Arkadaşlar 2021 Şubat ayında askere gideceğim geldiğimde Almanyaya taşınacağım. Lise mezunuyum. Mezun oldukdan sonra çevremdeki herkes gibi özel bir üniversiteye gitmek yerine kendimi bir alanda geliştirmek istedim. Okula verceğim parayı kurslara yatırdım. şu an 3D modelleme, mimari tasarım, imalat çizimleri vs işleri yapıyorum. ve Almanyada bir iş teklifi aldım. Şimdiye dek üç beş şehir dışı tatili hariç biyere gitmedim. Kısacası bavulumu alıp Almanyaya gittiğimde beni neler bekliyor? ne tavsiyeler verirsiniz?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Öncelikle oranın kanun ve kurallarını çok iyi öğrenip dikkatli olmanızda fayda var.
internette yazanlara bakıyorum. oraya gidince zamanla öğrenirim
Soyle alman yasaları türk yasalrndan farklı ıyıce ogren yoksa gozunn yasına bakmzlar. almcana guvenmıyrsan az konus az kısıyle muhattap ol. almanyann neresıne gıtceksn
Frankfurt. şu an videolar izleyip çalışıyorum almancaya. gitmeden kursa gidicem birde oraya gidince giderim kursa.
Aksanszda olmaz gırtlklaya almnca yoksa salk salk bakarlar. bı sorun yasarsan yaz yardmcı olurum. koln dogumluyum ama türkıyedeym.
sosyal medya kullanıyomusunuz
Yok hyr
buradan mesaj atılıyormu? pek bilmiyorum daha yeni açtım
Takıp ettm senı 1 xper atmz 😂 yukselt 2 yap koly oluyr
nasıl 2 yapıcam? :D
Soru cvpla bugun baya olursn hmn
tamam teşekkürler 2 olunca merak ettiklerimi yazarım
xper hala aynı hiç yükselmemiş günaydın bu arada
Kanka kimseye bulaşma yeter Türkiyeden bir farkı yok her şey daha ucuzdur o ayrı😂
Bilmiyorum bakalım. Mecbur alışacağım :)
Boşver, Almanyada yaşa en azından kendini daha da geliştirirsin.
Öyle zaten. Kendimi geliştirmek için göze alıyorum herşeyi. Hiç kimse yok orada tanıdığım. Hayırlısı olur inşallah.
Allah yolunu açık etsin işlerin başarılı geçsin inşalah
Amin amin inşallah. aynı dilekleri senin için diliyorum
Teşekkürler
Akıllıca hareket etmişsin. Yolun açık olsun.
eyvallah. teşekkür ederim. birlikte mezun olduğum arkadaşlarım şimdi üniversitede tek dertleri tatile gitmek. Ben bazı şeylerin farkına erken vardığımı düşünüyorum. Sonradan pişman olmam umarım.
Umarım. Başarılar.
Taşın en iyisini yaparsın.
Buranın bir özelliği yok. Herkes gibi kalip yatacaksın işe gideceksin. Tabi alışma süresi olacak okadar. (bu arada ben Almanyadanim)
arkadaşlık nasıl orada örneğin herşeyini anlatabildiğin bir alman arkadaşın var mı? hangi şehirdesin?
Eskiden vardı şimdi yok. Türkiyedeki gibi cok çeşit insan var hatta şehirden şehire bile değişiyor ben dortmund'da kalıyorum. Gelip göreceksin:)
Sosyal çevre edinmek çok zormu peki insanlar soğukmu? halısaha maçı yapabilcek arkadaşlar bulabilirmiyim veya birlikte kamp yapıcak bir arkadaş
Senin kişiliğinede bağlı girişken birisiysen olur tabiki. Her ihtimalin var burda. Insanlara gelirsem açık söylüyorum almanların çoğu soğuk duruyor. Yüzleri gülmez pek. Ama illaki almanla arkadaş olacak değilsin almanca bilen türkde cok var öyle birileriyle arkadaşlık kur. Daha kolay olur
evet almancamı geliştirmem gerek o yüzden almanca bilenlerle arkadaşlık daha iyi olur zorda olsa. Sen ne iş yapıyorsun orada okuyormusun?
Bende geleyim koca bul bana
Kolaymı okadar :D
Darısı başıma
umarım inşallah gidersin
Beni de götür
Gidiceğimi duyan bütün arkadaşlarım öyle diyor. daha gitmeden evlenme teklifi bile aldım :D
Ah be bir tek taşımız yoktu tabi
Tek taşımız yok ama pamuk gibi kalbimiz var
Mcmd
hahaha kızların işi daha kolay yani Evlenip gitme açışından. Pamuk kalbinle birini bulursun elbet ama birine güvenip bekleme her zaman b planın olsun ;)
Ciddi demedim zaten en baştaki yorumumu kdkd b plan ver bana
Üniversite için gidebilirsin. örneğin burda mimarlık kazandın orda mimarlık için başvuru yapabiliyorsun. devlet üniversiteleri para almıyor yani burdaki gibi dönemlik harç veriyosun sadece. bursda alırsın. part time çalışırsında. düşünüyosan gitmeyi gerçekten araştır bunları
İyi güzel diyon da aile faktörü var dayim düğünden sonra almanyaya gitcrkti ama virüs yüzünden kursu vs ertelendi olmadı bende bu sene üni ye baslicam pff
pes etme. ingilziceni geliştir üniversitede. sonra master için gider kalırsın. İsteyip ve çalıştıktan sonra imkansız değildir hiçbişi. önemli olan ne istediğini bilip peşinden gitmek :)
Öyle aman aman üni hayalim yok 2 yıl okucam okumak icin degilde oraya yasamak icin gitmek daha mantikli
Bul ordan birini evlen direk ozaman kafanı yorma hiç :D
Nasıl bulayim
İnternet denen bu mecrada herşey mümkün. Bırak almanyayı meksikadan arjantinden bile birisi bulabilirsin ama bizim katlandığımız kadar katlanırlarmı bilmem :D
Benim o işlerde becerim yok merakımda saol yine de öneri için.