Üniversite mezunu olunca beklentilerimiz çoğalıyor atanamiyoruz is sahibi olamiyoruz herkesin meslegini yapabilmesi kisinin kendi hakki oldugunu düşünüyorum sinava tekrar hazirlanmak istemiyorum sizce özel de is bakmali mym..

Dünya size bu kadar toz pembe düşünme hakkını veren bir yer mi sizce? Özele öcü gibi davranılmasının nedeni tamamen bilinçaltının hazırcı ve konformist tembelliğidir. Özel sektör zordur, çaba, emek özveri ister. ama çok iyi olanın da hakkını çoğunlukla alabileceği bir sistemdir. Ama ortalama olma konforundan çıkamayanlar özel sektörde ezilir ve emekli olduğunda hiç bir ilerleme göstermeden sistemden uzaklaşır. İyi olan 70 yaşında bile edindiği tecrübeleri satmaya devam eder.
"Özel bana göre değil, memurluk istiyorum diyenler"; baba evimde o kadar rahattım ki, aman abi rahatım bozulmasın, maaşım yatsın bir arpa boyu yol almayim diyenlerdir çoğumlukla.
Özel sektör iyi olan için kötü değildir. Fırsatlar dünyasıdır. Ama ortalama olan için ise normal bir iştir ve bu kesim hep memurluğu hayal eder. Bu kesim sayı olarak, gerçekten iyi olanlardan daha çok olduğu için, toplum özel sektörü bu kişileri dinleyince çok kötü bir yer zanneder.
Ön yargılarınızı yıkın ve gençlik enerjiniz yerinizdeyken bir an önce iş hayatına özel veya memurluk demeden girmeye bakın. Bir süre sonra diploma hiç bir şey, tecrübe her şey anlamına gelecek.
Sonunda mantıklı konuşan biri. Kendini geliştirmedem hiçbir işte başarılı olamazsın. Kimse bunu kabullenmiyor.
Haklisin ancak eksik gördüğün yönler var haksiz yere özel olduğu için işten cikarilan oluyor bunlardan bir tane örnek benim hicbir gecerli nedenleri olmamasina ragmen çıkarıldim hayatin toz pembe olmadığının farkindayim ve bisiler yapabilmeyi bende istiyorum kendini gelistirmek elbette güzel ama özel de cok haksızlığa uğrayan da gördüm öğretmeni insan yerine koymayani da o yuzden tek tarafli düşünmemek gerekir
Kimse işini çok iyi yapan verimli birini hele de bu öğretmense bence işten çıkarmaya cesaret etmez. Çünkü çok iyi bir öğretmenin arkasında memnun öğrenciler ve veliler bulunur. Özelde böyle şeyler oluyor elbette ama bu sizde de bir eksiklik olduğu anlamına da gelir. İlla birilerinin işten çıkarılması gerekiyorsa gidip asla en iyiyi işten çıkarmazsın... Haksız mıyım?
@GumballıNxBacısı Ise yeni başlamıştım beni orda yetistirip oyle ogrencilerle tanistiricaklardi staj gibi anlasmistik kimse annesinin karninda tecrübeyi ya da iyi olmayi ogrenmiyor deneyım yapıcaktım soz verdiler arkasinda durmadılar ayrica kimse mükemmel olamaz ogretmenlerin de yeri gelir başarısiz olduklari nokta olabilir ogretmene robot ve hissiyatsiz biri gibi davraniliyor ezilmeye calisiliyo bu yuzden tercih etmek zorunda kalmak istemiyorum
Bu sorunu yaşayan sadece öğretmenler değil. İnan bana sağlık alanı bundan bin beter durumda. Sabır taşı olmak gerekiyor. Ben mükemmel olmalı demedim ki diğerlerinden daha iyi olmak her zaman en iyisini yapmaya çalışmaktan söz ettim. Staj gibi olacaksa o çok başka birşey. Bende şansınızı özelde denemeye devam edin.
Anlatmaya çalıştığım şey şu mesela öğretmen olmadığı halde grikoç gibi kişiler motivasyon videosu çekerek koçluk yaparak işi kitap çıkartmaya kadar götürüyor. Bu başarıdır. İyi olmak ve çabanın sonucudur. Youtubedan başarılı bir hocayı özel okullar kendi öğretmeni yapmak için kesinlikle yarışır. Çünkü o hoca dersi çok iyi anlatıyordu büyük kitleler tarafından beğenilmiştir.
Başına gelen kötü bir konuyu bahane etmenin özünde yine konfor alanından çıkmama bahanesinin yattığını farkettiğinde bu bakış açısını değiştirmen gerektiğini anlayacaksın. Başarılı olmak ilk hamlede veya yaptığı her hamlede başarılı olmak değildir. Başarılı ve güçlü biri olmanın özünde; yeniden kalkıp devam edebilme ve çoğu kişinin yıkılıp bırakacağı durumları tecrübe ve ders olarak görme becerisi yatar. Bu yazdıklarını, buna göre tekrar oku ve kendi durumunu bir yorumla. Uzaklaşman gereken bir olumsuz bakışın var bence.
@GumballıNxBacısı Anladim insanin başarılı olmasi azmine bağlı olur ve tercih de edilir dediginiz gibi dediklrnizi dusuncem
😊
Artık olay ticarete döndü bu ülkede... Senin durumunda olanların sayısı o kadar fazla ki bu ülkede ; hiç bir çıkış yolu yok özel sektörde çalışmak ve ya kendi işini kurmaktan başka... İlla bu ülkede yaşayacağım dersen ticarete atılmanı öneriyorum.. Velhasıl devlet memuru olmak veya vasıfsız özel sektör çalışanı olmak borçtan başka bir şey getirmez sana... He ben paşalar gibi mastır yaparım yurt dışına giderim dersen o başka mesele... O zaman bu vasfınla iyi bir gelir sahibi olabilirsin ve ancak o zaman okuduğun okul bir şey ifade eder...
öncelkle yorm ıcın tsk ederm ticaret konusu cok mantıklı ama bunun ıcın cesaret ve deneyim lazım bu konuda cesaretm cok yok ben Şu an 3. kez sınava girmek için hazırlanıyorum aslında sormak istediğim Şu an gidip bir yerde calısmalı mym buna karar veremedim sadce sınava odaklanmaya clısıyorum ama olmuyor
Ihtiyacın yoksa çalışma
Daha net anladım şimdi.. Ve anı yakalaya katılıyorum... Eğer ihtiyacın yoksa sınava odaklanmalısın... Tam olarak neden olmuyor biraz daha açar mısın bu konuyu? Bu arada rica ederim :)
Bu şekilde katı bir düşünceye sahip olma doğru değil Hanım Kız İllede Öğretmenlik yapmak zorunda değilsin Özel sektörde aklına yatan mutlaka bir iş çıkacaktır böyle bir seçenek olursa kesinlikle kata düşünme herkes devlette çalışmak zorunda değil her eğitim fakültesi mezunu Öğretmen olmak zorunda da değil Nasibin nereden olacağını kimse bilemez çünkü
Derhal herhangi bir askeri şubeye git ve kadın assubayliga müracaat et.
Fiziki bir kusurun yoksa muhtemelen jandarma assubay olursun, sendeki keyifte kimsede olmaz. Aynı zamanda kpss ye de hazırlanıp öğretmenlik hakkı kazanirsan istifa edip öğretmenliğe baslayabilirsin.
Kesinlikle hiç bekleme derim
Cevap
26Cevap
Egitim fakultelerinin pek bir alternatifi yok. egitimcisinis siz anca ogretmen olursunuz. dershanelere basvurabirsin maas az olur ama en azindan is bulabilirsin atanana kadar. ben siyaset bilimi mezunuyum kpss ye girdim ve kesinlikle hicbi yere atanamiyotum 2019 a atama kilavuzu bile vermiyorlar hala. memjriyette torpil de ön planda zaten. ben de issizim
Cogu insanda ayni sey allah yardımcnz olsn
Amin, hepimizin
Yani türkiyenin kronik sorunu. İhtiyaç kadar mezun yerine şişirilmiş kontenjanlarla ihtiyacın fazlası mezun elde ediliyor. Maalesef büyük bir kısım işsiz kalıyor.
Özelde çalışmaktan başka çaren var mı? Eğer atanamayacaksan.
Aslinda var ama herseyin ucu maddiyat
Biraz kendinize güveniniz olsun. 18 Yaşımda Elektrik Elektronik Mühendisliği okudum ve 22 yaşımda mezun oldum. Mezun olduktan sonra Survivordan etkilenerek Dominik Cumhuriyeti'ne tatile gittim. Orada gezerken Elektrik arızası yapan bir ekip gördüm ve başlarında biri vardı o kişiyle İngilizce ufak tefek bişeyler konuştum kendiside Elektrik Mühendisiymiş ve beni çalıştığı firmaya işe aldırmak istedi kabul ettim bende. İlk başlarda Anna ve Mürsel gibi çeviri programıyla İspanyolca-Türkçe anlaşmaya çalışıyordum ve mecbur İspanyolcayı öğrendim. 23 yaşında ise tanıştığım o adamla evlendim ve 2 senedir o kişiyle evliyim. Az girişimci olun kendinize güvenin.
Yaptigini tebrik ediyorum cesaret ister ancak yetiştirilme tarzimiz bizim urkek ve cesaretsiz olmamiza neden oldu belki bende cesaretimi toplarsam basarabilirim👍
Cesaretini asla kaybetme.
🙏😊
Yerinize olsam körelmemek adına alanıma uygun bir işe muhakkak girerim. Bekledikçe umutlarımız azalır ve bu bizi daha zora koyar.
Haklsnz aslnda kisa ve öz olms cok ikilemde kalıyorum daha once calistim ama dedgm gibi ya maas cok düşüktü ya da bir bahaneyle isten cikariyorlardi
Asıl olay bizim çalışmamız ve kariyer biriktirmek. Buna da dikkat etmek lazım.
Kendi alanınıza ilgili YouTube kanalı açabilir ve sosyal medya üzerindende ders vermeyi deneyebilirsiniz.
Bunu düşüncem tsk ederim 😊
Özelde çalışırsan bile kendine bir instagram sayfası ve youtube kanalı oluşturabilirsin. Öğrencilerinin de yardımıyla büyürsen okullar seni tutmak daha çok ister ve zamanla maaşın da artar. Ayrıca ek gelir olur.
Guzel bir fikir bunu düşüncem teşekkür ederim
Branş nedir ki sınıf öğretmenliğimi? Eğer öyleyse kpss den yeterli puan alınca atanamıyormusunuz? ya da siz tercihinizi yakın şehirlerden yazıp açıktamı kalıyorsunuz?
Aslinda puan cok kotu degil orta ama bir yerde umut ediyosnz bir bakysnz atanamamissiniz
Haklsn dsnmye calısıcam
Yüksek lisans yap, devletten burs ta alırsın. Kapı kapıyı açar derler. Belki karşına bir fırsat çıkar
Aklimda var bu da boyle olunca dusunmeye basladim
Sınıf
Bende eğitim çıkışlıyım çok zor atanması için hocam
Hata milli egitim bakanında canım bir insan bile biraz zorlarsa 4 yıllık fakülte bitiriyo yani sizin yüzde 80 boş boş bekliyor ben olsam çogunuzu fakülteye almam gidin gidin ülkeye üretime destek verin zaten zaten egitim sıkıntılı herkez meslek sahibi olacak diye birşey yok
özelde iş bakınca istediğini alcakmısın? direk yüksekten ucmaya calısılmaz yavaş yavaş yükselinir. sen diyorsun bana direk xxx bin kadar maaş verin ya da kendini geliştirmek için ufaktan adım atmalısın
2 sene cok düşük ucretlere calistim ztn ozeldede calistim sebepsiz yere cikarmislardi boyle seyler oluyor sen nerede yasadiginin farkinda misin ya da yazdıklarımı okumuyor musun
Benim istediğim 10 bin lira maas degil beni sebepsiz cikarmicgna daır garnti verebilmeli
kimse sebepsiz cıkarmaz. kendi menfaatleri için cıkarır. özelde çıkmaman için büyük firmalarda çalışman lazım. özelde hiçbirşeyin garantisi yok. kimse sana garanti vermez
Kendine göre sebebi olabilir ama gecerli olamaz benim icin benim yanımda bir kiza ayni seklde yuzu asık oldugu gerekcesiyle cikarildi halbuki oyle biri degildi buna herkes sasirmisti ayip olmasin diye ise alıyorlar sonra umut verip 1 2 ay calistirip cikariyorlardi her sektör boyledir demiyorum ama bu tarz haksizliklar oluyor.
Çıkarmak için bahane ararlar. Ama öğretmensin caliscagin iki yer var. Hiç bir özel garanti vermez
Kadınsan eskort, erkeksen jigolo en güzeli Siz üniversite okuyunca dünyanın toz pembe olacağını mı sanmıştınız komiksiniz.
Kuzum kıyamam seni çok iyi anlıyorum
Zor isler. :(
Çok zor aynı durumdayız
Istersen bu konu hakknda konuşblrz istek attm
Olur
Yazdım
Alan dişi mesleklere yonel. polislik subaylik astsubaylik gibi. ya da katiplik mubasir
Abla çidden kötü bir durum ama bende işsizim böyle olunca mutlu oluyorum ya diyorum ne güzel okadar millet deli emek dökmüş ama istediğini alamamış
Kendine baska alanlarda is bak bence ya da otur 1 yil kpss calis boyle olmaz
Hazirlandim iste olmadi tekrardan denemek istemiyorum kararsız kaldim
Gencsin hemen pes etme ilerde pisman olursun
25 ysndym
özelden bakarsan sanırım bir miktar paraya daha çok yorulursun bence kamu ilanlarına bakıp oradan başvuru yapabilirsin sözleşmeli olarak
koy okulu yokkki? koylerde okul kalmadi kapatildi.. sen nerenin koy okulunda calistin
Yok mu? Bir suru koy okulu var ztn hic okuyo msn
Ben koy okulunda calistim hepsi kapatılmadı
devlet herkese iş verse komünizm olur onun adı.
Vermesin mi yani
aslında herkes iş sahıbı olmasn tbii ama eleştrdgm konu baska bişi benim
Konunun basina gelecek olrsak ztn çıkamayız isin icinden
dil öğren sonrası gelir
Bence özelde çalışmalısın
Aysex hanım siz ozelde is bakin
İstediğin gibi yaşa kimse karışmaz merak etme.
Her şeyi devletten beklememelisin
Ben elimden geleni yaptiysam. kimden beklcm
Kpss’ye gir. Ben de öyle yapacağım.
ampul patlamadan zor
Başka sektörlere atıl
Hayat zor tabiki
arkadaşım zor be
Branşın nedir
Bu durumda evet:)
kpssye hazırlan
Kpss ye hazirlan
Girişimci ol