Dün gece 26. dönem Pomem açıklandı. Kpssden 88 spor sınavından 100 alan arkadaş mülakattaki soruyu bilmesine rağmen elenmiş. Yine kursta bu şekilde kpss ve spor sınavları yüksek ve mülakat sorusunu bilmesine rağmen birçok arkadaş yedeğe bile giremedi. Ama ne hikmetse kpssden 67 spor sınavından 75 alan arkadaşlar polisliği kazandı. Ki bu arkadaşın yanındakilerinde puanı düşüktü, sporda da çok yüksek almamışlar ama kazanmışlar.Polislik ya da bekçilik sınavında adalet olduğunu düşünüyor musun?
Dün gece 26. dönem pomem sonuçları açıklandı, hakkıyla kazanabilen var mı?
Şimdi güzel kardeşim öncelikle bu torpil mevzuları vardır yoktur ama şu bir gerçek ki 7000 tane polisim 7000 tanesini de torpille alamazlar bunu o kafanıza sokun. İkincisi ise mulakat, doğru ya da yanlış cevaplarla değerlendirildiginiz bir sınav değildir. Duruş, kılık kıyafet, ses tonu, diksiyon, heyecan, kıvrak zeka ve en önemlisi ise fiziğin bütün olarak incelendigi bir erdir. Fiziği zaten on sağlıkta inceliyorlar diyeceksin ama mülakatta da özellike psikolog tarafından vücudun incelenir. Yani her soruyu dogru bilen okula asil veya yedek girer diye bir mevzu yok. Tutturmussunuz bir torpil hiç yok değildir vardır fakat bir elin parmağını geçmez.
1
13 Yorumla
Soran
+1 yıl
hiç gittin mi sen o sınavlara? (polislik ya da bekçilik) Bir iki tanelik birşey değil. Ayrıca kpss 65 puanı zor alanların duruşu brad pitt gibi de 90 95 olan elemanın duruşu gollum gibi mi? Tutturmuş bir psikolog. Psikolog o işin kılıfı. O zaman hiç sınav çalışmayalım, gidelim oraya sen psikolog polis olacakları seçsin. Ayrıca polis olanlara bakıyorum çoğu verilen emirleri sorgulamadan yapacak, fazla bilgisi olmayan, toplum içinde doğru dürüst konuşamayan kişiler. Söylemek istemiyorum ama polis olmak için embesil mi olmak lazım?
Ayrıca eğer konu psikologluksa 2 yıl çağrı merkezinde çalıştım. Telefonla satış yaptığımız için bize özellikle ikna konusunda dersler veriliyordu. ki tek seferlik değil. Haftalık satış hedefine ulaşamıyan eğitime kalmak zorunda.(primde yanıyor.) Yani anlayacağın o konuda problemim yok. Askerliği de birlik güvenliğinden sorumlu çavuş olarak yaptım. Bunu da özellikle belirttim. Ki emniyet müdürü ben odadan çıkarken yanındakilere bu çocuğu alalım dedi. Sonuç elde var sıfır. Harcadağım zamana mı üzüleyim, spora giden paraya mı yanayım (2 farklı parkura gittim), girdiğim sınavlara boşuna çalıştığıma mı yanayım. İnşallah senin başına gelmez böyle bir durum. Çünkü başına gelmeden anlamıyor kimse. Çalışmadan, çabalamadan kaybedince üzülmüyorsunda, başarılı olduğun halde bilinmeyen bir sebebten (!) elenince koyuyor insana. 22 yaşındasın üniversiteye gidiyorsan bu sene bitecek, kpssye gir bir iki mülakata git, gel yine konuşalım.
Ben içeri girdim. Soru çektim cevapladım çıkabilirsin dediler. 10 saniye sürdü ve sadece 1 kişi suratıma baktı. Kesin kazanırım diyordum 1333. yedekteyim
TORPİL şart ama herkesin sözü geçmiyor artık rütbesi yetkisi önemli bilmiyorum Torpilin basit olacağını düşünüyorum herkesin tamam senin iş oldu denilip çok elenen arkadaşlar oldu Emniyet müdürü olması gerek yoksa daha üst makamlar mı bilmiyorum 🤔