Hemşirelerin hepsini alsalar bugün de hemşire ihtiyacı olmazdı zaten mesleğin önünü tıkamamak ve eskiden mezun olmuş niteliksiz hemşire yerine yeni mezun nitelikli hemşire alabilmek için her zaman açıkta kadro bırakıyorlar şu an hastahanelerin ciddi personel eksiği var o yüzden stajyerler falan ara iş gücü olarak kullanılıyor burda bahsedilen hastanenin eksik personelinin tamamlanacağı daha yeni hastahaneler açılacak ve emekli olanlar olacak o yüzden alım olmaması gibi bir durum söz konusu değil
Bir de kontenjan 2024 ten sonra azalacak diyor eğer 2024 te alım bitecek olsa bunun kontenjanı 2020 den azalmaya başlar yani mezun fazlası oluşmadan önce
Türkiye'de Sağlık Eğitimi ve Sağlık İnsan Gücü Durum Raporuna göre mezun olan ve olacak olan kişilere göre hekim ve hemşire ihtiyacının 2024 yılında, ebe ve tıbbi sekreterlik mesleği ihtiyacının ise 2025 yılında tamamlanacağı öngörülmektedir. Bak ne diyor mezun olan ve olacak olan kişilere göre yani 2024 yılını verirken o sırada hemşirelik okuyanları da sağlık iş gücüne ekleyerek böyle bir yorum yapıyor 2024 ten sonra da zaten kontenjanı azalacak ve sadece eksilen personelin yerine gelecek veya yeni açılan hastaneye alınacak personelin ataması yapılacak ama hiçbir zaman 0 olmaz
2024 ten sonra üniversiteye başlayacak kişiler az alınır zaten 2024 te üniversite kontenjanı azalacağı için az kişi alınması sıkıntı yaratmaz senlik bir şey yok dediğim gibi 2024 te açık kapanacak derken o sırada üniversitede okuyan insanların atanacak olanlarını da dahil ederek böyle bir şey söylüyorlar
Evet değer verilmiyor bende hayatım boyunca hemsire olmak istiyordum ama sansima 2024 de hemsire alımı bitiyormuş babamda özelde çalışmamı istemiyor o yuzden cok korkuyorum