İyi ve kötü yanlarını söyler misiniz? İstanbul'da hemşirelik mi veterinerlik mi?
Yardımlarınız için teşekkürler :)
Yardımlarınız için teşekkürler :)
ben cok istemistim ama beni cok korkutuyorlar bazi veterinerlerle iletisime gectim uzman tvdekilerle onlar bile tekrar dusun dedi ( sene okuyorsun ve cok agirmis dersleri okulu birakanlar oluyor dedi ama hayvanlarla ilgili birsey yapmak istiyorum dedim sadece kopekle ve kediyle degil butun hayvanlarla ilgilenceksin eminmisin dedi ben inek dogurtmaktan bu guzelli ona yasatmaktan mutluluk duyarim ama korkuyorum ama illaki hayvanlar diyorsan kopek egitmenide olabilirsin dediler veterinerlik zor zanaat. veterinerlik hakkinda dusuncelerim bunlar :))
Teşekkürler :)
tıp tan daha zor bence
düşünsene tıp okuyan doktor insan anatomisini öğreniyor insan tek tip
ama veterinerlikte öyle değil her hayvanın anatomisi farklı hepsini öğrenmek gerek
zor iş
Zor ya da kolay farketmez ama yine de ikna olmaya ihtiyacım var kararsız kaldım :)
valla bacım buna senin karar vermen lazım, kendini en iyi sen tanırsın. Benim fikrim zorda olsa veterinerlik olurdu o da kendime ait bir klinik açıp kafama göre takılmak için. Ama her türlü hayvanın olduğunu düşününce yapamam diyorum çünkü birinin yılanını getirdiğini düşünsene kaçarım direk :D hemşire olup insanlarla uğraşmakta çok zor popoya iki iğne yap al maaşını :D en iyisi mühendislik sen gel bizim camia ya katıl mühendis ol :D
Ya valla kafam çok karışık :D mühendisliklere çok uzağım ama mimarlık olabilir bilmiyorum :)
Yok ya o bölümü sevmem :D
tamamen sana kalmış bir durum rahat çalışma istiyorsan veterinerlik yaparak kendi iş yerinide açabilirsin ama özel sektör kolay değildir onuda söyleyeyim. garanti bir iş olsun paramda zamanında yatsın vs düşünüyorsan tabiki hemşirelik, uzaktan rahat çalışma güzel gözüküyor ama iyi hesap etmeli dışarısı kurtlar sofrası ;)
Haklısın hemşirelik daha iyi sanırım :)
bende kendi işimi yapıyorum bir süredir ama ticarette iyi para kazanma durumu olduğu gibi herşey kötüde gidebilir. birde gecen gündüzün belli değil kafan rahat değil, sen mesaiden çıkarsın işine bakarsın ordan çıktığın ana iş ile ilgili herşeyi unut seni bağlayan birşey yok. kendi işinde öyle değil ama yarın yine karşına çıkacak ve çözmek zorundasın :)
Veterinerlik kendi kliniğini açarsan çok karlı bir iş. Benim köpeğim var, kuzenim de veteriner ama Samsun'da. Ben burada bir aşısını 50 TL'ye yaptırıyorum onların alış fiyatı 6-7 TL'ymiş. Gerisini sen hesapla işte :)
Parası güzelmiş:D ama acaba tiksinir miyim falan diye düşünüyorum. Tiksincek olsam hemşire olunca da tiksinebilirim dimi
İkisinde de tiksinebileceğin olaylar hayli çok. :)
Bu arada kendi halam hemşire, kardeşim de hemşirelik okuyor. İşledikleri şeylere bakınca hemşirelik daha tiksinç geliyor bana. Şahsen o bilgisayarda ödev yaparken ben bakamıyorum :)
Ayy o kadar mı ya :D
Çok kötü ya o hastalıklar yaralar bereler enfeksiyonlar falan ben normalde hiç tınlamam ama valla göre göre artık midem kaldırmıyor :D
Korkutma beni büyük ihtimalle hemşirelik okucam :D
Cevap
13Cevap
Hayvanlarla haşır neşir olmaının her hangi bir kötü yanı olacağını düşünmüyorum. Bazı öküz ler hayvan dukturu huhahahah der onlarıda takmıcan :)
Aynen kızlardan biri de eşek doktoru ol o zaman dedi takmadım :D
İlk hastam sen olursan eşek doktoru olurum dicektim ama bişey demedim :D
Teşekkür ederim hemşirelik ya da veterinerlik okucam sanırım :)
Teşekkürler:)
hayvanları cok sevıyorsan olabılır ama hemsırelık daha yogun bı ıs veterinerlik para ısteyen bır ıs sonucta kendı yerını acman gerek oda oankı ımkanına baglı.
Teşekkür ederim :)
mesleğine aşık birinin yapabileceği bir iş bence şahsen ben yapamazdım hemşirelik daha uygun bir bayana bence
hemsırelık garantı meslektır amabuyuk ıllerde veterınerlıkte cok ıyı kazanııyor yetenegın hangısıyse ona yonelmelısıın
Teşekkür ederim :)
Veterinerliği gerçekten severek yapıyorsan, dünyanın en güzel işi. Keşke imkanım olsa sayısal mezunu olsaydım da veteriner olsaydım.
veterinerlik insan doktoru olmaktan kutsaldır bence kesinlikle veterinerlik
Aslında aklımda hiç yoktu ama bugün yakın geldiğini hissettim düşüncem :)
açılın ben baytarım aman yazma boşver pişman olursun hemşirelik oku
Tamam ama neden?
neden mi beş yıl boyunca ders çalışan ders çalışmak dediğimde şöyle adamlar gezip tozacak sen elde kitap ders çalışacaksın sevgilim olsun diyecek sevgilim olursa hergün onla konuşmaka zorundayım ders ne zman çalışacam vakit olmaz neyse şu okul bitsin öyle olur dersin okul biter ne iş yapacaksın gıda tarıma atanacaksın en fazla ayda 3 bin alacak hani o kadar emeğin zahmeti yok
Her hayvanı sevmen ve saygı duyman gerek ve en iyi kazanan veterinerlerin yarış atları ile ilgilendiğini unutmamanı dilerim
sen ginemi burdasın ben sana ne dedim LYS sınavı bittiksen sonra gel bu siteye :D
Ya çok sıkıldım artık ders çalışmaktan :/
hımm bu sene kazanabileceğine inanıyormusun peki?
Evet :)
tamam o zaman niye çalışıyon :D çok çalıştın demi?
Elimden geleni yaptım
baktın bu senede olmadı KPSS hazırlan :)
Ypk istediğim bölüm olsun diye uğraşıyorum yoksa her türlü yerleşiyorum zaten bir yerlere, mühendislik falan istemediğim için bu seneye bırakmıştım açıkta kaldığım için değil :)
git memur ol :D
İstemiyorum ! :D
tamam bakalım sınava gir fikirlerini alcam bende seneye gircem :D
Tamam dua et benim için :D
beddua mı? :D
bebce Veterınerlık hasta ınsanlarla ugrasılır mı ya :d
Hemşirelik her zaman garantidir
Hemşirelik daha iyidir bence.
Rica ederim :)
Hayvanlarla ilgilenmek bence daha hoş :D
sevmiyorum veterinerleri