Almanca fransızca arapça derslerini gereksiz demeyelim ama yetersiz ve zamansız buluyorum sanki ingilizceyi dört dörtlük öğretebilmişler öğrenilmiş gibi ek bir yabancı dil daha çok karmaşık ayrıca yurt dışında çoğu yerde bir eşya bozulsa nasıl tamir edilir ilk yardım nasıl yapılır gibi dersler varken burada da olmalı diye düşünüyorum.
Dersler iyi ama hepsinin herkese okutulması sorun. Bana göre liseye başlar başlamaz bölüm seçimi yapılmalı. Matematik dersi ise temel matematik ve ileri matematik olmak üzere ikiye bölünmeli.
Rehberlik dersi demiş bir kac kişi o dersde hicmi bir şey yaptırmıyormuş ögretmenler bize bir şeyler yaptırırdı ögretmenler tasarım felan yapardık. Felsefe dersi zaten türk dili ve edebiyat gibi benziyorlar birbirlerine neden idimleri farklı
Tekrar düşündüm de bence beden egitimi dersi. Neden cünkü boş geciyor ögretmenler beden egitimi dersinde cocukları kendi hallerine bırakıyorlar. Aslında beden egitimi dersini Atatürk cocukların saglıklı yetişmesi icin o dersi vermiş, Atatürkün bir sözü var salam kafa sağlam vucutta bulunur demiş. Yani cocuklar egzersiz yapsın spor yapsın diye var beden egitimi dersi. Ama ögretmenler boş bırakıyor o dersde cocukları cocuklar anlaşabildigi arkadaşlarıyla ya oynarlar ya da oynamazlar beden egitimi dersinde ögretmenler dikkat etmedigine cocuklar cok kavga ederlerdi dövüşenler bile olurdu
Şehirler de ki okullarda boş gecmiyordur belki ama köylerde ki okullarda boş geciyor köylerde ki ögretmenler dersi zor veriyor cocuklara köyde ki ögretmenler müfettiş gelecegi zaman sıkı tutuyorlar o zaman cocukların başında ögretmen gibi duruyorlar
Araştırmak lazım evet ama din dersi olmayınca cocukların cogu yazın kur'an kursuna gidenler pek olmuyor ve cocuklara kücük yaşta ögretilmeli din agaç yaşken egilmezse ne olur sonra sonu zaten din dersinde pek dinle ilgili verilmiyor din dersinde biraz dinle ilgili ders veriliyor ben din dersinin en önemli ders oldugunu düşünüyorum
Haklısın ama bir ailenin cocugu müslüman cocuguysa müslüman gibi yetiştirilmeli hıristiyansa hiristiyan gibi belirli bir erdemlige yetişkinlige geldimi inanmak isterse inanır inanmak istemezse inanmaz ve ben kimseyi de zorlamıyorum sadece din dersiyle ilgili yazdım anlaşılan dinsizsin abi kusura bakma her neyse iyi geceler dilerim sana
@gizlikutum o daha mantıklı olur tek islam odaklı olmamalı da evrim teorisini biyolojiden kaldıran matematik yerine hz muhammed dersi olan müfredattan bekleme
Siz din dersini boş işlemişsiniz galiba kitapa ve hocaya din dersinde özküzün tirene baktıgî gibi bakmışsınız galiba ben cok rasladım o dinlere de ne kadar din varsa dünya da inanc varsa onlarda bahsetiliyor daha gecensene din dersinde gördüm sınavı da onlardan oldum hep kusura bakmayında okul da ki din dersin de bilginizin oldugunu sanmıyorum 5 dk felan da anlatılmıyor bu seferki din kitabıma bakmadım henüz
@yeşilgözlükızz03 yani ben de eğitim hayatım boyunca dersleri uyuyarak geçirmedim dinlerin anlatıldığı konulara yanlış hatırlamıyorsam orta sonda çok az bir şekilde gördük başka da hiç görmedik.
Faydalı kullanılması önemli evet ama şöyle bir şey var. Ben kız meslek mezunuyum ama bölümüm sayısal olmasına rağmen ben fizik, kimya ve biyolojiyi sadece 9. sınıfta gördüm. İki saat beden eğitimi yerine bu derslerden herhangi birini alsaydım şimdi okuduğum üniversiteden daha iyi bir yere gidebilirdim. Bunu demek istedim yoksa beden eğitimi tabiki önemli önemini küçümsemedim.