Matematik dersini bir türlü sevemiyorum, fiziği falan seviyorum. Ama matematik sevmenin püf noktaları nelerdir. Neler yapabilirim, kendimi sıfırdan nasıl geliştirebilirim. Tavsiyeleriniz nedir?
Sevmek için biraz onu anlaman lazım. Yani onunla bir kaç kez muhabbet etmelisin. Mesela önce sayılar hakkında konuşun, sonra onu biraz çözmeye çalış. Sen onu çözmeye çalıştıkça o kendini daha da zorlaştıracak ve bu hep böyle devam edecek. Sen de seni çözeceğim diye ona kızacaksın.
Ne anlattım ben de bilmiyorum ama en eğlenceli derslerden biridir jsjsj
Hep aynı şekilde devam etme farklı soru tipleri bul ve zor soruları oturup çözmeye çalış bulmaca gibi çözünce keyif bile alırsın tabi konuyu iyi anlamış olman lazım bunun içinde ilk önce çözümlü soruları çöz
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sıfırdan başlamak istiyorum her şeye kimselerden destek almadan başarmak istiyorum.
Yapabilirsin bir tane konu anlatımlı kitap al bir tane de soru bankası tabi istediğin kadar alabilirsin hem kitapları alacağın yerde çalışanlar yardımcı olacaklardır sıfırdan başlamak istiyorum dersin kitabını alır her gün düzenli olarak çalışmaya başlarsın