları ve birçok özel sektöre ait kuruluşları tarafından tercih edilmektedir. Aynı zamanda endüstri mühendisliğinden mezun olmuş birçok mühendis yüksek lisansını işletme üzerinden yapmayı tercih edebilmektedir. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler ya da işletme okuyanlara ezik ya da boş diyenlere göre o zaman bu bölüm mezunlarına istihdam sağlayan devlet kurumları da, özel kuruluşlar da, endüstri mühendisleri de, bu bölümü açan üniversiteler de aptal. 3-5 tane dar görüşlü, kendini nimetten sayan iktisatçının lafına göre bölümlere karşı ön yargılı olmayın. Buradaki eleştirimin kesinlikle iktisat alanı ile ilgisi yoktur. İktisat ve siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler birbiriyle bir bütün olan kardeş bölümlerdir ve aralarında ayrım yapmanın hiçbir anlamı ve mantığı yoktur. Her alan kutsaldır ve sosyal toplumun ihtiyaçlarını karşılar. Önemli olan bölümler ve meslekler arasında ki dayanışmayı ve işbirliğini geliştirmektir. Yorumumu okurken umarım sıkılmamışsınızdır. Okuyan herkese teşekkür ederim.
+1 yılİktisat ı tavsiye ederim ingilizce iktisat
03 Yorumla
- +1 yıl
Kamu yönetimine göre daha detaylı ekonomi eğitimi alıyorlar ve en azından avrupada daha popüler. Her alanda çalışma imkanı var ayrıca. Volkswirtschaftslehre geçer almancada ve çoğu mühendislik fakültelerinde zorunludur.
Soran+1 yılIs olanagi var yani. Benim aklima kamu yatmisti ama o da baya ugrastiriyormus
İngilizce bir yer olursa uluslar arası ilişkiler
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 340 cevap paylaştı. kamuuuu
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden kamu?
Soran+1 yılEvet de o isler kolay degil yoksa bir suru kamu yonetimi mezunu var neden degil bir suru sinavi var onun
+1 yılİşletme kesinlikle..
04 Yorumla
Soran+1 yılneden?
- +1 yıl
canım kpss de İİbf çatısı altındaki bütün bölümlerde aynı hakka sahipsin. Ama devlet düşünüyosan uluslar arası ilişkiler okuma. Kamu yönetimndede hukuk u iyi öğrenrsn muhasebe ve iktisat öğrenmezsn. İktisatta ise muhasebe ve hukuk öğrenmezsn iktisat öğrenrsn. Ama işletmede muhasebe iktisat ve hukuk öğrenrsn bir maliye öğrenemezsin. Maliyede zaten sözel. Ayrıca mali müşavir olabilirsin diğer bölümlere göre daha kolay bir şekilde.. aslında bu bölümlerin hepsinde kpss de atanmak cok zor çünkü puanlar cok yüksek. Ama hepsi arasından tercih yapacaksan kesnlkle işletme.. En azından özel sektörde bir adım öndesin
Soran+1 yılmezunu çok fazla canım ve herkes çok kötülüyor. Karar veremedim :(
- +1 yıl
genel olarak iibf mezunu cok.. bence 2 yıllık oku iibf okuma
+1 yıliktisat
04 Yorumla
- +1 yıl
hukukçuyum ve bize en yakın gördüğüm bölüm o. iktisat olmazsa uluslararası ilişkiler de iyi.
Soran+1 yılKamu yonetimi kotu mu peki?
- +1 yıl
her bölümün iyi ve kötü yanları var. benim ilgimi çekmiyor.
+1 yılKamu diyorum.
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Uluslararasi iliskiler mi? Kamu yonetimi mi? Iktisat mi? :(?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler