Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
YKS2026 konusunda 355 cevap paylaştı. İngilizce hazırlık olan İngilizceyi öğrenebileceğiniz bir bölümü öneririm ve muhakkak ki staj olsun olmasın bölümünüzle ilgili okurken üç ya da dördüncü sınıfta staj yapmanizj öneririm. Malum iş verenler 25 yaşını aşmamış ama en az iki yıl tecrübeli olan eleman arıyorlar ve ingilizce bilen tercihen ikinci bir dil. Ki önümüzdeki yıllarda bana göre tek İngilizce yeterli olmayacak. Ve Erasmus gibi programlardan yararlanma fırsatınız olursa Erasmus yapmanız faydanıza olur ama onda da iki ya da üç kişi kontenjan olur o yüzden iyi bir ortalama gerekir. Ve öğretmenlik önermem. Çünkü zaten çok sayıda öğretmen mezun var. Atanalazsam özel sektörde tabi iş bulabilirsen asgeri ucretten düşük maaşla başlarsın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelikle meslek seçimi yapmadan önce sevdiği, hayalini kurduğu bölümü yazmalılar. Eğer istedikleri bölüm gelmiyorsa bekleyebilirler. Tıp, hukuk, psikoloji gibi bölümler gelmiyorsa şehir dışı yazmalarını öneriyorum.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
52
Cevap
60Cevap
+1 yılKararsızım, sizce ne seçmeliyim?

55 Yorumla- +1 yıl
Ben a 101 e başvuru yaptim cevap bekliyom
- +1 yıl
@bloombaby aşık oldun herald
- +1 yıl
@BloomBaby mk çıldırıyorum akflakfşkaşflaşckaşdlşslfşakfşalfşskg
- +1 yıl
@BloomBaby ahahaha
- YKS2026 konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılHangi bölümü yazarsınız bilmiyorum ama yazmamanız gereken bir bölüm biliyorum, mesele tıp :))
İş garantisi cart curt salın arkadaşlar, ilk 10bine girip, tıp tutturacak puanı aldıysanız eğer ve gerçekten biraz kafanız çalışıyorsa işsiz kalmazsınız ve hemen hemen bulduğunuz her meslek doktorluktan daha iyi para kazandırır, daha rahat olur. Kendinizi bu batağa atmayın, ben ettim siz etmeyin07 Yorumla- +1 yıl
@Droguzzz Hayır aile zoruyla gitmedim, öyle bayıla geldim. Hala da mesleğime ölüp bayılıyorum. Ama Türkiye standartlarında yapılacak en son mesleklerden biri maalesef.
Fakültem gerçekten sağ olsun durumu zorlaştırmak için elinden geleni zaten yapıyor, ki her şey yeterince zor hali hazırda da. 3 yılda gerçekten edinmediğim stres temelli
hastalık kalmadı. Ne için? Mezun olup 24 saat nöbet tutup ertesi gün izin bile kullanmamak için, 30 yaşıma kadar okuyup 10 bin lira
kazanmak için, rapor yazmadım diye darp edilmek için. - +1 yıl
@suuuuu13 üzülerek söylüyorum ki bu konuda kıstasımız bu değil. Siyasal bilimler okuyan birinin maaşını da bakan maaşı ile ölçememiz gibi bir şey bu :))
- +1 yıl
@suuuuu13 Yukarıda belirttiğim tutar herkes bunu alıyor değil, ekstrem bir durum olmadığı sürece kazanılan bu demekti. O ikisi arasındaki farkı lütfenn ayırt edelim
aöf psikoloji yazmayı düsünenler AĞLIYOR hahahahha
nası kapattık ama ;)54 Yorumla- +1 yıl
Kapanmasına sevindim ama açık olsa okicaktım valla djfks
- +1 yıl
Adalet gelir geçen gün ben kursun rehberlik hocasıyla puana göre bir şeyler bakıyorduk yakın arkadaşımın puanı 210 falandı adalet tutuyordu ama şehirler pek iyi değildi sanırım yök atlastan bakabilirsin burda uğraşma kimse pek anlamaz ama alımı iyi değil adaletin bir tanıdığımız 30 küsür yaşında atandı
+1 yılİlk 3 üniversite değilse mühendislik ve mimarlık yazmayın. Gidin hemşirelik okuyun daha fazla itibar görürsünüz. İleride iş bulma konusunda sıkıntı çekmek istemiyorsanız sağlık alanına yönelin.
20 Yorumla
+1 yılHangi bölümü tavsiye edeceğimiz den ziyade şöyle anlatabilirim. Neye ilgisi var ya da ne yapmaktan hoşlanır, kendine ona göre bir bölüm seçmesi gerekiyor kişinin. mesela bir yazılımci olduğun zaman çok para kazanabilirsin, ama masa başı işi ona göremi;bence ilgili olduğun bir alanı sevdiğin zaman illa ki para kazanıyorsun...
10 Yorumla
+1 yılBölüm yazarken mantıklı bölümler seçin. İş imkanı olan bölümler seçin. İl dışında okuyacağım ben annemden babamdan ayrı diyerek boşuna 4 senenizi heba etmeyin.
10 Yorumla- YKS2026 konusunda 503 cevap paylaştı.
+1 yılHangi bölümü tutku ile okuyabileceklerse hangi bölüme yatkınlıkları varsa onları okusunlar bence.
Ben çocukluğumdan beri istediğim bölüme gittim, çok mutluyum.00 Yorumla
+1 yılÖğretmenliği ellerinden geldikçe düşünmesinler çünkü hem atamalar iyice azaltılacak artık hem de kadrolu öğretmen olana kadar canın çıkıyor.
10 Yorumla@ksBence biri buna açıklayıcı bir bence yazsa siz de vitrine çıkarsanız Tercih rehberini çok işe yarar
10 YorumlaYKS2026 konusunda 312 cevap paylaştı. Sadece işsiz kalmaktan korkmayın, istediğiniz bölümü okuyun. Sağlık ve tıp dışında ülkede iş bulmak gerçekten çok zor.
10 YorumlaHerhalde bölüm tercih etmek için bugünü beklememişlerdir , hedef koyulacak vakit geçti nihayetinde
20 Yorumla
+1 yılSevdikleri işlere kapıları açılacak her bölümü öneririm.
(Yolları önlisanstan/lisanstan da geçmeyebilir, bunu da düşünmeli.)00 YorumlaBende tercih yapicam bu sene. deniz isletmeleri yonetimi gibi görünüyor. aciktan da lojistik okurum. Oyle.
00 Yorumla
+1 yılKendime faydam olmadı bu sene aklı olan duzgun bir yer geliyorsa gitsin önümüzdeki yıllarda ne olacağı belli değil.
00 Yorumla
+1 yılArkadaşlar iyi dileklerim sınava giren herkesle
Umarım istediğiniz bölümü kazanırsınız hepinize bol şans00 Yorumla
+1 yılErkekler mühendis Kızlarda gastronom olsun tam kıvamında olur.
10 Yorumla
+1 yılHayallerinizin peşinden gidin ve hayalinizi gelecekle birleştirin.
10 YorumlaHerkese iyi şans diliyorum. Tavsiyem seveceğiniz meslekle ilgili bölümleri tercih edin
10 YorumlaAslında psikoloji pek mantıklı değil yazmak ama psikoloji istiyorum. Ya da hukuk hâlâ ikilemdeyim.
10 Yorumla
+1 yıl2 şart ile hareket etmeli meslegi ne olacak ve bu meslegin hem gelecegi hem iş imkanı var mı bu sekilde eleyerek gitmeliler.
10 YorumlaTyt 304 puan aldım. Ankara 'da 2 yıllık nereyi yazıyım?
05 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılveterinerlik tercih ederim maddi yönden iyi ve iş bulma yönünden ama yapabilicekseniz okuyun hayvanların canı size emanet çunku
veterinerlikde iş bulmak tıp'dan daha kolay02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@mysoulsad boş meslek degil hayvan doktor oluyorsun sonuçta hayvanlardan korkmasam seçecegim meslek buydu ,
kendi yerini açarsan doktordan mühendisden fazla kazanırsın işi tutturursan
Uğraşmayın ben 3 senedir uğraşıyorum.. Evlenin gitsin.. Biri beni alsın.. Gel beni al
01 Yorumla- +1 yıl
O sahne gözümün önüne geldi 😂😂😂😂😂😂😂😂
- YKS2026 konusunda 833 cevap paylaştı.
+1 yılhukuk yazmayın da... ucuza iş gücü... berbat bir sektör
02 Yorumla- +1 yıl
Niye ki ya yazmayı düşünüyordum
- +1 yıl
ne diyeyim.. sen bilirsin. ortalık kaynıyor. çok mezun çok mezun çok mezun... az iş...
+1 yılDoktorluk dışındaki tüm meslekler çöp oldu. Aman dikkat
00 Yorumla
+1 yılHukuk saglik elektronik bolum bilgisayar muhendisligi ya da imam olun en iyisi daha rahatis bulursunuz
03 Yorumla- +1 yıl
@brklsrt saglikta hemsirelik derim daha rahat doktotluk acil bolum ol bulursun hukuk puan yeterse savci hakim ya da avukatlik bolumu drrim
Gençlere başarılar. Herkese sevdiği bölümü tavsiye ederim.
00 YorumlaYazılım mühendisliği tercih ediyorum, asla işsiz kalmazlar.
09 Yorumla- +1 yıl
1.5 milyon kişi girdi be 50 binden daha fazlasi uok yazilim muhendisine geriye kalanlar ne yapsin
- +1 yıl
Oldu başka.
- +1 yıl
Yazılım mühendisi öğretmeni olmak mı daha iyi yazılım mühendisi olmak mı daha iyi?
- +1 yıl
100.000 dışında kalanlar okusalar bile zaman kaybetmiş olacaklar. Onlar açısından zarar. Bugün işsiz olan üniversite mezunlarının büyük kısmı bu kitle zaten. Herkes üniversite okuyacak diye bir kural yok. 200 puana bile üniversite var diye sen okumak zorunda değilsin.
@YağmurSu07 elbette yazılım mühendisliği daha iyidir. - +1 yıl
İlgin için teşekkür ederim 🤗
- +1 yıl
@Peacekeeper06 yazılım mühendisliği üniversite puanları geçen seneye göre nasıl olur
- +1 yıl
Aynı. 2019 refarans alınıyor. Atlastan bak bakalım. En son yerlesenin siralamasina ona gore yap.
Gizli Üye(25-29)+1 yılPuanları yeten yerlere değilde istedikleri yerlere gitmelerini tavsiye ederim küçüklükten beri psikoloji okumak benim en büyük hayalimdi şimdi çap ile sosyolojide okuyorum ne istiyim daha.
04 Yorumla- +1 yıl
Merhaba ben de sosyoliji yazıp ÇAP ile psikoloji okumayı düşünüyorum. Sizce çok mu pembe bir hayal?
Cevap sahibi+1 yıl@Dkkdkdksbh bence yazmayın.
- +1 yıl
Neden peki
Cevap sahibi+1 yıl@Dkkdkdksbh öyle olunmuyor sosyoloji dem psikoloji uzamana sorabilirsiniz. Hangi Üni bu arada?
Bende geçen sene yaşadım bu gerginliği. Tercih donemi inanın sınava hazırlanmaktan daha stresli oluyor. Bence adayların seçeceği bölümler mezun olduktan sonra yurtdışına gidebileceği bölümler olmalı malum ülkemizin gidişatı pek iyi değil
13 Yorumla- YKS2026 konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılviruste gördük ki ölmeyecek meslekler?
Saglik
Gida
Teknoloji
Daha var tabi bunlar gibi bunlara yogunlassinlar boş bölüm okumasinlar bak ben 2 tane üni okudum bostayim
#Emirhancankir102 Yorumla- +1 yıl
Ne okudun
- +1 yıl
İs güvenliği turizm animasyonu
+1 yılUzaktan eğitim düşünüyorum. Bakıcez. Sağlık alanı dışındaki tüm meslek gruplarının iş bulma olanağı neredeyse aynı. O yüzden çokta kasmaya gerek yok istediğimi okurum.
24 Yorumla- +1 yıl
Uzaktan eğitim ben de bitirdim ayni dersi görsen de sıralama da geride kalıyorsunuz ben de tabi ki
- +1 yıl
Örgünü mü tercih edersiniz
- +1 yıl
Benim bitti önlisans olayım bir kaç adet elimde mevcut 😁lisansa tamamlıycam sizi tanımıyorum hangi branşta iyisiniz bilmiyorum ilk önce 2yıl da olsa örgün iyi bir üniversite olsa sıralama daha öndesiniz yaşınız küçük avantaj benim yaşımda doktora yaparsınız açığı istediğin zaman okursunuz rehber öğretmen ile konuşun gerçi dört yıllık iyi açık bölümler de var hem iş hem okul derseniz ama mutlaka bilgi edinin o kadar önemli ki
- +1 yıl
:) Ay aklım karışıyor valla ne yapacağımı bilmiyorum. Öneriniz için teşekkür ederim.
+1 yılEn çok iş imkanı sağlayan bölümler vs vs gibi çok tavsiyeler gördüm. Kişi istediği işi yapmalı ve üstelik alanında en iyi olmaya çalışmalı. Tavsiyem kalbinizi dinleyin ve umarım benim elde ettiğim hayallerimin kat ve kat güzelleri sizin olur gençler
00 Yorumla
+1 yılBir sağlıkcı olarak size tavsiyem; Bu ülkede işsiz kalmak istemiyorsan ya sağlık okuyacaksın ya da 4 yıllık bittikten sonra Alese girip bitane ünide öğretim görevlisi olarak çalışacaksın. Gerisi hikaye 😉
03 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu kodumun memleketinde okumayın, gidin çoban olun. Kafanız rahat olur hiç değilse, doğayla baş başa kalırsınız.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardesim sayısalda 87 bin yaptı fakat karar veremedi dusunuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2 yıllık düşünenlere optisyenlik ve perfüzyon öneririm
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPerfüzyon yeni açılan bir bölüm tyt için atama puani 59
Cevap sahibi+1 yılBen daha yeni gördüm İstanbul'da özel üniversitelerinde var
Gizli Üye(25-29)+1 yılMezuna kalıp seneye sınava girecek var mı aranızda?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSozelcilerin seçme imkanı kisitli. Belli başlı bölümler var zaten
00 Yorumla
+1 yılOkuduk dan sonra bim ve a101 de çalışıyorsunuz boş yani okumak vallahi abi ve ablam 4 yıllık okudular 8 yıldır KPSS giriyorlar zor yaaaa
10 YorumlaSonunda mülakat olmayan bölüme gidin. Mümkünse de dolar ile para kazanın. Anlıcanız direk pilot olun.
10 YorumlaAllah yollarini acik etsin verdikleri emeklerin karsiligini alsin hepsi
10 YorumlaLider ruhluysan Girişimcilik bölümünü kesinlikle yazın derdim. Sabit bir gelir istemiyorsan parana apra katmak istiyorsan ticarete atıl.
00 Yorumla
+1 yılBen seneye hazırlanıyorum acaba matematik konusunda yardımcı olacak var mı? 🙏
00 Yorumla
+1 yılBen sağlık alanında tercih yapacam da şehir konusunda kararsızım
00 Yorumla
+1 yılTükiyede okumayın ve yaşamayın köle olarak elden geçilirisiniz
00 Yorumla
+1 yılDoktorluk. Hemşirelik. Hemşirlik. Çağımızın hastalığı korona var.
00 YorumlaÇocuk gelişim olabilir ama atanması zor sağlık seçebilirsin piskoteknik , fizyoterapist olabilir
00 YorumlaHayallerini bırakmasınlar.
10 YorumlaY az ık size... Umut dünyası...
10 YorumlaMimarlık bölümüne istemeden gelmeyin.
10 YorumlaKanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümü.
10 YorumlaHukuk okuyun hukulkklk
00 Yorumla
+1 yılOyuncu manken olsunlar
01 Yorumla- +1 yıl
Doeda😂
+1 yılAstronomiyi önermiyorum.
05 Yorumla- +1 yıl
@brklsrt Ameliyathane gelmez. Mezuna kalabilirsin. Olmaz mı?
- +1 yıl
@brklsrt 😂 pardon ya yaşını göremiyordum burdan zaten.
Adalet bence zor gelmez. Sen yine de araştırırsın.
+1 yılMimarligi secmesinlerde ne yaparlarsa uapsinlar
03 Yorumla- +1 yıl
Seçsekte gelmez zaten reiz
- +1 yıl
@ksisisisis unlike yapan senmisin bilmiyorum ama kamu disinda calisirsan sana eziyet gibi gelir. Kaprisli kendini begenmis patronlara daha fazla para kazandirmak icin kopek gibi gece gunduz çalışıyorsun
- +1 yıl
Staj yaptigim icin biliyorum ordaki calisanlar agliyordu gece gunduz
+1 yılhalkla ilişkiler sosyal hizmetler vs
00 Yorumla
+1 yılHakkari mayın döşeme ve molotof mühendisliği
61 Yorumla- +1 yıl
DKDKDKDKKDKXKDK
+1 yılHukuk seçmeyin aşırı zor
113 Yorumla- +1 yıl
Puanimiz da yetiyordu zaten
- +1 yıl
Örgün gelmez ama açıktan bölüm açabilirsin
- +1 yıl
@Eylemkaya00 Tesekkur edeeim Onerebilecegin baska önlisans bölümleri var mi?
- +1 yıl
Önceliğin örgün mü yoksa açık mı
- +1 yıl
@Eylemkaya00 İkiside olur
- +1 yıl
Tıbbı dokümantasyon sekreterliği açıktan okuyabilirsin alımları iyimis
- +1 yıl
@Eylemkaya00 Not aldim tesekkur ederim
- +1 yıl
@brklsrt dis protez, ortez protez de okuyabilirsin
- +1 yıl
@Busedeenizz açıkta o bölümler var mı