Prof. Dr. Özlü: isteyen aileler çocuğunu 1 sene okula göndermeyi erteleyebilirse yoğunlugunda önüne geçilebilir.dedi
Ne düşünüyorsunuz, bu durum salgının seyrini nasıl etkiler?
#31Agustos #OkullarAçılıyor

Yapılan çok yanlış var örnek
Okulların açılması
Alışveriş mekanlarının açılması
Toplu taşımanın normale dönmesi
Bu gibi hatalar insanları hasta eder çünkü bir araya toplar insan sosyal bir varlıktır birbiriyle iletişim kurmadan yapamaz bu yüzden bu gibi sosyalliğe teşvik eden herşey in 2 ay hatta 3 ay kapalı tutulması şart hiçbişey yapamazsan sıkı yönetim ilan eder her sokağa asker koyar vur emri verirsin bir htiyacı olan olursa askerlere söyler askerler getirir not alınır parası sonra ödenir sonuçta koskoca Türk devleti başında bir cumhurbaşkanı RTE var 3 ay sıfır hareketle geçinecek para yoksa başta birinin olması yanlış demektir ya cumhurbaşkanlığı sisteminde bir hata var ya da cumhurbaşkanında bana sorarsanız cumhur başkanında hata var köprü tünel saray gereksiz hadi köprü trafik azalsın diye hadi tünel mesafe kısalsın diye saray neden okadar çalışan okadar yapım parası nereden geliyor devletin kasasından her iddiaya varım ben daha iyi cumhurbaşkanı olurum ve o Tayyipte bakkal yönetecek kafa yok biz onu cumhurbaşkanı yaptık
Liseliler bile maske ve mesafe kuralına uymayacaklarken ilköğretim ve anasınıflarıdaki çocuklar nasıl korunacak? Çok zor olacak,özellikle ebeveynler hiç rahat olmayacaklar..
Normalleşme süreci gerçekten çok hızlı oldu bir çok iş yeri denetimsiz insanlarımız umursamaz şekilde hareket ediyor
açıklanan veriler artık gerçeği yansıtmıyor devlet bu işi yönetemedi maalesef
Vaka ilk görüldüğü gün okulları hemen kapadı
şimdi vaka sayısı 1000 diyelim peki neye göre okulu açmak istiyorlar bu durumda anlam veremiyorum.
sosyal mesafe diyorlar , sarılma öpüşme diyorlar ama gel gör ki okulda bunları hepsi mevcut
çoçuk dinler mi uzaklaş yakın oturma tükürme wc temiz tut vs vs
bazı aileler maalesef aman okula gitsin bende evde rahat rahat kahvemi içeyim derdinde
toplum olarak çok bilinçsiz yaşıyoruz ne yazık ki...
teşekkür ederim ei cvp için
Çocuğum yok, kendimde devam eden bir eğitimim yok ama olsaydı giderdim de gönderirdim de. Çunkü insnalar avmde gezip kıyafet deniyor, herhangi bir kafe de yeyip içiyor, düğünlerde günlerde bir araya geliyor, çarşıda kişisel alana hiç özen göstermeden çarparak yürüyorlar ve en önemlisi parklarda çocukları rahatça oynatıyorlar. Zaten heryerde temas var. Bunları yapıp okula göndermem diyenler gerçekten saçmalıyor ama gerçekten hala kendini düzgünce ev karantinasında tutan kişiler var ise onlar göndermek istemese haklı derim çünkü zaten insanlarla temas halinde değil, kendini ve çocuğunu sakınması normal.
Tam itiraz edecektim ki son cümlenizi okudum
😂😂😂
Haklısınız ama bir de şu var avm ya da parklarda temas pek olmuyor ve açık alanlar. Sınıf ortamı havasız ve kapalı ayrıca kalabalık. Özellikle ilkokul çocukları pek hijyenede dikkat edemiyor.. Ben salgının kötüye gitmesinden ve o yavrucakların hastalanmasından son derece tedirginim Rabbim korusun hepsini
Başkasının denediği elbiseyi deniyorlar. Aynı yerlere dokunuyorlar. Parklarda ise kayıncaklardan arka arkaya kayıp birbirlerine dokunuyorlar.
Corona için damlacık izolasyonu uygulanmalı yani kimsenin dokunduğu yere dokunulmamalı, en az bir metre mesafe olmalı ve aynı yerde bir iki saatten fazla durulmamalı.
Yani basit yönden bakılırsa zaten sürekli dağıtılıyor
😕😕
Cevap
74Cevap
Eğer ki çocuğum olsaydı elbette gönderirim gadası
Acaba durumun en baştaki halden ne farkı var? Zaten bu iş sadece Çin'de başlamadı mı dünyaya yayılmadı mı? İran ikinci dalgayı yaşıyor, Hindistan'da büyük bir yayılma hızı yaşanıyor. Trump ilk defa maske takıyor. Dünya Sağlık Örgütü en kötüsü yaşanmadı diyor. Peki bu ülkedeki rehavet nedir, çözemiyorum. En kötü günlerde milletine destek olamayan bir hükümet var. Sırf bu yüzden sokağa çıkma yasağı bile uygulayamadı. Virüs bile sorguluyordur kendini:
'Bende bir gariplik mi var'', diyerek. Okulun açılması saçmalıklardan birisi.
Ben bir salgın hastalık olduğuna inanmıyorum
Evet bir hastalık var ama bunun salgın olduğuna inanmıyorum
Sadece salgın hastalık var korkusu vererek Yeni Bir Dünya inşa ediyor piramitin tepesindeki karanlık ve mel'un siyonistler. Bu korkunun sonucunda da insanlar kuzu kuzu aşı sırasına girecekler.
Hastalık aşısı değil lan "kısırlık" aşısı...
Yoruma kapatayım da farklı sese tahammül edemeyen angutlar gelip sıçmasın...
Salgının var olduğunu düşünüyorum ama bu dediğin gb bilinçli yapılan bir durum ve kokunun getirtidiği zorunlu aşı dayatmasında kısırlıktan tut ciplere kadar varan konular var. Bilinçli ve uyanık olmalıyız.
Her ne olursa olsun tedbir almaktan yanayım aşıya sıcak bakmıyorum. Bazı ülkelerde çocuklarına aşı vurdurmayı kabul etmeyen ailelerin çocukları okula alınmıyor.. bu dayatma neden? Biraz sorgulamakta yarar var.
Kesinlikle dediğin gibi
Var bir hinlik/bokluk bu işin altında ama nedir bilmiyorum.
Ömrümü olursa öğrenecegiz artık
Umarım Türkiye kendi aşısını kendisi geliştirir de "ben kendi aşamı geliştirdim ve vatandaşına vurdum" diyerek siyonist ilaç fabrikatörlerinin önünü keser...
Umarım
Çocugum olsaydı göndermezdim zaten s. iktiri b. oktan bir eğitim sistemi var niye cocugumu bu durumdayken gondereyim riske atayim ki lafa gelince maske tak ama maskeyi parayla ver takmayana bin lira ceza yaz o.. c... lari cebe para atacaginiza düzeltsenize ama bunlar yüzünden bozuldu nereye düzeliyor dilden Allah kelam düşmez ama diger yandan calıp çırparlar herhaltı yerler Allah bunları biliyor bu milletin hakları ahları bunların üzerinde hic bir sekilde kurtulamiyacaklar
Gönderilse zaten sosyal mesafe olacağını sanmıyorum. Kantin sıralarında çocuklar mahşer meydanı oluşturuyor. Ayrıca 50 kişilik sınıflarda nasıl durulacak? Teneffüs zili çaldığı an yine sıkıntı. Okullar açılmasın, uzaktan devam edilsin. Bu dönemlik böyle olsun bari. İkinci dönem bakılır çaresine yine. Hayır niye açmak istiyorlar bu kadar anlamadım. Zaten bir şey öğrettikleri yok. Hocalar bağırmayı biliyor, neyse bayramlık ağzımı açmayayım şimdi.
Herkes ister çocuğunu okula göndermeyi bende isterim gitsin ama korkularım var tabiki çocuk bu sonuçta arkaşları ile şakalaşır unutur dinlemez hele birde şımarık çocuklar var tükürmeye kalkar herşey geliyor insanın anlına, tamam sıralara eczanadeki gibi naylon çekilecek deniliyir ama o naylandan nasıl görecek tahtayı onuda düşünülmesi gerek, açıkcası bakacam duruma göre içime sinmeden gönderemem yine uzaktan eğitim olursa öyle birşeyi kabul ederim başka türlü olmaz, bu heryenin açılması insanların bayramlaşması okulların açılması yasakların kalkması birden gevşemek hiç doğru da değil ikinci dalga da gelir zaten okullarda açılırsa bu gidişle.
Henüz belli değil diye biliyorum. Acilirsa tereddüt edeceğim hep ve cogalacagini düşünüyorum maske mesefa kuralı nasıl nereye kadar uygulanır sadece sınıfla sınırlı değil ki koca okulda biri uysa diğeri uymaz onun virüslü olmadığı nerden belli?🙁
Meb'in kendi resmi sayfasında 31 Agustosta açılacağı açıklandı

tcmeb instegram resmi sayfası😊
gelen olursa biz görevimizi yapacağız ama ben bir öğretmen olarak okuldaki çocuklardan bana bulaşmasını istemem.. çünkü her sene sürekli grip mikrobunu okuldan aldığımı biliyorum.. okulda burnu akan çocuklar başladı mı öğretmenler sırayla hasta olur genelde
Benim çocuğum henüz küçük ama okula gidiyor olsaydı gerekli önlemler alındıktan sonra kesinlikle gönderirdim. Uzaktan eğitimle evde nereye kadar eğitim alabilir? Ne kadar bilgilenebilir öğrenebilir? Okul ortamını görmeden hiç bişey öğrenebileceklerini düşünmüyorum. Evde dikkat çabuk dağılıyor çalışan anne baba olsa çocuk evde tek kalmak zorunda bakacak kimse yoksa her açıdan problem. Gerekli önlemler alındıktan sonra içim rahat benim.
Inan bana verdim acisindan Uzak egitim bir nimet! Merak eden ilgisini her sekilde toplar. Ve okullarda oyle soru sorma ogrenme gibi bir dongude yok maalesef. Okul ortam sadece sosyallesme demek o da insan can insan degerli..
Klavyenin otomatik tamamlamasi yuzunden bazi cumleler sacma olmus..
Bu soru çok yanlış bir zamanda sorulmuş bir soru, sonuçta okulların açılmasına 40 gün var ve 40 gün sonra ne olacağını bilemeyiz o yüzden o zamanki durumu bilip ona göre düşünmek çok daha doğru olur. Ayrıca çocukları bir yıl okula gitmeyecek olması çok yanlış bence.
Instagram'da şöyle birşey okumuştum.
"Vaka sayısı 14 iken okullar kapandı. Şimdilerde bin üstünde. Buna istinaden nasıl açılacak acaba okullar?"
Kardeşim gitmek istiyor çünkü evde çok sıkıldı önlemimizi alıp gideriz diyo arkadaşları falan ama ailecek karşıyız izin vermiyoruz
Bu hassaslyeti de anlayamiyorum..çocukların çoğu zaten parkta avmde biyerlerde geziyo serbestler.. okula da gitsinler.. zaten belli şartları olcak.. abartıldığını düşünüyorum..
çocuğum yok'da kuzenim açılırsa gidicek ben de gitmesinden yana değilim virüs aniden patlama verirse işte o zaman çok geç Allah göstermesin
Evet gondericem. Zaten vakalar okulda olur ve tehlike boyutu olursa tekrar kapatılır diye düşünüyorum.
zaten vakalar okulda olur diyorsun ! allah korusun çoçuğun hasta olursa bu konumda ne yapmayı düşünüyorsun? kimi suçluyacaksın kendini mi? yoksa devleti mi?
kaldı ki çoçuk bulaştırdığı anda ev halkı da haliyle taşıyıcı olacak
olaylara biraz geniş bakmanızı rica ediyorum...
Ben coronayi geçirdim. Oğluma bulasmadi. Sürü halinde hepimiz zaten geçiricez. Aşısı yok. Tedavisi gelişiyor. Madem öyle cam fanusta duralim:) okullar haftada uc gune indi maske vs daha da kaparsa kapar. Bu kadar evhamla yaşanmaz
eğitim eğitim olmaktan çıktı ben kendi çocuğum olsa belgesel kültür vb bilgi konusunda ben teşvik ederdim zaten çocuklara düzgün eğetim verilmiyor bu hükümete yazıklar olsun lanet olsun
cocugum yok ama olsa gonderirdim derslerinden geri kalirdi hatta sinifta bile kalabilirdi kimsenin tinlamadigi bir virus icin cocugum egitim gelecegiyle oynayamazdim
örgün egitim unv altı cocuklar icin nence şart fakat cok da zor bir donem ama sonucda hukumet ne derse o olacak ben zor ve kotu de olsa uzakdan egitimin devamindan tarafim
Okula gitmeleri cok tehlikeli... ayrica ogrenciden cok veli gidecektir okula... aşırı riskli bir durum
Aa ne kadar komik profesör öyle demiş isteyen aileler ertelerse mi kendileri ertelesin okulu o ne demek
Ben göndereceğim. Dünyada bu tarz virüsler her zaman olacak. Ozaman kimsenin hiçbir zaman okula gitmemesi gerekir
Profösör saçmalamış isteyen aileler ne demek oluyor zaten tam istedikleri zengin kesim okusun fakir olan okumasın. Maden böyle durum varsa açılmasın okullar bu nasıl iki yüzlülük böyle
Uzaktan eğitimden yanayım. Bu çocuklar hasta olduğu zaman ne olacak ya da portör görevi görebilirler. Bunlar zaten yaşayarak göreceğimiz olaylar. Keyifli günler.
Ben göndermeyeceğim. Zaten bu telafi eğitimi. Gerçek zamanlı okul değil. Millet zaten dışarıda üstüste bide okulda çocuklar ne yapar bilmiyorum.
Telafi eğitimi mi yeni dönem başlıyor
Daha az önce bir öğretmen arkadaşım ile konuştum. Meb belirli bir program sunmak durumunda. Ama küresel bir durumda bu iptal olur dedi kendisi. Bu yeni dönem değil sadece telafı eğitimi.
Çocuğum yok, ama ben kendim gidicem. Ya Allah aşkına niye böyle abartıyısunuz yaa.. Allahımm ben virüse falan inanmıyorum!
Virüs yok diyorsun hemi?
Virüsteist
Uzaktan eğitim devam etmeli. Salgın bitmeden gönderilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çocuğum olsaydı göndermezdim ben
Salgın bitmeden okulların açılması doğru online eğitime geçilmeli.
uzak egıtım devam etmelı salgın bıtmeden gönderilmemeli.
Çocuğum olsaydı eğer göndermezdim. Ne kadar azalsa da mantıklı bakmıyorum evde kendim yardım ederdim
Şu an bütün çocuklar okula gitmesin bence yeri değil yani
Salgın henüz tam bitmeden okulların açılmasını doğru bulmuyorum. Uzaktan eğitimin devam etmesi taraftarıyım.
Çocuğum olsaydı şayet göndermezdim. Eğitimiyle bizzat ilgilenirim uzaktan eğitim almasını destekler denetler yanında olurum.
Vaka sayısı çoğu hastanede iki katı deniyor, sağlıkçı kankimden duydum hal böyleyken topluluk olan her alan çok riskli.
Bende universiteyi merak ediyorum. Ilk defa universiteye ayak basacaktim ama basip basmayacagim bile garanti degil şu an. Universiteler açılır mi ki?
Açılmayacak uzaktan eğitimle başlayacaksınız bence :) Ki uzaktan eğitimle daha iyi emin olun.
@Benimolsadecebenim tuh be😊 2 yıldır onca hazirlanma, dusup kalktigim zamanlarda universiteyi hayal ederek, kendimi o siralarda hayal ederek motive olmustum. Bari ilk donem gitsekte yine bu seneki gibi 2. dönem kapansa. Bir havasini alsam. Simdi siz ya da diger universite ogrencileri ortami bildiginiz ve biktiginiz icin size iyi geliyor tatil olmasi. Ben 1 senedir evdeyim. O kadar sıkıldım bunaldim ki. Artik bir okul yuzu gormek istiyorum. Lisede hic sevmezdim okulu ama universite lise gibi degil. Daha rahat. Forma derdin yok. Sacini, sakalini kesme, sacini toplama derdin yok. Sabah 8.30 dan aksam kurslarda beraber 6 da cikmak yok. Daha rahat. Bunlari yasamak isterdim ama nasip olmayacak bu gidisle. Bende baslasam ve o atmosferi tatsaydim gitmek istemezdim ogrenciler gibi. Simdi univeriste yuzu gormemis birine cok olaganustu bir yer gibi geliyor. Evet degil aslinda normal okul buyutulecek bir tarafi yok ama baskilar bu sene kazanir mi? Akraba baskisi, aile baskisi. Sinavdan ciktigimdan beri uyuyamiyorum sonuc ne gelecek diye. Hazirlanma surecei cok yorucu. Bu kadar emegin karsiligi universiteye ayak basip, kampusu gorup, siniflari ya da amfiyi görüp başardım, emeklerime degdi demek isterdim. Ama nasip. Allah can sagligi versin her seyden önce.
Birinci dönem biraz zor ancak ikinci dönem belki okullar açılabilir yani ikinci dönem umarım hayalin gerçek olur lakin birinci dönemden fazla bir ümit bekleme biraz zor gidi duruyor şimdilik. Dilerim tüm hayallerin gerçek olur. Başarılar dilerim.
@Benimolsadecebenim tesekkur ederim😊
Okullari acmalari onemli degilde tebdirler alinsada ne kadar iyi olacak belli degil
Çocuğumu okula göndereceğim tabii ki de bir an önce açılsın okullar 🏫
Şahsi adıma söylüyorum göndermeyi düşünmüyorum
Böyle bir durumda okulların açılmasını doğru bulmuyorum olsaydı yollamazdım
Açıkçası ilkokul çağında olan çocuğum olsa göndermem.
Sakınılan göze çöp batarmış. Önlemleri aldıkları sürece gönderirdim
Okulların açılması
salgının ikinci dalgası demek ve
bununla baş edilebilecekse açılsın.
Gitmeyelim Allah rızası için daha çok gencim ölmek istemiyorum fgrrd
😊😊
Çocuğum yok ama muhtemelen gönderirdim, risk grubuna girmedikleri için.
Eylül ayı gelsin bakariz ama okullar açılmaz diyorum ben
Evli olsam ve çocuğum olsa bu süreçte göndermezdim ortalık çok karışık..
bence okullar açılmamalı çocuklar taşıyıcı oldukları için salgının bulaşma ihtimali çok fazla artar
Of çok kararsızım bilemiyorum. O güne kadar da kararsız kalacağım belli ki. Ilk günden zaten gitmeyiz gibi de devamını göreceğiz
Çocuğum okul çağında değil ama olsaydı göndermezdim
Sorularını çok beğeniyorum
Teşekkür ederim
çocuğum yok ama hergün ablamla kavga ediyoruz çocukları gönderme konusunda..
ben gitmesini istemiyorum yeğenimin..
Çocuğum yok ama kendim okuyorum açıldığı zamana bağlı belki giderim belki gitmem.
Göndermeseler kalacak devamsizliktan gònderse ayrı bir dert
Çocuğum yok ama eğitim önemlidir gitmeleri gerekiyor
3 ay boyunca herkesi içeride tutsalardi belkide şimdiye bitmişti. Politikaaaaaa
Umarım iyi. bir. çözüm bulunur en azından öğlenci sabahçı ikiye ayırsalar sınıfları
Çocuğum yok ama Yani gerekli ve sıkı tedbirler alınırsa gitmeleri iyi olur. Bende bir öğrenciyim ve okuldan uzaklaştıkça körelmeye başlıyoruz
Yollamayinca evde nasıl bakacaksijncocuguna herkese esnek çalışma vermeleri lazım. Izellikle anaokulu çağındakiler
Çocuğum yok ama bu zamanda gitmeleri çok tehlikeli.
Kesinlikle 👍
Düğünler her yer açıldı ve yinede salgın çok şükür ki çoğalmadi ikiye bölünürse ve ders saatleri bir tık azaltilirsa bir sorun olmaz
Dugunler acildi ama dugun salonlari yogun degil eskisi gibi esilacigim gülüm🌹
@mehmetçik_0614 bende bölünmesi lazım diyorum virüs geçmeyebilir alışmamiz lazım bir şekilde
Bolunmeside fayda etmez ama acip acmayacaklari belli degil esilacigim güzelim sen okuyomusun
Lisemi unimi
@mehmetçik_0614 sanane buda benim fikrim
Çocuk düşünmüyorum... Baş belası olmaları dışında bir yararları yok. Etrafta bir sürü çocuk var ayrıca... Küçükken zırlamaları bir dert, büyüyünce keş olmaları ayrı bir dert... Hiç olmasa zaten en iyisi.. Kafa dinginliğidir...
Yalnış düşünüyorsunuz. E tabi küçükken zırlıyacak bu adı üstünde çocuk siz hiç mi çocuk olmadınız ağlamadınız zırlamadınız? Neyse saygı duyarım..
Bencede siz kesinlikle çocuk yapmayın zaten :)
@aleynamirzayev Adam doğru söylüyor. Hepimiz zamanında çocuktuk, ağladık zırladık tabii ki.
Tam da bu nedenden ve eğitimi, sonrasında iş bulması gibi nedenlerden,
ben de çocuk yapmayı düşünmüyorum. Eğitimi ayrı dert, iş bulması ayrı dert.
Kötümser değil de gerçekçi olursak, dünya gittikçe b*ka sararken, böyle bir dünyada, gerçekten çocuğa yazık.
Göndermek istemesek de zorunlu olunca elden ne gelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?