Sınava az bir süre kaldı edebiyatta hala eksiğim var. Ezberlemeye çalışıyorum aklıma girmiyor ne yapmalıyım? Birde ezberlemek için en güzel vakit ne zaman
Arkadaşlar yaptığım ezberler aklımda kalmıyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun?
Kendimce kodlamalar yapıyorum aşırı derece akılda kalıcı olıyor, ayrıca şarkı yoluyla ezberliyorum hem eğlenceli hem de ezgisi aklına geldimi gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
Murtaza baba evindeki avare yıllarını cemile hanımın çiftliğindeki bereketli topraklar üzerinde geçirdi. Bu cümleyi ezberlersen 6 eser ezberlemiş oluyorsun
Ben hiç böyle ezberleme yapmadım ya. Birde ya bu edebiyat benim canımı aşırı seviyor. Ya yazar esere ve hafif sanatçının yaşamını ezberleyorum. Sınavda yazar eser sormuyor ya da hayatının çok farklı yerini soruyor
Şöyle söyleyeyim tam bir edebiyat özürlüsüyüm ve iki hafta öncesine kadar 7-8 net çıkarırdım bugün 20.5 net çıkardım sırf bu taktik sayesinde. Ayrıca YouTube'da "edebiyat ezber" diye bir kanal var izlersen faydasını görürsün. Konu anlatımı için ise rüştü hocanın 2020 ayt edebiyat videoları işe yarar, kısa ve öz anlatıyor.
Üstelik daha milli edebiyat ve cumhuriyet dönemine detaylıca bakmadım bile. Garanti soru gelecek basit konuları elemeden çalış büyğk ihtimalle herkes gibi eliyorsun mesela her yıl edebi akımlardan banko bir soru gelir ama herkes onu eleyip cumhuriyet dönemine çalışmaya kalkıyor oysaki edebi akımlar 5 dakikalık bir konu ve garanti net sağlıyor.
Aynen öyle. Cumhuriyet ve divan edebiyatı çok zor geliyor bana. Ben milli edebiyat i bitirdim milli edebiyat kolay. Bana çalışma şeklinden takip ettiğin kanallari söyler misin
Şimdi edebiyat olarak dediğim gibi "edebiyat ezber" kanalı yazar eser konusunda yardımcı olacaktır. Konu anlatımı olarak rüştü hoca dediğim gibi. Şarkı olarak impala ve uygar yazanoğlu'nun güzel rap şarkıları var yararlı olabilir. Animonik kanalına da bakabilirsin ayrıca. Tarih coprafya için "biriz hafıza" kanalına bak dağlar ovalar vs. ezberlemen kolay olur. Ayrıca tyt matematik kısmından biraz net arttırmak istiyorsan "biriz hafıza"nın sözel öğrencilerin işine yarayacak şekilde matematik anlatımları var. Sana tavsiyem gün içerisinde sürekli o edebiyat şarkılarını dinle bir yandan da sözleri oku bir süre sonra ders çalışırken bile istemsizce söylediğini fark edeceksin.
Diğer derslere çok girmedim ama edebiyat dışında sormak istediğin bir ders varsa ekstra yardımcı olabilirim, çok araştırdım bu konuları ayrıca kaynak tavsiyesi de verebilirim
Çok sağol ya edebiyat i halledeyim gerisini düşünmüyorum. Sana tavsiyem. Tarihde kesinlikle ve ama kesinlikle ramazan yetgini dinle aşırı iyi anlatıyor. Birde coğrafya olarak yavuz runa harita bilgisi ne çalış sınavda ayt de en az 3-4 soru harita geliyor
Ben , konu ezberi yaptığımda o konuyu saat sabah 2-3 gibi uyumadan önce çalışıyordum, sonra uykum geliyordu sıkıntıdan. Uyuyup uyanınca da tekrar üstünden geçiyordum aynı konunun.
Aklında kalanları kağıda yaz, sonra eksik olanların üzerine düş onları kafadan yazmaya çalış kağıda. Ben öyle yapıyordum sanki klasik sınava girmişim önümde soru varmış gibi, kağıda cevapları yazıyorum diye düşünüyordum.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen az önce öyle yaptim ya kaç gündür yedi meşalecileri ezberleyemedim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Kendimce kodlamalar yapıyorum aşırı derece akılda kalıcı olıyor, ayrıca şarkı yoluyla ezberliyorum hem eğlenceli hem de ezgisi aklına geldimi gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
Mesela örnek verir misin
Murtaza baba evindeki avare yıllarını cemile hanımın çiftliğindeki bereketli topraklar üzerinde geçirdi. Bu cümleyi ezberlersen 6 eser ezberlemiş oluyorsun
bu taktik de olabilir evet
Ben hiç böyle ezberleme yapmadım ya.
Birde ya bu edebiyat benim canımı aşırı seviyor. Ya yazar esere ve hafif sanatçının yaşamını ezberleyorum. Sınavda yazar eser sormuyor ya da hayatının çok farklı yerini soruyor
Şöyle söyleyeyim tam bir edebiyat özürlüsüyüm ve iki hafta öncesine kadar 7-8 net çıkarırdım bugün 20.5 net çıkardım sırf bu taktik sayesinde. Ayrıca YouTube'da "edebiyat ezber" diye bir kanal var izlersen faydasını görürsün. Konu anlatımı için ise rüştü hocanın 2020 ayt edebiyat videoları işe yarar, kısa ve öz anlatıyor.
Ya sen ne diyorsun ciddi misin 😅
Nasıl yaptın onu 0 dan mi 20 net oldu
Üstelik daha milli edebiyat ve cumhuriyet dönemine detaylıca bakmadım bile. Garanti soru gelecek basit konuları elemeden çalış büyğk ihtimalle herkes gibi eliyorsun mesela her yıl edebi akımlardan banko bir soru gelir ama herkes onu eleyip cumhuriyet dönemine çalışmaya kalkıyor oysaki edebi akımlar 5 dakikalık bir konu ve garanti net sağlıyor.
Aynen öyle.
Cumhuriyet ve divan edebiyatı çok zor geliyor bana. Ben milli edebiyat i bitirdim milli edebiyat kolay.
Bana çalışma şeklinden takip ettiğin kanallari söyler misin
Alanın ne ona göre çok kapsamlı şekilde yardımcı olabilirim
Sözel gastronomi istiuot
Şimdi edebiyat olarak dediğim gibi "edebiyat ezber" kanalı yazar eser konusunda yardımcı olacaktır. Konu anlatımı olarak rüştü hoca dediğim gibi. Şarkı olarak impala ve uygar yazanoğlu'nun güzel rap şarkıları var yararlı olabilir. Animonik kanalına da bakabilirsin ayrıca. Tarih coprafya için "biriz hafıza" kanalına bak dağlar ovalar vs. ezberlemen kolay olur. Ayrıca tyt matematik kısmından biraz net arttırmak istiyorsan "biriz hafıza"nın sözel öğrencilerin işine yarayacak şekilde matematik anlatımları var. Sana tavsiyem gün içerisinde sürekli o edebiyat şarkılarını dinle bir yandan da sözleri oku bir süre sonra ders çalışırken bile istemsizce söylediğini fark edeceksin.
Diğer derslere çok girmedim ama edebiyat dışında sormak istediğin bir ders varsa ekstra yardımcı olabilirim, çok araştırdım bu konuları ayrıca kaynak tavsiyesi de verebilirim
Çok sağol ya edebiyat i halledeyim gerisini düşünmüyorum.
Sana tavsiyem. Tarihde kesinlikle ve ama kesinlikle ramazan yetgini dinle aşırı iyi anlatıyor. Birde coğrafya olarak yavuz runa harita bilgisi ne çalış sınavda ayt de en az 3-4 soru harita geliyor
Teşekkürler dikkate alacağım kesinlikle
Sabaha doğru çalışıp uyuyorum , ertesi gün defterde o konuya bakmamla hepsi aklıma tekrar geliyor. 😅
Sahurda mi?
Ben sahurda edebiyat tekrarı yapıyorum senin ne dediğini anlamadım kral açıklar misin
Ben , konu ezberi yaptığımda o konuyu saat sabah 2-3 gibi uyumadan önce çalışıyordum, sonra uykum geliyordu sıkıntıdan. Uyuyup uyanınca da tekrar üstünden geçiyordum aynı konunun.
Va yedi mesalecileri ezberleyemedim gitti bende sahurda tekrar edip uyuyorum. Edbeiyat cok korkutuyor ua
Sayısalım :-)
Ben hiç matematik yapamıyorum.
Ya kral edbeiyattan 15 tane yapmam lazim
Aklında kalanları kağıda yaz, sonra eksik olanların üzerine düş onları kafadan yazmaya çalış kağıda. Ben öyle yapıyordum sanki klasik sınava girmişim önümde soru varmış gibi, kağıda cevapları yazıyorum diye düşünüyordum.
Aynen az önce öyle yaptim ya kaç gündür yedi meşalecileri ezberleyemedim
Okuduğun şeyi hayal etmek. Sanki birisine ders vereceğini düşünerek okumak, ya da bı seminerde o konuyu anlatacakmis gibi okumak bı slayt yap mesela
Ya abi edebiyat şair ve hayatı nasıl hayal kurulur ki 😅
Yedi meşale onların kolay yolları var ya da beş hececiler onlara bak örnek olur sana
Yavuz makasci
Ofhey
Bizde ceviz yesekmiydi 😀
Bu edebiyatı hiç sevmiyorum ya
Tabi herkez sevecek diye birşey yok gerçi bende pek sevmem de
Sınavda öyle zor soruyorlar ki ámin oğulları
Allah yardımcın olsun.
Amin Allah razı olsun Allah gönlüne göre versin
Hepimizin.
Uyumadan önce tekrarla sonra sabah devam et
Az önce 25 dakika tekrar yaptım
ben hiç çalışmıyorum valla bir ay kala çalışıcam:/
Bir ay kaldı zaten hemen çalışmaya basla
bir ay kalmadı var daha
Sınav 26-27 Haziran'da
yess
Yetişecek mi peki
ben 260-300 alsam yeter bana
Bana da sozelde 360-380 arası puan laizm
bende sözelciyim yaa:(((
Hedefin ne?
Ben gastronomi istiyorum edbeiyat ve Türkçeyi halledersem tamadir benim isim
bende gastronomi istiyordum yemekle aram mükemmel ama puanı yüksek geldi o yüzden halkla ilişkiler istiyorum artık oda benlik bir bölüm.
İnşallah kazanırsın.
Ana tavsiyem edebiyat a iyi calis.
Coğrafyadan harita bilgisine bak
ya mesaj atsana bana bir
Mesaj kutunu ac
İstek attim
yok istek falan
Takib at
www.kizlarsoruyor.com/.../duzenle
Sabah 6
Tekrar et