2 yıldır tiyatro ve şan eğitimi alıyorum açık lise okuyorum ancak oyunculuk olmazsa makyözlük ya da hosteslik düşünüyorum hangi meslekte daha rahat kariyer yapabilirim?
Hosteslik
Makyözlük
Oyunculuk
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba,
Tiyatro ve şan eğitimi alıyorsanız iki senedir, oyunculuk konusunda kararlı olduğunuzu düşünüyorum. Bence bu alanda çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.
Tiyatro seçmelerine katılabilir veya bir ajansa kaydolabilirsiniz. Makyözlük ve hosteslik konusunda bir bilgim yok. Ama o konularda da eğitim alabilir ve o yönde çalışmalar da yapabilirsiniz.
Bu alanlarda eğitim alırken; örneğin, makyözlük eğitimi alırken bir yandan da oyunculuk yapabilirsiniz. Bu arada da hangi mesleği seçeceğinize karar vermek için daha fazla bilgi edinmiş ve zaman kazanmış olursunuz ve kaybınız da olmaz diye düşünüyorum. Ama oyunculuk dışında bir iş edinirseniz ve yoğun olursa çalışma süreniz oyunculuk yapamayabilirsiniz. Bir tiyatroda veya bir televizyon projesinde yer alacak zaman bulamayabilirsiniz. Çünkü tiyatro veTV projeleri de çok zaman alabiliyor. O zaman bir işi seçmek zorunda kalabilirsiniz.
Bu arada açık liseyi bitirdikten sonra üniversiteye devam edecek olursanız o süreçte de oyunculuğa devam edebilirsiniz. Oyunculukta da istediğinizi bulamazsanız okuduğunuz bölümdeki mesleğinize devam edebilirsiniz.
Seçiminiz hangi yönde olursa olsun yolunuz açık olsun.
Sevgilerimle.