ERASMUSa gidenler yaklaşık aylık ne kadar para harcıyorlar acaba yaşayan bilen duyan?
ayrıca burs ne kadar? Bu burs ödemelerinde sıkıntı gecikme oluyor mu?
ayrıca burs ne kadar? Bu burs ödemelerinde sıkıntı gecikme oluyor mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben şu anda Almanyada erasmus yapıyorum.Burs parası ülkeye göre değişiyor.Almanya için bu sene 425 euro.Gitmeden önce vizeni falan bütün işleri hallettikten sonra okulda hibe sözleşmesi yapıyorsun.Erasmusta kalacağın toplam süreye bakılıp sana verilecek toplam bursu hesaplıyorlar.Sonra da bu miktarın %80 ini bu sözleşmeyi yaptıktan en az bir ay sonra yatırıyorlar.O yüzden bu sözleşmeyi ne kadar erken yaparsan o kadar çabuk paranı alırsın.Buradaki harcama da duruma göre değişiyor.Normalde Almanya için aylık 650 euro diyolar.Tabi bunun içinde yurt parası falan da var.Yani sadece burs parası burada yetmiyor.
Ben Bilgisayar muhendisligi okuyorum.Almanya guzel ama gidecegin sehire bagli tabi.Ben su anda bulundugum sehire asik oldum gibi bise :) Okulun anlasmali oldugu universiteleri dersleri iyi arastir ama.Benim almanca cok iyi olmadigi icin ingilizce dersler aldim.Onlarin hepsi de master dersleri.bachelor dersleri almanca hep.O yuzden dersler biraz zorluyor.Ama diyosanki dersler onemli degil pek o zaman da sehiri iyi arastir derim :)
ben isveçteydim aylık 490 Euro AJANStan hibe olarak geliyor. içki sigara yoksa en az 700 Euro harcıyorsun aylık. kuzey ülkelerine para yetmez. almanya iyidir. polonya, Avusturya iyidir. ama kuzeye gidersen sağlam paran olması gerek.
başarılar
700 ün içinde konaklama dahil mi
evet.
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar