Bu ikisinin arasındaki fark ne Olabilir?
Hangisi Teknik bakımdan daha destekleyici bir üniversite?
Hangisi Teknik bakımdan daha destekleyici bir üniversite?
ODTÜ
BOĞAZİÇİ
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çok açık söyleyeyim boğaziçi balondur , puanının yüksek olmasının tek sebebi kampüsü ve İstanbul'da olmasıdır , bir de isminin ekmeğini yemesidir dünyanın en saygın istatistik kuruluşları özellikle mühendislik eğitimi açısından hem akademik hem iş dünyasında saygınlık bakımından odtüyü daha üstün olarak sıralamalarına alırlar , sanırım yeterince açıklayıcı konuştum , son bir kıyas yapayım odtünün sadece teknokenti bile boğaziçinin tüm kampüsü kadardır , laboratuvarlar için ayrı binalar vardır
Çok iyi Tesekkürler 👍
İstanbul Ankara rekabetini saymazsak, insanin ne istedigiyle alakali bir secim yapmasini gerektirecek durum gibi bu aslında. "Bana butun bilgileri versinler, ben bunlari ezberliyim ogreniyim sabahimi aksamima katip projelerimi yapiyim bu sekilde hayata hazirlanirim, zaten ben akademik kariyer dusunuyorum" diyenlerin ODTÜ'yü
"Ben bilgileri butun detaylariyla istemiyorum, bana sorunlarin nasil cozulecegini ogretsinler, nasil olsa kitaplardan da istedigimi ogrenirim, zaten akademik kariyer degil ozel bir sirkette yukselmek istiyorum ama yeter ki okulum beni okul sonrasi yasama fazlasiyla hazirlasin diyenlerin Boğazici'ni tercih etmeleri daha uygundur sanırım.
Zaten gerek cok uluslu sirketlerin gerekse diger buyuk sirketlerin profillerine bakildiginda calisanlarinin cogunun Bogazici mezunu olmasi, diger yandan akademik projelerin agirlikli olarak ODTÜ tarafindan gelistirilmesi de bundan kaynaklanmakta.
Baska bir deyisle, ODTÜ'de cok iyi ögretim, Bogazici'nde cok iyi egitim vardir, gerisi size kalmış bir durum. :)
Tesekkürler👍
Rica ederim :)
Eig için teşekkür ederim.
ODTÜ daha çok mühendislik eğitimi veren bir üniversite Boğaziçi ise daha çok işletme iktisat yani eşit ağırlıkçılar için bir üniversite ODTÜ' nün ayrı bir politikası var ayrıca tercih yapacaksan ODTÜ derim
Tesekkürler Fikriniz için 👍
:)
Orta doğu teknik üniversitesi olduğundan dolayı teknin açıdan odtü daha iyi denebilir. Boğaziçinden daha sosyal tipler çıkarken odtü biraz daha bilime ilime fayda sağlamayı hedefler. Boğaziçinde okuyanları türkiyede dolaşırken pek göremezsin genellikle giderler. Odtüde mühendisler çoğunlukla kafayı kırar fakar iibf gibi fakültelerinde de sosyallik iyi denebilecek derecededir
Sizin avantajli gordugunuz universite hangisi peki?
Bilgi Için tesekkürler❤
Evet baska sehirdeyim
Cevap
7Cevap
ODTÜ adından anlaşılacağı gibi.
İkisi de iyi üniversite. Pek bir farkları yok. Sadece farklı şehirlerdeler
İkisinde de işe 2.500 tl maaş ile başlarsın...
Eğer benim gibi ticarete atılırsan 26 yaşında 7.000-15.000 arası kazanabilirsin ;)
Fikrin Için Tesekkürler 👍
Mühendislik ve mimarlık için odtü, işletme gibi EA bölümler için ise boğaziçi
Teşekkürler 👍
İstanbul Teknik ‘de oku bence
Odtü daha üretken ana boğaziçi daha popüler
Üretkenlik mi önemlidir populerlik mi?
Üretkenlik tabiki
Teşekkürler😊❤
Rica ederim 💜
Biri İstanbuldadır biri Ankaradadır.
Cok klasik Bir fark oldu 😂 Genede saolasın
Birisi anarada diğeri İstanbul'da başka fark yok