Selam gençler, üniversitelerin online sınav sistemi bir hayli kafamı karıştırmış durumda. Basit bir örnek vererek soru işaretimi sizlere sunacağım."Dün WhatsApp grubundan bir arkadaşın sınavı vardı. Saatinde bilgisayardan siteye girdi ve sınava başladı. Yirmi soru, yirmi dakika süre. Bu süre zarfında soruları gruba atıyor ve bilen arkadaşlar çözüyor."Yani basit şekilde kopya çekiyor. Sınavda kopyaya karşı tek önlem sesli olması.
Bu durumda: çalışıp yüksek not alanlar ve çalışmayıp yüksek not alanlar diye iki grup oluşuyor. Ve dahası... Sorum ise; bu tarz durumlar oldukça online sınav sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Online sınav sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Benim de kardeşimin vize yerine geçecek ödevi vardı geçenlerde o yaptı ben kontrol ettim mesela yani evde benzer meslekte biri ya da dediğiniz gibi whastapp grupları olduğu sürece adil bir şey olması söz konusu değil... zaten daha “toleranslı” bir dönem oluyor mevcut durumlardan...
Bizde sorular farklı farklı olacak ve yerleri degisik olacakmış yani arkadaşımla aynı soru gelmesi falan zor ve de sorularda geri dönüş olmayacak ilerlediğin an geri dönemiyorsun bunlar iyi önlemler bence ama ben de süreyi az buluyorum anatomide 40 soruya 40 dakika verilmez yani
Bazı üniversitelerde vizeler yerine ödevler verilmiş. Bu sıra ödevlerin verilmesi daha mantıklı buluyorum. Online sınavda her zaman böyle durumlar olacağından dolayı ben pek yararlı olacağını düşünmüyorum. Okulları tamamen tatil etmeleri ve sınav vb olmaması gerekmekteydi.