konservatuara gitmeyi düşünüyorum, müzik bölümünden. sınav hakkında bilgisi olanlar ya da müzik bölümü okuyan varsa bilgilendirebilir mi?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
bir tanıdığım vardı teorik derslerden illallah ediyodu
belli ki gönülden yapmıyormuş.. bu benim için çok değerli
Belkide bilmiyorum
bende konservatuar okumayı düşünüyordum ama vazgeçtim konservatuar okuma başka bir bölüm oku ama yinede müzikle ilgilen
maalesef imkânsız. müzik benim için her şeyden değerli.. başka bir şey yapabilecek biri de değilim üstelik.
anlıyorum ama para kazanmak artık çok zor oldu yani iyi bir bölüm okusan senin yararına olur yinede sen bilirsin çok istiyorsan konservatuar oku
sevmediğim bir işi zaten yapmam. ama benim amacım bu işi hayatım hâline getirmek, ilerlemek. yorumunuz için teşekkürler
aradan yıllar geçmiş. Ama belki görürsün. Sonuç nedir?
Dinliyorum
eleme sınavı nasıl oluyor? müzik öğretmenim beni ses çalıştırıyordu ama okul kapanınca çalışmamız sonlandı. yine de devam etmek istiyorum. sınava dair başka bilgim yok
Kanka şöyle diyeyim gsf okuyorum kaç senedir müzik bölümü sınavını falan da takip ediyorum öyle bu bölümlerde maksimum 250 alman lazım yks puanı tyt girsen yetiyor daha sonra 150 ile alan okullarda var herneyse piyano sınavı yapıyorlar bide alan yeterlilik yani ustası olduğun bir müzik aletini çalıyorsun ya onların belirlediği notaya göre ya da kendi hazırladığın
Sınava ortalama 300 400 kişi katılır aşama aşama yapanda var çoğu okul değişken yani sabit değil orda okulların yetenek takvimi açıklanır her okulun sınavına kayıt yapıp gitmen gerekiyor
anladım. bölümdeki dersler nasıl oluyor, biliyor musunuz?
Sınavlar ağustos ayında başlar benim girdiğim sene hazirandı şimdi tyt çıktı p yüzden ağustosa sarktı
Sen istediğin okulun sitesine gir takvime bak ordan yazar ne istediği mesela birisi 4 gün yapıyor diğeri 1 gün
Ben resim okuyorum son senem müzikte de iyiyim ama konservatuar kazanırdım kolayca ama gitmedim herneyse teorik dersler aşırı zor benim gördüğüm tersler yükseklisans dersleri öyle diyeyim tez falan hazırlama falan 2 sene önceden başladık müzik bölümü okuyan bir sürü arkadaşım var onlarda aynı şekilde söylüyor ama çalışınca geçeceğin dersler çalışmazsan kalırsın
çalışınca geçeceğim dersler mi? ben hayatımı buna adamayı düşünüyorum.
Ya aklımda kaldığı kadarıyla türk müzik sanatı gibi dersler görürsün yani tarih ağırlık basar ilk sene türk dili ingilizce inkılap zorunlu zaten sonraki 3 sene görmezsin ilk sene alan derslerin az olur gittiğin okul önemli ama öyle diyeyim ankarada da var düzcedede eğitim önemli sonra ilk sene rahat geçer ikinci üçüncü sene zorlanır son sene rahat geçer. Dersler konusuna gelirsek matematik gibi şeyler görmezsin nota dersleri alırsın tarih bide modern sanat bide atıyorum keman çalıyorsan batı sanatı bağlama ise türk sanatı dersleri alırsın o bölümüne bağlı tamamen ya da sıfırdan başlayıp müzik aleti değiştirme şansın var ve ortak piyano dersiniz işitme dersiniz gibi dersler oluyor ses kulak geliştiren şeyler
çok iyi. zorlanmak ve devam etmek istiyorum.
Sınav konusunda ise 30kişi alıyorlar okuldan okula değişir maksimum 40 olur dersler de öyle değişkenlik gösterir ama genel budur yani herneyse okul puanın sınav puanın toplanır ve senin yetenek sınavı puanın toplanarak asıl yedek listesi oluşur o yüzden en az 5 okulun sınavına gir ki garanti olsun bir yer torpil vs çok çok çok işler haberin olsun böyle yerlerde ona göre ben tek bir okula girip sınavı kazanırım umuduyla gitme herşey olabilir o yüzden dene hepsini hepsinin tarihleri farklıdır sınav başvurusu bile farklı kimisi online başvuru kimisi bizzat evrak teslim edip şehire gitmen lazım Bö yle şeyler denk geliyor sonra 170 baraj sınırı olan bir okulun sınavına girip 175 aldıysan tytden yetenek sınavı puanın 90 90 ise ve bir başka kişi 230 aldıysa o da 80 70 aldıysa senin önüne çok rahat geçebilir o yüzden tyt puanın ne kadar yüksek olursa şansın sıralamada artar
Sınav takvimi tyt açıklandıktan sonra belli olur ama minimum 150 istiyorlar maksimum 250 ama 250 2 3 okul istiyor geneli 190 200 civarı o yüzden okulların takvimine iyi bak takip et sürekli kaçırma sakın. zaten nota bilgin varsa okuyabiliyorsan çaldığın müzik aleti iyiyse eğer kazanırsın yedeğe de düşersen eğer kazanma ihtimalin yine var yedeğe düştüm diye de vazgeçme çoğu öylesine dener sınavı başka yere kayıt yapar hak gelir onları da takip et ama dediğim gibi ağustos eylül full sınav ayı kendin okul belirle bir yüksek okul bir de minimum bir okul belirle yani şehir anlamında eğitim anlamında ve okul sıralaması yap geçen sene ne sordular bak yazar hepsi kazanan listesi vs onları bul takip et kazanırsın ama 250 falan alırsan rahat ça kazanırsın çünkü çoğu kişi 170 civarı ile ilk 10 a giriyor
ilk sene okuduğum şehirden sonrasında farklı şehire geçiş yapabilir miyim? ders notlarım yüksek olacak.
Yapabilirsin ama kontenjan açılmalı artı ortalaman 3.20 3.50 arası olmalı en iyi yerler 3.50 istiyor ve en iyi okullar girişte sınnav yapıyor öyle alıyor alltan dersin olursa hayatta yapamazsın direk iptal edilir başvurun ve üni 2 den 3 geçene kadar geçiş yapabilirsin 3 ve 4de olmuyor bide geçtiğin okulda dersler farklı ise alttan alırsın görmediğin dersleri gördüğün dersler ile ordaki dersler içeriği aynı ise hocalar muaf tutar seni 2 den devam edersin ya da 1 den şöyle birşey de olabilir sınava yeniden girip tyt o okulu kazanıp o derslerden muaf olma ihtimalin de yüksek
ders notlarımı en üstte tutmayı düşünüyorum. en iyisi olmalı. ilk sene bu yetersiz eğitimimle İzmir gibi bir yeri kazanmak zor görünüyor. sanırım ilk sene daha düşük bir yeri kazanıp sonrasında geçiş yapabilirim. ya da tyt sınavına yeniden girip şansımı yeniden denerim.
Bak tavsiyem necmettin erbakan selçuk düzce bolu bartın mersin denizli vs gibi yerleri denemen kazanma ihtimalin yüksek en kötü ihtimal yedeklerden sıra gelir kayıt yaparsın öyle diyeyim sana
İşte düşük bir yeri kazanıp geçiş yaparken ortalama çok yüksek istiyorlar ve sınava sokuıyorlar
hiçbiri kafamda olmayan şehirler.. ama her yeri denemeyi düşünüyorum.
peki başka bir bölümden konservatuara gitmem için yeniden tyt sınavına girmem gerekir, değil mi? örneğin ilk sene felsefe okursam daha sonra konservatuar sınavına girebilir miyim, ya da iki farklı bölümü aynı anda okuyabilir miyim?
İki farklı bölüm okuyamazsın öyle birşey yok şöyle var 4 sene kazandın 2 sene açıköğretim okursun oda sanat tarihi itfaiye muhasebe gibi bölümler sınava girersin 2 kez senede bide harç parası yatırıp diploma alırsın o herkes kazanıyor zaten sokaktaki kedi başvursa ona da çıkıyor herneyse felsefe okuyup geçemezsin imkansız o tyt ye girip sınava girersen kazanırsan ancak öyle ve istedğin kadar 1 den başlayabilirsin bir ünide 8 sene kalma hakkın var ama yaş ya da istersen 4 5 okul bitir yeniden okuma hakkın var ama felsefe okudun diyelim 1 sene ve konservatuar kazandın ilk sene sadece türk dili ingilizce inkılaptan muaf olursun oda felsefe okurken o derslerden geçtiysen eğer muaf ediyorlar ünide 7 ders alırsın standart o dur 4 ders almış olursun ilk sene bu da okula 3 gün gidersin ya da 4 gün anlamına gelir fazla durmazsın da
bu da iyiymiş. benim bu iki dala da ilgim var. ilk sene hiçbir şekilde müzik sınavını kazanamazsam felsefeden girmeyi düşünüyorum. bunu dondurup müzik bölümünü bitirdikten sonra tekrar kaldığım yerden devam edemem değil mi? sonuçta yeniden sınava girmiş olacağım.
Sistemde aynı anda 2 ünide gözükemezsin örgün öğretim 1 defa alınıyor yani 1 tane sadece diğerini silmen lazım kaydını ama derslerini verdiğine dair belge varsa ilerleyen günlerde muaf tutarlar kazanırsan yeniden sen anadolu üniversitesi ikinci üniversite yaz googleye bölümler çıkar kendi sitesinden felsefe vardır belki aynı anda 2 tane diploma alırsın ve eğer ki bölüm kazandın diyelim çift anadal şansın yüksek ortalaman yüksekse aynı anda aynı üniden farklı bölüm okuyorsun ve 2 adet 4 senelik diploman oluyor ama tabi sınavalr fazla oluyor dersler fazla devamsızlıktan kalma ihtimalin çok çok yüksek pek tavsiye etmem ama deneyebilirsin ayrıca yetenek sınavında iyi olduğun bir müzik aleti varsa onunla gir çünkü bu alanı deneyenler baya pro kişiler 4 sene güzel sanatlar lisesi okuyup gidenler daha fazla
tavsiyeleriniz için teşekkürler, çok yardımcı oldunuz:)
Rica ederim önemli değil başarılar size
Hakkında hayırlısı olsun
olmazsa da olmasın
Yeteneğin ne?
kulağım çok iyi. müzik tutkum. önceden kemana başladım ama bıraktım. okulda çok iyi bir piyano çalan arkadaşımdan ve öğretmenimden piyano dersleri aldım. şimdi elektro gitarla devam ediyorum. bazı sorunlarımdan dolayı ara vermiştim hepsine ama devam edeceğim. kafamda sadece müziğe yönelmek var.
Başarılar
teşekkür ederim
Ne bilgisi
müzik bölümü sınavı ve bölümde dersler hakkında
keşke olsaa ama yokk
görünüşe bakılırsa kimsenin yok
bu soruyu akşam vakitlerinde sor ki insanlarn aktif olduğu saatler
geceleri falan sorma kimse yokken
gören olmaz
tavsiye için teşekkürler:D