Evet hayır gibi kısa cevaplı yorum yapacaksınız hiç yazmayın daha iyi.
Uzaktan eğitim için Zoom kullanan var mı?
Evet hayır gibi kısa cevaplı yorum yapacaksınız hiç yazmayın daha iyi.

Öğrencilerimle bu kanaldan iletişim kuruyorduk.
Verimli de oluyordu. Fakat bazı öğretmen arkadaşların hesaplarından 58,5 dolar kesinti oldu. Bazılarından çok daha fazlası.
O da sundan ki, ilk kayıt aşamasında iki seçenek sunuluyor
1- 40 dakikaya kadar ücretsiz aşama (40 dk sonra konuşma kesiliyor, yeni sohbet baslatiyorsunuz)2- Sınırsız konuşma (Konuşma kesilmeden süresiz) İşte burada ilkine değil de 2 ye tıklandığında kart bilgileri isteniyor sizden. Onları girenlerden muhtemelen ücret kesintisi oldu. Bu yüzden ve MEB den okula gelen yazı üzerine maalesef artık kullanmıyoruz. Ama şöyle düşünüyorum kullandığımız hangi uygulama ya da sosyal medya aracı temiz bir içeriğe sahip ve bilgilerimize ulaşmıyor ki...
Yazılar kaymış biraz kusura bakma.
Program ingilizce olunca bilmeyen insanlar kart bilgileeini girince sorun olustu.
Milli eğitimin kullanmayın deme sebebi çocukların görüntülerinin ve sesinin gorunmesiyle ilgili öğrenci kameralari kapalı olarak hala kullanan meslektaşlarım var.
Peki 40 dk bitince uygulamadan atıyor mu direk (Ücretsizde)
Sohbet kesiliyor birden tekrar sohbet aciyorsunuz
Niye başka program kullanmayı düşünmüyorsun. Çok mu kaliteli Zoom?
Kullanmıyoruz zaten sildik
Bu uygulama ile ilgili yaşanan problemlerin yazdığı bir haber linki attım ve kesinlikle indirmenizi önermiyorum.
teşekkürler. Bencede indirmemem en hayırlısı
Cevap
28Cevap
dolandırıcılığı falan yok kardeşim :D bu tür programların hepsinin hem premium hem normal kullanım modları var. Premium satın alırsan ekstra özellik geliyor. Normal kullanım yani ücretsiz versiyonu senin uzaktan eğitim alman için yeterli durumda.
Ayrıca kredi kartı bilgilerini yazıyor üstüne onaylıyor sonra dolandırıldım diyorlar. Keriz mi desem ahmak mı desem bilemiyorum onlara :D
Bak sana o ahmakların ne yaptığını anlatayım
1. Premium yazan bölüme giriyor.
2. Kredi kartı bilgilerini vs hepsini veriyor.
3. Telefona gelen kodu da giriyor.
Sonra ben dolandırıldım diyor :D Böyle ahmaklar bırakta dolandırılsın yani hayatında hiç mi teknoloji görmemiş bu insanlar :D
Zoom'un Ceosunun dolandırıcılıktan mahkemeye verilmesi başka birşeyden bence :D
o ayrı bir durum dostum. Zoom uygulaması yeni bir uygulama değil uzun zamandır var olan ve şirketlerin kullandığı bir uygulamadır. Ayrıca firmadan bir kişi suçlu diye tüm firmayı zan altında bırakmak biraz cahillik gibi değil mi sence?
Sen kredi kartı bilgilerini girmediğin sürece kartından nasıl para çekebilecek o program söyler misin bana?
Dolandırıcılık değil acıklayayım. Zoom u kullanırken 40 dakika süresi var ve süre bittiğinde kapanıyor, birkaç kez kullanınca ücretli olarak konuşmanızı sınırsız yapmak ister misiniz gibi bir şey çıkıyor. Ve insanlar ona tıklayınca, e posta hesabında kişisel kart bilgileri varsa oradan kart bilgilerini kullanarak ödeme yapmış oluyor. Yani hepsi bu. İnsanların ingilizce bilmemesinden kaynaklanan bir sorun. Yani rahatlıkla kullanabilirsiniz
@dimdirekk Zoom Ceosu dolandırıcılıktan mahkemeye verilmiş.
Amerikada bazı şehirlerde de yasaklanmış. Bence bu kadar basit değildir dolandırıcılıkları
Öyle bir şey olsaydı, Meb zoomla ortak olarak ebadan ders yapmazdı
Meb öğretmenlerine Zoom kullanmayın mesajı atıyor ama :D
Evet haklı bir açıklama dedikleri gibi açık veya kötü amaçlı bir yazılım olsa google play'de filan barınamaz
Güvenlik acigi evet tabiki var. Uctan uca sifreleme yok.
Meet ID ve parola kismi yetersiz.
Random girilebiliyor yani.
Ama kullaniyoruz, hocalarimiz onu tercih ediyorlar.
Guvenlik acigi oldugunu bilerek tabiki.
Bazi hocalarimiz ucretli versiyonuna gecti. Bazilari 40 dk da bir yeni meeting acarak is goruyor
Ücretli versiyona geçenlerde bir dolandırıcılık olayı yaşanmadı mı?
Hayir oyle dolandiricilik gibi bir sey yok.
Aylik su kadar para isteyecegini falan soyluyor zaten.
Dil bilmeden sinirsiz videoyu gorunce kredi kartini veriyorlar.
Sonra niye para cekti.
Birincisi anlamadiysan guvenmediysen kredi karti bilgilerini vermeyeceksin. Ac sanal kart onun bilgilerini ver.
Izinsiz gram para cekemez
Youtube, spotify gibi dusun ucretsiz deneme suresi veriyor. Bitince parasi çekiyor hemen.
Ingilizcesi olmayanlar da ucretsiz kismini gorup atliyor.
Uygulama guvenli degil disaridan erisilebilir bir uygulama birak SpaceX, Nasa gibi buyuk sirketler tabi yasaklasin da bizim quiz sorularini mi calacaklar
İyi diyonuz da Zoom'un Ceosu'nun mahkemeye verilmesini nasıl yorumlayacaksınız?
Guvenli diye suruldu piyasaya, ama güvenlik aciklari cok fazla.
Uctan uca sifreleme var deniyor mesela ama yok.
Sorusturmanin sebebi bu
şirkette
kullanıyoruz çok verimli.
tavsiye ederim
İşinize karışmak gibi olmasın ama iş hayatına göre basit bir program değil mi :D
LİSANSLI TEAMS VAR =) BU 3. PART OLARAK
Microsoft teams i deneyin oldukça verimli kullanılabiliyor
Maalesef okul hangi programı kullanın derse hocalarımız o programı kullanmak zorundalar. Ama bu programı tavsiye ederim hocalarıma.
Güvenlik açığı var bu yüzden bölüm olarak kullanmayı bıraktık
ne tarz bir güvenlik açığı?
Ben bir dersim için indirmiştim ama hiç kullanmadık, okulun kendi interaktif sistemi üzerinden ilerliyoruz, telefonumda hâlâ yüklü. Bir korkmadım değil şu an🙈🙈
Kullanıyorum, güvenlik açığı olsa ne olur benim umrumda değil. Numaralarımız, bilgilerimiz allah bilir kaç şirketin elindedir. Kameraya erişiyorlar derseniz de ders için kullanıyorum sanmıyorum bir şey çıkacağını :)
İş için mi kullanıyonuz?
hayır okul
40 dakikayı geçenlerden ücret alınıyor. Ayrıca veliler sadece davete icabet edecek. Bilgilerini vermelerine gerek yok. İsimlerini kullanmasınlar. Kamera görüntüsü alınmasın. Süreye de dikkat edilsin.
Zoom güvensiz bir yazılım milletin verilerini toplayıp hackerlar forumunda 1 2 dolardan satmış bir firma
Güvenli değil.. Zoom kullanan öğretmenler ceza yedi ayrıca.
Overrated bir uygulama, muadili olan ve çok daha güvenilir bir sürü uygulama mevcut
Bence de kullanmayın ben indirdim ama kullanmadim. Kullanırsanız da eğer ki öğrencilerin görüntüsü kapalı olacakmış sadece szin görüntünüz açık olacak. Ama bence yine de kullanmamak en güzeli🥰
Biz arkadaşlarımla görüntülü konuşuyoruz çok iyi uygulama
Evet ücret alıyormuş kendisini ücretsiz olarak lanse etmesine rağmen
Teamlink uygulamasına güvenebilirsiniz
Indirdik ama kullanamadık yeni duyuyorum tehlikesi olduğunu
İndirme o kadar insan mağdur oldu okuduğum kadarıyla
Var ben kullaniyorum memnunum.
Guvenlik acigi var diye seyler cikti ama uygulamalarin hepsi acik bence bu yuzden gelen guncellemeleri yapin.
Bir sorun yok yani?
Şirket şu an için eğitim aracı olarak kullanıyor. Güzel bir program ve oldukça kullanışlı.
herhangi bir sıkıntı yaşamadınız mı şuana kadar?
Hayır, aksine çok beğendim.
Bizde Microsoft teams kullanılıyor. Bunu hiç duymadım
Microsoft Teams nasıl?
Hayır kullanmıyorum uzaktan eğitim verilmiyor şu an bize
bölümünüz nedir?
Öğrenciyim
Öyle bir risk varmış. Sütten ağzım yandı benim her indirmede başıma bir iş gelirmi diye korkuyorum
Bizim dersler orada işlemiyor ama katılmayı bıraktım.
*işleniyor
Kardeşim kullanıyordu. Dolandırıcılık olaylarından dolayı sildirmiş
mantıklı karar. Keşke bizim sivri zekalı öğretmenlerimiz de bu durumu görse.
İşimi zoom üzerinden yapıyorum.
3 yıldır aktif kullanıyorum, çok iyi kullanın.
evet bizim öğrencilerin birçoğu kullaniyor
Bir sıkıntı yaşamadınız mı?
Veya güvenlik açığı, virüs, dolandırıcılık bir şey farkettiniz mi?
ben kullanmadim ne yalan soyleyim ama kullananlardan da herhangi bir sikayet gormedim
Ben de kullanıyorum bir sıkıntı yok ama duyduklarım tedirgin etmedi değil kullandığın cihaza virüs bulaştırabilme ihtimali varmış
Kullanmıştık ama ceza yedi hoca
Meb'den mi?
Zoom'u farkli amaclarla bircok kez kullandim. Kulaktan dolma seylere aldanmayin 🤞
Bir sıkıntı yaşamadınız yani?
Hayir, ne yonde kayginiz var?
millet indirme diyor ya şaşıyorum
asparagas haberlere
zoom neden yasak oldu ve nerede yasak oldu
kaç aydır kullanıyorum sorun yok ama tr de her şey başka olunca sözüm yok
Yurtdışındaki çoğu ülkede yasaklanmış. Amerika'nın da bazı şehirlerinde. Bu yüzden ciddi bir problem olduğunu anladım
Güvenlik yayınlandı en son açıkları kapadılar ben kullanıyorum
Hocanın anlattığı yeri bandicamla kayıt alıp saklıyorum unutunca bakarm diye Sgsgdhdh
Kullanıyoruz, en son yabancı üniversitelerin öğrenci bilgileri satıldı diye haberler çıktı
Biz kullanıyoruz hiç bir sıkıntısı yok.
İndirme bilgileri çalıyorlar
Evet beni yok yazio yasaklandimi cidden
güvenlik açığı var diyorlardı
verileri çalınıyor gizlilik sorunu var onda... herkes kullanmmaya başladı..
Evet ben kullanıyorum
Yok hiç kullanmadım ilk defa duydum zaten
Öğrenci değilsiniz herhalde
Sayılır
Evet, kullanıyorum.
memnun musunuz?
Şu an aktif olarak kullanıyorum..
İndirdik hesap açtık ama lullanamadık daha
Neden kullanamadınız, programla alakalı mı?
Hayır okul başka bir sistemden ilerliyor eğer o sistemde sorun yaşarsak zooma geçeriz diye düşünmüştük bir sorun yaşamadık
Kullanmıyorum kullansam atılırım dersten 😂
Nasıl yani?
Mergen den giriyoz biz
Nasıl, iyi çalışıyor mu?
Bilmem hocalar dersleri yüklemiş ler oraya okuyor izliyoruz şimdilik iyi gibi
zoomun kendi sitesinden indir
Kendi dolandırıcıymış zaten. Ceosu falan mahkemeye verilmiş sanırım
Kullanmiyoruz asla hayir
Yo gayet güzel ben kullanıyorum
Zoom değil de başka bir şey kullanıyoruz
Bizde boyle uygulamalara gerek yok şükür
Allah'tan Adobe Connect kullanıyoruz.
O nasıl?
Güzel ben beğeniyorum.
Güvenlik açığı var diye haber yapılmıştı
Kullandik ama başarılı olmadi
Allah kahretmesin var
Ne gibi?
Sohbet muhabbet icin kullaniyom
Babam ordan ders veriyor. Dün yükledim bende.
Hayır gerek yok bizde
Ayrıca dolandiricilik şüphesi var diye biliyorum bende uygulamada cunki ortaokullarda kullanilcakdi bu uygulama ama meb izin vermedi yasakladi bu yüzden
Evet maalesef ki
Eveeet
Kullanıyorum
Yo değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?