Üniversite sınavına girmeli miyim?

Bu duyguların, düşüncelerin ve hissettiklerinin hiç birisi sana ait değil. Aşırı sinyaller beni de bu hale getiriyor. Son 2 yıldır sosyal medyayı, akıllı telefonları ve hayatıma doğrudan müdahale eden bütün sinyalleri hayatımdan çıkarttım. Yani şu karantina sürecinde can sıkıntısından tekrar bilgisayar ile falan haşır neşir olmaya başladım da o başka konu :D
"Sınav ertelendi, hayır sınav ertelenmedi, tekrar ertelenecekmiş, yarın görüşülecekmiş, hayır hayır bu gün görüşülecekmiş, sınavda hepimiz korona kapacağız, korona yüzünden annem babam ölürse n'aparım?"
Bunların hiç birisini sen söylemiyorsun, sen istesen de istemesen de muhatap olduğun bütün bir toplum bunları konuşuyor. Fakat bu düşüncelerin ve bu hislerin hiç birisi sana ait değil. Sınava çalışan bir öğrenci olarak çok olağanüstü bir durum yaşamıyorsun. Zaten sosyal hayatını sıfıra yakına indirgeyip çalışmalarına odaklanacak idin, gene aynısını yapıyorsun. Fakat psikolojik olarak hassas olan durumun sebebiyle bu duyguların hepsini üstleniyorsun.
Bir konuda kaygı yapmak, aynı şeyi iki defa yaşamana sebep olur. Sınav günü gelmeden, sınavda kapabileceğin hastalığı düşünmen ve bunun için kaygılanıyor olman kendine yaptığın bir kötülük.
Yerinde olsaydım, kimseyle görüşmez, haberleri çok takip etmez, sosyal medyadan uzaklaşır, yalnızca spor-meditasyon ve sınava odaklanırdım.
Biliyorum şu an endişelisin kaygılısın. Bende üniversite sınavına gireceğim zaman öyleydim. Benim zamanımda da bir sürü değişiklik yapılmıştı sınavla ilgil. Puanımın çoğu yeni getirdikleri uygulama yüzünden heba olacaktı. Bunu biliyordum o yüzden daha çok çalışmış azmetmiştim. Bulunduğumuz durum şu an herkes için zor herkesin ruh sağlığı bozuldu zaten. Ama bunları çok fazla düşünerek aklına getirerek geriye gidersin. Hedeflerini hayallerini düşün ve ona göre motive ol. Sınavı erken veya geç yapsınlar bunun bir önemi yok. Çalışma planlarını sınav tarihine göre düzenle. Ayrıca şunları düşün virüs bitecek veya hafifleyecek hayat normale dönmeye başlayacak. Normale döndüğü zaman arkana baktığında ne olursa olsun çalıştım başardım ve şu an buradayım hedeflerime ulaştım demek varken şu an böyle kahrederek bunları erteliyorsun. Hayat normale döndüğü zaman yine YKS mi çalışmak istersin yoksa kampüste oturmak mı?
Çok çok afedersin de mesela ben sınav senemde yasak yokken de evden çıkmıyordum ders çalışmaktan. Nesi psikolojinizi bozuyor? Tamam pndemi var vs de bu niye ders çalışmayı engellesin?
Yasak yokken de cıkmıyordum ama şimdi markete bile gidemiyoruz, üstelik sınav kaygısı.
üstelik sınavı bir iler attılar biraha geri çektiler birsürü çalıştıgımız konularımız kalktı, emeklerimiz mahvoldu?
Markete gidebiliyorsun niye gidemeyesin? Çalıştığın konular kalktı tamam da bu bir sana olmadı herkese oldu. Zorsa herkese zor yani
O ayrı konu, şu an çalışmanı engelleyecek bişey yok. Çalışan takır takır çalışıyor fırsatı değerlendirip. Olumsuz düşünerek kendine yazık edersin beni bağlayan bir durum yok sonuçta
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Bende 1 sene mezun kalıp tekrar girmiştim. Elbette şartlar seninki ile aynı değil. Eğer bir sene daha veremem diyorsan bütün olumlu düşüncelerini zihninde toplayarak girmelisin. Ve şunun farkında olmalısın; bu sadece bir sınav ve hiçbir şey buna bağlı değil. Bu sınavda çok başarılı olup hiçbir şey istediğin gibi gitmeyebilir ya da bu sınavda istediğin başarıyı yakalayamayıp sonrasında her şey senin için çok daha iyi olabilir.
Elimden gelen desteği vermekten mutluluk duyarım. Başarı ve mutluluk seninle olsun.
İnsan canının bir önemi yok turizm daha önemli anlayışları bu , bu ülkede ne eğitime ne sanata sanatçıya değer veriliyor zaten kafasi çalışan yurt dışına gidiyor şu an son yilim kaldi mezun olunca direk yurt dışı
Birde sınav maskeli olacakmiş orası da ayrı bir ironi ben maskeyle 10 dakika dayanabiliyorum birde alay eder gibi sinav yapiliyor yaparlardi sınavı eylül ayina universiteleride 1 ay geç acarlardi hiç bir sıkıntı kalmazdı hakkinizin yenmesi benimde zoruma gitti
Vakaların sıfırlandıkdan sonra sınav olmasını istiyorsan bu sene hiç olamsın sınav :) ama öle böle yapacaklar zaten sınavı çok da ertelemek mantıklı olmazdiyorum bende girecem ama ölesine endişe edecek bişe yok
benimde çok moreli bozdu ben iktisat okuyorum sevmediğim icin baska bölüm icin hazırlanmaya başladım ve sinav bir ileri bir gidince bütün düzen alt ust oldu yinede girecem sinava en azından kendimi denemiş olurum diye düşünüyorum
Acele etme sağlık olsun de geç bı yılda geç olsun bizde böyle heyecan stres heves vs yapıyorduk aman bir yılımız kaybolmasın bilmem ne saçma sapan telaşeler bunların hiçbirini yapma sadece akisina bırak ne zaman olursa girer çıkarsın. Ünv de biter heyecanını kaybetmiş biri olarak işte arayacaksin vs ve yanı hiç acele etme uzme kendini bilmem anlatabildim mi.
Nolursa olsun onlemini alıp sınavına gir bence en kötü ihtimal kendini denemiş olursun
Ben de üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bu pandemi döneminde sınav beni de strese sokuyor fakat alışmaya çalışıyorum dersime odaklı bir şekilde evden çıkmadan çalışıyorum istediğin bölüm neydi acaba;?
Çalışın kardeşim evdesin ve bir sürü vaktin var Allah aşkına
Zaten aylardır evdeyiö markete bile gidemiyorum küçük kardeşim var kutuphaneler kapalı, dershane yok
İnan bu bahane değil benim kardeşim net sayısı bu dönem de 30 arttı sen bunları bahane ederek hatta bu sitede durarak en fazl yoda falan olursun 😀 çalış kardeşim
Sürekli evde oturmak insanjn psikolojisini bozuyor ben universiteyi evde kazanmadim kütüphanede ders çalışarak kazandim evde ses oluyor gürültü oluyor komşu ses cikartiyor araba sesleri falan derken odaklanmak. çok zor o yuzden bence on yargıyi birakmalısın
Maalesef herkesin ev ortamı aynı değil, herkesin ailesi bilinçli değil. Deneme çözerken gürültüden okuduğumu anlayamıyorum ben
dünya senin etrafında dönmüyor ergen kız herkes aynı durumda zengini de çıkamıyor fakiri de
Sevdiğin, istediğin yeri kazanana kadar devam et şu kısacık ömrü sevmediğin bir şeyle harcamaya değmez
Kendini dene tekrar olmazsa seneye girersin durumlardan dolayı belki puanlarda düşer
Ortalama hedefin kaç bin
Dünyanın en güzel sitresi birdahada olmayacak
İyi bari bir rakip elendi 😂
aptal seni, sağlığım söz konusu İnşllah o sınavdan virüs kapıp çıkarsın da geberirsiniz Ailecek. Üstelik sen benim rakibim bile olamazsın
Üniversite sınavları çok gergin ya
Bu sene gerçekleşecek olan sınav diğer sınavlardan daha basit ve daha kolay olacak. Bu sebepten dolayı sınav harcını yatırdıysan ve sınav yerin belli olduysa veya olacaksa lütfen bu sınava gir.
Maskeni ve eldivenini tak, dezenfektanını al zaten korunaklı bir şekilde içeri alınacaksınız. Ateş derecenize bakılacak eğer ateşiniz varsa önlem alınacak ve sizin sağlığınız için uygun bir şekilde sınav salonlarına alınacaksınız.
Senden ricam YouTube sayfam olan "Ayça Kuru" profiline girerek sınav ve motivasyonla ilgili videolar izlemen bu senin için ve diğer arkadaşların için çok faydalı olacak bu sınavı kazanacaksınız, size inanıyorum.
basit olsa ne olucak ki sınav sıralama sınavı puan sınavı değil ki ayrıca ben hiçbir ösym sınavının yıl geçtikçe basitleştiğini görmedim
@SerialDaterGirl Sınavı Basitleştirmeleri mümkün değil kaç milyon öğrenci giriyor, hangisini alsınlar devlet üniversitelerine bende gireceğim sınava yine ama AÖF için Barajı bile geçeceğim Şüpheli Hiç sanmıyorum geçemem asla :) AÖF için şart olmadı artık Yurt dışında uzaktan eğitim alırım
hocam basit olması iyi bir şey değilki ben sınava geçen sene girdim çok basit olduğu için aşırı yığılma oldu