Sadece hayatımdan 6 yıl daha eğitime vericem.
Sonunda 12 bin TL maaş alıcam.
Değer mi?
Sonunda 12 bin TL maaş alıcam.
Değer mi?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Biyokimya uzmanı olmak 6 yıl değil 10 yıl sürer ve 12 bin maaşı riskli branşlar anca kazanıyor temel bilimler çok daha az kazanır bir de PDC fazlası mevzusuna bakmanı tavsiye ederim
Ben üniversite 2. Sınıf olduğum için kaldı 6 🙄🙄
4 yıl biyokimya uzmanlığı için eğitim alıyorum zaten kalan 2 yılda üniversite de kaldı.
12 bin TL de ortalama maaşı zaten ben 8-9 kazansam da bana dokunmaz
Öyleyse biyokimya uzmanı olursun doktor olmazsın tıp fakültesi diploması almadan doktor olunmaz tıp dışı branşlara da birkaç yıldır kadro açılmıyor TUS 'ta açıldığı zamanlarda da birkaç kişilik açılıyordu bu durumda 6 yıl daha okumak görünen en küçük sorun bence
Aslında biyokimya uzmanları ile görüşmem ve aldığım net bilgiler doğrultusunda düşünür oldum.
ODTÜ kimya öğrencisiyim, gidebilecek çok yolum bu da bir yol elbet.
Tıp dışı branşlara her şehirde her hastane de kontenjan açılmıyor, tıp fakültelerinde çalışma yetkileri yok ancak tüm şehirler ve hastaneler için geçerli olan bir durum değil.
2019 TUS tercih kılavuzuna bakarsan tıp dışı branşlar için ayrılmış bk 2 özel kodunun hiçbir Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bulunmadığını görebilirsin
Gördüm gördümmm
Kesin var demiyorum zaten sadece belli bir dönemi baz alarak konuşmuyorum, lütfen tek noktaya bakmayın
Her mesleğin şu an ki durumuna bakacak isek vay halimize, okumayalım daha iyi
Dediğim gibi benim için seçilebilecek bir alan sadece
Ben okumamalısın demedim ki gireceğin dönem kontenjan açılırsa ve kazanırsan tabii ki oku ama TUS öyle kontenjan varmış çalışayım bari denecek bir sınav değil senin durumunda daha da zor çünkü histoloji anatomi fizyoloji patoloji gibi okulda görmediğin pek çok şeye çalışman gerekiyor bunun kararını verip şimdiden çalışmalara başlamalısın ki seçebileceğin bir yol olabilsin bu
İşte buna bağlı olarak çalışmayı planlıyordum 🙄
Kafam karıştı doğrusu
Sorduğun soruya göre 12 bin kazanmakla arandaki tek engeli 4 yıl uzmanlık eğitimi almak olarak gördüğünü düşünüp uyarma ihtiyacı duydum 6 yıl daha okuyup 12 bin kazanmak herkese cazip gelir ama olayın iç yüzü o kadar basit değil bir karar verilecekse gerçekçi düşünüp kâr zarar hesabı yapmak lazım yoksa sadece pişmanlık ve hayal kırıklığı olur biyokimya için tek yol TUS da değil doktora yapmak da mümkün bunu da düşün derim ben
Bakacağım yaa
Bugün de birkaç kişi ile konuştum epey karıştı
Kararsızım
Olaya çeşitli açılardan bakıyorsan kafan karışır bu da doğru yolu seçebilmek için ilk adım bence umarım kendin için en iyi kararı verirsin
Umarım verebilirim yoksa kafayı yiyeceğim 😂 az kaldı
Cevap
14Cevap
6 yıl sonra 12 bin tl asgari ücretten biraz fazla olur
Dolar 20tl felan olur heralde
O zamana kadar bu mesleğin maaşı da artar.
Doktor çünkü
Bu ülkede kaç kişi 12.000 lira kazanıyor? Ayrıca unutma ki 7,500.000 insan aylık 2500 lira bile kazanamıyor... Karar ver şimdi.
Anlam bozukluğuna bakarsak eğitime baya vermen gerekiyor 12 bin az değil şimdi
İyi para kanks ama 6 yıl sonra iyi para mı onu bılemem
Ben iyi olarak görmüyorum benim içinde bir seçenek ama çokça araştırma sonucunda yüksek bir meblağ olduğunu düşünüyorum
Tatlim bir nobetler oluyor onu da ekle🙃
Problem değil benim istediğim birşey zaten bu
Nobeti var performansi var ek odemeler de var😅gerci 6 yil okuyup uzerine 4 yillik asistanlik sureci var sonra uzman olunuyor😀
Ben tıptan girmiyorum 😊
ODTÜ kimyadan tus ile geçeceğimm
Yok her ay farkli maas aliyorsun onu kastettim, bu arada burun sorusundan geldin sanirim arastirma yapmisiz meslek hakkinda
Orda ucretlendirme farkli oluyor ama doktor maasi alinmiyor bizde bir arkadas var tipdisi ordan biliyorum
Burun sorusu mu? Bilmiyorum
Ve 8 biyokimya uzmanı ile görüştüm maaşlarının ortalamasını alarak 12 bin TL dedim. Kimisi 7-8 kimisi 13 alıyordu
Pilot mu oluyorsun 12 bin ne?
Biyokimya uzmanlığı 😊
Doktor oluyorsun
Evet öyle 😍
Hepimizin öyle 🙏
Değer
Yoookya okadar para neye yeter bence calışma
Ne bölüm okuyosunuz acaba?
Beni nufusuna alsana😁
Ego tavan
Deger
hangi meslek