Hukuk okuyorum ve ceza hukuk'u ilgimi çok çekiyor. İlerde savcı olmak istiyorum.. ama sosyal fobim var sanırım. Çekingenim (geçmişte yaşananlar ve eğitim tarzımlada ilgili sanırım. Babam çok mükemmeliyetçiydi. Yüksek puan alsam bile, daha iyi olabilirdi diyordu ve insan içinde beni eziyordu 😐)
Bazen çok özgüvenli oluyorum (mutlu olduğum anlar) bazen ise düşük mod ve özgüvensizlik ( çoğu zaman). Nasıl tam olarak özgüvenli olabilirim? Psikoloğa gidemem çünkü param yok :D... çekingenim diye savcı olamayacak mıyım?
Sen çekingensin nasıl yapacaksın dediler ama başarılı bir şekilde devam ediyorum bölüme..
Arkadaşlar, savcı olmak istiyorum ama çekingenim. Nasıl yenebilirim?
Merhaba, dersleriniz bu kadar iyi giderken ve adım adım savcı olma yolunda giderken bence çekingenliğinizi de zaman içinde yenebilirsiniz. Psikoloğa gitmenize de gerek yok zaten. Siz zoru başarmaya devam etmektesiniz ama kolayına takılmışsınız. Bunu aşmanız gerçekten kolay. Ben çekingenlik, özgüvensizlikle ilgili yakın zamanda görüşler ve benceler yazmıştım. Onları sizinle paylaşayım. Sizin de onları okumanızı tavsiye ederim. Çok faydası olacağına inanıyorum. Başarılar dilerim. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle... :)
Hiç sıkıntı yapma. Kararlı olman güzel. İnsanlarla daha fazla diyalog kur. Zamanla aşarsın. Ne kadar farklı ortama girersen, o kadar tecrübe kazanırsın. Herkes anasından girişken doğmuyor. Bazı insanlar zamanla açılır. Ben de çok çekingendim. Üniversitenin 3. yılında açıldım. Şimdi bundan bahsettiğimde kimse inanmıyor. Mutlaka bir kırılma noktası yakalarsın. Kendine güven.
Abla öncelikle yolda felan hani atıyorum markete veya orada dolaşan insanlara saat sorarak başla sonra belgesel izle onun çok faydası oluyor karşıdaki insanlarda senin gibi aynı duyguları var düşünceleri var çekinecek birşey yok eğer istersen başkada anlatabilirim ama senden isteğim şu şuanda 200 250 alan bir öğrenciyim ders çalışamıyorum banad yardım edermisin ne yapmam lazım üniversite sınavı için 2 kez girdim birinci olmadı bu sene bekliyorum
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben yurt dışında yaşadığım için sistem farkı yüzünden nasıl tavsiye vereceğimi bilemiyorum açıkcası. Ama ben mesela sınavlar için ders çalışırken telefonumu kapatıyordum uzak bir yere koyuyordum derse konsantre olabilmek için. Ayrıca devamlı çalışmalısın. Uyumadan önce yarına plan yap. Bunu şunu yapacağım diye not al. Sabah kalktığında seni yönlendirecek bir planın olsun. İsteksiz olabilirsin ama başlamak işi yarılamak gibidir. Başlayınca geçer o his. Bir konuyu tam anlamıyla anlamaya çalış kafanda örnekler bul. Çok fazla pratik yap. Devamlı çalışırsan ve tüm özel hayatına dair herşeyi göz ardı edersen çalışma aşamanda, başarırsın. Çünkü özel hayatı ve iş/eğitim hayatını ayırmayı öğrenmelisin. Uzun sözün kısası, geceden yarına plan yap ve o çalışma planının üzerinde dur. Herkes başarıyor sende başarırsın.
Haklısın ablam peki ya aklımı aşk işi karıştırdıysa hani sevdiğim kız ben okurken başkasıyla evlenirse diyorum sence onu kenara koymam mı gerek kafam karışık ve planımı nasıl yapmalıyım bunu bunu bitireceğim diye mç
şu an 2 tane arkdaşım var biri bu snee hakim olucak inşallah yani öyle bişi diğeri de aynı 1 sene sonra savcı olacak kesin bu savcı olacak çocuk 2 sene önce annesini babasını kardeşini kaybetti ona rağmen okul birincisi olarak devam ediyor pasif düştü alesinden sonra kekeme unutkanlık vs başladı ama ona rağmen inat etti sende et prenses yap başar ulan desinler Ayşe savcı oldu yap yaparsın sen hadi yap lütfen
Savcı olmak çalışmayla alakalı değil çoook yüksek torpille alakalı. Yani dereceye girenler bile eleniyor. Çok aşırı beklentiye girme hayal kırıklığın seni yıkar.