https://i.hizliresim.com/ug7m8E.jpg
İşverenler, hiç iş geçmişi olmayan birini işe alır mı?
https://i.hizliresim.com/ug7m8E.jpg
Öncelikle özel okulda çalışan ve öğretmenlerle iş görüşmesi planlaması yapan biri olarak söylüyorum ki mezun olduğun okula ve sertifikalarını bakıyorlar önce. Fakat dershaneler yeni adıyla etüt merkezleri bu konuda sana daha çok yardımcı olacaktır. Oralarda tecrübe edinebilirsin.
Hangi bölüm mezunusun?
Ben iktisat mezunuyum ve 1 yıl ücretli öğretmenlik yaptım. Ama benim ingilizce sertifikam vardı ingilizce dersine girdim lisede. nl
Neyse soruna gelicek olursak tecrüben yoksa ise alınma olasılığın ortalama %1 felan diyebiliriz. Tabi bu sektöre göre de değişir ama Hacettepe mezunu arkadaşım işsiz. Arıyorlar ana üni için tecrübe olamdigi için almıyorlar. Yetisitiekmek üzere eleman arayanlar var. Oraları kaçırma. Ben kariyerden başvuru yapıyorum. Bı yere 700 başvuru diyor. Şansını sen düşün.
Edebiyat mezunyum formasyon aldım. Ben ücretli için başvurdum çıkmıyorda sen iktisat mezunu olarak başvurduğunda nasıl ücretli öğretmen diye alıyorlar ya. Ben en azından tecrübe kazanmak için ücretli çıksın istiyorum. O da yok.
Yalnis düşünüyorsun. İngilizce igretmen açığı var ve benim B1 sertifikam. var. tutup da İngilizceye seni alacak değiller dimi.
Bu arada ücretli öğretmenliği boşver. Sen özel ders ver. Paranı ikiye katlar sin.
Ücretli öğretmenliğe Türkçeye edebiyata başvurdum. Çıkmadı. Edebiyatta da Türkçede de ücretli öğretmen çalıştırıyorlar ama o branşı okuyanları değil.
Torpil
Bir yer ile anlaşsan bile çok der anlatmaya özen me
Kendini yorarsın
Dersi gerektiği kadar ve seni dinleyen kadar anlat
Iknicisi , her işte deneyim arıyorlar ve acil ihtiyaç içinde olan Sadece seni alır,
Nasıl ders anlatmaya özenme? Özel okulda herkes için ders anlatıyorsun devlet okulu gibi değil ben dersimi anlatsam da anlatmasam da paramı alıyorum arkadaş diyemiyorsun.
Ben devlet okulu için diyorum
12 sene tecrübem var,
Boğazını patlatirsin der anlatmaktan , ne seni dinleten olur nede takan
Sadece bir kaç öğrenci dinler
Evet bunu biliyorum.
İşe başvurmak için okul gezmek mi? O 1980’ lerde kaldı. İş ilan sayfalarından cv hazırlayıp başvuruyorsunuz ve onlar size dönüyor. 11 senelik özel sektörde çalışan öğretmenim ilk defa hem devlette hem özelde çalışan hocalar var olan birini duyuyorum.
Cevap
68Cevap
Ben eski şirketimin kadrosunun %70’ini tecrübesiz insanlardan kurmuştum. Tecrübesi olmadığı için de işi öğrenene kadar asgari ücret alırlar. İşi öğrenince de çekip giderler başka şirketlere. Ben ne zaman elemanlarımdan birisi eksilse hemen tecrübesiz bir eleman alırım.
Tecrübesiz adam ilk işyerini heyecanla sever, sahiplenir, işe hevesle gider.
Lakin ülkemizde tecrübeli eleman isteyen ya da nasıl bir eleman istediğini bilemeyen milyonlarca patron var.
Tek vizyonu tecrübeli eleman çalıştırarak daha çok kar elde etmek olan birisiyle aynı ortamda olmak istemem.
Ya zaten bu mantığı hiçbir zaman anlamadım anlamicam da sanırım. Yav kardeşim biz o kadar okuyoruz ailemiz biz okurken o kadar çabalıyor ediyor falan. Ondan sonra mezun oluyoruz ee iş yok. O diyo ki işe almam o diyo ki almam. Yav kardeşim sen beni işe almazsan o almazsa bu almazsa ben nasıl tecrübe kazanıcam yaa? Biraz mantık biraz vicdan yahu
Kesinlikle çok haklısın.
Kpss ye yogunlas. Benim kac tane arkadasim 4 . - 5. Girislerinde kazanip atandilar. Ama benim anladigim sen lay lay lom ders calisiyorsun. Adam gibi her gun calissan 2 saat.. dereceye girersin.. ama bunu yapmadigin belli. sık disini otur dogru duzgun calis. Kazan ve atan.
Yarı yarıya haklısın haklı olmadığın konu her gün 2 saatle olacak iş değil alan eğitim gk gy hepsi çok ağır oluyor lay lay kim olduğum zamanlarım oldu haklısın
Bende atama bekliyorum hocam aynı durumdayız ücretli yaparak kendinizi geliştirmeniz daha iyi fakat size hiç çıkmamış ama özel bunlara bakmaz en azından çoğu sadece aktif olmanızı bekler o kadar
Aktiflikten kasıt ne mesela?
Yani gelişime açık, konuşkan, yeni şeyler üretebilen vs
Hımm konuşkanım aslında üretebilirim de bilmiyorum benim dersim sözel ders daha böyle okuyup anlamaya not tutmaya dayalı bir ders
Branşınız ne hocam? Geçen seneden çalışan arkadaşlarım var alıyolar sorun olmaz ama bakanlar da var sormak gerekiyo yine de bulursunuz
Edebiyat öğretmeniyim.
şu an bizden iyi durumdasınız atama puanı olarak ama yetmez. İnşallah en kısa sürede atanırız ve bunları konuşmak durumunda kalmayız
MEb' resmi sayfasına üye ol ve takibe al'' orada akitli çalışan öğretmenlere oldukça fırsatlar veriyorlar'' akitli olduğun için
Atanmada yapmıyorlar' ama görev süresi bildiğim kadarı ile bir yıllık
Akitli ne ilk kez duydum bunu
hocam senin kurum müdürüne ne vereceğine bağlı (eğitim olarak yani yanlış anlaşılmasın)
Ne verebilirim? Bak ben de çok defa dershaneye gittim. Her dershane size odtüyü itüyü ankarayı kazandıracağız. Üniversite sınavı bizden sorulur diye sloganlarla öğrenci kaydederdi. Hocalar da İzmir'in en iyi hocası benim bu dersi en iyi ben anlatırım diye derse giriyordu. Ama ben o dersleri çalışmasaydım gerektiği kadar kazanamazdım nitekim ona rağmen kazanamayan öğrenciler doluydu. Öğretim meselesi öğretmenden çok öğrencinin sorumluluğundadır. Ben eğitim fakültesi hocalarının ders anlattığı bir dershanede kpssye hazırlandım 1 sene gittim alt yapım iyi olmadığından ve konuları da yetiştiremediğimden bir zaman sonra umudu kestim seneye kazanırım dedim. Çalışmadım şimdi ben çalışmadım diye eğitim fakültesi hocaları kötü mü? Ya da o dershanenin sloganı "Herkes hazırlar yediiklim kazandırır."dı ama kazandıramadı işte. Öğrenciye ben ders anlatırım anlatmadaki toyluğumu en fazla 1 ay aktif düzenli ders anlatımıyla atarım. Öğrencilerle sınıf düzenini sağlama onlarla ilişkilerime de en fazla 1 yıl veriyorum tahminen. O öğrenci benim dediklerimi ciddiye almazsa benim anlattıklarımdan sonra dersi tekrar etmezse farklı kaynaklardan dersi okumazsa test çözüp getirmezse ben ne yapabilirim ki öğrenciye? Veliler çevremde de var filanca hoca iyiymiş diyorlar nasıl iyiymiş? İyilikten kasıt diploma puanının yüksek olması mı? Kpss'den yüksek almak mı bu bir ölçüt olabilir neden çünkü bilgi açısından iyi olduğunu gösterebilir. Ve yüksek alsa özelde çalışmaz.
kardeşim özel okullar devlet okulu değil, yani okul da değil özel işletme, düşük maaşla sömüreceği öğretmen arar, sen de halen daha deneyimsiz alır mı diye soruyorsun, evet alır çünkü sömürecek seni, sorun olmaz değil mi senin için..
Okulu bilemiyorum ama çoğu yer tabiki lafta da kalsa tecrübe şartı arıyor fakat bunu sorun etmeyen de vardır. Denemeden bilemezsin, araştırmalara devam... Dönüş olsa da olmasa da...
Benim arkadaşım da senin gibiydi aldılar bu biraz konuşmandaki yeteneğe bağlı kendini ifade edebilme.. ücreti düşük olabilir ama git derim sitresi koşuşturmacası güzeldir
Dürüst olmamı ister misiniz?
Çok zor alıyorlar tecrübesiz olanları... ya da iyi bir “aracınız” olacak ki çoğu okul mülakata BİLe çağırmıyor...
İnşallah siz şanslı olan kesimdesinizdir... herşey gönlünüzce hayırlısıyla olsun..
Hiç öyle bir aracım falan yok.
Ben de benzer süreçten geçtim... duymak belki hoşunuza gitmeyecekti ama... söylemem gerekiyor gibi hissettim... üzgünüm...
Genelde almıyorlar yavşaklar ondan sonra tecrübe yok kimse almazsa tecrübe nerden kazanılacak ülkemizin en büyük sorunu bu!!
Kesinlikle
İnşallah
Sakın bırakma kpss’yi. Bir mesleğin olmadığı sürece özel de rahat edemezsin sık dişini gerekirse tekrar tekrar gir ama kamu’ya gir
Almıyorlar özellikle kendi sektöründe tecrüben yoksa daha önce tv de staj yaptım, çalıştım ücretli öğretmenlik yaptım ama kusura bakmasınlar kıytırık bir müşteri temsilciliğine alınmadım eminevim şirketi tarafından 😂
Bu işsizlikte deneyimliler bile iş bulamıyor morelini bozmak istemem ama gerçeklet böyle ama sen mücadeleyi bırakma.
Neden almasın herkes tecrübe hastası değil yeter ki sen yapabileceğin işe başvur
Biraz geç kaldın evet ama zararın neresinden dönersen kardır. Öğretmen olup atanamayan işsizler çok fazla, biri de sensin. İşin zor valla ne yalan söyliyim.
24 yasindayim atanmayı bekliyorum ücretli felan çıkmayınca garsonluga basladim..
Hiç tecrübem yoktu ama tam alıştım. Mecbur biryerden başlamak lazim
Aslında tecrübesiz birini almıyolar, ilk daha önce nerde çalıştın diye soruyolar. Ama ikna kabileyetin iyiyse o zaman durum değişir
İkna kabiliyeti derken nasıl ikna edeceğim ki? Abi al valla iyi çalışacağım mı diyeceğim? Çıkacağım dersimi anlatacağım buna göre alırsa alır. Başka bir şey yapamam ki.
Tabi ki öyle demeyeceksin kendime güveniyorum işim karakterime çok uygun ve azimliyim, bir şeyler öğretmek harika bir his falan diyeceksin.
Insallah ozele bir yere girebilirsiniz 😕🙏🏻iyi dileklerim sizinle
Çalışmaya başlamak için geç değil öyle düşünme neresinden dönersen kâr hesabı yine de kendine güvenip özeller için şansını deneyebilirsin bence
BP beni aldı. Doğru dürüst şirketler zaten sende o cevheri görüyorlar. Gereksiz saçma sapan şirketler böyle şeylere takılııyor
devleti çok zorlama kpss ve torpil lazım özellere başvur tecrübesiz de alırlar ümitsizliğe neden kapılıosun. sen başvur dene denemekten sıkılma. ekmek aslanın midesine indi maalesef. ama savaşmaktan yılmamak lazım.
Gençlere yeni işe atılım yapacaklara biraz öncelik vermeliler ki deneyim kazansınlar vede yeni fikirler gelsin
Çalışmaya başlamak için geç kalmadın 25 yaş bişey değil ümitsiz olma dostum
Deneyimlerime göre alıyor fakat stajyer gibi davranıyorlar.
Tutun bir yerlerden. Biraz saldir bu islere. Kafandakileri bir knara at
Biraz zor ama umudunu yitirme
Belki alabilirler.
Çok yere cv verin.
Alırlar ama sigortasız ve çok düşük bir maaşla sonra yavaş yavaş arttırırlar bunu göze aliyorsan?
Yeni eğitim donemi başını beklemelisin. Alırlar neden almasınlar sonuçta herkes 0 dan başlıyor.
bir zahmet alırlar ama az maaşa alırlar. Almasalar insanlar nasıl iş tecrübesi edincek?
özel okullara tecrübesiz alıp yetiştiriyorlar
zaten
direk sınıf vermezler
kreş
anaokulu alt gruplrda nbaşltaıp 2-3 sonra sınıf veririler
Kendini iyi pazarlarsan olur neden olmasin kadinsi anlamda demedim iş anlaminda dedim yanlis anlarsin simdi
Bazı işler almıyor ama alınca ilk tecrübemiz olmuş olacak işte bu adamların beyinleri ters herhalde
Çok zor şu devirde malum okumak fayda etmiyor her işveren tecrübe istiyorum ama işinde çok yetenekliysen bu durum farklı olabilir
Almiyorlar sacma sapan bir dusunceleri var tecrube var mı . Adam ve kadin calismadan bir tecrube yapmasinin imkani yok
Asgari ücretle alırlar özel okula. O da ağır olur tabi şartlar olarak. Ama hem tecrübe olur kpss yi kazanamazsan hem de ekonomik özgürlük. bir dene şansını derim
Almıyorlar canlar ✌️alsalar bile deneyip işten yine çıkartıyolar
Torpilin varsa alıyor ilk girdim yere bir bok bilmeden girebilmiştim Turkiye de böyle fjs
Sürekli tecrübe arıyor işverenler ama almayacak diye bir şey yok.
Zor ama sansin varsa belki
Genelde tecrübe sahibi olmayan insanları almıyorlar ama onlar tecrübe sahibi olmayan birini işe almazlarsa, o insan nasıl tecrübe sahibi olacak.
Geç kalmadın ama branşın da önemli.
Edebiyat
Zor bir bölüm ama umudunu kaybetme. Başvurabileceğin her yere başvur.
İyiki üniversiteye gitmekten vazgecmişim.
İyi ki gitmedim demek de iyi değil bu mesleğin işsizliğin bu hale gelmesinde son 4-5 senedir ülkenin gidişatı böyle oldu. Benim lise mezunu düz lise mezunu kardeşim var o da işsiz onun durumu daha berbat o ne iş yapacağını bilmiyor. Meslek lisesi mezunuysan iyi en azından ne iş yapacağını bilirsin. Dediğim gibi son 4-5 senedir mahvettiler.
Branşınız nedir hocam
dershanelere başvurdun mu? ya da özel ders ver
Bölüm ne ne öğretmenisin
Yoo
Bir yerden başlamak lazım
Hiç bir yerde çalışmadan nasıl tecrübe edileceksin
Evet ben de bunu soruyorum işte
alırlar merak etme ama çoğu almıyor
Özelde çalışırsın alırlar ama para vermezler
Alır asgari ücret ile başlatır.
bedava çalıştırıyorlar tecrübesi olmayanı
Siz çalıştınız mı özel okulda?
benim arkadaşım çalışmıştı özel okulda sonra ama maaş verdiler tabi tecrübede edinmiş oldu çalışarak sonra devlete geçti kpsyi kazandı
Kimse anasının karnında işi ogrenmiuo
Genelde deneyimsiz almıyorlar
Sen işveren olsan tecrübesiz birini işe alır mısın
Neden almayayım?
26 hala mezun olamadım başlatma istersen
Alır merak etme. İlk izlenimi güzel ver
Alırlar. Çünkü daha ucuza alacaklar seni.
Deneyimsiz insanların işe alınması dusuk bir oran
yaa genelde almıyorlar ama almalılar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?