Hava er eğitim komutanlığında 3 ay eğitim gördükten sonra meslek olarak ne ediyorsun komutan mı oluyorsun? Hava kuvvetleri komutanlığında ne oluyorsun biri açıklayabilir mi
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
@merakkediyorruum pmyo ya girmek istiyormuşsun pmyo mezunuyum pmyo ile hava kuvvetlerinin bağlantısı yok 3 ay hava kuvvetlerinde eğitim alsan kapıda nöbet bile turturmazlar boş iştir o dediğin
Hayır ben kendim için sormadım erkek arkadaşım içim sordum şu an çalışıyor
Ee olarak mı gitti yani askerlik yapmaya mı gitti yoksa işi o mu
Askerlik olarak gitmedi sınaca girdi kazandı msü sonrs bu bahsettiğim yerde 3 ay eğitim gördi şimdi de çalışıyor
Ben bu sene tyt girip pmyo gircem 1.83 boyum var geçen sene kazandım ailem göndermedi
MSÜ ler eğitim alırken maaşda alıyor diye biliyorum ve örneğin uçak mekanik dersi var 3 ay sürüyor paraşüt dersi var 5 ay sürüyor tahminimce böyle olabilir yoksa 3 aylık eğitim hiç bir şey değiştirnez
Yani mesleği ne oluyor tam olaeak ne olmuş oluyolar
Eşeklik etmişsin gitmeyerek bu sene kazanıp kazanamayacağında belli değil ailene bakarsan evde kalırsın
Sözleşmeli er mi öylw olsa bile 3 sene sözleşme bitince astsubay oluyor 7 yıl sürerde uzman erbaşı
Sınavı kazandım mülakata gitcsktim ailem istemedi polis olmamı şimdi istiyorlar
Ben çevik kuvvet istiyorum zaten
Canım sen niye kafanı burada şişiroyursun ki sevgiline ne halt ettiğini sorsana😀 ayrıca çevik kuvvet o kadar isteme ☺️ 1 hafta çalışırsan hayattan soğuma ihtimalin var hedefin polis olmak olsun☺️☺️
Sevgilim değil normal arksdaş ama benden hoşlanıyor kdkdkd utangaçlık var sormsö ben öyle şeyler o sorar ama hahaha
Hayır bizşm ailede amir teğmen sivil polis çevik kuvvet var ben yunus ds istiyorum ehliyetim vsr aldım motor 2 yıl eğitim gördükten sonrs direk ikisşne yönelicem
Seninde ona hissin mi var kskdkf dediğim gibi meslek olsun da gerisi olur
Yok ben sevmeden kşmseye ümit vermem
En doğrusunu yapıyorsun ama biraz merak etmişsin ondan dedim bende
Evet
Ben mesaj atayım mı sana
Er eğitim dediğine göre bahsettiğin yerde askerlik vs yapmış olabilir.
Kıdemli er falan mı? Er eğitim merkez diyo komutan olmuyordur bence
Hayır sınava girdi belli süre sonra çağrıldı 3 ay eğitim gördü şu an staj gibi görüyor hava kuvvetleri orda subay astsubay herkesin bölümü başka. Ne oluyolar çok merak ediyorum
Sorsana ona
Bende PMYO gircem de ondan merak ettim sormaya utanıyom ya
Utancak ne var ya sen bilirsin
3 aylık bir eğitimden bahsediyorsak eğer muhtemelen paralı er olur
Hayır sınava girdi kendisi puanı kazandı öyle eğitim gördü 3 ay şimdi de eğiyim gördüğü yerde işe başladı öğrenme süreci maaş da alıyor bitince artık işe başlıcak işe başlıyor gibi para alcak zaten
e tamam işte paralı erlerde sınavla giriyor. Başka ne olacak 3 ayda subay ya da astsubay yapacak değiller ya.
Paralı er ne oluyor peki
Yalı gelince askere giderler onlar gibi bildiğin sıradan asker rütbesiz en alt kademe asker işte sadece tek fark maaş alıyorlar onun için.
3 yıl sözleşmeden sonra astsubay olmak isteyen oluyormuş ya da memur 7 yıldan sonra da uzman erbaşı olunabiliyormuş araştırdım
eee sonuç?
Sözleşmeli erler, 3 yıllık görev sürelerinin sonunda 29 yaşına girmemiş olursa, uzman erbaş olma hakları bulunmaktadır.
3 yıllık görev sürelerinin sonunda, sözleşmeli erlerin astsubaylığa terfi etme hakkı bulunmaktadır
Tamam merakım gitti teşekkür hdjdjdk
Ne merak ediyorsan buradan sor
Havada kuvvetlerin komutanı
Askeri kuvvettir
Orda eğitim gördükten sonea nolur profilinde havva kuvvetleri komutanlığı yazıyor
Msü sitesinden bak