Geri dönüşü olmayan bir yol ve ciddi düşünme gerektiren bir konu hangi mesleği seçiceğimi bilmiyorum pişman olmaktan korkuyorum isteğimin değişmesinden siz nasıl seçtiniz ne önerirsiniz tercih yapmam gereken dönemdeyim yardımcı olun lütfen?
Meslek seçimini nasıl yaptın?

Merhabalar,
Şimdi bu derin bir konu:) Meslek seçimi üniversite bölümüne göre seçilen bir şey olmaktan artık çıktı. Meslek tecrübeyle, çalışmayla ve üzerine eklediğin yetkinliklerle gelişip meslek oluyor.
Uzmanlık gerektiren ve konunun uzmanı olabileceğim meslekler var. Avukatlık, Psikoterapi, Cerrahlık, Doktorluk vs. ama bir de seçtiğin bölümden bağımsız disiplinler arası seçeneklerle kendi mesleğini de yaratabilirsin.
Ben büyüyünce genetik mühendisi olmak istiyordum mesela, o yüzden fen lisesine gittim fakat sonra üniversite seçimlerimde İTÜ İşletme Mühendisliği yazdım o bölümü okudum. 10 sene kurumsal hayatta değişik alanlarda çalıştım.
Management Trainee, Kalite, İK ve sonra İş Mükemmelliği ve inovasyon. 3o lu yaşlarımın başında koçluk eğitimlerimi ve sertifikalarımı tamamladım, dijital marketing, girişimcilik, teknoloji, futurism ve inovasyon onuların da eğitimler alarak kendimi geliştirdim. Kendi şirketimi kurdum 2014 senesinde. Koçlukla başladım, sonra eğitmen, sonra danışman oldum:)
Şimdi de sizlerle bu satırları paylaşabilecek kadar seminer ve atölyeler düzenledim, insanlarla konuştum ve paylaştım.
Siz bu yolculukta keyif alacağınız, yetenekli olduğunuz, para kazanabileceğiniz ve size anlamlı gelen bir kariyeri yaratabilirsiniz ama bunun için çooook çalışmak gerektiğini de hatırlatayım :) İnanın geri dönüşü olmayan bir yol değil, sizinle ve tecrübelerinizle şekillenecek bir yol. Ama başlangıçlar tabii ki çok önemli. Ömrünüz boyunca aynı mesleği yapacağınızı düşünüp bir de üzerinize bu stresi eklemeyin. Çünkü değişebiliyor seçimleriniz.
O yüzden keyif aldığınız şeylerin, okumalarınızın, karakterinizin gücünü de analiz etmenizi öneririm. Bu linkten karakter analiz testini yapabilirsiniz.
Sevgilerimle,
Gizem
www.16personalities.com